Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
bexinho23
őstag
válasz
PÉTERelvtárs #6349 üzenetére
Köszönöm. Hazaérve akkor rá is nézek.
-
PÉTERelvtárs
kezdő
válasz
bexinho23 #6348 üzenetére
Gondolom, akkor minden erősítőbe dugva HDMI kábellel és erősítő HDMI kimenete a TV HDMI (ARC) bemenetébe, hogy a hang a TV-ből erősítőbe visszamenjen ARC által. Az erősítőben a CEC funkciót és a TV-ben a Viera Link funcióknál a vezérelt ki-bekapcsolást kell kikapcsolni. Akkor mindent külön, saját távjával tudsz ki-bekapcsolni.
-
bexinho23
őstag
válasz
PÉTERelvtárs #6347 üzenetére
A TV és DENON X520BT HDMI 2.0-val van összekötve. Mivel a másik két eszköz is 4K képes, ezért ott is 2.0-ás HDMI-vel van csatlakoztatva. Számít ez valamit jelen esetben?
Jah, és azt majdnem elfelejtettem, hogy a TV-erősítő között még van egy optikai hang kábel, amin keresztül megy a hang, nem pedig HDMI-n.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy TX50EX700E típusú TV-m, amire házimozi erősítőt kötöttem, és arra van még egy konzol és egy médialejátszó csatlakoztatva.
A kérdésem az, hogy hol kell a TV-n kikapcsolni azt a funkciót (LG-n talál SIMPLINK volt a neve), ami bekapcsolja a TV-t? Médialejátszót és az erősítőt is használnám TV nélkül.
-
Brickhead
újonc
Sziasztok!
Véleményetek szerint van olyan márka, amire azt lehet mondani, hogy szebb a képe általánosságban mint a többi tv-nek. Például a SONY milyennek számít.
-
vaksi8
senior tag
Most elbeszélünk egymás mellett..Kicseréltetheted ezermilliószor, de most nem erről volt szó! Hiába cseréled ki akármilyenre a felhősödés mindegyiknél meg lesz, kisebb-nagyobb mértékben! Eltudod kerülni ha nem lcd-led-et veszel.
"a netes felület sem figyelmeztet hogy felhősödés fátyolosodás előfordulhat"
Tele van a net ezzel, akármilyen fórumra mész. Képkalibrálással lehet enyhíteni, de mindig megmarad. -
pakolo
csendes újonc
Szia ez baromság ! nekem egy LG Cseréltek ki minimális felhősödés véget mondták hiába raknak bele új panelt vagy rosszabb lesz vagy jobb így jóváírtak ! de amugy a RGBW- véget kértem a cserét !
most ez a Panasonic DSE efeket véget mi az hogy nem cserélik ki ? vagy írják jóvá ? sehol nincs benne a garanciális kivétek alatt , hogy nem cserélik meg mi a határ eset mi nem meg hogy a LCD velejáróija csak bolondokkal tudják eljátszani hogy ez a LCD velejárója!!!
a netes felület sem figyelmeztet hogy felhősödés fátyolosodás előfordulhat !
egyenes nyerés ha pl: fogyasztóvédelemhez fordulok !
ha meg ott is elutasitana marad a USB KILLER !
-
umbriel
csendes tag
Sziasztok!
Külső WD HDD-vel (pl. My Passport 2TB USB 3.0) mik a tapasztalatok Panasonic tv esetén?
Felismeri a tv gond nélkül?
Csak lejátszásra akarom használni, felvételre nem.
Köszi a választ! -
pakolo
csendes újonc
És ezt a felhősödést és a dse efeltet garanciába javítják ? Panel csere vagy jóváírást pénz visszatérítés stb?
Valakinek volt már hasonló? -
vaksi8
senior tag
válasz
nemethchek19 #6332 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy az Lcd-Led kategóriákban
Van amelyiken elenyésző és ahol nagyon zavaró..
-
trophylaci
csendes tag
válasz
nemethchek19 #6332 üzenetére
Szia!
Sőt, Samsungokon és LG-ken is.
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam a topikat és nekem most valami nem teljesen egyértelmű.
Minden EX700E típusú tv-n jelentkezik felhősödés és a DSE effekt?
Előre is köszönöm a választ!
-
junior11
veterán
-
umbriel
csendes tag
Sziasztok!
AS650E tv-m van. A tv eHELP-je szerint az USB port 3TB-os külső HDD-t tud kezelni maximálisan. Van aki próbálkozott ezzel? Működik 3TB-os HDD-vel Panasonic tv? Csak lejátszásra akarom használni, felvételre nem.
Köszi a választ! -
pakolo
csendes újonc
Sziasztok !
Az lenne a Kérdésem ha Xbox One S konzolon nézek filmet az ugye támogatja a DTS-T mert állítólag Dollby Atom !Mert a pana nem támogatja a DTS-t!
Ha Xbox One S-hez USB-t vagy Hdd-t csatlakoztatok és arra rakok 4K-s filmet "mkv" a Xbox 4K jeleníti meg a filmeket? Xbox one Média lejatszojábol nézném!
-Vagy csak blu ray lemezen és netflixen tud 4K megjeleniteni.
-Az lenne a nagy kérdésem hogy USB-n vagy hdd-n is meg tud a Xbox valós 4K jeleníteni azaz a media player-én kereaztül.
Ez a DTS véget lenne jó mert a pana alapból nem tudja de viszont 4K USB-röl és hdd-röl igen.
Lehet hülyeséget kérdezek 😂 Mivel mindent felkonvertal a tv 4K-ra.
-
3lmer
csendes tag
Sziasztok! Van egy ds400e panasonic tv-m, és a számítógép képét hol tudom csatlakoztatni hozzá hol nem, de általában nem. Teljesen mindegy a hálózat terheltsége,minden mindegy. A videó kivetítés működik, de az meg hol szaggat hol nem,megint csak minden mindegy,de szó szerint az is hogy 240p vagy 1080 vagy bármi. Nem értem a jelenséget, hogy mi zavar be a rendszerbe. a szaggatást kitudnám játszani, ha tudnám tükrözni a képernyőt,de 10ből 9szer nem tudom rácsatlakoztatni a gépet a tv-re. windows 10 amúgy...
ha valaki tud valami ésszerűt mondani , hogy ne gyújtsam rá a szobát a cuccokra akkor hajráelőre is köszi!
-
dondusfi
csendes tag
válasz
PÉTERelvtárs #6323 üzenetére
Köszi
-
dondusfi
csendes tag
válasz
wolfattila #6317 üzenetére
Köszi megvan.
-
sakal83
addikt
válasz
stilo18 #6324 üzenetére
Meg ot ev gari van a b7re. Csak a beegesre kell figyelni tehat monitornak nem jo. Sima hasznalatnal nincs gondja baja az olednek. Szervizhattere is jo ami sajnos a panarol nem mondható el bar legalabb 5 ev jar ra.
A Sony 9005os nagyon jo kepminosegu de csak ket ev gari es az android sem az igazi sajnos Bármennyire kiállnak mellette. Probaltam. Lassu a csatornavaltas szaggatasok jellemeztek es nem garis problema...
A Pana menüje sokkal jobb.
Nehez döntés. En a helyedben kipróbálnám oket a mediamarktban es elhoznam amelyik szimpatikus. Sem a b7tel sem a xe9000el sem a 780nal nem jársz rosszul.
Ami biztos hogy oled utan az lcd nagyon gagyi hatású viszont egy jo lcdrol oledre váltás nem annyira durva mint sokan mondják. Most kifingott a 910esem es csatasorba tettem a Pana as640emet.
Hat szokni kell
Ui.: Az oled topikban néha túlzások vannak... Egy két tulaj nem tvkent tekint ra hanem mint státuszszimbólumra vagy mukincsre
-
stilo18
addikt
válasz
sakal83 #6310 üzenetére
Igazság szerint B7-es OLED - et szerettem volna... De... Ami ment a fórumban, hogy hány fokban lehet nézni, mert púposodik előre hátra, görbül... Megijesztett.
Nálunk állandó 26 fok van a lakásban, akkor mi történne vele?
Persze ez biztos csak egy a sok közül, de egy ilyen értékű készüléknél "nem szeretnék figyelni" hogy hogyan használom.
Attól függetlenül, hogy tudom : képminőségben gyengébb mind a 780, mind a Sony készülék a B7-től. -
pakolo
csendes újonc
szia nekem pont így a jó nem tudnám elképzelni 40es meg 50es fényerőn ! lehet mert ablak előtt van a tv vagy nem tudom lehet hülyeség volt elé tenni de több éve ott van minden tv-helye !
este azért be kapcsoljuk környezet érzékelőt !Minden kalibrálást ki próbáltam hidd el értek hozzá de ha tré a panel a DSE efektet nem lehet ki szedni belőle csak olyan 10%-20% javítani !
-külföldi oldal azt írja a diffúzor hibája véget van ez a DSE efekt mert nem egyeltessen osztja el a fényt gyári hiba de nem csak Pana szenved ettől !
-olyant is olvastam ha hátul meg lazítom a csavarokat akkor lehet jobb lesz állítólag túl erősen van a panel odafogatva és ezert van de nem akarok garancia vesztést ezért ezt nem próbáltam !-voltam MM üzletbe de ott csak EX633 volt azon nem volt DSE efekt de nem tudni milyen volt VA-IPS-EDGE-DIRECT !
-
sting2
addikt
Nagyon sokszor kiderül, hogy a felhasználó kvázi "szétcsavarja" a panelt, lehetetlen beállításokkal és akkor még csodálkozik mellé miért nem az igazi a képe.
A Dinamikus beállítás pont egy ilyen, nagyon nem jó alap a további kalibráláshoz - kivéve ha egy tengerparton nézed tűző napon.. -
pakolo
csendes újonc
válasz
tibi970307 #6315 üzenetére
Szia !
Értelek de én nem csak reklámoknál látom filmeknél is ha pl? oldalirányú mozgás van !
most jelenleg Dinamikus módban nézem mert szerintem ebben a módban be van kapcsolva HLG azaz fényesebb világosabb így nem annyira látszik mint normál és egyéni módban de így is látni !
sajnos nem tudok vele meg barátkozni
de az a kérdés így jóvá írják-e vagy ki cserélik a panelt mert sok mecset nézünk és a játék konzolon is zavaró !
Azért vicc , hogy nem kapsz normális tv-t 500K alatt nem ?
-
tibi970307
tag
válasz
DonThomasino #6316 üzenetére
Abban az esetben, ha a kép teljesen fekete és csak egy-két fehér felirat van rajta, akkor látható a leginkább. Nem egyenletesen sötét az egész kép, hanem fehér foltok láthatóak, ami a felhőre emlékeztet.
Az adaptív háttérvilágítás orvosolja a helyzetet, mert az a fényerőt a képtartalomhoz állítja be, ami a fenti esetben nyilván alacsony szintű lesz.
Ezzel azonban a fehér feliratok mennyiségétől függően folyamatosan változik a háttérvilágítás mértéke, ami szintén zavaró lehet.Leginkább HDR tartalomnál látszik, ahol megemeli a fényerőt a készülék.
-
DonThomasino
veterán
válasz
tibi970307 #6315 üzenetére
Ird mar le pontosan hol mit kell figyelni
A felhosodesnel mert en nem latom . -
tibi970307
tag
Nekem TX50EX700E TV-m van.
Nálam is van felhősödés és DSE is. Szerintem panel csere után sem lenne jobb, ez a típus ilyen. Nekem még így is jobban tetszik, mint a Samsung túlszaturált színei, vagy az LG világos feketéje.Ha sport közvetítésekre használod, akkor valóban nem a legjobb választás. Filmeknél nem szoktam látni, csak reklámoknál, ahol nagy egyszínű felület van és ráközelítenek a képre.
-
sakal83
addikt
válasz
nemethchek19 #6313 üzenetére
En az 50est neznem.
-
nemethchek19
aktív tag
Egy gyors kérdés!
Szerintetek van jelenleg jobb vétel 200 000 Ft-ig a TX-40EX700E-nél? A képminőség fontosabb a képátmérőnél. Az elsődleges cél FullHD filmnézés PC-ről.
-
pakolo
csendes újonc
Piftuka !
Szia Piftuka azért írók mert már egy ideje olvasom a topikot és írtad neked is EX600-ad van, látom te azért értesz a tv-k hez ! Az alábbi problémákkal közködük !
A tévénk bedöglött 2017.09 hó-ba egy samu 32" 5500 széria lejárt ragi úgy is váltottunk volna karácsonykor nagydobbat !
Én külföldön dolgozok,a feleségem kérte nézzek körül és vegyek én vagy mondjak egy típus számot meg veszi ő itthon !
Mindenféle képen 4K és max 200,000ft szántunk rá !
Nézegettem minden márkát de, hogy megfeleljen a Xbox One S-hez is a Lag-Input nagyon mérvadó volt nekem Call Of Duty-hoz és a a gyereknek is ! így a Samut ki lőttük mert annak volt a legnagyobb ! Az LG az RGBW-véget itt külföldön abszolúte mindenki le beszélt így az is kilőve mondjuk soha nem is volt LG semmibe !
Maradt a Panasonic ,Sony , Philips !
A Sony iszonyat drága volt külföldön szerintem túl van árazva ! 200K-ba még csak FHD volt ebben a 49" méretben, A Philips meg azért mert nem egy hajnyírómat dobtam a kukába 2hó-alatt így az is kilőve ! ezt ne vegye senki úgy , hogy nem jó márka a Philips ez a személyes véleményem !
A Panasonic TX49EX600E maradt mert annak volt a legszebb feketéje az összes márka között ami alap belépő 4k tv, valós RGB 4K ha érted mire gondolok !
Itt külföldön is nagyábból ugyan olyan áron volt mindenhol mint itthon meg a gari végett is mondtam a feleségemnek vegye meg nálunk Magyarországon Magyar számla ,Garancia !Meg is vette és mondta szuper mondjuk én a IPS-Direct LED véget paráztam is kicsit mert eddig mindig VA-EDGE volt és szerintem jobb is komolyabb is vagyis nekem jobban bejön de ebben a árkategóriában 200K és 49" nincs egy nagyobb márkában sem ! olyan 350- van !
Haza jöttem 2017-12-01-én és 1 hetet teszteltem a fekete adaptív hátérnél max beállításnál iszonyat jó olyan mint ha majdnem Oled lenne olyan a feketéje! Egy hasonló LCD-nél sem láttam ilyen szép feketét !
De észre vettem , hogy van felhősödés is a két alsó sarokban ami max adaptív háttér világítással el lehet tüntetni bár mekkora háttér világítással használom ez nem is érdekelt annyira mert "ez a tipikus LCD előállítás velejárója" !Hanem inkább a Vertikális fátyolásódás vagy hogy nevezik több külföldi fórumon is panaszkodnak erre a típusra EX600-ra hogy iszonyat pl: Foci vagy ha a kamera oldalmozgásba jőn olyan mintha piszkos lenne a képernyő DSE Efektenk is hívják remélem tudod mire gondolok !
A munka társam külföldön élő magyar ő EX700 vett BF-n külföldön ö már a 2. nap vissza küldte ugyan ezzel a hibajelenséggel !
-Hívtam a Magyar Panasonic szervizt azt mondta így telefonon nem tudja mi lehet vigyem be ha bekapcsol és nincs baja csak ennyi ezt egy külsős szakember kell meg nézze szemmel, hogy határ eset vagy nem aki 1 hónapban 1x van Magyarországon mert csak ö adhat áment a cserére vagy javításra ilyen esetekben !
-Az lenne a kérdésem minden Panasonic hajlamos erre a DSE hibára vagy mi pont kifogtuk ?
-ezt gariba javítják mert szerintem csak komplett kijelző oldja meg a problémát !
Nem gáz ha 2019-09 vettük és rá 3 hó jelentjük ezt a hibát ezért nem szól a szerviz hogy ezt 3 hónapja most vették észre ?
- Én észre vettem egyből a gyereket is zavarja pláne ha Fifa 18-ón játszik ! a feleségemet is zavarja mondjuk így hogy meg mutattam neki előtte nem látta!
(mondjuk ha én otthon vagyok a 14 napos elállási jogommal vissza küldtem volna !)Piftuka neked vannak hasonló problémáid ? Vagy barinék akinek van írja már meg és milyen fölég akinek ilyen függőleges csíkos a képernyője oldalmozgásoknál !
Ezzel a hozászolásommal nem akarok senkit sem befolyásolni és egy márkát sem fikázni saját hibajelenségemre akarok választ kapni !
-
sir0cco
tag
Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata hangzás terén ezzel a készülékkel ?
TX-40EX600E
Egy-két helyen azt olvastam elég vérszegény. -
dondusfi
csendes tag
válasz
wolfattila #6303 üzenetére
Köszi. Rákerestem de képet nem találtam...
-
z123456z
őstag
válasz
Piftuka #6306 üzenetére
Köszönöm a felkérést, de hárítanom kell, nem vagyok tesztelős típus. Beüzemeltem a lányomnak, beállítgattam amit kellett, és láttam amit láttam. Most is azt mondom, hogy túl van lihegve a VA vs. Ips vita. Bár kétségtelen, hogy bizonyos helyzetekben szebb a feketéje, én tökéletesen elégedett vagyok az ips képével. A ds pedig nekem pont olyan oldal, mint akármelyik másik, mivel egyiket sem ismerem különösebben.
-
Piftuka
veterán
válasz
z123456z #6299 üzenetére
"Hát pedig biztos lehetsz benne, hogy a 40ex633 az mva."
Ez igazán jó hír! Viszont ebben az esetben, légy szíves írj egy részletesebb tesztet is róla, ha egy mód van rá!
Biztos vagyok benne, hogy sokan örülnének a tapasztalataidnak.
" A Displayspecifications pedig pont annyira megbízható szerintem, mint bármelyik másik oldal."
Nem egészen. Én például abban maximálisan bízom, amit Vincent Teoh ír, vagy mond... érti a dolgát, és ritkán szokott téves információval szolgálni. (Ha pedig ilyen történt, később helyesbített.)
A Displayspecifications.com egy nagyon jó oldal, de már több alkalommal bebizonyosodott, hogy bizonyos készülékek esetében téves információkat adtak meg.
Ezért nem szabad 100%-osan biztos forrásként hivatkozni, vagy támaszkodni rá.
Ahogyan Te is a személyes teszt alapján győződtél meg a panel típusáról, mások számára is ez a biztos megoldás.
-
Piftuka
veterán
válasz
stilo18 #6293 üzenetére
"[..]Picit nagyobb, 3d-s.
Ezek még a szempontok nálam..."
Hiszen így a legegyszerűbb a döntés számodra!
Mivel már - egy-két "outlet" üzletet leszámítva - elfogytak a 3D-s LG OLED tévék, és egyébként sem szeretnél OLED készüléket, ez és a DX900 maradt alternatívaként.
Ár/érték arányban viszont az EX780 sokkal jobb tévé, így nem is kérdés, hogy ha 3D tévét akarsz, akkor ez a lehetőség marad.
Ami nem baj, mert egyébként kiváló televízió.
-
DonThomasino
veterán
EX700 al vezeték nélküli fülhallgatót próbált már valaki ?
-
dondusfi
csendes tag
válasz
PÉTERelvtárs #6272 üzenetére
Szia(sztok)!
Majd egy hete én is ilyen tv-t használok. Egyeleőre nekem is tetszik. Ami fájlt próbáltam azt gond nélkül vitte.
Megtudhatnám milyen finomhangolást végeztél?
Tippeket trükköket szívesen fogadnék a készülékkel kapcsoltaban. Előre is köszi 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest