Új hozzászólás Aktív témák

• nextra

újonc

Hali mindenki.
    Próbálkoztam a padavan forgatásával, de gondok vannak.
    A git letöltése után toolchain rendben lefordult.
    A config fájlt megszerkesztettem, majd beraktam a trunk mappába.
    A build forgatás már az elején elhasal, grep és awk hibaüzenetekkel. Nem találja a dolgokat.
    Belenézve a forrásba, nem is csodálkozom. Összevissza legacy thick ' ' és $() változó kezeléssel persze hogy elhasal a parancsértelmező. Idézőjel hiányok. stb.
    A shellcheckre ráküldve az majdnem kiakadt.
    Az igazsághoz tartozik hogy nem Ubuntu hanem Mageia Linuxon próbálkoztam. De az azért elég érdekes hogy valamit csak adott disztrón, és verzión lehet leforgatni egy Linuxos világban.
    Eleddig Intruder konfigját használtam, és meg is voltam vele elégedve. De sajnos hiányzik belőle a hdparm ami talán kezelné a routerre rádugott HDD-k lecsatolását. Vagy hogy lehetne biztonságosan lecsatolni a vinyókat? A VLC, a Kodi nem teszi meg. S már két HDD-m haldoklik emiatt hogy jobb híján egyszerűen elveszem alóla az áramot.
    A merevlemezeim ext4-re vannak formázva. A routerem NFS-en keresztül látja.
    A tévé okosítómon lévő VLC, Kodiba betudom ezt tallózni. No de hogy legyen a biztonságos HDD eltávolítás?
    Igaz is. Letöltöttem lopertpeter féle firmwaret de villog tőle az egész képernyő. Loopba kerül legalábbis Vivaldi böngészőben. Ráadásul nagy, széttagolt a menü. Sokat kell scrollozni. Úgyhogy visszateszem az Intruder firmwaret.

Ugyanitt megjegyzem NAS-om nincs, s nem is lesz. Van egy HDD dokkolóm, ami a routerre van csatlakoztatva és abba teszem a vinyót.

Új hozzászólás Aktív témák