- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Horvi
őstag
-
Horvi
őstag
válasz
wd.taz #19651 üzenetére
Hát szerintem ha nem jöttek elő a mappák akkor ott valami lépés kimaradhatott.
Ha van a HDD-n olyan fájlrendszer amit az OMV felismer akkor csak simán fel kell csatolni és mennie kell.Nem lehet, hogy a firefox becachelte az OMV felületét és azért jön be a régi felület?
Ha ctrl+shift+r-el ráfrissítesz akkor is a régi(OMV6) felület jön be?.Transmissiont passzolom, én qbittorrentet használok dockerben.
-
Horvi
őstag
-
Grawens
senior tag
válasz
wd.taz #15381 üzenetére
Csak egy próba.
Az NFS-ben megosztáskor:
Kliens: Add meg a Tanix ip címét
Previlégium: Olvasás/Írás
További beállítások: subtree_check,insecure,async
Ami még fontos:
Hozzáférési jogok kezelése => Megosztott mappák => (válaszd ki a kívánt megosztást) => ACL => itt az Egyebek-né a megosztott mappára állíts Olvasás/Írás/Végrehajtás -t. -
lovi27
addikt
válasz
wd.taz #14621 üzenetére
Épp valamelyik nap klónozott valaki CloneZilla-val sikeresen. Igaz, ő USB-ről USB-re, de ennek nincs jelentősége, mert csak a tároló más. Pendrive és SSD esetén még az is közös, mert mindkettő flash alapú. A Macriummal is mennie kell. Valami beállítási gond lehet.
A boot-nál fontos, hogy ugyanott legyen minden adat, mert fix helyen keresi a belépési pontot.
De ha minden megvan csak nem indul a grub ini parancs megjavítja.
A szintaxist még pontosítani kell! -
Horvi
őstag
válasz
wd.taz #14514 üzenetére
Ha megnyugtat a dolog nekem is volt ilyen
Amikor megépítettem a nas-t és a régebbi vinyó amit eddig használtam arra piros hiba jelzést dobott a SMART adatoknál. Aztán ez volt 1-2 napig utána nyomtam rá egy full ellenőrzést meg asszem egy OMV restart volt és mágikus módon utána zöld lett -
tama777
tag
válasz
wd.taz #14443 üzenetére
Feltettem az SSD-hez szükséges "izét", azzal kell még valamit csinálni?
Ha végigcsináltad 1-9-ig a lépéseket (a 8. lépés elvileg GPT rendszer partíció esetén kell), akkor nem kell mást. (SSD használatakor még beillesztheted a noatime,nodiratime után a discard csatolási opciót is: noatime,nodiratime,discard,errors=remount-ro)A HDD-k töredezettségmentesítésére van mód? Hogyan?
Ezzel a kérdéssel még nem foglalkoztam, majd valaki szaki megmondja vagy másik linuxos topikban kérdezd meg.
Az egyik HDD-re azt írja, hogy vannak rajta badsector-ok?
Új mindkettő, én ollóztam ki a zacskóból. Ez valami anomália, vagy a PCIE-> SATA kártya okozhatja? Az egyik HDD ezen van...., vagy rossz lenne a HDD?
Ez meg egy olyan kérdés, hogy bármi is lehet! Nekem még nem volt olyan HDD-m, ami újkorában badsector-os lett volna, de hallottam már olyanról, hogy másnak igen. Mi okozhatja? Lehet a kártya (ez nem derült ki: azon van a rossz HDD?), de okozhatja más is (tápegység, sata kábel, belerúgsz a gépbe, leejted, áramszünet, stb. (bár ezekről is csak olvastam vagy hallottam)). Ha új a HDD, akkor próbáld meg garanciában cseréltetni vagy állj el a vásárlástól, ha még megteheted! De előtte azért én leellenőrizném máshogy is: leállítod a NAS-od, áramtalanítás után kiveszed az ellenőrizni kívánt lemezt (ha nem UUID-vel vannak fölcsatolva a lemezeid, akkor érdemes megjegyezni, hogy melyik lemezt melyik SATA kábelről húztad le), utána pl. külső házzal/usb-sata kábellel windowsos gépre rádugod és ellenőrzöd őket pl. ezzel -
lovi27
addikt
válasz
wd.taz #10787 üzenetére
A lyukat jobb helykihasználás miatt csináljuk amikor "túl nagy" a rendszermeghajtó, akkor adatoknak létrehozzunk egy partíciót, ami átmeneti tárolásra, pl. letöltési helynek használható. A felhasználó nem fér másképp a rendszerdiszkhez és a 'felesleges rész' kihasználatlan maradna. Nem kell mozgatni sehova. A Swap maradjon érintetlen.
(#10786) snorbi82
Igen, password és user name esetén se tanácsos speciális (ékezetes) karaktereket használni (szóközt nem is lehet), mert ha az adott helyen ahol belépünk nincs vagy még nem töltődött be a megfelelő billentyűzetkiosztás, nagy mellé ütések lehetnek. Ráadásul a jelszót vakon kell begépelni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged