- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
goodman74
csendes tag
Üdvözlöm az urakat!
Új vagyok még itt és mindjárt egy kérdéssel fordulnék hozzátok! Nemrég vásároltam egy Videoton RA 6363S receivert. A problémám a következő lenne vele. Ha az erősítőre CD vagy DVD van rákötve és halgatva akkor a nagyobb jelszintü lemezeknél a hang szaggatottan szól, pár másodperces részek kimaradnak, és ez független az erősítő hangerejétől! A CD lejátszót most annak fejhallgató kimenetén kötöttem az erősítőre mivel az szabályozható de nagyobb hangerőn így is jelentkezik a hiba! Az erősítő tuner része tökéletesen szól! Kérném segítségeteket abban, hogy mi lehet ez a hibajelenség ill, hogy javítható e, ha igen akkor kb. mennyibe kerülne?
Válaszaitokat előre is köszönöm! Ha valami nem egyértelmű akkor nyugodtan kérdezzetek! -
Ebit
addikt
Nincs miért nekem köszönetet mondanod.
A tv hangszorok beszerzését érdemes a lomtalanitásokra időziteni,ilyenkor gyűjtőhelyeken veszik át a tv-ket,de sok készülék a ház előtt várakozik,esetleg,használt tv-t forgalmazók is tudnának segiteni.
Esetleg dobjál fel ingyenes aprohirdetést,hogy keresel.
-
shalafi66
veterán
válasz
Fl4tl4nd3r #345 üzenetére
Le lehetne szállni erről a témáról? Idegesít, hogy nem érted, amit Ebit firkál neked.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Hát maga a hangfal az teljesen jó állapotban volt hallgatható volt de valahogy nemvolt az igazi.....Mivel a közepet kb hallani nem lehetett azt rögtön kikötöttem éscsak dísznek volt benne.A magasat hagytam ahogy volt egy kondival vágva és kész.A mélyközép tekercsét pedig fülre tekertem át kicsit....... Semmi mérés stb lehet hogy roszabb lett mérés szerint mint volt viszont nekem fülre sokkal hallgathatóbb lett az egész.Aztán idővel a magas unta meg mert én rengeteg magassal hallgatom a zenét.De már nemszórakozok ilyekkel nincs értelme házilag bármilyen hangfalat vagy hangváltót csinálgatni.... Hangváltó amugyis szerintem teljesen feles hangfalba sokkal jobb egy crossover az erősítő elé bár ezis csak úgyjó ha az erősítőben kikapcsolható a hangszínszabályzó..... Nekem most egy hangfalamban sincs hangváltó csak a magas van lekondizva és égőzve.Igaz már gumi vagy habszél peremes hangszóróm sincs csak egy darab
-
Ebit
addikt
válasz
Fl4tl4nd3r #343 üzenetére
Szerintem értettük,mire gondoltál, a kérdés inkább az ,hogy az általad hallgatott,modositott példány milyen műszaki állapotban volt,ez mennyire egyezett meg az eredeti gyári tipus verzióval,és a modifikálásod után milyen lett.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Én átlagfelhasználóról beszéltem aki nemtud otthon váltót csinálni méregetni stb..... De szerintem a közép akkoris teljesen felesleges volt bele szinte hangja nemvolt a mély és a magas teljesen elnyomta......Meghát ha nemigazán ment a 2út sem akkor minek kellet a 3? Csak kinézet miatt hogy több hangszóróval jobbnak néz ki?
-
shalafi66
veterán
válasz
Fl4tl4nd3r #337 üzenetére
Azért én tudnék kapásból a bekötésre vagy 20 variációt. És egy hangváltó nem attól lesz jó, mert bonyolult, két alkatrészel is meg lehet csinálni jól, huszonöttel is lehet rosszul.
"Én dc2050ben kikötöttem a közepet minek az bele teljesen fölös 2utasnak jobbanszólt kis váltópiszkával"
Ha én ezt tudom, hogy ilyen egyszerű..... -
Ebit
addikt
válasz
Fl4tl4nd3r #339 üzenetére
Amiről beszélünk azok, majd nem 30 éves konstrukciók,ahol a termék szinvonala nem feltétlenül minősiti a tervezőjét,épitőjét, inkább a kor technikai-társadalmi jellemzőit tükrőzi.
Azon természetesen lehet vitatkozni,mennyire érdemes a hangdoboz frekimenetét kettőnél több sávra szétszedni,és milyen meredekségú szűrőt lehet-érdemes alkalmazni.
Én is személy szerint jobban szeretem az érzékeny kétutas hangfalakat.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Korrektnek korrekt csak fölös miatta féloldal írás mikor egy agyonbutított valami az a hangváltó kb csak dísznek van beledobva valami.Jah hopp nemnéztem hogy ottvan a tipus is
Nem azt mondtam hogy nemvolt elvétve 1-2 jobb de a legtöbb gyári állapotban minden csak nem hangváltó.Amugymeg kb 2perces munka megtalálni a hibát.Bár sok értelme nincs viszakötni a közepet de mind1 ha kell hát kell hallani ugysemfogja
Amugy Shala elmondhatja milyen a vidi hangváltó
-
Ebit
addikt
válasz
Fl4tl4nd3r #337 üzenetére
Szerintem,teljesen korrekt boci02 " javitási utmutatója" Mario számára,akinek hsz-ből kiderül,hogy az általad is emlitett 2050-ről van szó.
A Vidi hangváltók azért nem voltak annyira rosszak,főleg a B32-é.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
Jó azért nebonyolítsuk túl.......... igaz a hangfal tipusát nemírta csak annyi hogy 3utas.... ez lehet pl dc2050...... nah abba van két tekercs meg két kondi meg egy ellenállat és ennyi..... még a hülye is betudja kötni.... hameg utána kicsit roszabbul szól a mély akkor sikerült a közép helyére viszakötni csere és ennyi volt. A vidi hangváltók rém egyszerűek és ugyanakkor rém sz*rok.......
Amugy mi is a tipusa pontosan? Amugy neméri meg a fáradságot a közép mert egyáltalán nemhallani ha bevan kötve kb mintha csak dísz lenne..... Mondjuk dcr3090be a közép nagyobbat szólt mint a magas
Én dc2050ben kikötöttem a közepet minek az bele teljesen fölös 2utasnak jobbanszólt kis váltópiszkával
-
boci02
csendes tag
Mario!
Meg kellene nézned a hangváltót. Szereld ki szépen, jegyezd fel a bekötéseket. elsőnek nézd meg e nyáklemez rézfólia felőli oldalán a forrasztásokat, jó ha ellenállásmérővel teszed ezt. Ha minden oké, akkor a kondik jönnek, ugyanis a középhangszóróhoz egy háromutas hangváltóban, egy alul-áteresztő és egy felül-áteresztő szűrőn keresztül jut el a középfrekvencia. Ha az alól áteresztő szűrő kondija zárlatos akkor az söntöli, nem csak a nemkívánatos magas hangot, hanem a közepet is. Ha viszont a felül-áteresztő szűrő kondija szakadt, akkor szintén nem megy át hang. A tekercseket azért nem mondom. mert azokkal nagyon ritkán van gond. Legelőször mérd ki a középhangszórót, bár ha az új sem szól sztem nem azzal van a gond. Ja majd el felejtettem volt már egyszer, hogy egy csomó időt megspórólhattam volna, ha gondolok arra is, hogy a hangváltótól a hangszóróhoz vezető vezeték a szakadt. Ki gondolna erre, nem? Azóta ez az első.
-
boci02
csendes tag
Helló mindenkinek!
Azért regisztráltam ide, mert remélem van valaki, aki hozzám hasonlóan gyűjti a régi TV hangszórókat. NDK Philips, Grundig, RFT és A Magyar Orion és Vidi összes típus. 15 ohmos Orionból ezidáig 19db-t sikerült bontogatnom, ill. a Tv szerelőktől vásároltam fel amit találtam 300 Ft-ért (nagyon rendes volt tőlük, mert ha a vidi 13/20-asát nézzük ami igaz sokkal nagyobb, de nem olyan szuper a hangja és még mindig gyártják 890-ért.....). Szóval kellene még 5 db, mert a tervem az, hogy építsek egy pár dipolfalat 12-12 ilyen hangszóróval,illetve ehhez érdekelne hagyományos, papírmembrános, zárt kosarú un. dinamikus magas sugárzó. A régi fadobozos grundigokban volt ilyen, az amúgy is high-end hangú oválhoz mellékelve, de pl. volt nagyon jó magas a csöves vidiben és stb..
Remélem tudtok segíteni. Minden érdekel de leginkább az 5db 15 ohmos Orion meg 2 vagy 4 egyforma magas.
-
mario11
tag
Sziasztok
SOS
A gyermekem vett egy videoton 3 utas hangfalat de a közép nem volt bekötve.De ha rákötöttük a hangszórót nem szólt.Nosza vásárolt egy közepet-persze csak úgy vakon,wattra nézte a lelkem.De azzal sem szól a közép.
Ezeket a hangdobozokat valaki már buherálta előzőleg.Nem lehet hogy a hangváltónál elkötöttek valamit?
Ha valaki tudna segiteni priviben,megköszönném.(vidi dc-2050e) -
kispados
csendes tag
Sziasztok!
Van egy eladó Preludium B32 hangfalpárom. Ha valakit érdekel, privátban keressen meg! -
Ebit
addikt
válasz
Adamka3kerék #328 üzenetére
Itt a topicban is irnak a hangfalról,de szerintem a hangváltóját, esetleges hangszoró csere esetén, tipustól fúggően, érdemes újra tervezni, modositani.
-
Ebit
addikt
válasz
Adamka3kerék #326 üzenetére
Többek között itt is irnak róla:
-
Ebit
addikt
válasz
Adamka3kerék #324 üzenetére
Szia!
Keresd Shalafi66t.
-
Adamka3kerék
tag
Sziasztok.
Tud valaki adatokat a Videoton Sonus C101 hangváltójáról, legalább vágási frekvencia szintjén? Magáról a hangfal hangjáról tudna valaki rövid jellemzést adni?
Kösz
Ádám
-
robi0604
őstag
válasz
Fl4tl4nd3r #317 üzenetére
Hallottam már többet is...
A lényeg, hogy amiről Te beszélsz az nem egy "sima" mozizás, zenehallgatás.
Adjuk vissza a "veteránoknak" a topicot!
-
villamos
őstag
Jóvanna! Nem kell leharapni a fejemet, csak kicsit furán hangzik, hogy a hang nem fér be a szobába...
Baromi régen voltam általános iskolás, pontosan 20 éve, és valahogy nem emlékszem sem az akkori, sem a későbbi fizikai tanulmányaimra. Az emberi agy sajnos ilyen, egy idő után amire nincs szükség azt kidobja. Mondjuk a fizikatanárra emlékszem de őt ilyen formában hagyjuk... -
KMT
addikt
válasz
villamos #316 üzenetére
Ember, mondtam én, hogy nem fogod hallani?
Arról van szó, hogy ha nem fér be, akkor állóhullámok alakulnak ki, és bizonyos helyeken erősítések, máshol kiemelések lesznek, és nem ilyen 1-2 dB-re gondolok. Ilyenkor szokott az lenni, hogy pl középen semmi mély nincs, a falakhoz közel meg búg mint a fene.
Általános iskolai fizika amúgy. -
Fl4tl4nd3r
aktív tag
válasz
robi0604 #311 üzenetére
Az igaz hogy tér kell hozzá....... de azért hallgass meg szobában egy nagy dög tölcsérest
Már maga a hangszóró üti az ember fejét..... olyan lágy mélye pedig egy pa-nak soha nemlesz mint egy gumírozott hangszórónak hiába tud nagyon mélyre lemenni tölcséres dobozban..... Kiegészítem majd 2db 40centis szélessávú hangfallal amiben van valami marhanagy tölcséres magas mert imádom ha van rengeteg magas
Én nem hangminőségre megyek hanem hangnyomásra..... és az van..... 2kilométerre lazán hallani azért mithallgatok
Esti kis zenére ottvan az 5.1 egy házi mélyládával aminek semmi köze a méretezéshez..... 25centis noname hangszóró egy 50literes reflex dobozban........ de sarokban teljesen hallgatható és a tetőt megrázza azért ha odaküldök neki
-
villamos
őstag
Ez az! Micsoda okosság!
Tegyük fel... van egy 50Hz -es hangom, amit hallani szeretnék. Ennek a hullámhossza kb. 7m. Tehát ahhoz hogy meghalljam egy 7m hosszú szobába kell belerakni? Kisebb szobában meg sem hallom?Megfordítom a kérdést. Van nekem ez a 6363S típúsu dög, ami 50Hz -en búg. Ha az egészet beteszem a kb 2 négyzetméteres WC -be, akkor nem fogom hallani a búgást?
Ez így eléggé ostobán hangzik számomra...
-
Ebit
addikt
Itt olvass utána [link]
Látatlanba nem egyszerű,néhány mérést is illene megejteni,de azért a fedelét levéve,belenézhetsz/ égésnyom, leszakadt vezeték, keresése,esetleg kivúlről belülről, az üzemmód kapcsolókat,és trimmer potikat átfújhatod, mert lehet, egy kontakt hiba is.
-
vikcsi
senior tag
Szóval úgy tűnik, hogy a jobb oldal nme szól. Hangfalakat átdugtam ide-oda és csak a bal szól. Viszont ha a mono gombot benyomom az erősítőn, akkor mindkettő szól, csak ugyebár nem sztereóban...
Lekaptam a burkolatát, belenéztem de semmi szemmel látható furcsaságot nem tapasztaltam...
Ötele van-e valakinek, hogy miként javítható, esetleg mit kellene benne kicserélni... -
robi0604
őstag
válasz
Fl4tl4nd3r #310 üzenetére
Ahhoz már tér kell, hogy kiszólja magát.
A wharfedale-ek hangja nekem sem tetszett annyira, bár vannak köztük jók, jó áron. -
-
robi0604
őstag
válasz
Fl4tl4nd3r #308 üzenetére
Sok jobb otthoni felhasználásút láttam és sokon nem volt.
Gondolj bele, nincs is rá szükség egy jobb rendszeren. -
robi0604
őstag
válasz
Fl4tl4nd3r #305 üzenetére
Nem mindegyik subon van "sima" hangszró bemenet...
-
Ebit
addikt
válasz
maszekember #304 üzenetére
A tornyot mint műszaki kiindulópontot jelöltem meg,amihez egy nagyjából egyenlő áru berendezést akrasz illeszteni, ami lehet,hogy nem oldja meg a problémát.
-
Fl4tl4nd3r
aktív tag
válasz
maszekember #304 üzenetére
ha veszel egy mélynyomót(aktívat) akkor tökmind1 hogy van-e rajta sub kimenete vagy nincs.Aktívba simán rákötöd a hangfalkimenetet utána rá a hangfalat és van mély......Ha igazi jó film élményt akarsz akkor vegyél tölcséres pa mélyládát
Jó csak viccvolt nemsok hülye van rajtam kívül aki szobában használja
-
maszekember
aktív tag
Ezzel kell gazdálkodnom...16 évesen nem engedhetem meg magamnak a több 100ezres rendszereket
Am meg nem ezen hallgatok zenét,hanem egy IAudio U5+FIIO E5+AKG 142HD-n,ami már azért hifi szintű
A music centerrel (mert sehol sem írtam hifinek,lévén,h télleg nem az
) csk filmet nézek,meg játszok,meg ha nincs kedvem a fejhallgatóhoz,akk azon hallgatok rajta zenét.
A filmek miatt kell a mélynyomó
-
Ebit
addikt
válasz
maszekember #299 üzenetére
Nem biztos ,hogy van értelme,hozzá tenni,bármilyen kiegészitőt,ehhez a " toronyhoz"
-
fero02
nagyúr
válasz
maszekember #301 üzenetére
A "Hi-Fi" kimenete az jó.
Viszont a sub-ot feltétlenül hallgasd meg (de ne csak ezt az egyet, ha van lehetőséged minél többet) vétel előtt. A hangja neked kell, h tetszen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kuponkunyeráló
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Minolta objektívek
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest