Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
A könyvjelző eszköztáron lévő, és az FVD Speed Dial kiegészítőben tárolt linkeket milyen alternatív módszerrel lehet kinyerni? A normális út nem járható, mert a legutóbbi frissítés óta nem hajlandó a Sandboxie-ban lévő Opera normálisan elindulni. Abból szeretném kibányászni.
A másik ötletem, hogy az előző verziót rátelepítem a legfrissebbre pár perc erejéig, amíg mentem, amit kell. Ez járható út vagy így végérvényesen elveszítem a kiegészítő beállításait?
-
zseko
veterán
Már a harmadik friss telepítésnél, az idei utolsó három új verziónál? Ne vicceljünk már. ~2000 óta használom, ebben az évben van vele a legtöbb problémám összességében. Persze lehet, hogy a Win10 okozza a hibát, ez sincs kizárva.
Az alap hibát, mármint hogy befagy egy percen belül, a Local State törlése megoldja, napokig stabilan megy így. Utána vissza be tudok jelentkezni, és akkor is stabilan működik addig, amíg nem akarom szinkronizálni, akkor befagy. Most első körben csak a jelszavakat szinkronizáltattam, ez is működik már pár napja. Szép lassan egyesével végigpróbálom a szinkronizálandókat, valamelyiknél csak kibukik. Azoknál lehet a hiba. Próbáltam profilt törölni is, úgy emlékszem csak a teljes reinstall oldotta meg. Eddig az újabb update-ig. -
dqdb
nagyúr
Törölted a teljes profilt (jelszavakat és könyvjelzőket visszamásolva vagy szinkronizálva) vagy csak azt az egy fájlt? Ha azt az egy fájlt, akkor gyalulj mindent, mert simán lehet, hogy egy másik sérült állomány okozza ezt az instabilitást.
Erőteljesen mélyrepülésben vannak, de azért nem ennyire.
-
zseko
veterán
Jött egy újabb frissítés. Jött egy újabb lefagyás vele. Local State törlés, elindul, szinkronizálás indítás, belefagy. Most komolyan minden frissítés után telepítsem újra, vagy játsszam el ezt a törlésesdit? Szánalom.
A jelszavakat le tudja szinkronizálni szerencsére, minden mást kikapcsoltam, majd egyesével teszteltem melyiknél fagy ki. -
dqdb
nagyúr
válasz
zeusz55 #28741 üzenetére
launcher.exe --force-device-scale-factor=1
Módosítsd az Operát indító ikonnál a parancssort a fenti opcióval, ahol a szám a nagyítás mértékét mondja meg, azaz a fenti 1 az 100%-os rendszer DPI beállításnak felel meg, az 1.25 pedig 125%-os rendszer DPI-nek. A beállítás mindenre vonatkozik, így a renderelt tartalomra is, nem csak a UI-ra, ezért a weblapokat a másik irányban neked kell visszanagyítani.
Ha egytől eltérő értéket adsz meg, akkor mivel ilyenkor az Opera a 100%-os DPI-hez tartozó UI csomaggal dolgozik és azt nagyítgatja, ezért a felületén az összes ikon homályos lesz.
-
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi #28742 üzenetére
-
Ublock-ba hogyan tudom kivételnek hozáadni a PH. lapcsaládot?
-
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Mozzilárol térek át operára... meg szeretném kérdezni hogyan tudom a nézetet csökkenteni (nem a nézet/%ra gondolok) Mozzillában is az abaut:blankban kellett egy értéket állitani és minden felületet csökkentett mert TVn nézem de kb 10 ikon fér a könyvjelző eszköztárba...
Vagy itt nincs ilyen? -
Dot
őstag
Sziasztok!
Hétvégén újratelepítettem a gépem és sajnos azóta a youtube videóknál nemigazán szól 5.1-ben.
Legfrissebb verzió(Opera GX LVL2 (core: 68.0.3618.191)) mindenből, pluginek visszarakva.
Eddig bármit hallgattam kapásból 5.1-be szólt nem kellett állítanom semmit.
(Sound Blaster Audigy fx 5.1 + Speedlink Medusa 5.1 ProGamer)
Nyilván más alkalmazásba jól szól. -
-
-
Cr00py
senior tag
Kár érte. A fura az, hogy végig próbáltam 5 verzióig visszamenőleg, de egyiknél sem tudtam telepíteni. Enélkül pedig chrome addonokat nem lehet Opera-hoz használni.
Próbáltam random más ( opera addonok között ) kieget telepíteni, de itt is elég vegyes a kép. Van amit sikerült, de van aminél szintén összeomlott.
Fura, mert win clean install előtt is a jelenleg legfrissebb verziót használtam, ahol tökéletesen működött.
Hátha majd a köv. release-ben már jó lesz.
Köszi. -
Cr00py
senior tag
Win újratelepítés után a szokásos Opera telepítés.
ftp-ről a legfrissebb ( 69.0.3686.36) x64-t töltöttem le. Telepítettem, majd bejelentkeztem opera fiókba. Minden frankó..egészen addig, amíg próbálnám telepíteni a chrome extension-t.
A "szokásos" Add to Opera-ra kattintva a böngésző "összeomlik" , bezáródik. Manuálisan újraindítva is u.a a gond. kb 10x próbáltam.
Ez valami hiba lenne?
Teljesen szűz win. vga, hang / egyéb driverek vannak még csak fent.
Ilyennel még nem találkoztam. -
zseko
veterán
Roppantul örülök, hogy újfent elqrták a frissítést, így szinte azonnal fagyott az indítást követően, és 10 másodpercen belül minden további indítási próbánál. Tanulva az alig egy hónappal ezelőtti dologból, töröltem a Local State file-t, így elindult, persze bukva a bejelentkezést. És a legfrissebb jelszavakat. Beírva a jelszót a bejelentkezéshez, másodperceken belül lefagy. Legalábbis nem reagál semmire, viszont a gmail ablaka maradt előtérben, így azt látni, hogy az próbál csatlakozni az internethez, de nem sikerül. Hogy az opera mit akar csinálni az nem derül ki, de internetre nem akar menni szinkronizálni az biztos, mivel az erőforrás-figyelőben meg se jelenik a hálózati fülön.
Úgyhogy újfent gratulálok a nagyszerű fejlesztőknek. -
dqdb
nagyúr
válasz
amadeus11 #28688 üzenetére
Developer csatornán lévő friss verzióban már nem jön vissza a beállítás hatására a régi menü. Bónuszként a Ctrl+Space listát is elrontották a flag állapotától függetlenül, mert 8-9 másodpercig tart előhozni és a keresés is további 4-5 másodperc, szóval használhatatlan lett.
-
zseko
veterán
válasz
tordaitibi #28723 üzenetére
Nekem itt PH-n régen működött az, hogy ha véletlenül visszaléptem, akkor egy előrelépéssel visszajött a beírt szöveg is. Ha duplikáltam az oldalt, vitte a begépelt szöveget is. Aztán ez szépen elmúlt... Részben a megújult Operának köszönhetően, részben pedig a megújult PH-nak köszönhetően.
Egyébként milyen egered van? A saját programjával általában beállíthatóak az extra gombok.
-
zseko
veterán
válasz
tordaitibi #28722 üzenetére
Van egy olyan is a beállítások között, hogy Háttérfülek betöltésének késleltetése, bár nem gondolnám, hogy ez lenne a megoldás, és ennek kikapcsolása eléggé lerohasztja a böngészőt hosszú időre induláskor...
-
brd
nagyúr
Az világos, értem is a funkciót, sőt, egyet is értek vele. A bajom azzal van, hogy nem találkoztam még olyan böngészővel, amiben ezt állítani lehetne; mit vesztene ezzel egy böngésző? Nem kaphatná meg a HTML x.x compatible plecsnit, vagy a google letiltaná az Internetről (részben sarcasm), mint nem ajánlott böngészőt?
-
brd
nagyúr
"After years of this issue, we realize we're not going to have a better way to solve that problem."
Esetleg az agytrösztök elgondolkozhattak volna egy hasonlóan idegesítő (*) megoldáson, mint ami a POST-Resend probléma kapcsán született, mert itt még értelme is lenne...
*: Attól az, hogy nem lehet állítani a viselkedést. Mert lehetne legalább 2 opció: 1. tudom, nem vagyok hülye felhasználó, ha F5-öt nyomok (frissítem az ilyen oldalt), mindig küldd be újra (évekig ezzel is elvoltak a normális emberek). 2. Hülye felhasználó vagyok (szelídebb esetben nem vagyok hülye, csak tudni akarok róla), kérdezd meg mindig (ez lehetne az alap).
-
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi #28725 üzenetére
Ok. de a sima mezei vissza (backspace) gombra arra bezzeg nem reagál.
Köszönd a Chrome felhasználóinak, akik addig sírtak, amíg Chromium szinten kikerült olyan 4 évvel ezelőtt. Kézzel vissza lehet tenni persze."The reason we're making this change is that users regularly lose data because they hit the backspace button thinking that a form field is focused. After years of this issue, we realize we're not going to have a better way to solve that problem."
Csak kíváncsiságképp kérdem.
Alt+← vagy a Browser Back nevű virtuális billentyű kódját. -
-
Ok. de a sima mezei vissza (backspace) gombra arra bezzeg nem reagál.
Mit küldhet neki az egér hogy visszalép?
Milyen bill. kombinációt?
Csak kíváncsiságképp kérdem.
Mivel a fájlkezelő meg jópár program reagál a backspace-re de az momentán az Opera az nem.
Köszi, közben a W10 topikba is az xmbc-t ajánlotta valaki, ki fogom próbálni.
Először futtában xbmc-nek olvastam, mi van...? -
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi #28723 üzenetére
Ehhez nulla köze van az Operának, mert ha a böngésző kap egy navigálás vissza eseményt, akkor annyit tesz, hogy visszamegy az előző oldalra. Az egér driverében lesz a megoldás vagy ha abban nem átkonfigurálható, akkor például az XMBC segíthet.
-
Mégegy nyűgöm, a beállításokba nem találom.
Van egy egerem, oldalán gomb, nagyon rossz helyen és nagyon érzékeny. És gyakran véletlenül megnyomom. És ez a gomb a vissza, ilyenkor visszalép egy oldalt a böngésző és lőttek pl. egy épp fél oldalas hozzászólásomnak.
Le lehet ezt os szinten tiltani, semmi ilyen lehetőség nincs az egér beállításoknál.
W10 topikba is feltettem de nem nagyon jön válasz.
Operába hol lehet letiltani, mintha egyszer már csináltam volna de hogyan...? nem emlékszek... -
Nincs vírusirtóm, a Defender is ki van "könnyítve".
Tuti újratölti az oldalakat mert otthon nem érezhető a kb. fél másodperc késés, de a melóhelyemen borzalmas a net és ott 3-4 sec mire visszatöltenek az oldalak.
A PH. aránylag egyszerű oldal, az nem vészes de egy FB vagy YT az nyögvenyelős.Köszönöm a tippeket.
Linuxon is szenvedtem ezzel 1-2 hónapig és ott megjavult, szerintem egy Opera frissítéshez köthetően.
Várok türelmesen. -
dqdb
nagyúr
válasz
tordaitibi #28720 üzenetére
Ez inkább vírusirtó vagy más védelmi szoftver lesz, mint Opera. Az Opera egy rakás folyamatként fut, minden fül külön háttérfolyamatban van, és ott akadhat probléma a folyamatok közti kommunikációval.
Elméleti szinten Vivaldi és Chrome hasonlóan érintett lehet, azonban ha nem, akkor használd azokat.
-
Elkezdte csinálni pár napja Windows alatt is hogy átváltok másik fülre és vissza és hosszú másodpecekig tölti újra. Nem kell percekig a másik fülön lenni, FB-->YT és rögtön vissza és legalább 3 másodperc mire bejön az oldal.
4 nyitott füllel 1,8Gb ramot eszik vagyis benne vannak a fülek a ramba.opera://flags/#proactive-tab-freeze
ilyen beállítás meg nekem nincs is hogy átállíthatnám. -
De engem nem a Youtube stream érdekel (amire szintén nem találtam épkézláb gui-t, ahogy most szétnéztem), hanem egy olyasmi megoldás, mint amit a Streamlink Twitch GUI tud, csak mezei Yt videók megtekintéséhez.
Alternatív megközelítésnek az is megfelelne, ha meg kell nyitnom böngészőben a Yt videót, és rákattintani, hogy egy kiegészítő átpasszolja az adatfolyamot valamelyik médialejátszómnak.
De még azzal is kiegyeznék, ha egy Youtube linket beillesztve tudnám lejátszani a nyomi vp9-en kívül akármilyen formátumban a lejátszóimban.
-
dqdb
nagyúr
válasz
FoxiestFox #28717 üzenetére
A streamlink boldogul YouTube-bal is. Ez pedig elvileg egy többféle streamszolgáltatást támogató megoldás (nem próbáltam).
-
válasz
tordaitibi #28714 üzenetére
Van módszer arra, hogy tetszőleges médialejátszóba pattintsam át a videót?
MPC-HC és VLC van fent.
A Twitch stremaek nézésére remek kis program van (Streamlink és rá a Twitch GUI), ami több médialjátszót támogat, és régi gépekenn is erőforráskímélően lejátssza a streameket.
Valami ilyesmi kellene nekem Youtube alá is. -
dqdb
nagyúr
válasz
zolikaDB #28713 üzenetére
Távolítsd el a két reklámszűrőt, tiltsd le az Opera sajátját, tedd fel ezt, a szűrőinél kapcsold be a hufiltert, és nem fogsz YouTube alatt reklámot látni.
Vagy YouTube Premium előfizetés.
Minél több bővítményt használsz, annál nagyobb valószínűséggel futsz bele olyan anomáliába, hogy kettő "együttműködve" tesz használhatatlanná egy oldalt.
-
válasz
zolikaDB #28713 üzenetére
SmPlayer telepít,
Operába "Send To Mplayer" bővítmény, az elmondja hogyan kell bekonfigolni meg mi kell neki még, a végén az elérési útba (custom command) ezt beírni:
%ProgramFiles%\SMPlayer\smplayer.exe
Ha a Youteue van nyitva, ráálsz a megnézendő videóra, jobb klikk, megjelenik a jobb klikkes menübe egy Send to Mplayer opció, arra klikk.
Nyílik a player, játssza a videót minden reklám nélkül és természetesen használható a player minden funkciója.
Sajnos nem teljes értékű, kb. a klipek 4-5%-át nem lehet így lejátszani.
Ha majd minden klipre a "Videó url nem elérhető" hibát dobja akkor változott a YT. api, pár nap múlva ezt követni szokta az Smplayer, ilyenkor nézegetni kell, van-e rá frissítés és megint megy tovább.
Fontos, az Smplayer beállításaba az mpv motor legyen beállítva, ne az mplayer mert ez utóbbi nem tudja a YT. streamet.
Lehet ugyanezt ugyanígy tudja más mediaplayer is, ezt nem tudom. -
Dictator^
veterán
Operában még mindig nincs benne, hogy egy képre kattintva mint a Chromeban, hogy kép alapján keressen találatokat?
Reverse search vagy mi a pontos neve ennek.. -
Létezik jelenleg olyan extension Operához, ami letiltja a vp9 supportot?
A h264ify nem működik. -
snooze
veterán
sziasztok.
tud valaki segiteni?mobilos opera böngészö klonozva van az uj telora,de a jelszavakat és a kizárt helyeket nem viszi át,más mindent igen..mi lehet a gond,vagy hogyan lehetne ezeket átvarázsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest