Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
humax
senior tag
a 9 vagy 8 vagy 7 sorazot philips tvk ben vane PIP?
KOSZI -
gybognar
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot kérnék, hátha már valaki találkozott a problémával. Adott két db Philips 32PFL6626 TV. Mindkettőt rákötöttem volna vezetésekes az itthoni LAN hálózatra, de az egyik nem megy. Bár ugyanazon a végponton a notebook remekül működik. Gondoltam TV hiba, de ugyanaz a TV a másik helyén jól megy. Végül is kiderült, hogy az UTP kábel jelzése ha sima 568, akkor megy a dolgo, de ha 568B.2, akkor nem látja a hálót. Van valami ötletetek, hogy miként úszhatnám meg az újra kábelezést?
-
airnorbee
csendes tag
Jó szemem van az tuti, de ezt szerintem ezt más is látja.Ha keresztbe megy a képen pl. egy ember sima séta tempóban, a kontúrja körül simán látni.Autóról meg repülőről már ne is beszéljünk.Ha bekapcsolom az mpeg zavarszűrést az minden kép módban be lesz kapcsolva?
-
airnorbee
csendes tag
A gyorsan mozgó dolgok kontúrja mellett elmosódnak a pixelek, ezt ki lehet küszöbölni vagy szokjak hozzá? pfl7605
köszönöm
-
52a52a
tag
válasz
JOEPAPA #2390 üzenetére
Azért mert ezeket eltolva is tudod nézni (timeshift) és ehhez kell a net kapcsolat.
Hozzátenném a mai digitális adások szinte semmi plusz szolgáltatást nem adnak annak ellenére hogy egy csomó mindent hozzá lehetne még pakolni, felirat, plusz nyelvek, rendes műsorújság (csak txt-n kesztül tudsz pl feliratot nézni)
Ugye a közszolgálati tv-n kivül egyik nem nagyon sugároznak HD-ben.
Egyszóval behírdették a szuper digitlis adásokat miközben szinte semmi többletszolgáltatást nem nyújtanak. -
cudarz
tag
Melyik beállítással tudom a laptop képét teljes képernyőre kitenni a TVre(Auto fill)? 40pfl9705-öm van. Azt olvastam, hogy PC módban nem engedi, kipróbáltam a többit is de nem sikerült.
Köszi előre is a segítséget.
-
JOEPAPA
tag
Mi a francnak a rögzítéshez netkapcsolat? Csak nem egy Philips szerverre pakolja föl?
Inkább egy softvere kulcsot keres gondolom...Ez a digitális adás rögzítés nem lenne amúgy nagy kunszt, direkt butítás, amúgy ki venné a 6xxx szériát, ezt gondoltam, de hackalt fw...esetleg?
-
airnorbee
csendes tag
Sziasztok kb 1 hónapja vettem egy 37pfl7605h12 típusú tv-t.Pár kérdésem lenne.
- valaki linkelt ide egy optimális tv beállítást, ezt megcsináltam de szerintem rosszabb lett mint volt.Ez a beállítás fix? Vagy ha a smart képben állítok pl energiagazdaságosra vagy játékra akkor ezek megváltoznak?Azért kérdezem mert én csak szürkét látok nem feketét!!
-dlna összekapcsoltam pcvel, de mkv-t alig akar játszani(szinte sehogy) pl 1080p sorozatot visz,de filmet nem.
Milyen média lejátszót érdemes hozzá venni, lanon átmennek az 1080p filmek vagy szaggatnának?
Köszönöm a válaszokat.
Lehet csak nincs jól beállítva,de jelenlegi állás szerint én soha nem vennék többet ilyen tv-t!!
-
JOEPAPA
tag
42PFL4606H nem tud felvenni külső vinyóra.
Lehet erre hackelt FW-t szerezni ami tud? Mert ugyibár nem egy nagy dolog a digitális adást nem csak megjeleníteni, hanem capturelni is, aztán simán visszaolvasni.
Azaz nem akarom, hogy DIVIX vagy MPG2 ben rözítsen, csak értelmetlen formátumban, amíg megnézem. -
propery
csendes tag
Hát köszi a gyors választ, nekem meg 4850-es karim van. Akkor ezek szerint ezt beszoptam ezzel a tv-vel... A következő kártyát nvidia-ra terveztem amúgy is physx miatt, csak még egyenlőre eldöcög ez a 4850-es, meg ettől áramigényesebb kártyát már a tápom sem bírná valszeg azt is venni kéne.
Én azért már azzal is elégedett lennék, ha a videó jel oké lenne, mert az elsötétülés még elviselhetőbb dolog. -
Ádyka
őstag
válasz
propery #2380 üzenetére
SZia!
Bizony ez ilyen.
Úgy vettem észre, hogy spontán elsötétülés akkor van, amikor valamiféle minimális áramingadozás van. Ez olyan kics ingadozás, hogy még az UPS sem vált át nálam.
Pl, megy a fűtő klima, és amikor mondjuk lekapcsolja kültéri ventilátorát, akkor egy kis kattanás történik a beltériben. Na pont abban a pillanatban mindíg elsötétül a kép.Igen Tv kikapcs után "nincs video jel". A tuti megoldás rá a HDMI kábel Ki/be.
Ati 4830-am van. Egy régebbi driverrel soha nem csinálta ezt (kb év elejivel), az újakkal meg rendszeresen ez van. Állítólag NV kari a megoldás ezekre a problémákra.
A kép elsötétülés persze minden driverrel megvolt/van. -
propery
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy 40pfl7605-öm, és kezd tele lenni a búrám vele, amikor pc módban monitorként használom, két dologtól is kezdek hülyét kapni: az egyik, hogy időnként elsötétül a kép pár másodpercre, van hogy ezt sorozatban kezdi csinálni egymás után többször is, ilyenkor szinte használhatatlan, na ekkor szoktam kikapcsolni, ettől általában észhez tér. A másik dolog, hogy ha otthagyom a gépet, és bekapcsol a képernyővédő, vagy hibernált állapotba kerül a gépem, ilyenkor ugye nem kap videó jelet, sötét képernyő fogad a "nincs videó jel" felirattal, és amikor újraakarnám éleszteni a gépet, akármit csinálok a tv akkor sem akar videó jelet kapni. Na ilyenkor kezdek k***nyázni, próbálom kikapcsolni, vissza, de semmi, aztán dugdosom kínomban a hdmi kábelt másik csatiba a tv-n, áramtalanítom, és csomó kínlódás után visszajön a pc képe.Na ilyenkor már legszívesebben kivágnám az ablakon... Gondolom ha ezek a bajok típushibák ennél a készüléknél, akkor más is beleszaladt és esetleg talált rá megoldást. Vagy ezen gondokkal vigyem vissza garanciába? Amúgy a legutolsó szeptemberi firmware van fenn a tv-n, de az előzőekkel is csinálta a hülyeségeit...
-
cudarz
tag
Ezt olvassatok el: [link]
Magyarul, a 2011-es TV-kre van egy uj YouTube app, aminek YouTube Leanback a neve. Ez tamogatja a HD lejatszast.
Viszont, mivel a hardver gyengebb a korabbi evek modelljeiben, ezert azokra nem elerheto. Fasza....
-
52a52a
tag
[link]Philips tv
Itt rá lehet keresni a tipusok minden tulajdonságára
Firmware history-nál látható milyen újítások vagy probléma megoldások vannak egy újabb sw után. -
JOEPAPA
tag
A digitális adóknál a QAM modulációt nem lehet elállítani?
Mi a csatornalitában az "N" jelentése? -
52a52a
tag
válasz
vidra1221 #2373 üzenetére
A 6-os végű utolsó pár sw támogatja a HD videókat is, sőt lejátsza, nálam sajnos akadozik (lehet azért mert lassú a net-em) Ez a felület teljesen más mint az eddigi.
Az 5-ös végűekre is volt valami sw de az még nem támogatta a HD-s videókat, de utána kérdezek. (volt olyan tavalyi szériás tv amire az idei sw lett felrakva)
Ez egy direkt tv-s felületre kialakított Yuotube. -
vidra1221
tag
Nekem egy szakmabeli azt mondta erre mert én is kiváncsi voltam miért nem lehet hd-s you tube videókat nézni, hogy a philips központi szerverén keresztül érkeznek a felhasználóhoz a videók és ott nem támogatott a hd-s rész és azért sem lehet a rendes you tube honlapról videókat nézni hanem csak a philips által müködtetett részről.
Úgyhogy készülék hekkeléssel nem megyünk semmire ha csak nem tudod rá telepíteni az adobe flash-t(ezt akarja letölteni és telepíteni mikor a hivatalos yt oldalon szeretnék videókat nézni) , ugyanis a samsungokon meg van, a samsung op. rendszere is más. -
cudarz
tag
Philips TV-knél egy kis hackeléssel nem lehet szerezni Full HD-s YouTube klienst? Samsungoknál lehet.
Valamint 9705h-t lehet Androidos telefonnal irányítani?
Köszönöm a válaszokat.
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy PFL3606H-nál hogyan lehet szervizmenübe lépni? Ha elkezdem írni a kódot akkor a 4ik szám beírásakor kiírja a TV, hogy nincs mentett csatornaValamelyik menüből kell esetleg előszedni?
Előre is köszi! -
JOEPAPA
tag
Philips 42pfl4606h esetén a csatornalistában az adók ikonján az "A" analógot a "D" digitálist jelent, de mit jelent az "N" ?
Egyik napról a másikra összekeveredtek az adók, ill van, hogy nincs 4 es 5 ös a 3 a után 6 aztán 9 16 van csak meg, végiglépkedve is, másnap van 4 es 5 ös de "N" el jelölt és nem én raktam oda, mert idegen nyelvűeket direkt hátra raktam.
Ez az autómatikus programlista frissítés lehet, de mi ez? Mit jelent az "N" ? -
Monya78
veterán
Hát igen van egy jó pár fajta MKV-s tartalom amit nem tudsz megnézni.
Nekem a mkv-s HD tartalmú filmjeim 80% úgy néz ki, hogy angol DTS, magyar Dolby Digital.
Ezeknél egyszerűen kiveszem az angol nyelvsávot, és csak a magyar DD marad, amit külső vinyóról meg lehet nézni...A maradék 20% pl. angol és magyar is DTS: nincs megoldás, csak angol nyelv van és az is DTS: nincs megoldás, külsős vinyós lejátszásra.
Hogy lehet egy bármilyen progival a DTS átalakítani szereóvá az nem tudom még ilyet nem csináltam.
-
HEAHEA
aktív tag
Szia! A fentebb említett mkvmerge gui programmal amikor megnyitod a filmet, akkor az megjeleníti a filmben található audiofájlokat. Kiválasztod amelyik hangsávot el akarod távolítani, a többit elvégzi a program. Sok sikert hozzá.
Amúgy a beépített médialejátszótól nem érdemes sokat várni, érdemes vmilyen külső lejátszót beszerezni, amennyiben nem elégszik meg az ember a tv adta lehetőségekkel. -
maj15
csendes tag
válasz
Monya78 #2366 üzenetére
Köszi, megkönnyebbültem, hogy elvileg ilyen egyszerű a megoldás. Egyébként írtam a Philips ügyfélszolgálatnak is, aztán hívtak egyenesen Lengyelországból, de csak annyit tudott tanácsolni, hogy tegyek fel frissítést, tehát nem sokat segített.
Viszont ha leveszem a dts hangsávot, nem marad több audió fájl az mkv-ban. Vagy alapban a video rész tartalmaz sztereo hangsávot?
Köszi: Gábor
-
Qver
csendes tag
köszi megpróbálom
-
Qver
csendes tag
Sziasztok
Nekem olyan problémám van ,hogy hálozaton kerszetül probálok lejátszani mkv kiterjesztésű fájlokat egy philips 40 PFL9705 H12 készüléken.Nem indulnak el. A fájlmegosztás media playeren keresztül történik. Mivel az mkv-t nem ismerte fel a media player simán átírtam avi kiterjesztésre igy már ok is volt. Samsung tv sinám le is játszotta így a filmeket de a philips tvn nem megy. Szoftver frissítésnél meg azt írta nincs újabb szoftvert. Valakinek valami öthlete? -
maj15
csendes tag
Sziasztok,
42PFL7606H TV-m van, tudnátok segíteni az alábbiakban:
- külső vinyóról fényképeket akartam rajta nézni, de a képek nem töltik ki a teljes képernyőt, hanem csak a közepére teszi be összenyomva
- egyenlőre egy 720p-s mkv fájlt próbáltam vele lejátszani, de kíírta, hogy nem támogatott fájlformátum, mialatt egy Samsung tv lejátsza. Még az eredeti szoftver van rajta, lehet, hogy a frissítés segít rajta?Köszi!
-
gybognar
csendes tag
Szia! Az az igazság nem is rémlik, mikor kérdezte meg, hogy DVB-C vagy sem. De ha most megnézem a csatorna beállításoknál, a DVB-C van kijelölve. Az e-műsorújság visont nem megy, és az 1-2 csatorna se jön. Hiába próbáltam a rejtett csatornák megjelenítését. De ez nem is zavar, a műsorújság azért jó lenne. Ja, igen kábeles a UPC.
-
JOEPAPA
tag
Van egy 42pfl4606h TV-m a képminősége miatt vettem egy Sony KDL32CX520 után, a képe nagyon jó, milyen panel van ebben?
Azt vettem észre a 32 eseknek nem volt jó a képminősége ott a boltban sem ebben az árkategóriában, a 42 esek közt valami LG ez a Philips és egy SHARP is jó képet produkált.
Majdnem plazmát vettem a cserekor, mert csak a képminőség számít alapon választottam, de ez még részletesebb feketét, és fehéret is mutatott, azaz az árnyékok alatt is részletesebb egy adott képen, nem bebukott olyan feketére színezett minden, és a fehér hó sem egy kiégett fehér rész, mint a mellette lévő plazmán volt (tuti beállítás, pedig Panasonic plazma volt mellette, lehet csak HD ready), szóval a képminősége miatt vettem.A buta menüje nem lenne tökéletes TV lenne.
Miként tudom ezt falra szerelni? Az alsó lét M6 menetes rész a műanyagon belül van ha simán egy vasdarabot felcsavarozok a műanyagnak feszül, azaz alátét, távtartó kell alá?
Sacc12cm re kell legyen a faltól, hogy rendesen el tudjanak a buta hátrafelé vezetékek férni, ehez milyen fali konzolt kellene venni?Valaki tette már fel falra?
-
gybognar
csendes tag
Igen, sokat olvastam itt a fórumon, de elsőre nem akartam trükközni. Egyszerűen Magyarország volt beállítva, mindkét készülék egy UPC dekóder mögött van. Szépern megtalálta a csatornákat, bár igaz azóta legonkább a dekóderről nézik az EXT1 bemeneten keresztül, tehát nem kapitális probléma, csak érdekes. Viszont e-műsorújságunk az nincs, egyelőre üres képernyőt hoz csak fel. Holnap kötöm hálózatra, aztán próbálom a többi funkciót feléleszteni. Még biztos lesznek kérdéseim
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
crazyzozy #2350 üzenetére
Szia!! Nekem is ilyen tv-m van és egyetértek a multimédiás részt illetően, hasonlókat tapasztaltam. Úgy tudom a Q5551_0.14.76.0 -s firmware frissítés már a feliratokat is támogatja filmek lejátszásakor.
A leírtak alapján szerintem is érdemes egy külső lejátszót venni, mivel gondolom van több olyan videós tartalmad, aminek a tv-d multimédiás képességei határt szabnak . -
gybognar
csendes tag
Sziasztok. A múlt héten vettem a gyerekekhez 1-1 db Philips 32pfl6626 TV-t. A képe nagyon tetszik, bár az egyéb funkcióit még nem igazán próbáltam. A legújabb firmware-t érdemes ráengedni, vagy másnál esetleg okozott galibát a frissítés? Ja, és már korábban is láttam ilyen bejegyzést, az automata hangolás nálma is a 3-as csatornától kezdte, az1,2 nem elérhető. Esetleg más is járt így?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest