- Hobby elektronika
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RedSign
tag
válasz
Sk8erPeter #6591 üzenetére
Értem, köszi.
-
RedSign
tag
válasz
Sk8erPeter #6589 üzenetére
Igen teljesen igazad van, ezekkel a megoldásokkal valóban rövidül, amire én gondoltam, hogy a timestamp értékét kiolvasásnál és megjelenítésnél azonban vissza kell alakítani...
(vagy van erre valami más megoldás?)
-
RedSign
tag
válasz
Sk8erPeter #6586 üzenetére
Szerintem is a TS formátum sokkal hasznosabb és kezelhetőbb...
...lehet, hogy PHP-ben pár karakterrel hosszabb a kód, de megéri.
-
RedSign
tag
Sziasztok!
Tegnap belefúrtam magam kicsit a rewriterule-s oldalcímekbe és felvetődött bennem egy kérdés, hogy szerintetek mi a "helyesebb" vagy célravezetőbb?
Pl.: Ha úgy szeretném felépíteni az oldalam, hogy az aloldalak a domain.hu/aloldal/keres/id formában szerepeljenek, ahol a keres és id nem biztos, hogy adott, akkor érdemes minden aloldalhoz egy rewriterule szabályt létrehozni vagy egy php file-lal kezelni az összes aloldalt? Vagy ennek igazából így nincs jelentőssége?
Várom a válaszokat.
Köszönöm,
RedSign -
-
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #6498 üzenetére
Persze, természetesen... :-) ...majd a napokban foglalkozom vele, aztán ha lesz eredmény megírom... :-D
-
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #6496 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a példát, egy alapnak nagyon jó lesz...
RedSign
-
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #6494 üzenetére
Sziasztok!
Még nem sikerült kipróbálnom a htaccess rewriterule-s megoldást, de a jelenlegi projektemnél nekem is hasznos lehet.
Speeedfire - Egy példával leírnád, hogy hogyan is működik nálad (link is jó, ha meg van honnan vetted)?
Üdv,
RedSign -
RedSign
tag
válasz
abteam2008 #6483 üzenetére
Innen már nagyon egyszerű: az 'id'val kiválasztod a játékhoz tartozó sort a táblából (SELECT), majd az ebből kapott értékeket feldolgozod (mysql_fetch_assoc) és kiírod (echo v. print)...
-
RedSign
tag
Szia!
Hát a fő kérdés szerintem, hogy mi az oldal célja és mekkora szintű biztonságra van szükséged? (minél nagyobb annál kisebb időre és annál gyakoribb megújításra). Sok trükköt lehet alkalmazni, a kérdés, hogy szükséges-e az adott oldalhoz?
Persze nem tagadom minél biztonságosabb valami annál jobb...
Üdv,
RedSign -
RedSign
tag
válasz
Inv1sus #6257 üzenetére
Hogy-hogy semmire?
A jelszó semmire sem jó?
Egyébként olyan adatok esetén hasznos, amiket a felhasználó visz be és csak összehasonlítani kell velük (megerősítő kód is ilyen például) vagy ha sütiben tárolod a felhasználói azonosítót és automatikus beléptetést alkalmazol vele...
-
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #6193 üzenetére
Na én meg automatikusan foo-nak olvastam...
...akkor viszont rossz a kód, ahogy Tele von Zsinór is írta...
-
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #6189 üzenetére
Tehát először is vannak osztályok és objektumok, a kettő között különbség van. A foo és a bar egy-egy osztály, ahol a bar a foo leszármazottja és jelenleg örökli minden tulajdonságát (nincs) és metódusát (woo). Az objektum jelen esetben az o, ami a bar osztályból származik és mivel a bar örökölte a szülőosztály minden tulajdonságát és metódusát, így o objektumnak lesz woo függvénye.
Remélem érthető lett...
-
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #5933 üzenetére
Az igazán szép megoldás az lenne, ha csinálnál egy táblát a jogoknak (rights), és egy kapcsolótáblát (contactor) a jogok és a userek (users) között, majd így "kisakkozhatod" (contactor.user_id -> user.id and contactor.right_id ->right.id) a jogosultságokat...
...kérdés, hogy érdemes-e ennyire elbonyolítani?
pl.:
users
- id
- name
- email
- pass
rights
- id
- value
- name
contactor
- id
- user_id
- right_id -
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #5931 üzenetére
A rendszernek és a célnak megfelel, ahogy Tele von Zsinór is írta előttem, ha nincs osztott rendszered a session biztonságos, mehet bele minden...
...személy szerint én csak a felhasználók egyedi azonosítóját és nickjét tárolom benne (meg hibaüziket, visszajelzéseket a felhasználó felé), a többit kiolvasom az adatbázisból ha szükséges. De feladata válogatja, hogy milyen megvalósítás kedvezőbb...
...ha neked megfelel, akkor mehet bele "bármi"...
-
RedSign
tag
válasz
Speeedfire #5927 üzenetére
Szia!
Elsőre bőven elég, bár sessionben nem tárolnám azért a jogosultságszintet, max a felhasználói azonosítót. Egyébként érdemes előtte felmérni, hogy mire van szükség, hiszen egy egyszerű jogosultsági szintű rendszerben, ami piramisra épül és a legmagasabb szinten a legnagyobb jogosultságú felhasználó helyezkedik el bőven elegendő az emelkedő számolás. Egy összetettebb rendszerben azonban már jogosultsági táblára vagy mátrixra lehet szükség - csoportok, csoport jogosultságok, kereszt kapcsolatok - ennyivel általában nem fogod megúszni...
Tömören: jelenleg szerintem bőven megfelelő... -
RedSign
tag
válasz
Tele von Zsinór #5843 üzenetére
Bármit lekérhet, ha nem az általam meghatározott paraméterek között szerepel a kérés, ha nem akkor hibaoldal és természetesen logolva a kérés. Ennél több mi kellhet még?
-
RedSign
tag
válasz
Tele von Zsinór #5838 üzenetére
Én is ezt a megoldást használom...
...akkor ezek szerint nincs parám...
-
RedSign
tag
válasz
Brown ügynök #5835 üzenetére
Hát egy nagyobb méretű tartalmakat mozgató közel száz lapos rendszernél nem hinném, hogy okos ötlet lenne...
...szóval ezen kívül miért is para?
-
RedSign
tag
válasz
Brown ügynök #5833 üzenetére
Igazából nem értem ezt a para dolgot, mivel ha biztosítani tudod, hogy a megfelelő oldalt kérjék csak le, akkor hol a para?
Vagy félreértek valamit, akkor viszont légyszíves írjátok le, hogy miért is rossz a switch azon kívül, hogy kilométeres lesz egy több specifikus lapot kezelő oldalnál?
-
RedSign
tag
válasz
Brown ügynök #5757 üzenetére
Nem, persze hogy nem...
<form method="post" action="index.php?option=com_ajanlatkeres&task=kereses&targy=".$_POST["targy"].">
helyett:
<form method="post" action="index.php?option=com_ajanlatkeres&task=kereses&targy=<?php echo $_POST['targy']; ?>">
-
RedSign
tag
válasz
Brown ügynök #5731 üzenetére
Szia!
Ezt javítsd:
<select name="nem">
<option>F</option>
<option>N</option>
</select>Valami hasonlóra:
<select name="nem">
<option value="F">F</option>
<option value="N">N</option>
</select>és az adatbázisban is a nem oszlopot ennek megfelelően töltsd fel...
Üdv,
RedSign -
RedSign
tag
válasz
maestro87 #5722 üzenetére
Itt az okozza a problémád, hogy az aa.jpg mérete meghatározott és semmi sem méretezi át, ha az oldal nagyítása változik. Megoldás lehet egy háttérszín, ami nem fehér (pl.: background-color: black; ) vagy ha a kép ismétlése nem "csúnya" akkor vedd ki a no-repeat opciót...
-
RedSign
tag
válasz
maestro87 #5715 üzenetére
Nem tudom most tesztelni - és megnézni sem -, de próbáltál esetleg nagyobb képet és negatív helyzetet (elcsúsztatni a képet)?
Me lenne egy olyan probléma is, hogy internet explorer alatt sokkal nagyobbak a betűk mint kellene. Ezt, hogy lehetne orvosolni?
Mivel most tesztelni nem tudom azt javaslom, hogy állíts be egy fix értéket az oldalra (body) font-size: 12px; majd relatív ehhez képest állítsd a többi betű méretét. Ha dinamikus megjelenítést akarsz, akkor body-ban font-size: 1em; és ehhez képest mehet a többi...
Bár ez már nem PHP kérdés...
-
RedSign
tag
válasz
TomyLeeBoy #5631 üzenetére
Az is jó, de a link is elég...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Hobby elektronika
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Napelem
- BMW topik
- Friss videón a RoboCop Rogue City - Unfinished Business
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest