Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pelyib

    tag

    válasz btz #20006 üzenetére

    Piwig csak egy példa, biztos vagyok benne, hogy tele a net self hosted gallery app-l ami tud jogosultságot kezelni.

    "csak egy folder legyen elerheto a webservernek (tipikusan web vagy public neven)"
    Ezt nem értem pontosan, de jelenleg is így van. Egy mappában van a dashboard és a képek mappa is ami htaccessel le van védve, így csak az viewer applikációban nézhetők a képek.
    Lehet én nézek be valamit, de jelenleg ./ a docroot a webszervernek, ami azt jelenti, h pl az SQL installer fájl is pulikusan elérhető (beirom a böngészőbe és meg tudom nyitni), illetve a class folder is elérhető. Csak az legyen elérhető a webszerveren keresztül aminek kell. Pl rossz esteben ki lehet szedni a DB credential-t.

    Ez az injektálási eljárás pontosan mitől is jobb? Illetve nem nagyon értem, hogy a require_once nélkül akkor hogy is érem el vele a DataSource.php fájlt?
    Egyrészt láthatóak lesznek az osztályod függőségei, hisz ott van az interface-n (public function __construct(DataSource $source)) illetve megadja a lehetőséget, hogy szabadon kicseréld annélkül hogy ott változtatni kelljen ahol használod.
    Példa

    A readme fájlban meg fogom említeni, hogy milyen PHP verziókon fut
    Bár az is több mint a semmi, de a Composer vagy Docker jobban segíthet annak aki maga is akarja használni.

    Composer használata megoldja a require_once kérdését is (autoloader). Ez így lehet nem sokat segít de tele a net leírással hogy miként kell beállítani és használni.

    [Ez] így biztos jó?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák