-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pjoe69
tag
Sziasztok!
Valaki rá tudna nézni, hogy megy-e a net tv?
Nálam a szerver nem elérhető van már pár napja.
Lehet, bekevert hogy a T-nyomik kicserélték a modememet egy wifis-routeres modemre, és az nem enged át valamit...
A 3. oldalig pedig eljut a tv, a routerben is látom a tv-t mac cím alapján. pc-n lévő médiákat elérem.
Ezért is gondoltam, hátha a Net Tv szerver áll megint.Köszi
-
zorromoto
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék vásárolni egy 46-47"-os led tv-t szóba jött ez a márka is.
kb 240 ezer körűl szánok rá.Mit ajánlanátok? ,és még azt kérdezném hogy igaz hogy itt Phillips az elsődleges ,de egy Samsung F 6-os sorozathoz képest mitől jobb vagy roszabb?
THX
-
Rellind
senior tag
Sziasztok.
Ez miért ilyen olcsó? PHILIPS 47PFL6008K
Jó ez a tv? Köszi[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Rellind #5704 üzenetére
A TV jó, a valós ára 230 eFt.
Olyan helyről vedd meg inkább ahol tényleg van garancia. Pl. kiterjesztett 5 év...@zorromoto-nak ugyanez ajánlva. Egyébként a 6008-ban valós 100Hz-es panel van
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
zorromoto
senior tag
válasz bluemirage #5705 üzenetére
Ma végül is szert tettem egy Phillips 47 PFL 6057K-ra
Nagyon szép a képe. A tegnapi napig samsung 6xxx szériásra gondoltam,de egymás mellett megláttam a Phillipsel és tényleg szebb volt PHL.
Állitolag ez a tv a tavalyi év egyik csúcs gépe. S nem utolsó sorban nagyon baráti áron jutottam hozzá.
Jah és alapból 5 év garancia van rá ami nem mind 1.
Aki phillipsen töri a fejét azt mondom azt is vegye fel a listára.Bár ezt az 5 év garit hogy tudom leellenőrizni?
-
kavboy
tag
Jó estét!
Lenne egy valszeg láma kérdésem: van egy 6158-as tévém és valamiért van neki egy saját wifi hálója látszólag, legalábbis a laptopomon látok egy Direct-cu55 Philips 6158 nevű wireless hálózatot wpa-psk titkosítással. Tudja valaki ez micsoda? Nem tudok hozzá csatlakozni, mert nem tudom a jelszót, meg nem is tudom mire jó. Rákeresve se nagyon találtam semmit. Valakinek valami ötlete?
Előre is köszi!vettünk fénykábelt amit mondtál (fénykard kellene hogy leszúrjalak vele) by Feribá & gozso
-
Rellind
senior tag
válasz bluemirage #5705 üzenetére
Az oké de ez 42"-es az meg 47"es volt.
-
wladilac
újonc
Sziasztok!! Szeretném meg tudni hogy mi a külömbség philips 47pfl7008k és a philips 47pfl7108k között?
-
wladilac
újonc
Sziasztok ! Még egy kérdés ,Magyar menü van bent ?
-
Spongi
csendes tag
Sziasztok!
Erről vélemény, illetve van valakinek ilyen:
Philips 42PFL6198K/12A kérdésem az lenne, hogy megér-e +35.000 Ft-ot egy LG 42LA691S-el szemben.
Főleg HD filmeket néznék ill. konzol játék (autós).
Köszi.
-
allein
addikt
Szia. Nekem Ő volt 1 hónapig. Nagyon szép képe van, nagyon meg voltam elégedve vele. Egyetlen hátrány számomra a Philipsekben a lassú menü. Van egy régebbi Philipsem ami szintén két oldalas ambilightos, mai napig még mindig jól teszi a dolgát, imádom benne az ambilight funkciót. Visszatérve a 6900 szériához, 1 hónap után frissítettem hálózaton keresztül és nem usb-n, lehet ez volt a TV készülék veszte. Ezután szervizben csücsült a készülék másfél hónapig. Az új készülékem az már nem Philips lett. Óvatosan a software frissítéssel, lehet csak én szívtam meg vele, de akkor is vigyázni kell. Azt mondják ha nem muszáj akkor az ember ne frissítsen. Egyébként az új készülékemnél ugyanaz az a hiba áll fenn mint a Philipsnél frissítés után, holott az új készülékemnél nem is történt frissítés még
-
fageza
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis technikai segítséget kérnék:
Philips 32PFL4258H a készülékem. Digi a szolgáltatóm, alapesetben (Mo-i) hangolással nem talált digitális csatornákat, módosítottam Finnországra, így jön minden gyönyörűen. Az egyetlen probléma az idő és az EPG közötti +1 órás differencia. Akár automatára, akár manuálisra állítom, mindig +1 órában van a műsorújság.
Pl.: a 19:00ás műsort az EPG 20:00-ra írja.Ezt lehet módosítani vagy ki tudom játszani valahogy?
Ha van valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban, az segítsen kérem.
Előre is köszönöm.
Géza -
-zaki-
tag
8404-en a szervíz menüben át lehet állítani, hogy országfüggetlen legyen a DVB-C, itt írtam róla
vagy próbálj meg olyan országot beállítani, ami a mi időzónánkban van és van DVB-C -
fageza
csendes tag
-
Pjoe69
tag
Más téma.
Mióta a T-home berakta az új routeres modemjét, arra van kötve a TV.
A NETTV-nél a "szerver nem elérhető" van már pár napja.
Lehet, bekevert hogy a T-nyomik kicserélték a modememet egy wifis-routeres modemre, és az nem enged át valamit...
A 3. oldalig pedig eljut a tv, a routerben is látom a tv-t mac cím alapján. A T-home routerre kötött pc-n lévő médiákat elérem.Van valami beállítás a routeren? Nyitni kell portot?
Az előző felállásban eddig remekül működött, -T-home modem, ->router->TV.
De ehhez a visszaállításhoz megint át kellene kábeleznem a fél lakást, első körben a kényelem miatt probálnám a routert hangolni, ha van valami beállítás.Köszi
-
-
for3l
senior tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem volna, hogy a Philips TV-knél melyik szériától van meg a valós 100Hz-es képfrissítés? ha jól néztem, akkor a 4000-resek már tudják, de javítsatok ki, ha tévednék.
-
for3l
senior tag
válasz bluemirage #5727 üzenetére
Huh, az igen, akkor ezt jól benéztem.. Jó ez a táblázat, köszi!
És mekkora a különbség képminőségben egy valós 100Hz és egy Perfect Motion Rate-es 100Hz között? -
fageza
csendes tag
Este kipróbáltam megint, ha a csatornakeresésnél a "Javított"ra megyek és a nem a "teljes"-re akkor enged beírni frekvenciát, beírtam, de 4 találat volt összesen Mo-ra. Végigpróbáltam pár országgal: Olasz, Német, Hollandia, de sehol nem jártam sikerrel (max 6db találat), továbbra is Finnország a befutó(104, ha jól emlékszem). Az EPG nél meg majd jól levonok egy órát fejben. Azért köszönöm!
-
-zaki-
tag
Úgy rémlik a Diginél pár csatornának más volt a symbol rate-je, lehet, hogy csak azokat találta meg nálad. Nekem azokkal volt gondom anno, de közben UPC-s lettem. Kérdezz rá a Digi-s topicban
-
őstag
Gyors jeleneteknél pl. Forma1, sportközvetítések látható lehet a különbség annak aki erre érzékeny.
Ha valaki sok sportot néz ott kimondottan ajánlott a valós 100Hz, de lehetnek olyan gyors és dinamikus akciófilmek ahol szintén jól jöhet a szebb és élesebb kép.
A táblázatban leírt okosságokat vesd össze a pénztárcáddal és néz meg, hogy milyen távolról néznéd a TV-t.
A leggyakoribb hiba, hogy sokan túl nagy TV-t vesznek és azt túl közelről nézik, főleg SD tartalmat. Sokszor egy kisebb méret és máris megvan a pénz a nagyobb szériára. Alig van egyenlőre rendszeres HD tartalom. Évek óta a nép a panellakásokban és kis nappalikban nézi a belépőszintű nagy képernyős laposat... rajta az SD adást. A médiamárktban még néhány éve volt 6000-7000-es TV, de ma már a kínálatot az belépőszintű modellek uralják. Érdemes megnézni egy bécsi áruházat, a múlt héten láttam és ott fordított az arány. A legtöbb kiállított TV középkategóriánál jobb. Egyébként ezt a kinti fórumbejegyzések is igazolják.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
anrab
addikt
a 4-es végűeknél még bevolt kapcsolva az ország függőség. ahogy hazahoztam és megtudtam hogy mit kell csinálni meg is tettem. nem kell neki frekiket adni. nekem egy 8694-em volt.
ahogy zaki írta be lehet állítani.
ha hagyod akkor a Finn a jó.
az EPG sokszor csinálja ezt az idő szarakodást mikor a digi buzerálja a hálózatot. mindig vissza ált egy idő után magától. hagyd nyugodtan autómatikuson.
most nem rég is volt. azóta helyre jött.
most éppen duplázza a műsorokat. -
petya075
újonc
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a készülékről? Philips 50PFL3008H Most nagyon jó áron van.
Filmet nézni usb-ről illetve tv-ni szeretnék. Net nem érdekel. Esetleg kissebb képátlósat
nézzek ebben az árban ami modernebb? -
busman_
tag
Nektek is sokat fagy a tv? Foleg a Smart funckiok nyomogatasa közben jellemző, ha eleg sokat hasznalom biztos hogy elobb utóbb kifagy es akkor huzhatom ki be hogy eltre kelljen mert nem reagl a távirányítóra.. Eleg aggasztó, nem várok sokat egy tv Smart funkcioitol de azert ez gáz, igy konkretan használhatatlan.
50pfl5008 -
Monya78
veterán
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a 2010 évi 7 szériás philips-emet, néhány kérdésem lenne az újabb szériával kapcsolatban:Ambilight spectra és az ambilight XL között mi a különbség? Nálam a spectra oldalanként 24db ledet jelent, videokon az XL-nél fele ennyit. Mégis tudja ugyanazt ill. akár többet?
Három oldalas ambilight-nál mennyire zavaró ha nem 16:9 arányú a film hanem 2.3x:1 arányú. Az így kapott "vastagabb felső káva" mennyire zavarja az összhatást?
A beépített pause és műsorfelvevős funkció: használati utasításban olvasom hogy ha ezt használjuk a TV formázni akarja a USB-n lévő háttértárat, plusz kell 250Gb szabad hely stb... kérdés: egyszer akarja az adott háttértárat formázni, vagy mindig ha fel akarunk venni rá? Illetve erre a háttértárra pluszban rakhatunk rá számítógépről filmet, zenét, képet stb.-t?
Köszönöm...
-
for3l
senior tag
válasz bluemirage #5731 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Igazából HD filmek (napi rendszerességű) nézésére keresnék TV-t (egy régi Samsung LE40B530-at akarok leváltani), semmi más szempont nincs (nem kell smart, 3d, semmi extra), nem érdekel a TV adás sem (SD tartalom). A nézési távolság ~3méter plusz rájön az, hogy ha már váltok, akkor jó lenne nagyobbra, így szeretnék egy 46-47"-osat, de ott meg már nagyon elszállnak az árak a középkategóriában és fölötte, így lyukadok ki a belépő szintnél, avagy a kérdésnél: valós 100Hz kell-e nekem? (párom használná még a TV-t "sima" TV-zésre, de neki aztán tök mindegy, hogy 9000-res vagy 3000-res szériáról van-e szó).
Nyugaton megvenném én is a felső kategóriás (de nem prémium) eszközt, mert még ha betanítottként dolgoznék is, egy havi béremből ki tudnám fizetni és még kajára is maradna, de mivel nem ott dolgozok, nem azt a pénzt kapom, ezért nem is számolhatok úgy (2 évig voltam kint, nagyjából képben vagyok).Ezt csak azért írtam le ilyen hosszasan, hogy tudassam, tisztában vagyok az általad leírtakkal (idézet talán), és egyet is értek, csak egyszerűen nem tehetem meg, sajnos..
(szerk.: ja, azt meg ki is hagytam, hogy sport kb havonta fél órát menne rajta )
[ Szerkesztve ]
-
manta25
újonc
Találkozott már valaki kép és hang csúszással?
42PFL7008-on, media box-on keresztül nézve filmet, bizonyos helyzetekben eléggé zavaróan késik a hang a képhez képest. HDMI-n vannak összekötve. Ha a media box analóg hangját rákötöm az asztali DVD erősítőre, és egyszerre szól a kettő, hallható a különbség, visszhangzik. Próbáltam többfélét állítani a TV-n (kép és hang beállítások), egyedül az segített, ha „Játék” módba kapcsoltam, akkor megszűnt a késleltetés.
Tudtok valamilyen beállítást, amivel játék mód nélkül lehetne megszüntetni a késleltetést?Köszi!
-
Tszmiki
csendes tag
Üdv Mindenki!
Segítségét szeretném kérni annak akinek van bármiféle tapasztalata
a Philips PTA 128/00
Wi-Fi USB adapterével.
TP-LINK TL-WR841N 300M Router Wi-Fi-n HD stream- hez kellene.
Kompatibilitás OK? És a TV-vel: 6626? A TV hogy kezeli a jelszavas védelmet?
A Wi-Fi adapter tudja fogadni a 300 Mbit/s-ot?
Lesz hó karácsonykor?
Röviden ennyi!
Köszi Mindenki! -
SZOOJA
újonc
hali
segitseget szeretnek kerni,szamitogep tv-re hdmi kabelen vid-kartyam radeon hd 7870 tv philips 32pfl5604h/12 tokeletes kep minden okes de 1-ido utan a teven bezoldul a kep es konturos lesz majd 1-ido utan ismet helyrejon mar csereltunk kabelt atraktuk mas portra a tv-n de nincs valtozas.....tavaly geforce kartyam volt de azon-is ugyanezt csinalta,valaki tudna segiteni hogy milehet a megoldas ???SZOOJA
-
Zsivaagoo
őstag
válasz Tszmiki #5740 üzenetére
Elvileg az említett WiFi USB stick és a 841N értik egymás szabványait. (841N bgn router, WPA2 és WPS szabványokat/bizbackokat tudja) Ha nem 3 db vasbeton fal választja el őket, hanem csak kettő - 20 m-en belül- akkor a 841N átordítja a jelet gond nélkül.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
tahepa
senior tag
Kellene egy kis help.
Adva lenne egy 32PFL5405H-s készülék. A drága ,lüke fiam hdmi kábellel össze kötötte a tabletjával ( bekapcsolva volt mindkettő ). Pukk.
Tv kikapcs , tablet szintén,biztosíték a lakásban szintúgy. Biztosíték felkapcsol. Tablet nem kapcsol be , a tv szintén. Csak a led villog ütemesen. Valakinek használható véleménye , segítő javaslata?
Előre is kösz.[ Szerkesztve ]
-
zorromoto
senior tag
Nem akarok sem kioktató sem okoskodó lenni, de egy tablettel való összekötésnek nem szabadna ezt eredményeznie főleg hogy a tabletnek ezen funkciója még létezik is.Értetlen számomra.Erre én is kíváncsi lennék hogy mi a probléma oka.
Esetleg propagáld meg a tv-t huzamosabb ideig áramtalanitva pihentetni.Sokszor segít.Sajnos jobb ötletem nincs egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
tahepa
senior tag
válasz zorromoto #5744 üzenetére
Sajna mégis így történt. Jómagam minden készüléket ( ASUS media player , külső winyó stb..) kikapcsolt állapotban csatlakoztatok a tv-khez..A kölök nem így tett... Majd reggel újra megpróbálom bekapcsolni , ha akkor sem működik megy a szervízbe..karácsony előtt jó kis kiadás lesz..
-
kocolaci
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tv vásárlás előtt állok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy 29PT9007-est (CRT) tervezek lecserélni, amiket kinéztem 42PFL-ből: 6008, 6198, 7108 (nagy ugrás lesz ). Szeretném megtudni, hogy mi a különbség a 6008 és a 6198 között, illetve, hogy megér-e plusz 100 eFt-ot a 7108. A hetesnek a pointere ami érdekes lehet, meg gondolom jobb a három oldalú ambilight is, de ezeken kívűl mi az ami tényleg hasznos extra? Illetve tulajdonosokat kérdeznék, hogy milyen/mennyire használható a böngészője, és általában külső merevlemezről mennyire válogatós a lejátszója?
Nagyon köszönöm előre is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest