-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Horvi
őstag
válasz
doberman #21087 üzenetére
Szerintem annak a HW-nak elégnek kéne lennie. Ahogy látom SD kártyára telepítetted, lehet az döglődik. Vagy nincs rajta neki elég hely.
Én akkor futottam bele ilyesmi lassú prompt, meg nem lehet belépni meg ilyesmi dolgokba amikor elfogyott a rendszeren a hely(igaz nem omv hanem egy sima linuxos szerver, de igazából ua.). -
Nerazim
őstag
-
válasz
doberman #10243 üzenetére
ilyen emaileket szoktam olyankor kapni:
Connection succeeded Service nginx
Date: Sat, 15 Jun 2019 14:48:14
Action: alert
Host: PetiNas
Description: connection succeeded to [127.0.0.1]:80 [TCP/IP]
Your faithful employee,
Monit
Connection failed Service nginx
Date: Sat, 15 Jun 2019 14:53:00
Action: restart
Description: failed protocol test [HTTP] at [127.0.0.1]:80 [TCP/IP] -- HTTP: Error receiving data -- Resource temporarily unavailable
Your faithful employee,
Monit
Execution failed Service nginx
Date: Sat, 15 Jun 2019 14:47:23
Description: failed to stop (exit status -1) -- Program '/bin/systemctl stop nginx' timed out after 30 s
Your faithful employee,
Monit
Execution succeeded Service nginx
Date: Sat, 15 Jun 2019 14:48:14
Description: process is running after previous exec error (slow starting or manually recovered?)
Your faithful employee,
Monit
meg a többi email a magas memória és cpu használatról szól.
-
-
-
SwissAirplan
aktív tag
válasz
doberman #9819 üzenetére
Ezzel tudtam fix IP cimet adni neki! Igy már elérhető... és"kiderült" hogy a szenvedéseim nagyrészét valószínű router gondok okozzág!
Ugyanis mind a fő router mind a repeater random eldobálja a netet.
De ezzel megyek át az internetes hálózatos topicba, nem akarok offolni.
Viszont frissítésnél kidobott egy hibát.
Ezzel mit tudok kezdeni? Befolyásol ez engem vagy ne foglalkozzak vele?
Eddig ahogy nézem minden ugy fut ahogy szeretném...
Hátrányát nem érzem -
lovi27
addikt
válasz
doberman #9806 üzenetére
A neve alapján szerintem is valami ilyet csinál a plugin, de nem erről írtam. hanem arról, hogy a hozzászólásból arra következtettem a társ már próbálkozott vele.
Lehet majd kiderül nem teljesen így van, de most nem a szokásos hozzáférési listával van a gond, hanem az OMV egy külön helyen jegyzi, hogy a megosztott mappát mely protokollokban, folyamatokban használják és abban még szerepel a mappa, amiért nem lehet a megosztását megszüntetni, így kitörölni se.
Ennyivel is többet nyújt az OMV egy asztali disztribúciónál. -
blg
senior tag
válasz
doberman #9689 üzenetére
nem igazán vágyok arra, hogy linuxot tanuljak, én csak egy működő omv-t szeretnék minél kevesebb szívással.
van megoldást arra érted, hogy rakjak be egy másik hálókártyát? rajta vagyok a témán, végül egy Intel EXPI9301CT kártya mellett döntöttem, csak még be kell szerezni (az olcsó Realtek chipseteket nem nagyon dicsérik a fórumokon)
-
blg
senior tag
válasz
doberman #9682 üzenetére
tudom, hogy az alpha egy korai verzió és általában nem is szoktam alpha verziójú programokat telepítgetni, de most ki akartam próbálni, hogy a 10-es ismeri-e már a hálókártyát.
sajnos nincs hálókártyám, azt venni kell, az több nap, mire ideér, én meg türelmetlen vagyok :-(
Ha telepítek egy 9.8-as debiant, akkor:
- föltelepül hálózat nélkül?
- mivel nincs hálózat, ezért a legnagyobb méretű dvd iso-t használjam? Vagy melyiket?
- ha már fölment, akkor hogy lesz hálózatom? -
blg
senior tag
válasz
doberman #9670 üzenetére
szia
fölraktam az ubuntut, végülis a desktop verziót, mert a live ubuntu miatt már úgyis benne voltam.
ubuntu működik, net van.terminálban fölraktam az omv-t a leírás alapján. annyit kellett változtatnom, hogy a bash omv4.sh elé beírtam, hogy sudo. Úgy tűnt, hogy feltelepült. Hol lehet megnézni, hogy tényleg feltelepült-e?
Böngészőből nem érem el az omv-t. Terminálon nem ismeri az omv parancsot (próbáltam az omv-initsystem és a omv-firstaid parancsokat)UI: linuxból 0.1-es szintű user vagyok!
UI2: putty-al sem tudok belépni az ubuntus gépre (connection refused) -
blg
senior tag
válasz
doberman #9660 üzenetére
omv telepítésnél a hálókártya driver lista legvégén van az 'egyik sem' opció, azt kiválasztva megkérdezi, hogy akarom-e külső lemezről telepíteni a drivert. Ezért az Intel oldaláról letöltöttem a drivercsomagot. A csomagban több mappa is van, de egyikben sincs utalás I219-re. a PRO1000 mappában lévő linuxos driver fájlokat azért átmásoltam egy másik pendrive-ra (meg azt is próbáltam, hogy az omv telepítő pendrive-ra másolom), de a telepítő azt írja nem talált jó drivert. eddig jutottam..
-
_Smooth
senior tag
válasz
doberman #9526 üzenetére
Na megpróbáltam rendszergazdaként futtatni, jogosultságokat módosítottam a config mappán, de semmi.
Vagyis ugyanaz.Átküldtem telefonra is a filet, ott is hozzáadtam a klienshez. Korábban telefonról és windowsos gépekről simán ment a routeren futtatott verzióval, most a telefonon is azt írja sok karikázás után, hogy nem tud kapcsolatot létesíteni a szerverrel.
-
_Smooth
senior tag
válasz
doberman #9526 üzenetére
Köszönöm a választ, megnézem ezeket is.
Közben a Plex is megőrült... kezd kicsúszni a dolog a kezeim közül
OMV-n be van kapcsolva, de amúgy telefonról nem érem el.Mondjuk az adatbázis kötet azon a tömbön van, ami újraindítás után nem volt meg.
Azt a két lemezt menet közben (áram alatt, futott a rendszer is) dugtam rá, így kerültek elő.
Lehet, hogy ezt az adatbázist keresi emiatt?
Hogy tudom, csak a plex szolgáltatást újraindítani? (Nem az egész rendszert, nehogy megint eltűnjön a tömb, amíg nem találom meg arra is a megoldást)
Simán deaktiválom, meg újra aktiválom?OK, Plex kérdést a fentiek megoldották. Többit meg akkor ellenőrzöm.
-
_Smooth
senior tag
válasz
doberman #9521 üzenetére
Úgy értettem, igen
És működik is... vagyis most már legalább el tudtam menteni, be tudtam kapcsolni.
Létrehoztam a tanúsítványokat is, de valami csak nem stimmel. Nem csatlakozik.Thu Feb 07 20:48:55 2019 OpenVPN 2.4.6 x86_64-w64-mingw32 [SSL (OpenSSL)] [LZO] [LZ4] [PKCS11] [AEAD] built on Apr 26 2018
Thu Feb 07 20:48:55 2019 Windows version 6.2 (Windows 8 or greater) 64bit
Thu Feb 07 20:48:55 2019 library versions: OpenSSL 1.1.0h 27 Mar 2018, LZO 2.10
Thu Feb 07 20:48:55 2019 MANAGEMENT: TCP Socket listening on [AF_INET]127.0.0.1:25340
Thu Feb 07 20:48:55 2019 Need hold release from management interface, waiting...
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: Client connected from [AF_INET]127.0.0.1:25340
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: CMD 'state on'
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: CMD 'log all on'
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: CMD 'echo all on'
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: CMD 'bytecount 5'
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: CMD 'hold off'
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: CMD 'hold release'
Thu Feb 07 20:48:56 2019 MANAGEMENT: >STATE:1549568936,RESOLVE,,,,,,
Thu Feb 07 20:48:57 2019 TCP/UDP: Preserving recently used remote address: [AF_INET]100.66.128.195:1194
Thu Feb 07 20:48:57 2019 Socket Buffers: R=[65536->65536] S=[65536->65536]
Thu Feb 07 20:48:57 2019 UDP link local: (not bound)
Thu Feb 07 20:48:57 2019 UDP link remote: [AF_INET]100.66.128.195:1194
Thu Feb 07 20:48:57 2019 MANAGEMENT: >STATE:1549568937,WAIT,,,,,,
Thu Feb 07 20:48:57 2019 MANAGEMENT: >STATE:1549568937,AUTH,,,,,,
Thu Feb 07 20:48:57 2019 TLS: Initial packet from [AF_INET]100.66.128.195:1194, sid=9f2778a9 fbaaf265
Thu Feb 07 20:49:57 2019 TLS Error: TLS key negotiation failed to occur within 60 seconds (check your network connectivity)
Thu Feb 07 20:49:57 2019 TLS Error: TLS handshake failed
Thu Feb 07 20:49:57 2019 SIGUSR1[soft,tls-error] received, process restarting
Thu Feb 07 20:49:57 2019 MANAGEMENT: >STATE:1549568997,RECONNECTING,tls-error,,,,,
Thu Feb 07 20:49:57 2019 Restart pause, 5 second(s)Routeren a saját OVPN szervere kikapcsolva.
PortFWD beállítva a NAS-ra (NAS_IP és 1194 port, UDP)
DDNS külső cím is beállítva, meg is találja az IP-t (100.66.128.195 stimmel)Megnéztem a server.conf filet. Ott volt egy ilyen sor:
push "route 10.8.0.0 255.255.255.0"
meg kettővel alatta:
;push "route 192.168.1.0 255.255.255.0"
Ezt átírtam azóta 192.168.1.1-re is már, hátha az a baja (mivel ez a router IP-je is)... de ugyanaz a hiba -
_Smooth
senior tag
válasz
doberman #9501 üzenetére
Van erre az OMV-s OVPN-re valami leírás? Mert nekem valamiért nem akar működni.
Jelenleg router futtat egy openVPN szervert, de azt lekapcsoltam erre az időre.
Azóta pedig a routeren keresztül se megy (természetesen visszakapcsoltam).Igazából az OMV-n be se tudom kapcsolni. Hiába kattintom át a kapcsolót, amint frissül a lap, offosnak mutatja ismét.
-
lovi27
addikt
válasz
doberman #9437 üzenetére
Azért mondd el mi lett a megoldás, hagy tanuljunk...
(#9384) aicon és mindenkinek!
Ma kijött a javított OpenVPN 4.0.3 plugin. Ez már nem küld error üzenetet, ha az újratelepítése előtt törölték az openvpn mappát. Ha nincs törölve pikk-pakk engedélyeződik, gondolom a tárolt adatok miatt. Ha viszont újra kell építenie, akkor - írd és mondd - 6 percig tartott - nálam. Lemértem, mert azt hittem már kiakadt. Szóval, csak türelem. Hasonló a helyzet mint az első telepítésekor.
-
bvvitya
aktív tag
válasz
doberman #9061 üzenetére
Húúú Hát megpróbálhatom egy kicsit bonyolultnak tünik.
Viszont ez esetben kérnék egy kis segítséget.
Egy konkrét linket ami USB-re rakható mivel nincsen dvd meghajtóm.partíciokat magam kell megcsinálni? ext4 legyen a rendszer tipus?
valami különös dolog amire figyelni kell telepítés során? -
sad_Vamp
őstag
válasz
doberman #9009 üzenetére
ezt a parancsot konkrétan leírva, csak most visszakeresés után 2000hsz-el előbb itt találtam meg. Ez a hsz ráadásul nem is nekem volt válasz
-
sad_Vamp
őstag
válasz
doberman #8980 üzenetére
Igazából szerintem semmi különleges nincs abban amit csinálok (tam):
letöltöttem a "Ubuntu 18.04.1 LTS"-t
és az aktuális "OMV"-t (ezt konkrétan tegnap)
csekkoltam a letöltött image-eket MD5sum-al, és kiírtam kulcsra az etcher.io programmal.1.) Beinstalláltam az OMV-t itt sem állítottam semmi extrát (ami lehet auto, domain nevet nem adtam meg) max annyit, hogy a nyelv és bill angol és minden más szlovák (mert onnét vagyok, pl a szlovák mirrorokon nem volt olyan gond mint nektek a magyarokon)
szóval OMV felment. Ezután tök mind1, hogy hagytam-e egy első indítást vagy nem (az eredmény ugyan az a hiba)2.) kicseréltem az usb kulcsot, és be bootoltam Live Ubuntuba (megint csak mind1 hogy BIOS féle boot, vagy UEFI boot)
3.) elindítom a GPARTED-et; az adott HDD-n lecsökkentettem a particiót 32 vagy 64 gigára....( szerintem még 16 is sok az OMV-nek, de biztos ami biztos). A maradékból meg csináltam új particiót (ext3 vagy ext4 mind1.... u.a. az eredmény) most értem én hogy a main partició és logikai közé jött még 1 új partició és valamiért most ez okozhatja a hibát....
4.) reboot + kulcs kivesz és jön a "nem találom a swap HDD-t" hiba
őszintén: nem emlékszem előzőleg is így particionált-e alapból az omv. de az biztos hogy ez a módszer működött 2-3ason biztosan, és a legelső 4es verzión is. (amúgy ahogy már többször leírtam, ugyan így csináltam, ubi serverrel, rockstore-al stb más linuxokkal, amikor nem volt kedvem installal játszani a particiózáskor és ott nem ütköztem ilyen hibába, ezért furcsálom nagyon a dolgot)
-
lovi27
addikt
válasz
doberman #8768 üzenetére
Ez akkor jó, ha maga a szerver nem elérhető. De most más a hiba:
Reading package lists... E : Release file for http://ftp.hu.debian.org/debian/dists/stretch-updates/InRelease is expired (invalid since 6d 5h 43min 21s). Updates for this repository will not be applied.
Az InRelease fájl elérhető, lehet olvasni, csak az érvényessége lejárt (expired), a rendszer nem alkalmazza. Ezért gondoltam akkor, hogy kipróbálom a német tükörrel, mert ugye mi nem vagyunk olyan fegyelmezettek, mint ők.
Így akkor eldőlt, sajnos még most is fennáll a hiba. Az viszont fura, hogy ennyi ideig nem veszik észre.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
doberman #8528 üzenetére
igen, nem sikerül ez a bajom.... ha manuálisan írom be, ha automatikusan... .agyf....zt kapok már az egésztől.... én csak egy rohadt működő NAS-t akarok.... nem heteket szopni 1 elcseszett linux installal... .(Rpi-re is felraktam bármit Odroidra is, és akkor egy ilye p..s debian cs...zik ki velem!?)Na közben restartoltam az összes hálózati cuccot a házban (főleg a router és switchek) most működni látszik, reméljük végig megy mostmár normálisan az install
-
válasz
doberman #8005 üzenetére
Én innen apróról vettem ssd-t, nem olyan drágán.
Raid 0-nál nincsen adatbiztonság, csak sebesség növekedés, és megmarad a 2x3 TB helyem is (raid 1-nél van biztonság és lenne 3TB helyem a tükrözés miatt), csak linux iso-kra lesz
A raid amúgy érdekelt is, sajnos suliban csak tanultunk róla, kipróbálni nem tudtuk sajnos. Kíváncsi vagyok hogy tényleg gyorsabb lesz-e ha összerakom őket. -
stigma
addikt
válasz
doberman #7878 üzenetére
Hi, köszi szépen.
Lehet valamit elrontottam azért nem indul el nálam a letöltés.
Samba-hoz létrehoztam egy stigma_megosztás felhasználót, akinek írási/olvasási joga van a Torrent mappához
Samba megosztás sikeres volt, tudtam írni olvasni, asz asztali gépről a hálózati meghajtót amit felcsatoltam.Transmission miatt annyit gondoltam csak , hogy a felhasználókhoz hozzáadom a debian-transmission usert..
Ezzel megy a fel/letöltésem, de ACL menüpontom nem aktív a megosztott mappák menüpontban.
Youtube link
Itt ugy kellett volna, gondolom, hogy létrehozok egy csoportot majd a 2 felhasználót adom hozzá (stigma_megosztas + debain transmission) és ezt a csoportot rendelem hozzá a Torrent mappához =>Én így csináltam, gondolom rosszul:
Illetve aza furcsa nekem, hogy a routerben a portot engedélyeztem a Transmission-nek, de azt írja zárva van.. gondolom az omv-ben is van egy tűzfal, ahova szabályt kellene létrehoznom. Jól gondolom?
-
stigma
addikt
válasz
doberman #7872 üzenetére
Igen, sőt még több is.
Ma már elfáradtam mert a költözés dobozait pakolgatni nem egyszerű.
Holnap nekiállok, nem vészesm mert a Samba + Transmission szerintem max 1 óra szórakozás lesz.
Már vannak youtube videoim illetve leírásaim úgyhogy már csak alkotnom kell
köszi mindenkinek a segítséget.
-
stigma
addikt
válasz
doberman #7869 üzenetére
Köszia segtíséget, igen ennek néztem én is utána.
Picit mókolnom kellett mert a postfix csomag nincs telepítve, de az alábbi megodlást találtam rá:
nano /etc/apt/sources.list
kitörölni kb mindent és az alábbi 2 sort elhelyezni.deb http://ftp.us.debian.org/debian/ stretch main contrib non-free
deb-src http://ftp.us.debian.org/debian/ stretch main contrib non-free
deb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-freeMost már működik minden, köszi szépen, user-t létrehoztam, és NTFS-es meghajtót felcsatoltam, működik..
ezenfelül 1 kattintás volt az OMV extra is.Ma/holnap állok neki a Samba és Torrentek.
Ahogy néztem az új userem a users csoportba van, ugyanoda fogom hozzáadnia debian-torrent felahsznláót is, mely a Transmission usere, mert lényegében uyganabban a Torrent mappába fogok leszedni bármit is.
-
lovi27
addikt
válasz
doberman #7869 üzenetére
Vótmá!
Szerepelt itt a fórumon, csak olvass el!
Van hozzá egy kis segítség is és ez ráadásul telepíti az OMV-Extrák plugint is.
De, mindjárt beteszem az Összefoglalóba, hogy ne kelljen egyenként ajánlgatni. -
stigma
addikt
válasz
doberman #7849 üzenetére
, már majdnem mindent megcsináltam, kivéve a BIOS resetet + asztali géper való telepítést.
1 - bios default =y folyamatban
2- usb legacy mod enabled => Gemini lake lapomnál ilyen nincs sajnos
3- boot menu előcsalogat, F8 vagy F10 vgay F12 és ott általában van non-uefi boot az usb-s eszközre.. => ezzel próbálkozom
4- végső esetben megpróbálható az is, hogy az asztali gépedben telepíted majd visszateszed a nas-ba, van esélye, hogy működni fog.. => 3/3 pendrive pöccre megy első indításra mikor boot menüt nyomok
5 - bios frissítés vagy downgrade.. => Ilyen megoldásom nincsAmit lehet végigpróbáltam, hogy miért nem működik, ilyesmit még nem láttam sajnos.
Aszai gépemre ha telepítem elég sok mindent kell lehúznom, az nem a legjobb, esetleg megpróbálok valami netes telepítést hátha...Köszi a segítséget.
-
fonok87
aktív tag
válasz
doberman #7792 üzenetére
és g0dl és vadkörte
Köszi a válaszokat
Igen, kívülről kéne elérni, az OpenVPN OMV pluginként lesz beállítva (illetve már van, csak még használva nincs).
Más, de ehhez kapcsolódó: ki milyen DDNS szolgáltatást használ (ha valamilyet)? Most noip.com-on van fiókom, de ott az ingyenest 30 naponta meg kell erősíteni különben leáll. Van olyan alternatíva ami ingyenes, beállítom aztán működik és kész? -
válasz
doberman #7796 üzenetére
Elolvastam nagyjából köszi. De newbie kérdés: Ha én kiállíttatok egy certit - mondjuk az ajánlott letsencrypt-el - akkor "ő lesz a közvetítő közted és az általad nem ismert, nem elérhető látogatók, felhasználók között.". Tehát a gyakorlatban ha én a belső hálón https-en keresztül nyitom meg mondjuk a nas-t, akkor a hozzám letelepített centi tesz egy kérést hozzájuk, és ha stimmel a kulcs, akkor átengedi?
-
-
lovi27
addikt
válasz
doberman #7780 üzenetére
Igen, én is úgy értelmezem, nem elérhető a site.
Nálam nincs semmi frissítési probléma. Bár nincs SSD-ém a NAS-ban a Flashmemory plugint így is fel tudtam telepíteni. Viszont nekem ez nem a teszt, hanem az éles NAS-om, így szedem le...Ui.:
Ja, most azt is megnéztem van-e frissítés. A Debianhoz volt kettő valami, amik gond nélkül feltelepültek.
A FM uninstall hibával ért véget, de a menüből azért eltűnt. Pucolom az ott maradt szemetet... -
nemurea
aktív tag
válasz
doberman #7577 üzenetére
Köszönöm! Ránéztem a listára, hát ezek szerint nem reménytelen a helyzet, de inkább tekintsem bónusznak, ha beszélget a két eszköz. Nem dráma, ahogy írtad, pár perces szünetekre mindenképp jó lesz.
Még egy, de ez nagyon off: rémlik, hogy van olyan, hogy kapcsoló-üzemű táp (vagy ennek ellenkezője
), a lényeg, hogy a normál PC-ket mintha nem lehetne mindenféle UPS-ra rákötni. Nekem picoPSU-m van, azt csak bedugom az aljzatba, oszt jónapot? Bocsánat, az áramos ismereteim totál megállnak a 12V DC-nél...
-
CheGhost
aktív tag
válasz
doberman #7561 üzenetére
Lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam: én csak a púposakat kicserélésére redukáltam volna a cserét, de azokat mindenképpen ki kell cserélni. Az általános amatőr hozzáállásnak az ismerősöm minősíti azt, hogy mindent "ész nélkül" kicserél a delikvens, attól függetlenül, hogy tényleg amatőr-e.
A leírtak szerint az az 50 perc azért azt jelenti, hogy nem remeg meg a kezed, ezért kisebb a hibázás esélye egy amatőrhöz képest. Nem sütsz meg véletlenül valamit, akár az új kondit, akár bármi mást...
Legyen hosszú életű a felújított alaplap!(#7560) ptesza
A napokban szabadságon vagyok, és kicsit távolabb tartózkodom. Ha visszatérek, akkor viszont próbálom nem elfelejteni. -
CheGhost
aktív tag
válasz
doberman #7551 üzenetére
Egyik ismerősöm szerint tipikus amatőr hozzáállás, hogy ha van egy púpos kondi, akkor elkezdi az összeset kicserélni. Pedig így lesz nagyobb valószínűséggel használhatatlan az egész áramkör, nagyobb a hibázás lehetősége. Nem egyik pillanatról a másikra pukkannak el a kondik. Egy csomó időt rászánsz feleslegesen, ha már a pénz ilyen pár tíz-száz forintos tételeknél nem is számít.
Csak megjegyeztem, ha jobb a lelkednek, hogy kicseréled, akkor tedd, csak az ismerősöm és szerintem, nincs akkora értelme, mint sokan hiszik.Nem rejtőzködök tovább!
Nagyjából egy hónapja raktam össze a nas-omat.
Pár héttel ezelőtt felmerült, hogy ki milyen alaplapot használ, nekem Asrock J3455-ITX van. A fogyasztását nem mértem még, de több összehasonlító oldalon kb. azonos az alatta lévő proci fogyasztásával, aminek a neve most nem jut eszembe, és a teljesítménye magasabb.
Háznak egy BitFenix Colossus Mini-ITX-et választottam. Az alaplap és a ház esetén is a több, mint 2 sata csatlakozási lehetőség volt a szempontom.
Tápegységre a BeQuiet Pure Power 10 300W-ra esett a választásom. A csöndessége és a lehető legkisebb névleges teljesítmény okán. Panel és más számomra egzotikus és megfelelő védelem nélküli tápokat nem akartam. -
syler123
veterán
válasz
doberman #7521 üzenetére
Köszi!
Reboot-ot kapott, de jegyeztem.
Azt tudom hogy az adat lemezeket nem bánja, csak azon a gépen szét van particionálva a rendszerlemez is. Mindenesetre nem volt gond, egyedül az omv-extras nem megy fel, azt írja rossz verzió.
Legalábbis terminálból: wget -O - http://omv-extras.org/install | bash
Erre dobja hogy rossz verzió, feltöltve pluginként pedig másik hibaüzenetet dob. Pedig jó verzióhoz szedtem le az extras-t. -
-
vadkörte
addikt
válasz
doberman #7277 üzenetére
"...több fórumtárs is jelezte, hogy nagy változások nincsenek - konkrétan semmi. inkább az alaprendszer változásait követi le. nem akarom elkiabálni de, egy naprakész jessie nincs hátrányban a stretch- el szemben.. de csendben maradok mert megköveznek."
Nem kell csendben maradnod.Szerintem is igazad van. Nincs a 3-as vonallal semmi gond. A 4-es is stabil, de eddit többet szívtam vele, mint a 2-vel és a 3-mal együtt...
Majd gatyába rázódik ez is, az elején a 3-as is problémahalmaz volt - csak bosszantó. -
MADAND51
csendes tag
válasz
doberman #7269 üzenetére
Sajnos a 9-est csak az OMV upgrade teszi fel, ott viszont nem csinál semmit - még megosztást sem enged csinálni. Meg fogom próbálni előről és csak a 3-ast engedem feltelepülni, ott voltak sikerek.
A raspbian rendben felment. A "3 parancsot" megpróbáltam, de nem működik.
-
MADAND51
csendes tag
válasz
doberman #7263 üzenetére
Köszönöm a választ.
Már többször felment így:
Először felraktam az OMV3_ProMplus.zip –et. Az érdekes, hogy HDMI-n semmilyen képet nem adott ki, azt gondoltam, hogy nem működik rajta. Észrevettem, hogy a LAN jelzi az összeköttetést és SSH-n tökéletesen működött.Több Update, Upgrade és Dist-upgrade után eljutott egészen a 3.0.99-ig, majd az omv-release-upgrade simán felrakta a 4.1.5-öt. Egyelőre csak jogosultsági beállításaim nem működnek, (a 3.0.99 alatt a Samba ment csak a torrent nem), de tovább kísérletezek.
A „ 3 parancs és néhány Enter” megoldásnál az a problémám, hogy a megadott elérési út
(wget https://raw.githubusercontent.com/armbian/config/dev/softy) nem létezik, a githubon keresve. A debian (bananian-1604) fenn van az SD kártyán, a rendszer beindult, hogy lehet ráinstallálni az OMV-t? (Ha a link nem működik)(L:/dl/upc/2018-05/04/600363_esmkwsy0hqkftgfv_omv_3_upgradek_utan.jpg)(L:/dl/upc/2018-05/04/600363_u8hvmekswwie0ewa_omv_4_1_5-1.jpg)(L:/dl/upc/2018-05/04/600363_fz6922nty8nuamvt_omv_3_felrakas_utan.jpg)(/L)(/L)(/L)
(Azért már töltöm a raspit is és kipróbálom) -
lovi27
addikt
válasz
doberman #7090 üzenetére
Persze, addig ott voltak amíg múlt ősszel a nagy frissítéssel (1709) nem kapcsolta ki az SMB1-et Microsoft.
-
lovi27
addikt
válasz
doberman #7087 üzenetére
A 16299.371 build-et. Eddig működött?
(#7088) iff
Alapból be van kapcsolva. Miért kapcsolná ki valaki?
-
Pioneer71
csendes tag
válasz
doberman #7031 üzenetére
A NAS egy Asus P5KPL-CM alaplap, Intel Celeron Dual-Core E3400 processzor, 2GB DDR2 RAM.
A rendszer egy 60GB-os HDD-n van, A megosztott meghajtó pedig egy 500GB-os WD BLUE.
Digi 1000-es netem van digis Huawei HG8247H routerrel, ehhez UTP kábellel van csatlakoztatva a NAS.
Az, hogy lefogja a netet azt jelenti, olyan lassú lesz az internet, hogy sem kábelen sem wifin nem lehet elérni semmit, csak ha kikapcsolom a NAS-t.
Az ip-ket DHCP ossza ki, próbáltam fix ip-t is, de ugyan az. SSH be van kapcsolva. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Bundle topik
- Automata kávégépek
- Autós kamerák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged