- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
RedSign #6590 üzenetére
Pont az imént volt szó róla.
>> [link]
kiegészítem, van még pl. a TIME() függvény is MySQL-ben, ami a konkrét időt szedi ki a time-ból vagy datetime-ból, a linken látható formában.
De itt találsz még rengeteg átalakító függvényt.
Érdemes már MySQL-ben átalakítva lekérdezni az eredményt, így annál kevesebbet kell majd átalakítgatni PHP-ból (persze úgy is lehet, de minek, ha megkaphatod nagyon gyorsan MySQL-ből is az eredményt formázva). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
RedSign #6588 üzenetére
"lehet, hogy PHP-ben pár karakterrel hosszabb a kód"
Már miért lenne hosszabb?
Pont azt mondtam, hogy így nyugodtan kihagyható az UPDATE esetén a kódból, hogy foglalkozz egyáltalán a dátum beállításával, vagyis PHP-oldalról nem kell lekérdezni az aktuális dátumot (pl. a date() függvény használatával), és ezt átadni az SQL-utasításnak - valamint SQL-ben sem kell mindig explicite odaírni a ´timestamp´=NOW() (ha ´timestamp´-nek nevezted el a mezőt) kódrészletet.
Magyarul így pont, hogy rövidül a kód (PHP-ben, SQL-ben sem foglalkozol a dátumbeállítgatással), ráadásul nem is felejted el beállítani a módosulást az időpontban, ha a default érték mindig az aktuális időpont. -
cucka
addikt
válasz
RedSign #6503 üzenetére
Ezt a feladatot azért nem így illik megoldani. A header() hívásod helyére inkább valami hasonlót érdemes beilleszteni.
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");
header("Cache-Control: no-cache");
header("Pragma: no-cache");
header("Content-type: image/jpeg");
fpassthru($img_folder . $image); -
Speeedfire
félisten
válasz
RedSign #6495 üzenetére
Link nincs mivel, saját magam oldottam meg. Nem a legszebb megoldás, de működik.
.htaccess fájl tartalma:
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?phpoldal=$1 [QSA,L]
RewriteRule ^rss.xml$ rss.php [L]
</IfModule>A php fájl tartalma:
<?php
require_once 'config.php';
require_once 'db.php';
$subdir = substr(realpath(dirname(__FILE__)), strlen(realpath($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'])));
$tmp_array = explode('?', trim($_SERVER['REQUEST_URI']));
$uri = str_replace($subdir, '', $tmp_array[0]);
$uri = ltrim($uri, '/');
if ($basehref == 'http://localhost/!!!szapar.hu/') {
$uri = str_replace("!!!szapar.hu/", "", $uri);
}
$valogatas = "select * from szapar_alias where eng = '".$uri."' ";
if (!mysql_query($valogatas,$con)) {
die('Hiba: ' . mysql_error());
}
$valogat = mysql_fetch_assoc(mysql_query($valogatas));
$valogatsor = mysql_num_rows(mysql_query($valogatas));
if (!empty($valogat['url']) and isset($valogat['url'])) {
$valogat = explode('&',$valogat['url']);
$i= 0;
foreach ($valogat as $ertek) {
if ($i != 0) {
parse_str($ertek);
}
$i++;
}
include $valogat[0];
}
elseif (($valogatsor == 0) and (empty($uri))) {
include 'tartalom.php';
}
else {
include './inc/errors/404.php';
}
require_once './inc/lezar.php';
?>sql része:
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `szapar_alias` (
`id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`url` varchar(200) CHARACTER SET latin1 NOT NULL,
`eng` varchar(150) CHARACTER SET latin1 NOT NULL,
`tid` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
PRIMARY KEY (`id`),
KEY `url` (`url`),
KEY `tid` (`tid`),
KEY `eng` (`eng`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8 AUTO_INCREMENT=197 ;Ahova a tartalmakat beakarom hívni ott hívom meg a valogat.php-t ami meghívja az adott fájlokat és tartalmakat.
A neveken ugye tudsz változtatni.
Elég béta állagú a dolog, lenne még mit igazítani rajta, de egyelőre kifogytam az ötletekből...
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
RedSign #5930 üzenetére
Bőven jó hely a session az ilyenek tárolására - erre találták ki. Osztott webhostnál lehet biztonsági kockázata, de még mindig sokkal jobb, mint bármi más. Én oda tárolok mindent - felhasználói adatok, jogosultságok, többlépéses formok esetén akár még az előző formokban érkezett adatokat is.
A témához: ha egy 1..3 skálán kifejezhető, milyen jogosultságaid vannak, akkor ez a rendszer elég. Kicsit rugalmasabb, ha a felhasználók táblába jogosultságonként felveszel egy boolean (vagy mysql esetén tinyint(1)) értéket, és azzal jelzed, lehet-e olyat neki, avagy nem. Bejelentkezéskor mented sessionbe, és bármikor később eléred.
Ami weblaboros cikket linkeltek az egy felületes olvasásra jó és nagyon rugalmas megoldás, de ha az OOP még nem jóbarátod, felejtsd el (meg bármi összetett rendszert).
-
Speeedfire
félisten
válasz
RedSign #5930 üzenetére
Jelenleg csak a felhasználó név van tárolva a sessionben, meg egy érték, hogy belépett vagy sem. Ami igaz vagy hamis értéket ad vissza.
Ha szerinted a session nem megfelelő akkor miben kellene tárolni? Minden egyes lapletöltéskor nézzem meg a jogosultság értékét az adott $session[nick]-hez tartozó értéket?
Nem akarok csoportokat, csak egy egyszerű jogosultság kezelést. -
PazsitZ
addikt
válasz
RedSign #5849 üzenetére
Önmagában a switch egy vezérlési szerkezet, nem rossz, nem is jó.
Az XSS az egy támadási lehetőség, de önmagában semmi köze a switch-hez.
A htmlentities/htmlspecialchars segíthet a kivédésben, viszont ezt érdemes csak közvetlenül kiíratás előtt alkalmazni, feldolgozás, letárolás előtt nem érdemes átalakítani. -
Tele von Zsinór
őstag
-
Brown ügynök
senior tag
válasz
RedSign #5834 üzenetére
" ha biztosítani tudod, hogy a megfelelő oldalt kérjék csak le, akkor hol a para?"
Na, erre vonatkozott a kérdésem.
Egyébként azért használom a switchet mert tetszik. Nem kell másik fájl megnyitni ha valami tartalmat át kell írni gyorsan, csak rákeresel ua. a fájlban, és kész. Talán bajos lehet komolyabb lapoknál de egyenlőre ilyet nem kell készítenem.
-
válasz
RedSign #5814 üzenetére
igen. ez van. de nem is akarok vele foglalkozni... tudom, hogy van szebb megoldás is meg minden. őszintén szólva nem nézek én le senkit (nem vagyok olyan okos mint ahogy látszik... rem. nem ez jön le azért), de az ilyen windowsos rendszergazdákba (és tényleg ne legyen igazam) nem nagyon "bízok" ismeretlenül. megkértek egy ilyen űrlapküldőre, megcsináltam. igazság szerint a php mail() részétől tartok de az nem az én bajom, nem érdekel
csak config fájlt kell szerkeszteniük.
-
-
maestro87
őstag
válasz
RedSign #5718 üzenetére
Ha a valami.css fájlra gondolsz, akkor nekem olyanom nincsen.
És azt sem tudom, hogy kellene elindulni ennek irányába, meg használni. Láttam már ilyet, tudom, hogy létezik csak nem tudom, hogy kell csinálni.
Csak egy index.php-m van, meg mellette még néhány php (chat meg ilyesmi)
De ha egy kezdetleges css-t betudsz nekem ide szúrni (ami megoldja a problémámat) és elmondod mit csináljak vele, megköszönném. -
maestro87
őstag
válasz
RedSign #5716 üzenetére
index.php-m van, úgy, hogy nekem az.:-) De nem értek web programozáshoz, nem tudom hova tartozik. Html-es topicba menjek át?
Ugyanazt csinálja az explorer, nagyobb betűket jelenít meg.
Most meg azt tapasztaltam, hogy a kép nem tölti ki a képernyőt, ha kicsinyítem az oldalt (Ctrl -), akkor nem marad meg a háttér a betűk alatt.
"negatív helyzetet (elcsúsztatni a képet)"
Ezt nem tudom, hogy kellene, nem értem. -
maestro87
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Fotók, videók mobillal
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- PlayStation 5
- SörcsaPH!
- Suzuki topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged