Hirdetés
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
-
PROHARDVER!
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simba86
senior tag
érdekes dolog jött elő... felraktam a gravityboxot, de nem működik... a gyári szoftveren kifogástalanul ment...
elindítom, erre kiírja: "várakozás a gravitybox keretrendszer válaszára." pár mp-ig gondolkodik, aztán ezt írja ki: "gravitybox keretrendszer nem válaszol. kilépés."vki találkozott már ezzel akár másik eszközön is?
-
balika011
senior tag
#473-ban írtam.
A /sdcard részt, cseréld arra ahol van elég helyed. Ez olyan 3-4GB.
Ha külső sd-re mented, akkor adb-vel rootként:dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/config of=/external_sd/config.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/factory of=/external_sd/factory.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/logs of=/external_sd/logs.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/misc of=/external_sd/misc.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/panic of=/external_sd/panic.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/reserved of=/external_sd/reserved.img
dd if=/dev/block/platform/intel/by-label/system of=/external_sd/system.img -
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #589 üzenetére
Értem és ezt vallom én is, csak felületesen olvastam és abban a hitben voltam, hogy ugyanazt a p89 mini ROM-mal kisérleteztetek, amit én is letöltöttem. Ezért is örültem (a VPN szempontjából fölöslegesen), amikor bejelentettétek, hogy az ifwi.img cseréjével helyreállt a töltés és a Wifi hiba.
Mindegy, egy működésképtelen tabletnél még egy kitkat-os is jobb.Akinek flash gondja van (USB logó a képernyőn), annak az alábbiakat tudom javasolni:
1. Régi laptopot, 1.1-es USB portokat felejtse el. 40-szeres az elvi sebességkülönbség az 1.1 és a 2.0 USB között! Ez itt igenis számít! Én spec ezért szivtam, mert egy p3-as laptop kövületet használok flashelésre és azon csak 1.1-es port van. A fene se gondolta volna, hogy maholnap száloptika kell egy nyomorult tab felflash-eléséhez. :
2. A gép gyári kábelével kisérletezzen, mert a használt kábelek lehet, hogy már megkoptak (csatlakozó) amit kapott az viszont jelenleg még elég újnak számít és elég patentül illeszkedik.
3. Az intel driver telepitésénél a következőkre kell figyelni:A TAB NE LEGYEN csatlakoztatva a géphez és amikor a driver települt, akkor a végén feljön egy ablax, abban le van irva mit kell tenni. Ime:
a: Bekapcsolt állapotban csatlakoztatni a TAB-ot.
b: Kikapcsolni a TABOT.
c: Bekapcsolni a TABOT.Valszleg igy lövi be a port, vagy a kommunikáció sebességét a driver.
Igy vélhetően nem jön majd sleep error sem. -
_Soma77_
tag
1) TC > Meghajókat lenyitod > Hálózat > ADB (zöld droiddal) > Saját Eszköz (ID) (még van Connect to device és Options)
Ha saját eszköz nem látszik, akkor még nem jó az ADB. -- Fontos: TAB fejlesztői módban kell legyen, USB debug engedélyezve kell legyen. Töltsd le Play-ből az "ADB Toggle" APK-t, az is segít kideríteni, mi lehet a gond.
2) Driver-eket link-eltem korábban, azokkal biztosan jó lesz.
De itt is egy másik forrás [link]3) OK
[ Szerkesztve ]
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
_Soma77_ #574 üzenetére
1) Nem tudom, hogy működik-e. Az ADB-t megnyitva TC-ben két opciót látok "Connect to Device" ilyenkor Device IP-t kér, de nem tudom mit kellene beírnom. Az USB hibakeresést engedélyeztem, ADB plugin feltelepítve.
2) Gondolom ezt csak a rendes ADB programmal tudom megnézni már töltöm, de még kell neki egy negyed óra.
3) Nem tudom pontosan mit értesz észrevételen, de látja a device ID-t a "provision" fülnél "in fastboot state".
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #585 üzenetére
az Op3n Dott 4.4.2 KitKatt alapú, ezért vettük a teclast 89P mini AOSP_4.4.2 romját alapul. Lehet találni fenn 4.2.2 jelly alapú rom-okat is, de ott nagyon sokat kell bobizni a low-level driverekkel, hogy elinduljon a vas (meg kernel nélkül nem is biztos, hogy mindent meg lehet oldani) sajnos egyik klón sem 100%-ban egyezik meg a másikkal hw config szempontjából. (külsőre lehet, de a perifériák nem)
dmesg-t nyomjál a tabon, tedd ki file-ba, és nézegesd! (írtam erről korábban) sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #583 üzenetére
Igen, pontosan erre.
A te linkedről töltöttem le. Google drive.
Csak azt nem tudom, hogy miért 4.4.2-t ir ki verziószámnak?
Nekem pont a 4.2.2 kellett volna, mert VPN-re használom és a VPN-nek alárugott a google a kitkat-ban. Ezért is akartam a rom cserét, a kis DATA partició engem nem nagyon zavart, bár hogy most több, természetesen jobb is.Köszi mégeccer Neked is és Kollégádnak is..
-
balika011
senior tag
válasz
RoundRobin #582 üzenetére
Hangerő le + power hosszan...
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #582 üzenetére
gratula! erre a strandpapucsosra gondolsz? [link] >> mert akkor ez taclast P89 mini.
csináld meg a bootoader kinyitós részt, és készen is vagy! Gratula!
[ Szerkesztve ]
-
RoundRobin
aktív tag
válasz
_Soma77_ #578 üzenetére
Na, én is visszahoztam az USB-s 'halálból' a tabot, pedig nekem már pirosan villogott a logó.
Most már csak azt kell kideritenem, hogy melyik rom van rajta, mert oroszul jelentkezett be, strandpapucsos háttérképpel és a töltéskijelzés szerint az akku 0 %-on áll. Képernyőfotó gomb sincs.. (pedig ez utóbbira baromi nagy szükség lett volna.)Köszönet az eddigiekért.
P.s: Azt azért elárulhattátok volna, hogy nincs MBR, csak GPT van.
Még vmi. poénnak: A tethered CWM-ben van parted.
-
_Soma77_
tag
wifi, töltés jelzés, front oldali kamera, hang, és még ki tudja mi, ez mind-mind azért van, mert nem ugyan az a vas (teclast vs dott). Hogy neked hogy volt wifi-d, azt nem tudom, de valamelyik rom-nál kísérleteztünk a driver-ekkel, és nekünk is lett wifi, csak nem adott IP cimet
never mind.
-
_Soma77_
tag
azt nem tudom, mi fog történni, de itt már sokan megcsinálták.... a mai napon sok észrevételt kaptunk, ezért a mai nap eseményeit mindenképpen érdemes átolvasni, de inkább a #351-es hsz-től.
mielőtt nekiállsz, az alábbiakat én megnézném:
1) ADB shell (mindegy hogy Total Commander, vagy cmd.exe-n keresztül jutok oda) megy-e
2) ADB devices kiírja-e az eszközöm ID-ját, vagy sem (ezt azért erdemes megnézni, mert CWM-ben a tab-on lesz ADB, de ha driver hibád van, a win nem fogja látni. - ha normál üzemben nem tudsz ADB-zni, akkor USB-debug mód be van állítva? stb.)
3) Flash tool észre veszi-e a tabot? (korábban írtam róla, hogy kell leellenőrizni)Ha ezek futnak, baj nem lehet. (egyébként sem
)
[ Szerkesztve ]
-
GZoli7
senior tag
válasz
_Soma77_ #549 üzenetére
Érdekes a helyzet. Nálam sem mentette le a két fájlt, amit a többieknek sem. Valamint a system mentése sem lett jó, valami 27MB lett. Szintén megállt a flash is 61%-nál.
Azonban az xml szerkesztés után teljesen jól felment és a te általad megosztott system és egyéb fájlokkal, még mindig úgy néz ki, hogy tökéletes.
Viszont nálam a teclast rommal is volt wifi, viszont töltés jelzés és hang nem.Gyári romról van cwm mentésem, ha valakinek kell. Igaz már kicsit belakott, de egy factory reset után jó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Simba86
senior tag
Soma!
Ha a belakott romról készítek cwm backupot, és lefuttatnám az egész folyamatot még egyszer, utána a cwm mentést vissza tudnám rakni attól függetlenül, hogy más volt a kiinduló állapot? (mmint most jó a tárhely kiosztás, ebből csinálnék esetleg egy tutorial videót a teljesen kezdők számára, ha lesz időm, mintha most kezdeném elölről...)
Nem ígérek semmi biztosat, de lehet bepróbálkozok vele, hátha nem teszem tönkre...
-
pocokxx
Közösségépítő
válasz
_Soma77_ #563 üzenetére
Tehát teljesen kezdőként használjam így, vagy adjam el...?
(Egyébként nem tudom, minek kéne történnie, a drivert feltettem másik gépre (win764 bit), rádugtam a tabot beléptem a "recovery" menübe, és "fastboot cmd waiting" felirat van alul. A driver telepítésnél "cloverview" és "android" telepítésre sikertelent ír a w032ci és az Intel ADB Interface, viszont használatra kész.
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #566 üzenetére
szerkesztettem azóta, bocsi. gyorsabb voltál nálam
-
dome.no1
tag
_Soma77_ és szentes_b
Köszönöm szépen a munkátokat.
Az átszabáson túl vagyok, visszatettem a saját mentést is.
Csatlakoznám néhány előttem szólóhoz egy pár észrevétellel.
A mentés nekem se sikerült teljesen, de az általad linkelt saját mentéseddel megoldódott minden.
A flash nálam is megállt, de az xml módosításával szépen lefutott, bár 85 %-nál elgondolkozott úgy két percet. -
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #562 üzenetére
az azt jelenti, hogy az utolsó lépések kimaradtak. Akkor CWM, ADB-shell majd:
ha a /systemet felformáztad, rendszert kicsomagoltad, akkor ezt nem kell....(különben DE!)
- A launcher-rel belépünk CWM-be
- CWM-ből leformázzuk a /system particiót (Mounts and Storage -> format /system)
- ADB Shell-t indítunk, majd onnan:
mount /external_sd
mount /system
tar xzvf /external_sd/system.tar.gz..csak ezt:
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot0/force_ro
echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro
dd if=/external_sd/mmcblk0boot0.img of=/dev/block/mmcblk0boot0
dd if=/external_sd/mmcblk0boot1.img of=/dev/block/mmcblk0boot1itt írod felül a firmware-t, ami a megfelelő hw eszközökért felelős...(ifwi lecsereélse kézzel, többször írtam korábban)
reboot, aztán hadd szóljon! Factory Resetet most ne csinálj!
------------
Az első alkalommal sem csináltad meg ezeket a lépéseket?
[ Szerkesztve ]
-
Simba86
senior tag
válasz
Thor Steinar #558 üzenetére
Szerintem nem végeztél... folytasd a cwm-mel és az adb-vel
szerk: mondtam hogy nem végeztél, a flash csak az nehezebbik fele
a leírásban kövesd a flash utáni teendőket...
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #558 üzenetére
igen, ez így rendben! gratula!
Nem tudom mit értesz az alatt, hogy lesz-e wifi.
Wifi-t be tudod kapcsolni? Hálózatokat látja a tab? Töltés visszajelezés ok? akkor minden ok, kell hogy legyen. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Abszolút kezdőként felmerült néhány kérdésem, (ki)nevetni szabad, de mellette segítsetek is...
Már a rootnál elakadtam kissé. Mentségemre szólva kb. 1 éve használok okostelefont, és eddig semmi okom nem volt rá, hogy változtassak a gyári FW-en. Most viszont bosszant ez a kicsire szabott tárhely, és örülnék, ha megfelelően tudnám használni a tabot.Nos a kérdés: Egyrészt nem tudom van-e 8.1 driver hozzá, vagy kell-e egyáltalán. Egy leírást találtam, de itt sem egyértelmű számomra, hogy mi a tablet főkönyvtára. Az intézővel megnyitva simán a belső tároló gyökérbe kellene tennem? Vagy az android mappán belül? A TC-ben feltettem az ADB plugint, de ott meg nem látja az eszközt, port számot kér a csatlakoztatásnál, ill. a "settings" menüjét érem el.
Köszi előre is! -
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #553 üzenetére
no, ez szuper!!! Akkor próbáld meg újra, szerintem össze fog jönni!
a
a /system kitömörítés és a firmware felülírás után esetleg hagyd el a Factory reset lépést (/Data és /cache törlése) nézzük meg, úgy elindul-e.
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz
_Soma77_ #544 üzenetére
Amúgy a linkeltben is rosszul van 2 parancs, van az of után egy space.
"dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of =/external_sd/mmcblk0boot0.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of =/external_sd/mmcblk0boot1.img"És így helyes:
dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of=/external_sd/mmcblk0boot0.img
dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of=/external_sd/mmcblk0boot1.img -
-
_Soma77_
tag
válasz
RoundRobin #542 üzenetére
tipp: flash.xml-ből ki kell venni a pause 25000-as várakozást, erről volt szó korábban, olvass vissza! ez lehet egy gond, másoknál is volt.
meg meg kell próbálni párszor egymás után, türelem tárhelyet terem!
-
_Soma77_
tag
/ external_sdmmcblk0boot0.img formailag helytelen! helyesen "/external_sd/mmcblk0boot0.img"
nincs space a / után és van egy / az sd után
próbáld csak, jó lesz az!
(FB-on ált. on-line vagyok - keress bátran Op3n Dott csoportban bent vagyok)
egyékbént meg minden le van írva itt [link] csak helyesen kell copy-pastázni
[ Szerkesztve ]
-
INMOTEP
őstag
válasz
_Soma77_ #483 üzenetére
Én tegnap este feladtam mert már fáradt voltam , de nem szeretnék valami nagyobb hibát elkövetni mert látom pár embernek nemjött össze a dolog valami miatt .Úgy ahogy másnál is nekem is can t open / external_sdmmcblk0boot0.img : no such file or directory. -at dobott ki .....lenne esetleg egy vállalkozó szellemű aki már megcsinálta és leírná lépésről lépésre mit hogy kell ? Skype vagy facebook-on csak addig amíg túl vagyok rajta
-
_Soma77_
tag
válasz
durmi_88 #540 üzenetére
a log ablak tartalma (tool alján) többet mondana, hogy meg tudjuk mondani, mi a baj....
egyébként meg meg kell próbálni többször, egymás után, mert nekünk sem jött össze mindig minden elsőre...jó lesz az, meglásd. (2-3-4 próba után, ha fennáll a hiba, akkor van vmi általában...)
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
Nem is kell! Az SD mod app-ok formájában letölthető, 2 apk, feltelepít, felkonfigurál, örül.
előfeltétel a root, de szerintem az most van neked (super su). Innentől kezdve gyerekjáték, nálam is megy szépen.
DraXon szépen leírta magyarul, hogyan kell [link]
Először én is a YouTube-os video alapján root-oltam, ami adja az SD-mod-ot is, de nagyon gáz volt, amikor folyamatosan RCS7-es hibákat dobált a Play. A srác, aki csinálta állítólag javította, de ott már nem követem az eseményeket...
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #528 üzenetére
a flashloader-nél nem is fogsz látni semmit, mert a tab nem jelez a képernyőn semmit (halottnak tűnik) de ha rádugod PC-re, a flash-toolnak észre kell vennie. Olyat még nem láttam, hogy EZ ne jött volna össze.
szóval még egyszer:
1) PC-n flash tool elindít -- elvileg disconnected
2) Tabon Volume DOWN + Power-on 5 másodpercig kb.
3) USB kábel bedug, másik fele PC-ben természetesen, lehetőleg NEM hub-on
4) Flash tool észreveszi a tabot -- zöld állapot, kiírja hogy connected.
5) Tab továbbra is sötét kell hogy maradjonEz megvan? PC látja? (az egy dolog, hogy te nem látsz semmit, az normális is lehet még)
-
válasz
_Soma77_ #512 üzenetére
Én köszi a türelmet és a válaszokat, túl aprólékos vagyok, ha egy szövegben egy szót nem értek, inkább rákérdezek, ebből bajom még sosem származott.
Amúgy semmi bajom a parancssori mókolásokkal, csináltam már sokat, nehogy sürgetésnek vagy hasonlónak érezzétek.
Csak ugye mindig az emberi tényező a legnagyobb hibaforrás.
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #519 üzenetére
flashloader bejön? PC-s flash-tool látja?
-
_Soma77_
tag
köszi! korábban volt róla szó, hogy ha lehet, NE HASZNÁLJATOK USB HUB-ot (meg hasonló úri huncutságokat
) flash-elés közben. Direkt kapcsolat az ajánlott, meg egy jó USB kábel.
(bennem a 3 USB fel sem merült, mert azon az oldalon nálam csak 1 USB csati van.) - újabb tanulság, köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
a boot0 és boot1 valójában az ifwi.bin, amit most a vendég rom-ról flash-eltünk fel, és kézzel kell felül írni. (echo-val kezdődő sorok kinyitját a bootloadert, a dd meg felülírja a tartalmat)
amíg nincs felül írva a boot0 és a boot1, addig szarul kezeli a SoC a hardver-t (ezért nem kezeli a wifi-t, rossz a töltés visszajelzés, stb.) Amint visszaírod a boot0-t és boot1-et (gyári Op3n Dott-os), akkor megjavul minden, de csak újraindítás után, mert bootolás közben inicializálódik a HW. úh. ez most normális.
-
Simba86
senior tag
-
Simba86
senior tag
válasz
_Soma77_ #518 üzenetére
nah előrébb jutottam...
a flash végigment egy másik számítógépen, de most meg a backup problémázik...
úgy tűnik, minden típushiba előjön nálam...
egyébként normális ez?: bekapcsolva a tab folyamatosan üresnek jelzi az akkut és kiírja, hogy csatlakoztassa a töltőt, kikapcsolva pedig, amikor rádugom a töltőre, akkor meg az akku megjelenik áthúzva felkiáltójellel....
szerk: uh... ez amatörizmus volt részemről, köszi Soma!
[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz
_Soma77_ #515 üzenetére
Amúgy az lehet, hogy a boot0 és boot1-et nem tudom CWM alól lementeni (valami BusyBox-os cuccot ír ki), hanem csak úgy, ha a gép rendesen be van kapcsolva?
-----
Esetleg majd rá tudnátok nézni a NavBar-ra is, hogy a gombokat (screenshot, vol+/-) hogyan lehetne eltűntetni? A maradékot meg középre rendezni?
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #514 üzenetére
fel volt töltve?
nem lehet, hogy csak lemerült? tedd töltőre, majd próbáld meg később. (töltést nem fog jelezni, de hw szintjén tölt, azt megnéztük annó.)
-
Thor Steinar
tag
se bekapcsoló gomb se bekapcs volume+
tölteni se tölt.[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #511 üzenetére
flashloader-be se lép be? (Flash-tool elindít, tabon Volume Down + Power-on 5 Sec + USB rádug)
droidboot-ba belép? (Volume Up + Power-on sokáig)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
_Soma77_
tag
nyugi, amíg van flash-tool (már pedig van) addig jók vagyunk, mert bármikor lehet rá új droidboot-ot dobni. próbáld meg esetleg úgy, hogy felteszed a másik rom-ot, ahol csak a partíciós táblát cseréled le, minden mást nem...(más lesz a droidboot, a splashscreen, meg kínai lehet a nyelv, stb.) de lehet hogy segít.)
Abel-nek itt [link] volt hasolnó, ő nem tudom hogy szedte ki ebből az állapotból...remélem leírja majd nekünk!
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #505 üzenetére
#492-es hsz-ben linkeltem az összes mentésemet, másold fel azokat az /sd_kártyára, lehet hogy valamiért nem backup-olta le a boot0-t és a boot1-et. előző hsz-ekben vkinél volt hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
Thor Steinar
tag
válasz
Thor Steinar #501 üzenetére
can t open / external_sdmmcblk0boot0.img : no such file or directory.
Ezt írja ki. -
Simba86
senior tag
a droidbootban ráadásul kiírja, hogy fastboot offline...
kezd idegesíteni, hogy nem jövök rá, miért duplikál... (kipróbáltam a goclever rommal, ugyanez az eredmény
ilyenkor (ha droidbootban ragad) amúgy hogyan lehet visszahozni az életbe?
[ Szerkesztve ]
-
_Soma77_
tag
válasz
Thor Steinar #501 üzenetére
/sytem partíciót formáztad CWM-ből flash-elés után?
- A launcher-rel belépünk CWM-be
- CWM-ből leformázzuk a /system particiót (Mounts and Storage -> format /system)majd utána mount-olás és kicsomagolás...
mennie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (nem csak) AMD FX / Ryzen tulajok OFF topikja
- Mesterséges intelligencia topik
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi Kék makulátlan!
- Apple iPad 8 32GB, Normál, Wi-Fi, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPad 9th Gen 64GB, Normál, Wi-Fi, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5G 8/128GB, Megkímélt, Független, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest