- Milyen notebookot vegyek?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- 
			  PROHARDVER! Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

szentes_b újonc Ma délelőtt megcsináltuk a fenti hibák javítását, a tableten MINDEN működik 4.9GB-os data partícióval, az eredeti tesco-s firmware-el. Röviden: 
 A hibákat az okozta, hogy a P89mini (és klónjai) más portokat használnak az I2C buszon az egyes perifériák meghajtására (hang, kamera, SD card,...), ráadásul pl a kamerái is más típusúak. Ennek a leirása az ifwi.bin file-ban történik, ami nincs meg az Op3ndott-hoz.
 Viszont ha a gyári FW van a tabon, akkor ezt le tudjuk menteni; de ez a mentés sajnos nem jó flash tool-hoz. Ellenben dd-vel simán visszaírható a partíciók irhatóvá tétele után. Megnézzük majd, hogy ez a file univerzális-e vagy minden táblagépen egyedi (szerintem univerzális), ezzel aki korábban valamit elbökött a gépén azt is vissza tudjuk majd állítani..A frissités lépései a következők: CSAK gyári FW-rel, teljesen feltöltött akkuval kezdjetek bele, természetesen saját felelősségre!! Azt tapasztaltuk, hogy a tabletet gyakorlatilag szinte lehetetlen téglásítani, a típushibának gondolt "USB töltés" képernyőböl is simán visszahozható a flash tool-al (a flash tool néha, valószinüleg mert USB hubon keresztül volt rákötve a tablet a gépre "elhagyta" magát, ilyenkor előjött az ominózus USB töltés ikon, de újra lehetett kezdeni lazán egy kikapcs-bekapcs után) 1./ Biztonsági másolat mindenről. 
 Ehhez javaslott egy kellően nagy (és gyors) TF kártya (pl. 16GB) A legfontosabb az mmcblk0boot0 és az mmcblk0boot1 partíciók mentés, mert ezek tartalmazzák a gyári IFWI-t!!!!!
 - A launcher-rel belépünk CWM-be
 - ADB Shell-t indítunk (pl. a Total Commander pluginból), a shellből a következő parancsokat kiadjuk:
 mount /external_sd
 dd if=/dev/block/mmcblk0p1 of=/external_sd/mmcblk0p1.img
 dd if=/dev/block/mmcblk0p2 of=/external_sd/mmcblk0p2.img
 dd if=/dev/block/mmcblk0p3 of=/external_sd/mmcblk0p3.img
 dd if=/dev/block/mmcblk0p4 of=/external_sd/mmcblk0p4.img
 dd if=/dev/block/mmcblk0p5 of=/external_sd/mmcblk0p5.img
 dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of =/external_sd/mmcblk0boot0.img
 dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of =/external_sd/mmcblk0boot1.img
 mount /system
 tar czvf /external_sd/system.tar.gz /system2./ Update telepítése 
 - Intel Flash tool-ból felrakni az image-et:
 A tablet kikapcsolt állapotba a Vol- és Power gombot egyszerre kell benyomni kb 5 másodpercig, ezzel belép flashloader módba (nem látszik semmi a képernyőn!!)
 Az Intel Flash toolban valami ilyesmit fogtok látni: 
 A Browse gombbal be kell tallózni a csomagban megosztott "flash.xml" file-t; majd "Start to Flash"
 Ez körülbelül 10 perc alatt feltölti a P89Mini módosított alap firmware-t (AOSP 4.4.2, a lenti hibával egyelőre). Ha leakadna közben akkor ki kell kapcsolni a tabletet (power gomb hosszan), majd elölről kezdeni azt a lépést- A launcher-rel belépünk CWM-be 
 - CWM-ből leformázzuk a /system particiót (Mounts and Storage -> format /system)
 - ADB Shell-t indítunk, majd onnan:
 mount /external_sd
 mount /system
 tar xzvf /external_sd/system.tar.gzecho 0 > /sys/block/mmcblk0boot0/force_ro 
 echo 0 > /sys/block/mmcblk0boot1/force_ro
 dd if=/external_sd/mmcblk0boot0.img of=/dev/block/mmcblk0boot0
 dd if=/external_sd/mmcblk0boot1.img of=/dev/block/mmcblk0boot1-CWM-ből factory reset Ezután gyakorlatilag elindul a szép ropogós, 4.9GB tárhellyel rendelkező Op3ndott image A szükséges file-okat Soma hamarosan megosztja a drive-on Mellékszál, hogy az "átmenetileg" használt AOSP image is egész jól fut rajta, ott "csak" a wifi drivert kell bevarázsolni a /system partícióra (erre nem volt időm, hogy kifilózzam, hogy pontosan mik is kellenek neki hozzá), így elkezdődhet a Custom ROM-ok gyártása is. Ha kérdésetek merülne fel arra Soma tud majd választ adni (nekem nincs Op3ndott-om; csak a szakmai kihívás miatt segítettem be) Üdv, 
 B
Új hozzászólás Aktív témák
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
- Milyen notebookot vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Windows 10
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Óriástablet ! LENOVO Idea Tab Pro 12.7" 3K 144Hz + Pen+ Moto Buds, Üzletből, Gari 2027.9.01-ig
- iPad Mini 6 256GB wifi mint az új 2026.05.16. jótállás akku 99%
- iPad Air 5 256GB M1 Cellular Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 95%/p4517
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 13" (M4,M5) - US, fekete 2 év garancia
- Samsung Galaxy Tab A7 Lite 8,7" 3/32GB Wifi (SM-T220) szürke színben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3126, 98% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő