Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nextra

újonc

válasz lopertpeter #4759 üzenetére

Köszi. A librewolf böngészővel nem villog. Viszont a WPS gomb 1 sec semmit nem csinált. A 3 sec a log szerint elkezdte a műveletet, majd kisvártatva kiírta hogy biztonságosan leválasztva, de ez sajnos nem egyenértékű az eject-tel, ami úgy tűnik nincs ebben a mini OS-ban. Továbbra is pörög a lemez. Áramtalanításkor meg elég jól hallható kattanás. Nem hiszem hogy ez hosszú távon jót jelent. Jó lenne egy udisksctl power-off -b /dev/sdX lehetőség.

• nextra

újonc

Hali mindenki.
    Próbálkoztam a padavan forgatásával, de gondok vannak.
    A git letöltése után toolchain rendben lefordult.
    A config fájlt megszerkesztettem, majd beraktam a trunk mappába.
    A build forgatás már az elején elhasal, grep és awk hibaüzenetekkel. Nem találja a dolgokat.
    Belenézve a forrásba, nem is csodálkozom. Összevissza legacy thick ' ' és $() változó kezeléssel persze hogy elhasal a parancsértelmező. Idézőjel hiányok. stb.
    A shellcheckre ráküldve az majdnem kiakadt.
    Az igazsághoz tartozik hogy nem Ubuntu hanem Mageia Linuxon próbálkoztam. De az azért elég érdekes hogy valamit csak adott disztrón, és verzión lehet leforgatni egy Linuxos világban.
    Eleddig Intruder konfigját használtam, és meg is voltam vele elégedve. De sajnos hiányzik belőle a hdparm ami talán kezelné a routerre rádugott HDD-k lecsatolását. Vagy hogy lehetne biztonságosan lecsatolni a vinyókat? A VLC, a Kodi nem teszi meg. S már két HDD-m haldoklik emiatt hogy jobb híján egyszerűen elveszem alóla az áramot.
    A merevlemezeim ext4-re vannak formázva. A routerem NFS-en keresztül látja.
    A tévé okosítómon lévő VLC, Kodiba betudom ezt tallózni. No de hogy legyen a biztonságos HDD eltávolítás?
    Igaz is. Letöltöttem lopertpeter féle firmwaret de villog tőle az egész képernyő. Loopba kerül legalábbis Vivaldi böngészőben. Ráadásul nagy, széttagolt a menü. Sokat kell scrollozni. Úgyhogy visszateszem az Intruder firmwaret.

Ugyanitt megjegyzem NAS-om nincs, s nem is lesz. Van egy HDD dokkolóm, ami a routerre van csatlakoztatva és abba teszem a vinyót.

• nextra

újonc

Sziasztok!
    Én még új vagyok itt csak néhányszor szóltam hozzá. Kérdésem volna. Egy Intruder2k5 által készített :R Alexey féle RT-AC1200GU padavan firmware van fent jelenleg az RT-AC57U routeremen.
    (3.4.3.9L-101_289c95a)
    Ahogy látom ennél már van frissebb is, de dilemmában vagyok a következők miatt.
    A vinyóim ext3-ra vannak formázva. S csak a routeren át NFS-sel megosztva tudom megtekinteni a tartalmát Kodi, vagy VLC-vel az MI Box-on. Az újabb forgatású firmwarekben csak az NFS szerver van engedélyezve. Elég lehet ez nekem? Elvileg igen, mert szvsz a VLC, és Kodiban be van építve a kliens. De erősítsetek meg. S akkor most melyiket is ajánljátok?

• nextra

újonc

válasz vargalex #3020 üzenetére

Örök hála. 5mp alatt felment tftp-vel. Már be is konfigoltam. Viszont a frissítések miben nyilvánulnak meg? Van közületek olyan aki mindig készít egyet, vagy barátkozzak meg a gondolattal, hogy magam készítem. Mert akkor fel kéne telepítenem egy debian alapú rendszert is. Melyikkel van a legkevesebb gond? Látva hogy mennyi ideig tart a forgatás, így virtuális gépen nem is próbálkoznék.
    Amúgy meddig tart ez kb. Egy bejáratott gépen? Volna valaki aki készítene egyet AC51U-ra is? Most egy félig kínai nyelvű van rajta. Lecserélném. S megpróbálnám eladni.
    Köszi.

• nextra

újonc

válasz nrg_52 #3014 üzenetére

Köszi.
    No most egyelőre nem fordítottam, hanem kipróbáltam a tiédet.
    RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0_with_MC
    Kihúztam a wan kábelt, átállítottam manual IP-re a gépemet 192.168.1.42-re.
    Újracsatlakoztam. A router és a gép látta egymást. Benyomtam a resetet 5 mp, majd kikapcsoltam a routert. Bent hagyva a fogpiszkálót a reset-ben bekapcsoltam a routert.
    Lassan villogott az első led. Összekapcsolódott a router és a gép.
    tftp 192.168.1.1
    tftp> trace
    Packet tracing on.
    tftp> binary
    tftp> put RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0.trx
    sent WRQ <file=RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101-54684f0.trx, mode=octet>

ezt kiírta 5-ször, majd time out-tal kilépett.
    tftp> status
    Connected to 192.168.1.1.
    Mode: octet Verbose: off Tracing: on Literal: off
    Rexmt-interval: 5 seconds, Max-timeout: 25 seconds
    tftp> quit

Sikertelen.
    Vaze. Csak a választ nyomtam meg. Rossz a címzett. Nem ismerem ezt a motort. :((

• nextra

újonc

Hello mindenki!
    Új vagyok itt a fórumon, de már 15 éve használok Linuxot, és megpróbáltam forgatni egy padavan cfw-t rpm alapú rendszeren. Persze az egész Prometheus apt-get-re van megírva, de azért elindítottam, bár volt amit nem akart elfogadni. Nevezetesen a skineket sehogy nem tudtam elfogadtatni vele. De ha ezt kihagytam, akkor azért elindult a fordítás, de lehet kevés a gép, 4 db 2GHz mag. Mindenesetre 35 perc után leállítottam. Linux Mint alatt pampog is hogy a --force-yes opció már a múlté. S bele is kerül egy loopba. De miért készít gcc fordítót ha már van fent a gépen?
    Mindegy. Birtokomba került egy RT-AC57U h/w:A - gondolom ez a V1. S leszedtem egy mc firmware-t Intruder2k5 Mega szerveréről, de míg az előző RT-AC51U routeremre - igaz máshonnan szerezve - fel tudtam telepíteni a cfw-t a router saját frissítő menüpontjából, ezen az RT-AC57U-n ez nem működik. Ha nincs Windowsom hogyan oldjam meg? Mert olvastam hogy az Asus recovery programjával lehetne feltenni reset meg kikapcs gomb variálásával. Az meg ugye windows program.
    A menüben való frissítési próbálkozásomra azt írta hogy nem kompatibilis a trx fájl.
    Kimondottan RT-AC57U lehetőséget nem is találtam a Prometheusban, de sok helyen azt írták hogy ez megfelel az 1200GU-nak.
    Hogyan tovább?

Új hozzászólás Aktív témák