- Hálózati kábelek és szerelésük
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik
- Bluetooth hangszórók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Apple MacBook
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #7160 üzenetére
A következőre gondoltam: tegyük fel, hogy a webrootod a /var/www/example.com/public_html mappa. Ekkor berakod a pdf-et mondjuk a /var/www/example.com/data mappába (amit ugye nem lehet elérni kívülről), majd amikor meghívják a scripted, ellenőrzöd a jogosultságot, és ha minden stimmel, akkor:
1. ha a fileok alapvetően kicsik (legfeljebb pár MB), akkor readfile, fpassthru vagy valami hasonlóval átadod a felhasználónak
2. ha a fileok alapvetően nagyok (pár MB felett), akkor a mod_xsend-del küldöd el
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Brown ügynök #7157 üzenetére
Fake mappába kell tenni (mod_rewrite-ot alkalmazni kell), amivel eléred azt, hogy le kelljen futnia egy szkriptnek, hogy elérhető legyen. Ennek pedig az lenne a dolga, hogy egyszer használatos token-t generálna, amivel le lehetne tölteni a fájlt.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #7157 üzenetére
Tedd ki a wwwroot-on kívülre, hogy csak a te scripteden keresztül lehessen hozzáférni.
-
Peter Kiss
őstag
válasz
Brown ügynök #7127 üzenetére
Egyszerűbb a kliensoldali dolgokat átrakni latin2 kódolásba.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Brown ügynök #7098 üzenetére
A teszt kedvéért megnéztem így is.
resource(8) of type (mysql result)
-
sioaltar
csendes tag
válasz
Brown ügynök #7006 üzenetére
köszönöm szépen, megnézem
-
Lacces
őstag
válasz
Brown ügynök #7000 üzenetére
Jaja, én is így gondolom, vagy esetleg egy tutorial alapján, vagy könyv alapján még modulokból fellehet építeni, na de ha egyéni modul kell, plusz még azt fejleszteni az már gázos lehet.
Meg hát olvasom én neten az ilyen dolgokat, hogy miért jó és miért nem... De amikor érted, ilyen webkészítő oldalak írnak véleményt, hogy miért jó a cms és miért nem, akkor érezni rajta, hogy azért írják csak, hogy melyik terméküket válaszd... a cms webáruházat, vagy a nem cms webáruházat, ezekben a cikkekben én meg nem bízom... az ilyen véleményekre nem adok, meg a fanatikusoknak sem. :-D csak aki látta mindkettőt és hidegvérrel tud válaszolni.
És köszönöm a megerősítést.
-
Coyot
őstag
válasz
Brown ügynök #6995 üzenetére
<base href="http://localhost/projekt" />
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #6979 üzenetére
Még mindig nem az igazi. Chrome-ban a <base>-t veszi alapul és úgy jelentíti meg a css-t js-t, IE-ben és FF-ben viszont nem.
layout.php
<base href="/projekt/" />
<link type="text/css" href="css/css.css" rel="stylesheet" media="screen"/>
layout.php-ba illesztett fájlban: (/projekt/edit)
<script type="text/javascript" src="js/jquery-1.6.1.min.js"></script>Nos, a Chrome a 127.0.0.1/projekt/ útvonalhoz igazítja a css-t, js-t, és mindkettő látszik az oldal forrásában is. Az FF-nél már csak a css, az IE-ben meg egyik sem. Mindkettő a 127.0.0.1/projekt/edit/-hez igazítja, tehát ahhoz a fájlhoz amit a layout-ba illesztünk. Valaki segítene kivezetni ebből a mocsárból?
-
DeltaPower
addikt
válasz
Brown ügynök #6977 üzenetére
headerbe:
<base url="tedomained.com" />
elvileg megoldja -
DeltaPower
addikt
válasz
Brown ügynök #6975 üzenetére
rel="stylesheet" nem hiányzik véletlen?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6948 üzenetére
A user-agentnek és a sessionid-nek is egyezni kéne hozzá, ez esélytelen
-
ArchElf
addikt
válasz
Brown ügynök #6951 üzenetére
Csak annyit takar a sózás, hogy minden jelszóhoz egy változó tartalmú (de jól definiált) részt hozzá kell csapni hashelés előtt, hogy az azonos jelszavú felhasználóknál ne egyezzen a jelszóhash. Ez a só leggyakrabban az alábbiak közül tevődik ki:
- felhasználónév
- forrás IP
- belépés/regisztráció timestamp-je
- kézfogáson alapuló kommunikáciiónál egy véletlenszerűen választott
karaktersorozat
- adatbázisban a felhasználóhoz tárolt véletlenszerű karaktersorozatSózás (wiki)
AE
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6946 üzenetére
Felesleges ennyi mindent vizsgálni, és a jelszót miért mented?
Én bejelentkezéskor beállítom az is_authenticated kulcsot, később ezt vizsgálom, kijelentkezéskor pedig unsetelem.
Az ip-t vizsgálva problémákba ütközhetsz, amikor több user van egy ip mögött, és változik az ip requestről requestre (koli, céges környezet, ilyesmik). Vizsgáld inkább a user-agent értéket az első kéréskor kapotthoz, ennek nem kéne változni egy session alatt.
-
cucka
addikt
válasz
Brown ügynök #6939 üzenetére
Az orm azt tudja nyújtani, hogy elfedi előled az sql-t és annak összes nyűgjét.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #6933 üzenetére
Hogy érted azt, hogy "minden művelet előtt"?
Csak a script elejére kell betenni ezt a kódot, a lefutásáig akkor már használhatók a session elemei. -
cucka
addikt
válasz
Brown ügynök #6928 üzenetére
A kód alapján ennek működnie kéne.
Kapcsold be a hibák és warning-ok mutatását és próbáld kideríteni, hogy
- a user és pswd változókba bekerülnek-e az értékek?
- ha igen, mi történik onnan, hogy bekerültek az értékek addig, amíg használni szeretnéd őket (eltűntek az értékek) -
válasz
Brown ügynök #6928 üzenetére
Helló,
szerintem ez így kicsit káosz, ahogy van. Egyszerűbb lenne, ha a model osztálynak a user-t, és a password-t a sessionből olvasnád ki. Amennyiben mégis szükség van a controller osztályra, akkor azt példányosítani kellene a model osztályon belül, és az így létrejövő objektumot tudod felhasználni a model osztályban.
A controller class konstruktorában kiolvasod a sessionből a user-t, pw-t. Ezután a model osztályban létrehozol egy controller objektumot $tmp = new controller(), majd a connect függvényben tudod használni a a controller objektum $user, és $pswd változóit.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #6925 üzenetére
Akkor fussunk neki még egyszer:
class controller {
static $user; // $_SESSION['user']-t tároljuk
static $pswd; // $_SESSION['pswd']-t tároljuk
}
class model {
function connect() {
// Ezekkel az adatokkal kapcsolódunk az adatbázishoz
controller::$user;
controller::$pswd;
...
}
function select() {
$this->connect();
//lekérdezés
...
}
}A bejelentkezés abból áll, hogy indítunk egy munkamenetet, a $_SESSION értékeket eltároljuk a static $user, $pswd változókba, majd lefut a connect() fv. Ha a select() fv.-t szeretném futtatni, akkor meghívódik a connect() fv. ami venné a controller::$user, $pswd változók értékeit és lefutna egy lekérdezés. De ilyenkor a connect() fv. a controller::$user, $pswd értékeit üresnek látja. Miért van ez?
-
cucka
addikt
válasz
Brown ügynök #6926 üzenetére
Valamilyen kódrészletet dobj fel pastebin-re, ebből, amit leírtál, semmit sem lehet érteni.
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #6925 üzenetére
1.osztály::$user;
1.osztály::$pswd;
Tehát ezekkel az értékekkel kapcsolódnék a Postgres adatbázishoz, de nem látja az értékeket. -
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #6858 üzenetére
A skype-nak van egy olyan rossz szokása, hogy szereti befoglalni a 80as és a 8080as portokat, ezt a skype beállításaiban ki lehet kapcsolni amúgy.
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #6856 üzenetére
VH név ütközés? skype?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6852 üzenetére
Tűzfaladra nézz rá, engedi-e az apache-nak a 8080-on hallgatást.
-
Alukard
senior tag
válasz
A host fájl csak az útvonalért felel, hogy az út végén melyik ajtón(port) tudsz bemenni az már a házon(szerver) múlik... Ergó a portokat a VH fájlban kell beállítani. A host-ban ahogy ArchElf kolléga is mondta csak az IP címet kell csak összepárosítani a a VH nevével.
-
ArchElf
addikt
válasz
Port nem kell a host fájlba...
AE
-
Alukard
senior tag
válasz
Brown ügynök #6850 üzenetére
docroot végén macskakaparás
ja és ilyen esetben a windows event-log több infóval szolgál, mert rosszúl beállított VH esetén nem szokott elindúlni az apache... legalábbis XAMPP esetén nekem szívózott typo hibáknál és nem indúlt el.
-
kadam4
tag
válasz
Brown ügynök #6825 üzenetére
Az EasyPHP-t frissítettem, de a probléma, még mindig fent áll.
-
kadam4
tag
válasz
Brown ügynök #6825 üzenetére
Rendben, majd frissítem.
Tárhelyre feltöltve, akkor miért működik rendesen?
-
RootRulez
félisten
válasz
Brown ügynök #6812 üzenetére
ennyi? kiírni meg az echo-val?
-
ubid
senior tag
válasz
Brown ügynök #6755 üzenetére
Jah bocsi. az csak egy elgépelés volt @mail akart lenni .
<?php
//egy kis vizsgálat:
if(!empty($_POST["neved"]) && !empty($_POST["email"]) && !empty($_POST["szoveg"])) {
//egy kis karakterátalakítás
$neve=htmlspecialchars($_POST["neved"], ENT_QUOTES);
$cime=htmlspecialchars($_POST["email"], ENT_QUOTES);
$valami=htmlspecialchars($_POST["szoveg"], ENT_QUOTES);
$mailcimed="cim@domain.com";
$targy="megrendeles";
if(@mail($mailcimed, $targy, "Név:".$neved."\n Címe:".$email."\n Valamije:".$szoveg."\n újabb bővítmények")) {
echo 'Az adatlap el lett küldve!';
}
else {
echo 'valami hiba történt a küldés során kérlek próbáld meg később';
}
}
else {
echo 'nem töltöttél ki minden mezőt!';
}
?>Viszont így se megy
-
ubid
senior tag
válasz
Brown ügynök #6753 üzenetére
Köszönöm a segítséget !
Így működik (látszólag )
if(empty($_POST["neve"]) && empty($_POST["cime"]) && empty($_POST["valami"])) {az egyik hiba : üresen is elküldi
a másik :
az email-t nem küldi el, nem érkezik meg.
Lehet hogy gmailba van valamiféleképpen tiltva ? -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #6712 üzenetére
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6705 üzenetére
Egyébként ha belejössz, egy idő után már simán át tudod emelni a régebbi oldalakat is.
Én úgy találtam, hogy maga a frontcontrolleres felépítés lehetetlenné teszi a fokozatos átállást. Mostanában ritkán kezdek úgy oldalba, a meglévőt bővítem újabb modulokkal, funkciókkal, ehhez lenne jó valami megoldás, viszont a többi résznek is működnie kell tovább rendben.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6700 üzenetére
Én a véglegesre várok, akkor akarom kipróbálni, bár igazság szerint az entity-relationship modellel olykor meggyűlt a bajom, a sablonrendszerre meg nincs igazán szükségem, viszont egy fejlett MVC keretrendszer nem ártana a programjaimnak. Egyébként ezekkel a keretrendszerekkel az is a bajom, hogy meglévő site-ot nehéz átrakni rá.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6614 üzenetére
Isset-tel ez nem működne.
Ilyenre gondoltam:
elseif (isset($_GET["id"]) and $uri == '/blog/cikk'.$_GET["id"]) ...
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6612 üzenetére
Ok, számomra sem volt 100%, hogy ez a probléma, örülök, hogy működik. Egyébként a notice-ok kikapcsolása inkább kerülőmódszer, jobb, ha bekapcsolva marad.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6609 üzenetére
dupla
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6609 üzenetére
Akkor próbáld ki az isset használatát.
if(isset($_GET['id']) and .......)
A feltételvizsgálat balról jobbra értékelődik ki, ezért ha az első false, akkor tovább nem megy az értelmező. Ha a noticeok be vannak kapcsolva, akkor mielőtt valami nem egyértelműen deklarált változót használnál, pl. bejövő paramétert, mint get vagy post paraméter, vizsgálni kell a "létezését".
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #6606 üzenetére
Jól értem, nem az a gond, hogy $_GET['id'] nincs minden egyes index.php meghíváskor? Mert akkor vagy rakj be egy isset($_GET['id']) feltételvizsgálatot a használata előtt, vagy kapcsolt ki a notice-ok kijelzését.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #6606 üzenetére
Igazából most kb. ugyanazt írtad le, mint korábban...csak a lényegre nem válaszoltál.
A "másik kért url-nél" valszeg nincs beállítva a $_GET['id'], nem jó az átirányítás .htaccess-ből, vagy valami hasonló probléma van, mindenesetre ha a $_GET['id'] nem létezik, az 'id' indexen nyilván nem is fog elérni semmit a $_GET-ből, így kapsz egy notice-t.
Érdemes lenne inkább leellenőrizni minden esetben, hogy egyáltalán létezik-e a $_GET['id'] változó, be van-e állítva (isset), ezt átadni egy változónak, aminek minden esetben van valami ilyen default értéke - nem tudom, nálad hogy van megoldva, de lehetne egy alapértelmezett cikk, amire mutat, pl. cikk1, vagy cikk0, vagy csak simán cikk.
Példa:
$id = 0; // default érték, de úgy csináld meg, hogy stimmeljen, legyen alapértelmezett cím, amit ilyenkor megmutat
if( !empty($_GET['id']) ){ /// isset($_GET['id']) is lehetne, de így két legyet ütsz egy csapásra: ha nincs beállítva (!isset), ez az ág úgysem lesz igaz, ráadásul ellenőrzi, hogy nem üres-e; igazából ide még plusz ellenőrzéseket is illene betenni
$id = $_GET['id'];
}
if( $uri == ...........){
........
}
elseif ($uri == '/blog/cikk'.$id){
mutató_függvény($id);
}
.......Persze ez így nem igazán szép megoldás, hogy alapértelmezett cikk.$id útvonalat nyit meg, lehetne inkább pl. úgy megoldani, hogy amennyiben nincs beállítva a $_GET['id'] változó, akkor valami olyan oldalra irányít, ahonnan kiválaszthatja a felhasználó a kívánt cikket (esetleg hibaoldal, stb.).
Pl.
if( empty($_GET['id']) ){
mutatom_a_cikkeket_hogy_ott_valaszd_ki_fv( ); // ne legyen ekkora neve :D
}Így a korábbit csak azért írtam, hogy lásd, hogy a $_GET értékek meglétét MINDEN esetben ellenőrizni KELL, és annak megfelelően cselekedni, különben ha nincs beállítva (bármilyen probléma okán!), akkor NEM fog működni, legalábbis nem úgy, ahogy szeretnéd, és az ilyen lehetséges hibajelenségekre fel KELL készülni, hogy nagyjából minden hibalehetőséget kiszűrj. Ráadásul ellenőrzés nélkül közvetlenül átadni egy felhasználótól kapott adatot, a legrosszabb gyakorlat.
Remélem nem azt fogod most erre reagálni, hogy "de ez így akkor is működik, nem változtatok rajta".
Ha továbbra is fennáll a gond, akkor meg egy kicsit konkrétabb választ írj, ne ugyanazokat írd le másképp, amiket korábban. -
cucka
addikt
válasz
Brown ügynök #6604 üzenetére
Mi a kérdéses oldal címe (vagyis az url-je) és mi található a $uri változóban?
A $_GET['id']-ben csak akkor fogod megtalálni a keresett értéket, ha az url-ben van egy id nevű paraméter. (pl. oldalneve.hu?id=1 ) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #6602 üzenetére
Nem ártana tudni, hogy egyáltalán hogyan nyered ki adatbázisból a dolgokat, a $row['id'] vajon létezhet-e, a lekérés eredményeként megkapod-e az id-t, asszociatív tömböt kapsz-e a lekérdezés során, egyáltalán konkrétan melyik sornál jelentkezik a hiba, biztos nem a $_GET['id']-val van-e baja (a $row['id']-ra dobja a hibát?!), ha a $_GET['id']-val, akkor valszeg nincs ilyen rész a lekért URL-ben, ha a $row['id']-val, akkor rossz a lekérdezésed, stb... Ezeket nem árt tisztázni, legalábbis szerintem így csak sötétben tapogatózás.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #6515 üzenetére
Nem ártana tudni, hogy ezt az "Object not found" hibaüzenetet egész konkrétan melyik kódsorra írja, valamint hogy egyáltalán kipróbáltad-e a javasolt módszert a .htaccess fájl módosításával.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #6511 üzenetére
.htaccess fájlba mehet:
<IfModule mod_rewrite.c>
# Először is kapcsoljuk be a RewriteEngine-t
RewriteEngine on
# Kiindulási hely
RewriteBase /
# NEM fájl és NEM könyvtár
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
# illeszkedik a "/komment/show" és "/komment/show/" query stringre is (a perjel a különbség)
RewriteRule ^(/komment/show(/)?)$ /komment/index.php [L,QSA]
# előbbinél a QSA flag egyelőre felesleges, de hátha később szeretnél átadni query stringeket, amiket később feldolgozol PHP-ben
# az NC flag egyébként arra lenne jó, hogy case-insensitive módon fogadja el a címet, tehát mindegy, hogy /KoMmENt/ShOW vagy épp a helyes /komment/show címet írod be, ezt döntsd el, hogyan szeretnéd
</IfModule>Viszont ez a rész tök felesleges, ha már Apache-ból intézed el a dolgokat:
$uri = $_SERVER['REQUEST_URI'];
if ($uri == '/komment/') {
index();
}
elseif ($uri == '/komment/index.php') {
funkcio() );
}
...Tulajdonképpen itt nem vágom igazán, mit szeretnél, ha már mod_rewrite-ot használsz.
-
Siriusb
veterán
válasz
Brown ügynök #6511 üzenetére
Én is mostanában kezdtem el vacakolni a htaccessel, szerintem:
RewriteRule komment/show$ komment/index.php [NC]
Semmi argumentum nem lesz átadva? -
Speeedfire
félisten
válasz
Brown ügynök #6486 üzenetére
Hopp, te elég up-to-date vagy. Ennyire még nem ástam bele magamat, bár egy másik fórumon meg le akarnak beszélni....
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Brown ügynök #6460 üzenetére
Most váltottam épp. Már ezt olvasom. Küzdelem van ezerrel
-
shaggy
aktív tag
válasz
Brown ügynök #6412 üzenetére
Köszönöm!
Már műkődik ezt egy könyvből írtam és ott semmi ilyet nem írtak csak simán ahogy beírtam de már jó köszönöm!
Üdv.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Brown ügynök #6406 üzenetére
Nagyon megy ez nekem.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Brown ügynök #6391 üzenetére
Ez az, hogy én is csak rc-est láttam a php oldalán....5.3.6RC2 (03 Marchy 2011)
Az appserver oldalán meg ez van...
-
Inv1sus
addikt
válasz
Brown ügynök #6368 üzenetére
Na akkor majd kezdhetek tanulni megint.
-
ArchElf
addikt
válasz
Brown ügynök #6214 üzenetére
pszeudo:
// tábal header létrerhozása
tablazatba($HEADERROW);
foreach ($kat in fetch_results_from_query("select distinct kategoria from hirdetes"))
{
// üres tábla sor beszúrása elválasztásra, ha kell
tablazatba($EMPTYROW);
$rows <= fetch_results_from_query("select * from hirdetes where kategoria=$kat LIMIT 3")
foreach ($row in $rows)
{
// tábla rész létrehozása
tablazatba($row);
}
}Esetleg belemehet a második querybe egy
ORDER BY készítésdátuma DESC, készítésideje DESC
és így a legfrissebb 3 fog kategóriánként megjelenni.AE
-
M.Úr
tag
válasz
Brown ügynök #6212 üzenetére
Ha mindenképp egy lekérdezéssel akarod megoldani, akkor így biztos sikerülni fog:
(select * from hirdetes where kategoria=1 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=2 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=3 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=4 LIMIT 3)
UNION ALL
(select * from hirdetes where kategoria=5 LIMIT 3)Ez persze nagyon randa, nem skálázható, de legalább működik.
Itt egy cikk, ami hasonló kérdést feszeget, hátha találsz benne valami használható ötletet:
[link] -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #6211 üzenetére
Az összes kategóriát! . Tehát az összes hirdetés egy táblában van és a hirdetéseknél a kategória száma is rögzítve van. Ha pl. szállítási hirdetés akkor kategória 1, utazási kategória 2 és így tovább.
-
M.Úr
tag
válasz
Brown ügynök #6209 üzenetére
Hogy néz ki most az adatbázisod, és a lekérdezésed?
-
M.Úr
tag
válasz
Brown ügynök #6207 üzenetére
Több lehetőséged van.
1. A lekérdezést írod át: beírsz a végére egy korlátot a LIMIT kulcsszó segítségével.
Pl.:
SELECT * FROM utazas ORDER BY datum LIMIT 3Ekkor legfeljebb 3 sort ad vissza a lekérdezés.
2. A lekérdezést változatlanul hagyod, viszont amikor PHP-ben feldolgozod az eredményt, csak három sort töltesz be a táblázatba.
Pl.:$i=0;
while (($row= mysql_fetch_assoc($result)) && ($i<3))
{
tablazatba($row);
$i++;
}Én az első megoldást javaslom, mert csökkenti az adatbázis-szerver terhelését, és az adatforgalmat.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6188 üzenetére
A hibaüzenet okát kerestem, nem az összes hibát
@Speeedfire: ugye az class bar extends foo akart lenni?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6185 üzenetére
A függvény definíciója legyen előrébb, mint az első hívása.
-
Inv1sus
addikt
válasz
Brown ügynök #6177 üzenetére
Egyébként rohadtul tetszik a weboldaluk. Nagyon eltalálták. Én erre azt mondom, hogy már megér egy millkót (ha volt annyi
)
Speeedfire:Lehet azt csinálom, amit mondasz. Fejlesztem magam kicsit oop-ba. Ki tudja, lehet annyira belemerülök, hogy saját keretrendszerem lesz.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6127 üzenetére
A web mappádban legyen az sf, azon belül az sf_* mappák - ezekben van például az alap 401-es, 404-es, 500-as hibák összes függése, jópár egyéb dologgal.
A plugint kézzel telepítés után engedélyezni is kell a ProjectConfiguration-ben, ezt is megtetted?
Css, képek valószínűleg azért nem jelentek meg, mert nem futtattad a plugin:publish-assets taskot.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6124 üzenetére
Symlinket csak unix filerendszeren tud csinálni, windowsoson nem - ezért kapsz hibát. Nem tudom, miért nem sikerül rájönnie, hogy winen vagy. A lib/vendor/symfony/data/web/ mappa tartalmát másold át a projekt web mappájába, és tégy hasonlóan az összes pluginnel: <pluginnév> mappába pakold be a plugins/<pluginnév>/web mappa tartalmát (ha van).
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6060 üzenetére
Azt írod, "ez így nem működik". Mert mi a hiba? Működie kell úgy, ha mégsem, elrontottál valamit. A limitnek átadott $max-ot ha kap, azt adja át, ha semmit, akkor meg a default 10-et - nem értem, miért kéne ott közvetlenül fix értéket megadni.
Van olyan kategóriád adatbázisban, ahol a slug mező értéke "design"?
A jobeet svn szerverén meg tudod nézni, hogy kéne kinéznie a kódodnak az adott nap végén. Nem tökéletes, mert ez még az 1.2-höz való verzió, de nem volt sok változtatás.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6023 üzenetére
Nagyon régi a cikk, azóta lényeges dolgok változtak a symfonyban. Az ebben leírtak szerint telepítsd: Jobeet day 01.
Átfutottam gyorsan, és inkább ne használd a weblaboros cikket. A leírt parancsok nagyja már nem, vagy nem úgy működik, mint 2007-ben, az egyéb változásokról nem is beszélve. A fentebb linkelt Jobeet tutorial alapján haladj, ez a legfrissebb stabil, 1.4-es verzióhoz való.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6021 üzenetére
Az rossz helyre mutat. Korábban pear-es symfonyd volt, vagy te raktad a lib/vendor/symfony mappába?
Itt a helyes sor a ProjectConfiguration-ből a kézi telepítéshez:
require_once dirname(__FILE__).'/../lib/vendor/symfony/lib/autoload/sfCoreAutoload.class.php';Magának a symfonynak nincs hozzá szüksége, csak ha használni akarod a plugin:install parancsot. Régen az egész keretrendszert abból volt ajánlott telepíteni, mostanra a kézi, lib/vendor/symfony-ba helyezés az ajánlott módszer. Pluginek telepítésére pedig a kézzel plugins mappába pakolás, és nem a plugin:install.
A pear egy központi kódgyűjtemény, vannak benne okos dolgok, de inkább kézzel töltögetem, mint az installerét használom - így egy helyen tudom tartani a projektem, nem szétszórva.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #6019 üzenetére
Nézd meg, a symfony n. fileban mutatott helyen ott-e a ProjectConfiguration osztályod, illetve annak az elején van egy require, ami magát a keretrendszert húzza be, az is megfelelő helyre mutat?
Ilyen hibát biztosan nem okozott a cache:clear task, mi mást csináltál még?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5990 üzenetére
Amire te gondolsz, az a schema. Melyik az a távoli mappa? Tippem szerint a temporary mappád, ezért rakja oda. És igen, ezekre csak a build folyamat során van szükség.
@Speedfire: lemaradt a <form> tag enctype paramétere, ami kell a feltöltés helyes működéséhez. Legyen "multipart/form-data".
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5988 üzenetére
Nem értem a kérdést, pontosítsd!
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5986 üzenetére
Ez annyival jobb, hogy már megvan a pdo_mysql driver, csak a DB szerver adatai nem stimmelnek, vagy az nem fut. Ellenőrizd, fut-e a mysql szerver, illetve hogy a config/databases.yml-ben stimmelnek-e annak adatai.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5983 üzenetére
Két külön php.ini van a két futtatási környezetnek: egy a webszervernek (easyphp-ben gondolom apache van), egy pedig a CLI-nek, azaz a parancssornak. A hibaüzenetből egyértelműen látszik, hogy neked a cli által használt fileban nincs engedélyezve a pdo_mysql driver.
A parancs, amit korábban írtam, nem megy windowson, szóval tedd a következőt: start-futtatás, "cmd", aztán oda "php -i > phpinfo.txt", erre az aktuális mappában létrejön egy új file, ami a cli beállításait tartalmazza. Innen ki tudod lesni, hol van a php.ini, amit szerkesztened kell.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5973 üzenetére
Akkor egyszerű: engedélyezd a pdo_mysql extensiont a megfelelő php.iniben. A path-nak ehhez semmi köze.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5970 üzenetére
Ha ez csak fejlesztői gép, és doctrine-t fogsz használni, figyelmen kívül használhatod a figyelmeztetéseket.
A parancssor más php.ini filet használ, mint a webszerver. Terminálban php -i | grep php.ini megmondja, hol kerest a CLI-ét.
-
Cyno
tag
válasz
Brown ügynök #5925 üzenetére
Az nekem is ua.
Akkor lehet valamit jól elkódoltam, és ez lesz a gond. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #5924 üzenetére
Bocs, nem jó. A httpd.conf fájlban meg tudod nézni ennél a résznél:
# DocumentRoot: The directory out of which you will serve your
# documents. By default, all requests are taken from this directory, but
# symbolic links and aliases may be used to point to other locations.
#
DocumentRoot "/xampp/htdocs" -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #5919 üzenetére
Hali!
Van a Web Developer-nek Chrome-bővítménye is, de valami oknál fogva nálam nem hajlandó működni a Validate Local HTML (Chrome 9.0.597.19 beta, Ubuntu x86).
A HTML Validator-t viszont most próbálgatom, eddig nagyon fasza, érdemes kipróbálni.
Nálam Chrome-újraindítás után működött csak, pedig elvileg telepítés után mennie kéne gond nélkül, de ez mondjuk annyira nem para.A Firebug - ha nem is feltétlenül teljes értékű - alternatívájaként ott van a Chrome beépített Developer Tools-a.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #5916 üzenetére
A PHP-nak mindenképp le kell futnia a PHP értelmezőn, mert preprocesszált nyelv. Vagy publikus szerverre rakod, és URL-t adsz a validátornak, vagy te privátban futtatod a PHP-t, és a HTML kimenetet a böngészőből fájlba mented, vagy pedig vágólapon keresztül bemásolod a validátor "Direct Input" ablakába. Ha ez így macerás, esetleg az előbb ajánlott a Firefox plugin egyszerűsítheti a dolgot.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5916 üzenetére
Alternatíva: a firefox Web Developer n. kiterjesztésének van "Validate local HTML" funkciója - feltölti neked a generált kimenetet, és nyitja új fülön a validátort.
Másik alternatíva: a firefox HTML validator kiterjesztése, ami a statusbarban ikonnal jelzi, valid/warningos/invalid-e a kódod, illetve a forráskód nézetben kiemeli őket és magyarázza. HTML5-öt sajnos nem tudja.
-
fordfairlane
veterán
válasz
Brown ügynök #5912 üzenetére
A validatornak azt kell kapnia, amit a böngésző kap a szerveredtől a php fájl futtatásakor. Ha a validatornál fájlfeltöltést használsz, akkor a php szkript által előállított html kimenetet kell produkálnod a validátor felé fájl formájában, nem magát a szkriptet.
-
LW
őstag
válasz
Brown ügynök #5913 üzenetére
Ha így van, akkor mégsem érted teljesen a php futását.
A validator már egy tiszta HTML kódot vár, amit a php legenerál.Ha egy távoli címet adsz neki, ahol fut webszerver: http://pelda.hu/index.php - akkor a webszerveren előbb lefut a PHP, utána amit megkap a validator, az már csak a lefutott script kimenete.
Ha feltöltöd, akkor magát a php fájl tartalmát elemzi és mivel oda nem illő dolgok vannak a HTML kódban, hibát jelez.
Tehát:
Vagy tedd elérhetővé a php fájl egy a validator számára is elérhető helyen, vagy Futtasd le és az eredményt add neki oda. -
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #5912 üzenetére
Azért nem értem mert láttam már olyan weboldalt ahol valószínűleg sokkal komolyabb dolgokat illesztenek be az oldalra és mégis helyesnek értékeli a validator.
Ilyen pl. az Itcafe forum listázó oldala: [link]
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5909 üzenetére
Tehát legenerálod a kimenetet, lemented, és azt töltöd fel, vagy a php fileod töltöd fel?
-
rt06
veterán
válasz
Brown ügynök #5909 üzenetére
es mit toltottel fel? azt a file-t elerhetove tudnad tenni valahol?
vagy a feltoltott php url-jet -
rt06
veterán
válasz
Brown ügynök #5907 üzenetére
egeszen pontosan hogyan ellenorzod?
ha url megadasaval, ugy le tudnad irni nekunk az url-t, amit ellenoriztetsz? -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5903 üzenetére
A generált kimeneted validnak írja.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Brown ügynök #5903 üzenetére
Nyilván BOM nélküli UTF-8-kódolású fájlod legyen, a BOM már megjelenít egy kimenetet még a DOCTYPE előtt.
Akkor is ugyanezek a hibák, amikor BOM nélküli UTF-8 kódolásban van, vagy mi?Mindenesetre a "fentartva" szót javítsd már ki...
(fenntartva)
Szerk.: Mellesleg nem értem, a függvényednek mi értelme van?
function kapcsolat() {
echo "<p>info@kapcsolat.hu</p>";
}
Ráadásul ez egy osztályba építve, aminek ez az egyik fő metódusa, hogy ezt kiírja? Számomra őszintén szólva nem igazán egyértelmű, amiket írsz. Plusz igencsak feleslegesnek látszik ez a függvény... -
rt06
veterán
válasz
Brown ügynök #5901 üzenetére
meg tudnad mutatni a pontos, generalt html kodot, amire ezt a hibat kapod?
merthogy ez nem az, amit fentebb irtal, ugyanis a html, xmlns es xml:lang nem a 4., hanem a 3. sorban van
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5899 üzenetére
Attól függ, mit csinál a switch.php. Kód, pláne hibaüzenet nélkül csak találgatni tudunk.
Úgy érzem, nem vagy tisztában a php működésével. A szerveren fut le, és a kliens a generált kimenetet kapja meg - így a validátor sem látja a php kódod, csak amit kiír.
-
rt06
veterán
válasz
Brown ügynök #5897 üzenetére
a doctype elott _semmi_ nem szerepelhet, meg sortores sem, nalad pedig akkor is van legalabb egy sortores, ha a switch.php-nak nincs kimenete
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5883 üzenetére
Az oldalad validságának semmi köze ahhoz, hogy mivel csinálod, a html kimenet számít. A w3c validatora jól elmondja, hol és milyen hiba van, esetleg hogyan tudod javítani.
-
ubid
senior tag
válasz
Brown ügynök #5863 üzenetére
Linux-al nem vagyok kibékülve, bármennyire is mondják hogy sokkal biztonságosabb.... kb le****-om .
amíg nem volt gondom a win7-el addig semmi gond nincs!
Csak érdeklődés képpen kérdeztem.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5833 üzenetére
Az XSS kicsit más, ennek nem tudom, mi a neve.
htmlentities() itt nem ér semmit. A legjobb módszer az ilyen, dinamikus include-olásnál, ha van egy tömböd az érvényes adatokkal, amit meg kapsz, megnézed, benne van-e ebben. Ha igen, includeolod, amúgy meg irány a default.
Ezzel egy tömböt kell karbantartanod, nem egy hosszú switch szerkezetet. -
RedSign
tag
válasz
Brown ügynök #5835 üzenetére
Hát egy nagyobb méretű tartalmakat mozgató közel száz lapos rendszernél nem hinném, hogy okos ötlet lenne...
...szóval ezen kívül miért is para?
-
RedSign
tag
válasz
Brown ügynök #5833 üzenetére
Igazából nem értem ezt a para dolgot, mivel ha biztosítani tudod, hogy a megfelelő oldalt kérjék csak le, akkor hol a para?
Vagy félreértek valamit, akkor viszont légyszíves írjátok le, hogy miért is rossz a switch azon kívül, hogy kilométeres lesz egy több specifikus lapot kezelő oldalnál?
-
Fooler89
őstag
válasz
Brown ügynök #5790 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült.
Igaz a e_mail@domain.hu-ben a "_" nem tetszett neki, de tovább fejlesztettem
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
Brown ügynök #5789 üzenetére
Jobb megoldás ha nem változóban hanem állandóként definiáljuk vagy közvetlenül beírjuk a feltételt:
$mail1 = "janos@gmail.com";
function email ($mail1){
return preg_match( '/^[0-9a-z\t\.-]+@([0-9a-z-]+\.)+[a-z]{2,4}$/i', $mail1 );
}
print email($mail1); -
Dave-11
tag
válasz
Brown ügynök #5776 üzenetére
Értem, tehát ilyet magától semmiképp nem fog kiírni, hogy true vagy false, legfeljebb ha az "if" függvény ágaiban beállítjuk azt.
Azt pedig tudtam hogy a true 1-et, a false pedig 0-át ad vissza, csak nem tudtam, hogy true-t vagy false-t nem tud kiírni.
Mert akkor egyszer megcsináltam jól
Köszi -
j0k3r!
őstag
válasz
Brown ügynök #5772 üzenetére
vagy tomorebben:
<?php
$szam = 14;
echo $szam > 23 ? "igaz" : "hamis";
?> -
RedSign
tag
válasz
Brown ügynök #5757 üzenetére
Nem, persze hogy nem...
<form method="post" action="index.php?option=com_ajanlatkeres&task=kereses&targy=".$_POST["targy"].">
helyett:
<form method="post" action="index.php?option=com_ajanlatkeres&task=kereses&targy=<?php echo $_POST['targy']; ?>">
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Brown ügynök #5755 üzenetére
Ugyanabban a fileban vannak?
Másrészt: most alaposabban visszanézve feltűnt, hogy vegyesen hol showKereses-t, hogy ShowKereses-t írsz. Melyiket használod?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- LEGO klub
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy A56 8/256
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest