Új hozzászólás Aktív témák

• Bzozoo

tag

Végül sikerült összetákolnom egy működő rendszert. Rájöttem, hogy a php sessionnal nem sokra megyek. Más domainen nem érvényes a session cookie (csak ha a backend és a frontend is egy domain alatt megy), ezért a sütiket a frontend oldalon hoztam létre, persze egy sütibe beraktam a PHP session ID-t is, hátha a későbbiekben tudok kezdeni vele valamit.

A dolog úgy működik, hogy a frontend a loginformon keresztül beírt felhasználónevet és jelszót egy fetchel Post-ban elküldi a PHP backendnek, az visszaad bizonyos válaszokat, ha a Login adatok hibásak, akkor minden fail, ha nem akkor mindent visszaad az userről. Ha jó a Login akkor UserID, UserName, UserSecret, UserToken (ez majd a későbbiekben időközönként változik, hogy biztosan ellenőrizhető legyen az user) értékeket kap json kimenetben. A JavaScript ezeket letárolja sütikben és kész. A felhasználó be van lépve. Később ezek a sütik mindig össze lesznek vetve az adatbázisban lévő adatokkal, amolyan user Check folyamat.

A back- és a frontend kódjai itt érhetők el a Githubon
    [link]

Itt lehet tesztelni
    [link]

Teszt felhasználó nevek. TesztUser, TesztUser2, TesztUser4, Valaki
    Jelszó mindegyiknél 12345678

Ha van valami nagyon kirívó Security hiba, azt nyugodtan írjátok meg. Azt szeretném ha a rendszer mindenféleképpen biztonságos lenne.

Később a regisztrációs lehetőséget is meg akarom majd oldani.

Új hozzászólás Aktív témák