Új hozzászólás Aktív témák
-
egykori
őstag
válasz
NEMO1968 #399 üzenetére
Köszi az infókat. A fémrácsos tartóról nem gondoltam annak idején, hogy nagy árnyékolást okozna, és ezt igazolja talán, de nem biztos, hogy amióta ezek a szenzorok együtt vannak a kosárban, teljes biztonsággal veszik a jelet, amit, azt hiszem Frankfurtból sugároznak. Létezhet, hogy a közelség miatt egymást segítik a jel vételében és továbbításban?
A hőmérséklet érzékelés szempontjából sejtettem, hogy a hungarocell nem szerencsés anyag, ezért arra gondoltam, hogy a műszerek elején kivágom a hungarocellt, és így talán pontosabb lesz az érzékelésük. Viszont megfogadom a tanácsod és fa vagy esetleg műanyag dobozba (?) fogom betenni.
A három mérőműszer egyébként: Sencor SWS 215, TFA Lumax, Sencor SWS 8400.
-
NEMO1968
őstag
Szia!
A fèmràcsos tartòban csoda hogy egyàltalàn müködnek,nincs àrnyèkolva a beküldött jel.
Igen,pròbàld meg kivenni a hungarocellt,sokat szàmìt a megfelelö lègtèr a szellözès miatt.
Ha csinàlnàl valami hulladèk faanyagbòl egy hömèröhàzikòt,abba beletehetnèd a 3 szenzorod,ès jòl is mèrnènek. -
egykori
őstag
Üdv!
Három időjárás jelző készülékem van. Egy ideig a falra voltak rögzítve a külső szenzorok a teljesen nyitott erkély felső részére, hogy a nap ne süssön rájuk. De a nyári melegben a panel annyira felmelegszik, hogy teljesen fals értéket jeleztek. Emiatt egy fémrácsos tartóba tettem, amiben már ~15 centire kerültek a faltól, és valósabb értékeket adnak. De még mindig van gyanúm, hogy nem egészen jól mérnek, mert a tartóban egy darabka hungarocellbe illesztettem a szenzorokat. Létezik, hogy azért mutathatnak még mindig 1-2 fokkal magasabb hőmérsékletet, mert bele vannak ágyazva ebbe a kb. 3-4 cm-es szigetelő anyagba? Igazából egy erősebb szél miatt próbáltam így rögzíteni, vagy jobb lenne inkább a szigetelőt kidobni és a tartóhoz kötni valamilyen dróttal? -
NEMO1968
őstag
válasz
Highground #396 üzenetére
Szia!
EMOS-t kerüld.
SENCOR-ban azért vannak jók,csak elég nehéz megtalálni őket.
Esetleg ez hogy jönne be?
[link]
Alap dolgokat tudja,pontos,megbízható.
Háttérvilágítása 2 fokozatban állítható.
Betekintési szög, kb 45foknál még olvasható. -
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék venni egy értelmes időjárás állomást, de nincs tapasztalatom e téren. Eddig egy Hyundai WSP3080RWIND típusú elég drága, szélmérős, hőmérőházas aránylag fullos készülékem volt. De elromlott a külső jeladója/hőmérője...
Most már viszont egy sokkal egyszerűbb (és olcsóbb) kivitelűt szeretnék venni.
Az egyetlen elvárásom az lenne, hogy folyamatos háttérvilágítással rendelkezzen, mert az évek során rájöttem, hogy az nagyon fontosEsténként hunyorítani 40 centiről a félsötétben nagyon szar tud lenni
Felnéztem én a netre... de tele van Sencor cuccokkal az árukereső. És pont minden értelmesebb típusnál szidják a vásárlók, hogy elég szar a betekintési szögük. Úgyhogy megmondom őszintén nem akartam sehova menni tanácsért, mert úgy gondoltam megoldom én ezt magamnakHát most kicsit elbizonytalanodtam... Utánanéztem ennek az Emos-nak meg a Garni-nak is. Mindkettő cseh cég. Mondjuk ha jól tudom akkor a Sencor is (állítólag Japánból indult).
Valaki tud segíteni, mi az amit el kell kerülni és mi az amit nyugodt szívvel lehet venni? -
lasimon
csendes tag
Segítséget kérnék! Sencor sws 270-es készüléket vásároltam. Akármit csinálok, nem tudom a külső érzékelőt összehozni a készülékkel. Mit kellene csinálnom? ( elem csere, reset, ide- oda helyzés...stb.) Más: a külső érzékelő LED lámpájának állandóan villogni kell v. folyamatosan világítani vagy?
Előre is köszönöm! -
NEMO1968
őstag
válasz
luciferk #391 üzenetére
Ezen nem tudod a rel. lègnyomàst beàllìtani.
Megpròbàlhatod ùjraindìtani, de szerintem akkor sem fog menni.
Ha lehetne a rel. lègnyomàst àllìtani,akkor olyan menüpontod is lenne,hogy "abs." ès "rel." között is tudni kellene vàltani.
Ha kivàlasztod a rel.-t,akkor tudod beàllìtani,de mivel a baro. nèha csùnyàn elmàszik, tudni kell bàrmikor korrigàlni.
Nàlad nem làtok erre valò gombokat. -
luciferk
senior tag
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, létezik olyan, hogy kb 1 éve gyártott időjárás állomás ( Protmex PT3388 Indoor Outdoor Weather Station) légnyomás értékét nem lehet karibrálni vagyis fixen van ahogy gyárilag beállították? mert jelenleg 1006 hPa értéket mutat de a valós 1020hPa Budapesten. Próbáltam karibrálni de nem lehet a számokat növelni-csökkenteni a készüléken.
-
-
Just486
senior tag
Üdv!
Valaki esetleg tud arról infót, hogy ezek az olcsóbb "időjárás állomások" (konkrétan egyébként egy Sencor SWS 5451) tudnak olyat, hogy több belső egység ugyanazon külső hőmérő jelét vegye? -
addam20
csendes tag
A Netatmo időjárás állomása ilyen, igaz ez árban elég húzós.
Ez az alapszett:
És ehhez még külön meg kell venni a szélmérőt:
https://edigital.hu/idojaras-allomas-homero/netatmo-wind-gauge-szelmero-modul-p414612
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Létezik olyan időjárás állomás ,amihez van app (IOS) és van külső szélérzékelője ? -
NEMO1968
őstag
Alapjaiban jò,a pontossàgàval nincs baj.
Softveresen van elcseszve kicsit.
Pl. ritkàn mutat esöt,ìgy gyakrabban esik,mint ahogy a müszer jeleznè.
A külsö hömèrsèklet trend kijelzèse sem tökèletes,mondjuk ez inkàbb csak esztètikai hiba.
Tèlen csak azèrt jelez havazàst,mert -3fok van. -
NEMO1968
őstag
válasz
Muszakishop #371 üzenetére
Jók.
-
Muszakishop
csendes tag
Az ilyen tipusu állomásokról mi a véleményetek ?
[link] -
NavySeal
senior tag
Nekem majdnem ilyen van. A beltéri ugyan ez, viszont a kültériből van 3db hőmérséklet és páramérős. Igazából szeretem is meg nem is. Szeretem, m megbízható, de pl útálom, mert nem tud a mérése trendeket megjeleníteni. Ebben nagyon fapad. Sw-re 1 év alatt talán 1 update jött a telefonra (android). Szóval nem nagyon tolják. Azonban nagyon jó és megbízhatóan működik és szintén jó, hogy távolról is elérhetők az aktuális, pillanatnyi mérések.
-
arkone
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? TFA 30.3060
-
NEMO1968
őstag
válasz
kissdani #364 üzenetére
Családi házban 2m magasan.
Legjobb egy ilyen:
[link]
Balra egy tányéros árnyékoló,jobbra egy hőmérőházikó.
Ismerősnél panelban is ktettem egyet ablakpárkányhoz vagy erkélykorláthoz csavarozva.
A magassággal ott baj van, de nem jelentős az eltérés.
Ha nem akarsz(tudsz) árnyékolót csinálni,akkor a fal észak felé nézzen és legalább egy 20cm-es konzolra tedd,ami távoltartja tőle.
Eső ne érje,mert egyik szenzor sem vízálló. -
kissdani
senior tag
válasz
NEMO1968 #359 üzenetére
Lassan megérkezik a TFA 35.1129.01 SPRING időjárás állomás..
Sokat gondolkodtam hogy hova kellene elhelyezni a külső vevőt mert szinte kivétel nélkül többet mérnem mint ami valójában van bár ilyen minőségi még nem volt Aldis, Lidl-ben vásároltak voltak. Szóval kis segitséget kérnék mire kell odafigyelni hova érdemes milyen magasságban merre felé nézzen a fal amire felhelyezem. Vagy esetleg valami leirást belinkelni ami leirja hova és hogy. Köszönöm. -
NEMO1968
őstag
-
NEMO1968
őstag
válasz
Zotya0218 #355 üzenetére
szia!
10-20-e között inkább találsz.
Sajnos lutri mindegyik,mert azt csak a gyártó tudja, hogy a beltéribe vagy a külső szenzorba tette a DCF vevőt.
Ezt pedig nem kötik az orunkra,így csak vásárlás és szétszerelés után tudod meg, hol a vevő.
Jelenleg 2 EUROCHON-ról tudom biztosan, hogy kint van a DCF vevőjük. -
NEMO1968
őstag
-
kissdani
senior tag
Sziasztok időjárás állomást szeretnék vásárolni itt olvasottak alapján a TFA márka a legjobb kettőt néztem ki: TFA Spring (35.1129) [link] és a TFA 35.1140 Spring Breeze [link] . Az utóbbihoz van ilyen szél mérő is de ér az valamit? Az méri a külső hőmérsékletet? Melyiket érdemes megvenni? Illetve van jobb alternativa esetleg? Nincs kőbe vésve a márka melyiket érdemes megvenni? Köszönöm...
-
Zotya0218
tag
Sziasztok.
Olyan állomást keresek 10 ezer körül, amelynek a kinti adó vevője veszi a pontos idő rádió jelét és sugározza tovább a fő egységnek.
Tudtok ilyet? -
NEMO1968
őstag
válasz
TomiTheHero #353 üzenetére
Ha jòl olvasom,igen.
Nem rossz vètel,mert sokszor egy pòtszenzor,vagy bövìtès annyiba kerül,hogy inkàbb veszel màsik kütyüt. -
NEMO1968
őstag
válasz
TomiTheHero #351 üzenetére
Jònak tünik.
Elöny hogy nem kell a 3 szenzor adatait keresgèlni,ott van minden. -
TomiTheHero
csendes tag
válasz
TomiTheHero #350 üzenetére
Utódnak őt néztem ki.
Ha esetleg van már valakinek, vagy tudtok valami jobbat, jöhet.
A lényeg:
- Beltéri + 3 érzékelő
- Hőmérséklet
- Páratartalom
- A 3 érzékelő vezeték nélkül menjen.
- Az se baj ha Wifi-s vagy nem 433Mhz-n beszélget.
- Árban 25.000Ft-t szánnék rá maximum.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest