Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CSorBA
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Amúgy belegondolva, ez egy érdekes optimalizálási kérdés.
Mert amíg kisszámú user van feliratkozva, addig az ajax is jó. Legalább azonnal kimegy.
De tfh van 10-20ezer user, akkor mire a cron körbeér, már jöhet pár száz hozzászólás. Amiről újabb pendingek lesznek, és gyakorlatilag körbe sem tud érni a cron a pendingekkel. Szóval esetleg azt is lehet/kell nézni, hogy már pendingben van-e és akkor updatelni (mit tudom én x számú hozzászólás érkezett, de akkor ez plusz terhelés - ugye plusz egy lekérés és update where). Érdekes kérdés mindenesetre. Persze általában nincs szó 10-20ezer emberről, illetve amikor van, ott nyilván nem egy virtuális szerverkiszolgáló van.
Lehet csak én vagyok vele úgy, hogy minden eshetőségre gondolni kell.összefoglalva, én a helyedben:
Tárolod egy külön táblában a feliratozásokat, pl.: userid, forumid
Új hozzászólás - 1, menti a hozzászólást 2, lekérdezi az említett táblából ahol a forumid megfelelő, és a usereket berakja a pendingbe. Ha már a pendingben van, akkor updateli a hozzászólásszámot insert helyett.
Cron ezt hívogatja, akár lehet percenként is.(bár én is kezdő vagyok még, de remélem nem mondtam hülyeséget, majd vmi okosabb megerősít)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Építő/felújító topik
- Call of Duty: Warzone
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Fotók, videók mobillal
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 1000GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi