Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Magyar árat kapott a Honor MagicPad 2
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
-
PROHARDVER!
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NePee
csendes tag
Végre elkészült a GUI-s flashelő / particionáló / fastboot indító app.
Elég sok időm ráment mire sikerült egy javított fastboot-ot fordítanom. (Lényegében a printf-ek után került be mindenhova egy fflush fügevényhívás, hogy folyamat közben is megkapja az adatokat a fastboot-tól a progi.)A funkciók szerintem egyértelműek, így ezt nem részletezném külön.
Gyárilag 3 féle partíció kiosztás került a progiban:
Large - 5180MB data
Extra large - 5823MB data
Factory - 2152MB data (gyári partíció kiosztás)A zip-ben található image-ek az Abel féle v3 packból származnak, a gyári v2 update utáni állapotot adják a "Factory" partíció kiosztást választva.
Minden folyamat progress bar-al jelezve, hiba esetén egyértelmű hibakiírás jelenik meg a status mezőben (Ready feliratos rész). A hibáról a progi log fájlt készít errorlog_[timestamp].txt néven.
A fehér szöveges részben nyomon követhetők a végrehajtott parancsok és a fastboot válaszai.Partíciós méreteket moddolni vágyóknak feloldható az alapértelmezett csak olvasható mód a következő képpen:
- progi bezár
- resources/config/config.ini 2. sorában található "0" lecserél "1"-re.
- progi elindít
- Partíciós táblákat tetszés szerint szerkesztEbben a módban a minimum és maximum partíció méreteket úgy adtam meg, hogy legyen lehetőség némi kísérletezésre, de ne lehessen nagyon elrontani a dolgokat.
Minden bemeneti mezőbe csak a megfelelő számok írhatóak be, ellenkező esetben jelzi a progi hol van a hiba. Ha a system partíció kisebbre sikerül mint a system.img a progi akkor is figyelmeztet.Ha valaki super expertnek érzi magát és nem fél a beállított korlátokon kívülre merészkedni a partíciós méretekkel / úgy véli az általam megadott korlátok nem biztonságosak az könnyen átírhatja a beállított limiteket is.
Ezt a resources/config/limits.ini-ben lehet megtenni hasonló módon mint a config.ini esetén.
A min max értékek egymás után vannak felsorolva a fájlban a programban található partíciós sorrend szerint.A fejlesztéskor a legfőbb szempont az egyszerűség és a biztonság volt, így minden helyzetre felkészítettem a programot ami az eszembe jutott. A saját tabletemmel a fejlesztés során kb 20x ujraflasheltem a készüléket mindenféle partíciós kiosztással, így stabilnak mondható a program.
Néhány kép az appról:
A progi innen tölthető le:
[link]Op3n_Dott_flasher.zip tartalmazza a progit az Op3n_Dott_flasher_source.zip a forráskódot (Lazarus).
Ha valaki megcsinálná a magyar nyelvű változatot az jelezze, nekem ehhez már nem volt türelmem.A forráskód szabadon változtatható bővíthető stb.
Rémélem jó hasznát veszitek[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest