- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Boxer001
veterán
válasz
Algieba #8294 üzenetére
Becsatlakoznék ebbe a témakörbe, ha lehet...nem szoktam ide írkálni, valószínűleg sokak örömére.
Szóval miért is baj, ha a hölgy kiment inkább takarítani? Ha ettől lett boldog...
Nem tudhatod a miérteket, a megfutamodásának történetét...kint semmi felelőssége, nem kell x multinál pörögnie, szétstresszelnie magát egy projecten...szépen nyugodtan eltakarítgat, és még jut is ideje, energiája akár magára, párjára, esetleg családjára, ha lesz, vagy már van. Ezen is el lehet gondolkodni. Jó igaz, ma már ez nem "divat"...szerencsére a másik felemet nem érdekli a karrier, csak a már megúnt, régies értékek: szeretet, egészség, család.
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
Winner_hun #8291 üzenetére
szenvedek. nincs kedvem suliba menni.. winner.. zsiga is fáraszt, a csk-t is márunom.. ááááh...
Jóccaka megyek aludni.
pá. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun #8293 üzenetére
Nézet->Karakterkódolás..asszem
-
FehérHolló
veterán
válasz
venember83 #8288 üzenetére
Mondjuk esélyessé szerettem volna tenni azt a 4-5 embert, aki folyamtosan frissíti a topicot, majd end gombot nyom, hogy el tudja olvasni.
-
Algieba
őstag
válasz
Eastman #8287 üzenetére
Oké, más rendszerben gondolkozunk. Nálam van egy olyan vonal, hogy ha energiát viszek valamibe, azt egy cél érdekében teszem, hogy valami jobbat kapjak végeredménynek.
Eme rendszerem szerint fájóan logikátlan, hogy két diploma, vagyis rengeteg tanulás után az ember takarításból éljen meg. Amikor használhatná az eszét továbbra is.
A logikus. Oké, professzionális takarítónő akarok lenni nyugaton. Elvégeznék itthon két tanfolyamot, egyik a takarítói, másik nyelvtanfolyam. A nyelvtudásomat minden létező segédlettel támogatnám, javítanám. Felkeresnék egy korrekt EU-s munkaközvetítő céget és keresnék munkát.
De. Az, hogy sok-sok tanulás után (megfutamodva) váltson az ember... Nos, igen, valahol minden tökéletesen érthető, és nincs semminek jelentősége, mert mindannyian egy molylepke gondolatai vagyunk...
Így jó, így kerek a válaszom?!?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #8284 üzenetére
Na, már találtam rá valamiféle magyarázatot. Csak eddig mikor beleakadtam azt hittem valami speckó dolog az oldalon. De tényleg a kódolás.
-
FehérHolló
veterán
válasz
Viktor0610 #8286 üzenetére
CF-, CI-, CX- és CW-593CNhez találtam, biztos, hogy CK?
-
venember83
nagyúr
válasz
FehérHolló #8284 üzenetére
És ki kell észrevegye?
-
Kérdés.
Van egy régi tévé, a típusa Samsung CK-593CN.
Feltúrtam az internetet, de nem találtam hozzá sehol használatit -nem fontos, hogy magyar legyen, lehet angol is.Tudtok esetleg olyan helyet, oldalt, boltot, embert, ahonnan/akitől ezt meg lehetne szerezni?
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
Winner_hun #8283 üzenetére
elmész a fenébe.
túl sok szabadidőd van.
Wineeerrrrrr....
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #8282 üzenetére
Ööööööööö.
Nálam kérdőjel, nálam rossz a charset.
FF-ot használok.Hálapénzről meg annyit, hogy én személy szerint szemétségnek tartom, hogy egyesek elvárják (elég sokan vannak sajnos ilyenek). Viszont a fogdokimnak adtam körülbelül két hete majdnem annyit, amennyibe maga a tömések és egyebek kerültek. Ő a negyedik fogorvosom 5 éven belül és az első olyan, akire azt tudom mondani, hogy becsületesen elvégezte a dolgát és maximálisan elégedett vagyok vele. Megérdemelte. (Ne gondoljatok sokra, 15k volt a tömés, mert a másik felét a TB támogatta, 10k-t adtam neki pluszban. Egy előző magándokinál egyetlen tömés többe került, mint ez így összesen.)
Bocs, hogy a második felét beszerkesztettem ide is, de azóta 5 hsz született és senki nem venné észre.
-
Algieba
őstag
válasz
Kalandor #8275 üzenetére
Azért ez abszurd. Mert ha nekem lenne két diplomám, akkor tutira odakint sem az lenne álmaim netovábbja, hogy takarítsak.
Vagy a magyar diploma ennyit ér? Akkor minek fáradt a sok tanulással?
Eleve kezdhette volna takarítónőként.
Az ilyen "karrier-történektől" finoman fogalmazva elborítja a vörös köd az agyamat. MERT logikátlan, abszurd, illúzióromboló és az adott személyre nézve nem éppen hízelgő gondolatokat kelt bennem...
Micsoda talpraesettség, külföldön takarítónő.
Elismerésem. Ez aztán a sikeres életpálya.
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
Winner_hun #8279 üzenetére
móóóókus.
Képzeld. meguntam az ágyam és leköltöztem a földre.itt hasalok a földön, előttem a noti és csillagkaput nézek.
mikor lesz tali?
mikor megyünk valahova?
Móóóóókus.
(esküszömnemittam) -
Winner_hun
félisten
válasz
FehérHolló #8278 üzenetére
Az az izé milyen nyelven kérdőjel?
-
FehérHolló
veterán
válasz
BlacKSouL #8277 üzenetére
Rossz (default) karakterkészletet használsz. Amelyik betű nem szerepel benne, ahelyett rak be kérdőjelet. (Állítsd át UNICODE-ra.)
Hálapénzről meg annyit, hogy én személy szerint szemétségnek tartom, hogy egyesek elvárják (elég sokan vannak sajnos ilyenek). Viszont a fogdokimnak adtam körülbelül két hete majdnem annyit, amennyibe maga a tömések és egyebek kerültek. Ő a negyedik fogorvosom 5 éven belül és az első olyan, akire azt tudom mondani, hogy becsületesen elvégezte a dolgát és maximálisan elégedett vagyok vele. Megérdemelte. (Ne gondoljatok sokra, 15k volt a tömés, mert a másik felét a TB támogatta, 10k-t adtam neki pluszban. Egy előző magándokinál egyetlen tömés többe került, mint ez így összesen.)
-
BlacKSouL
addikt
� <-- Ezt miért látom néhány szövegben?
-
ádyz
addikt
-
venember83
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #8273 üzenetére
Ha valamit elkezdtél, akkor ne hagyd abba csak azért, mert könnyebb. Szerintem. Még nézek egy kis liverpooli rangadót, aztán szunya, kellemes aludást mindnyájatoknak.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Winner_hun #8265 üzenetére
Nem, de nagyon szerették volna, én meg nagyon elhittem (na jó, annyira azért nem, még a határidő előtt pár nappal is kérdéses volt a végső sorrend), hogy jó lesz. És mondjuk nem is lenne rossz, ha mondjuk szakmaibb tárgyakat tanulnánk, de engem se az orvosi biofizika, se az orvosi kémia nem érdekel. Jövő félévtől meg sejtbiológia, molekuláris biológia is lesz, mindkettő tiszta kémia. Ehh...
Így viszont kínszenvedés az egész, megfordult már a fejemben a váltás, de félek, hogy hülyeséget csinálok. Az orvosi pálya egy magas társadalmi megbecsültségű, nagy presztízsű szakma, az én lehetőségeimmel pedig jó eséllyel aranybánya. Még itt Magyarországon is.
-
Esmein
nagyúr
Valaki meg tudja nekem magyarázni, hogy ez már megint mi, kinek fizetjük az adót, és mire fordítódik, illetve mi benne a ráció?
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
venember83 #8269 üzenetére
Hát ha még azt is tudnád, hogy 696,4 nm-es meg már eddig is volt...
-
7
addikt
Hehh, végre ki fogom aludni magam.
-
venember83
nagyúr
válasz
elmoraan (r) #8268 üzenetére
Irigyellek.
-
elmoraan (r)
aktív tag
Hehh, végre sikerült kerítenem 580,4 nanométeres színszűrőt. Muhahaha.
-
Algieba
őstag
Elsőben a szervetlen kémiát tanuljuk, de nagyon várom a második évet, a szerves részét!
Az élet kémiája. A középkori alkimisták a félkarjukat odaadnák mindazért a tudáskincsért, amit ma tudunk.
Hihetetlenül izgalmas. Ide nekem egy kis szerves vegyületet. Ja, épp most ettem meg... Biztos ő beszél belőlem. -
tildy
nagyúr
Tudom , de mégis más valahogy egy nénike által összeállított süteményestál, vagy valami, mint az , hogy az ember zsebébe tízezreket tömködnek. Ugye te is érzed?
Bár ez sem helyes sőt.
Tudod a mi családunkban ilyenkor szokott lenni, ha nem fogadod el megharagszom... Muszáj elfogadni elvileg. Aztán kiváncis lennék, mi lenne akkor ha azt mondaná az ember. Oké haragudj, és szégyeld magad , hogy ilyenre kényszerítesz.Winner_hun: hála egy régebbi rosszul sikerült fogalmazásomnak, amit rendszeresen a fejemre olvasnak, kolombusznak írt hozzászólásod sikerült magamra vennem.
Pedig anno csak arra gondoltam, hogy az ember csinálja azt, amire a képességei adottak és szereti is csinálni... -
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz) #8264 üzenetére
Tán kényszerítettek hogy orvos legyél?
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
venember83 #8263 üzenetére
Én is szívesen lennék autószerelő, sokkal érdekesebbnek tartom, mint a szerves kémiát.
-
venember83
nagyúr
válasz
Winner_hun #8262 üzenetére
Én szívesen lennék autószerelő. Sokkal érdekesebb melónak tartom, mint a jelenlegi irodai munkám.
-
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz) #8259 üzenetére
Nem kiforgatom csak értelmezem azokat.
-
Algieba
őstag
Én pucoltam más vécéjét, de mégsem tudtam eltenni a plusz pénzt, ha rosszul számolták ki az órabéremet. Pedig általában csóró voltam, vagyok. Na, jó, amióta okostelefonokkal mászkálok jobb a közérzetem.
Csak most is marnak a gondok, mert éppen elfogyott a tüzelő, és kijött egy horror villanyszámla. Hát, igen, a munkaeszköz számítógép falja az áramot.
Más. Megkaptam az ötöst angolból. A nyelvtani összefoglalóm jeles lett. A százas összpontszámból 88-at gyűjtöttem össze.
Szerk.: A fizikai munka legnagyobb gondja, hogy a belevitt rengeteg energia közel sem térül meg.
Egy kétszintes házat hat óra alatt takarítottam ki. De a nap többi részében már K.O. voltam. Arról nem szólok, hogy mennyi az értéke a te fizikai erődnek. Kuc-kuc, és volt, aki még ama pitiáner összeget is soknak tartotta.
Azért kell tanulni, hogy tartalmasabb életet élhess. Oh, én itt nem a nyaralásokra, a jó autókra, és egyéb nyalánkságokra gondolok, hanem, hogy képes vagyok élvezni egy jó könyvet, a megszerzett ismereteket át tudom rendezni, közben új felfedezéseket tenni. Oh, a halálom lenne, ha az agyamat végzetes sokk érné.Az agyam a legdrágább kincsem. Minden más játékszer, megunásra ítélt kacat.
Úgy tervezem, hogy az agyamban lévő képességeimet fogom kamatoztatni. Soha többé nem végzek kuli munkát. Érző, gondolkodó lényként nem leszek még egyszer automata.
-
neduddki
nagyúr
HI!
ma voltam egy konyve amit a vateran utotteme, hogy az elado mijjen kiB! buvalB! pofaval adta at a konyvet ehhhhhh, az ijjen minek foglakozik ezzel:- (((
udv
neduddki
p.s. na matol van egy kegnagyobb p3asom , hogy minke aszt nem tom ,ert akkor injabb mar a klegkisebb p3as tuat mert az 66on csak 560:- ) nem tugya vki hogy hol az antituningos totyik???
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
Winner_hun #8257 üzenetére
Nem lenézendő, csak nekem a terveim között nem ez szerepel elsődlegesen.
Egyéb kiforgatnivaló a szavaimban? -
ádyz
addikt
válasz
Winner_hun #8257 üzenetére
-
Winner_hun
félisten
válasz
(Kolombusz) #8186 üzenetére
különben semmi nem lesz belőlem. Max egy autószerelő
Ha nem keresi tele a zsebeit akkor már lenézendő munka?
Az ilyeneknek kívánom hogy söpörjék az utcát meg pucolják a wc-t jó hosszú ideig, utána csak nem lesznek ilyen véleménnyel... -
Kidus
őstag
Mint tudod en is orvos csaladban nottem fel.
Apam soha senkitol penzt el nem fogadott eleteben.
De mikor a nenit probalta elkuldeni az ajandek kosarkaval, ami majdnem akkora volt, mint o maga, neni elsirta magat, hogy miert nem fogadja el, amikor megmentette az eletet, es annyi szeretet van benne, es fogadja mar el. Elfogadta....
Meg mikor a kulfoldi paciens jott a samurai karddal
Penzt sosem, viszont volt mar olyan is, aki ennek ellenere probalta betuszkolni nagy titokban valahova, keves sikerrel.
Vannak emberek, akik akarnak adni, nem azert mert elvarjak, sot annak ellenere, hogy elutasitjak.
Es vannak dolgok, amiket el KELL fogadni.
Az olyan orvost, aki elvarja es a kezet nyujtja mindenki fele, esetleg hatranyos helyzetbe hoz olyat, aki nem fizet, en is lekopnem. Aztan elkuldenem korbira par honapra
De azert el kell gondolkodni a masik oldalon is neha. -
zolynet
veterán
sikerült cirka 1,5-2hó alatt a számhordozást elintézni, leginkább gratulánék a véfónnak a gyors és hatékony munkájukért
... hogy én hogy utálon az összes szolgátatót, az egészségügyet, az oknyirodákat, ill ott ahol a bürokrácia legkisebb jele felbukkan ... azt is mondhattam volna h kevés helyet szeretek
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
(Kolombusz) #8242 üzenetére
..."nálunk inkább a sok kicsi elv megy paraszolvencia téren, nem az egyszerre több tízezer forint"...nekem már egy két ezres is komoly pénz...
...tehát az én értelmezésem szerint ti fémszázasokat kaptok hálapénznek...
...
-
rarri
senior tag
válasz
bolondember #8245 üzenetére
Látod Rafi , ezért nem megyek én orvoshoz./ inkább elpusztulok ..
/ Egyedül a fogászatra megyek , de ott meg igazán kifizetem amennyi jár , úgyhogy nem kell borravalót adnom.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
venember83 #8243 üzenetére
ilyet feltételezel a jokerről
minnyán azt is kinyilatkoztatod tán, hogy a szeme se áll jól
más: most már tudom, hogy felesleges volt kiadni a pénzt a chimay red-ért... a triple jobb volt, de az is arcátlanul drága. no mindegy, így jártam.
-
Racecam
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #8244 üzenetére
Meglepően higgadt vita volt és ennek kifejezetten örülök.
Azt tudnod kell, hogy részemről semmi személyes nem volt benne és értem a másik fél, történetesen a Te és szüleid álláspontját, csak vitatkozom vele. -
bolondember
MODERÁTOR
hű, mi zajlott itt...
a Szarvas kicsit sarkosan fogalmaz, de a hálapénzt illetően TELJES mértékben igaza van.
milyen dolog már az, h az orvosok nem kis hányada ELVÁRJA a kenőzsét, különben le se szar?!
Isten adja, h ne kelljen Mo.-n kórházba mennem, se szerettemnek, mert ez rettenetes. És tartják sokan a markukat hozzá.nem fejtegetem tovább, mert csak a saját agyam helyét szekszualizálom fel - inkább olvasok valami semmit. vagy mittomén...
borravaló: ha olyan a teljesítés, NEM kap.
-
(Kolombusz)
veterán
Amúgy annak örülök, hogy vitáztunk egyet, még ha az álláspontjaink nem is közeledtek (és gyanítom nem is fognak ezügyben). Legalább nem a szokásos, sziasztok!, nah mentem, sziasztok!, szép napot mindenkinek!, hozzászólásokkal volt tele a topik. FLÉM ON.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
ngabor2 #8240 üzenetére
Ismernéd Te azt a luxust, amiben felnőttem...
De ebbe ne menjünk bele, ez egy másik dolog, a full pénzcentrikus élet, csak gyűjtöd, de nem élvezed a gyümölcsét...Na, ezt én soha nem fogom csinálni.
Jah, hát igen, nálunk inkább a sok kicsi elv megy paraszolvencia téren, nem az egyszerre több tízezer forint.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #8237 üzenetére
és azt nézted, hogy kik adják? nem a milliomos vállalkozók, akik kilóra megvennék az egész falut, hanem az öreg mamikák, akik a temetésükre rakták félre a nyugdíjukból. ez a hálapénznek nevezett kenőpénz, vagy egyfajta védelmi pénz azért van még mindig, mert vannak olyan lelkiismeretlen orvosok, akik elfogadják, ezzel erősítve a betegekben, hogy ha fizetnek, akkor meggyógyulnak. ha senki nem fogadná el, akkor ez megszűnne, és lenne alapja az orvosi fizetések emelésének.
a vizitdíjat ne keverd bele, az heccpolitika volt, mind a bevezetése, mind az eltörlése. azt meg a politikusok csinálták, a másik banda, akikről inkább nem írok semmit.
az a baj, hogy amit látsz magad körül, azt alapból helyénvalónak fogadod el, és eszedbe se jut, hogy nem jó úgy, és változtass rajta. ja, hogy akkor nem engedhetsz meg magadnak akkora luxust, amit eddig megszoktál?
mod: a taxisnak vagy pincérnek, a jó szolgáltatásért adott +10%-os borravalót ne hasonlítsd össze az orvosnak előre adott több10k-s összeggel. minden paraszolvenciához szokott ezzel jön, csak azt felejti el, hogy nagyon nem ugyan az a téma.
no jó, ezt a témát itt a részemről befejeztem.
-
venember83
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #8237 üzenetére
Ugye nem gondolod, hogy az a háromszáz forint az az egészségüygben maradt... Francokat, az le lett vonva a kórházak állami támogatásából (annyival kevesebbet kaptak a kórházak), s az államkasszában megmaradt pénzt meg szépen elköltötték az illetékesek más, sokkal hasztalanabb dolgokra. De ez már politika, amit szívből utálok, le is ültem magamtól.
-
(Kolombusz)
veterán
De gondolom nem szoktatok adni borravalót a pincéreknek, taxisoknak sem, egy rothadó, adózatlan rendszert nem támogattok.
-
(Kolombusz)
veterán
válasz
ngabor2 #8227 üzenetére
Én azt látom körülöttem, hogy nem várják el, de ha kapnak annak örülnek.
Meg azt is látom, hogy éjjel őt hívják, ha bajuk van és nem az ügyeletet. És ha kell, kimegy éjjel is.Meg láttam azt a szarrágást is, mikor leszavazták a vizitdíjat, meg a kórházi napidíjat.
És mikor volt vizitdíj, akkor a lehető leghosszabb időre írta meg a recepteket a betegeknek, hogy ne kelljen havonta fizetniük, mert volt, akinek tényleg még az a 300 ft is számított. De a nagy többségnek nem, mégis leszavazták. Hát, most járhatnak havonta gyógyszert íratni, mert a tb ugyebár fizet a megjelenésekért. Ugyanott vagyunk. Ugyanúgy az adófizetők pénzéből fizetik az orvosokat, csak más csatornán keresztül.És megint visszatérnék, immáron harmadszor oda, hogy elvárni gusztustalan dolog, de ha adják, elfogadni nem az. Nincs az a hülye (na jó, ezek szerint mégis van, mégha bármilyen erkölcsi, vagy morális alapra hivatkozik is), aki ha pénzt adnak neki, visszautasítja.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Racecam #8229 üzenetére
direkt fogalmaztam keményen és sarkosan. erre a "természetesen elfogadom a hálapénzt" üzenetre nem tudok mást mondani.
mint mondtam, tisztelet a kivételnek. remélem egyre többen lesznek, és nem az alapján döntik el, hogy ki gyógyul meg, és ki marad nyomorék, vagy hal meg, hogy mennyi zsét csúsztat.
-
RexpecT
addikt
Haverom apukája is sebész Ő például alapból nem fogad el hálapénzt.Biztos van olyan orvos aki pedig csak jómódúaktól fogad el pénzt.Az a baj hogy ez sem egyértelmű.
Én nem ítélem el,ha elfogadja,bár személy szerint tuti nem adnék orvosnak pénzt.
Az idősebbek a régi dolgokhoz szoktak hozzá, és úgy akarják csinálni ahogy.
Sosem értettem hogy miért kell reggel elseperni fél 6 kor a havat a 82 éves nagyapámnak még akkor is ha 0,5 cm esett,pedig tudja hogy 8 körülig mennénk neki segíteni,dehát az már késő van.... -
ngabor2
nagyúr
-
Tim82
félisten
válasz
ngabor2 #8227 üzenetére
Ez kemény, sőt, nyers volt.
De igaz (a paraszolvenciáról szóló rész). Bár nem hiszem, hogy csak és kizárólagosan maguknak köszönhetin az orvosok - ill. hálapénzből élő társaiknak - azt, hogy Mo.-n szar az orvosi fizu.
Barátnőm is orvoscsaládból származik, vagy két évszázadra menőleg azok voltak a felmenői, ő végzős az orvosin, mégis élből el tudja utasítani a hálapénzt, mert nem tartja tisztességesnek.
Race: pedig Neked ingyen adom.
-
Racecam
nagyúr
válasz
ngabor2 #8227 üzenetére
No, egy kicsit sarkosan fogalmaztál, azért, mint más sem, ez sem fekete és fehér. Ismerek nagyon becsületes, lelkiismeretes, sokat dolgozó orvosokat, akiknek nem a hálapénz az első. De még csak nem is a második.
Ettől függetlenül a rendszer valóban nagyon el van rontva és az a legnagyobb szégyen, hogy 19 évvel a régi rendszer állítólagos leváltása után, a bivalyerős orvoslobbi mindig meg tudta fúrni a megváltoztatására tett összes kísérletet. -
ngabor2
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #8222 üzenetére
hogy fogalmazzak finoman... soha nem a gerincességet és az épeszű látásmódot csodáltam benned. sőt, semmit nem csodáltam benned, legfeljebb azt, hogy saját magaddal szóbaállsz, vagy leereszkedsz ez egyszerű halandó fórumozók közé. mindig burokban éltél az eddigiek alapján, nem tudod, mi a való élet. remélem megtudod, de az piszok nagy pofon lesz neked
a hálapénz egy nagyon elszúrt rendszer nagyon elszúrt vadhajtása, amit büntetni kellene. a kifele hajtott köpenyzsebű orvosokat rövid úton eltiltanám a praktizálástól, mert nyersen fogalmazva tolvajok. visszaélnek azzal, hogy tőlük függ emberek egészsége. ha te is ilyen akarsz lenni, akkor ezután se foglak tisztelni. ha a családodban is ezt látod, akkor meg csak sajnálni tudlak.
ördögi kör: azért nem nettó 200k-nál kezdődik az orvosok fizetése, mert elfogadják a paraszolvenciát. mit elfogadják, elvárják, sőt, kikövetelik, tisztelet a kivételnek. és azért követelik ki, mert nem 200k nettó a kezdőfizu.
egy becsületes ember a csúsztatott zséért becsületesen megdolgozik, adózott utána, és valszeg értelmesebb dologra is tudná költeni, ha nem egy utolsó söpredék doki zsebébe kellene dugnia, különben az hagyja megdögleni, hogy szépen fogalmazzam meg. a doki meg meglopva az államot, és ezáltal a becsületesen dolgozókat, elveszi azt a zsét, és él, mint marci hevesen, és hőbörög, hogy milyen kevés a fizu, így nem kéthavonta, csak félévente tud új kocsit venni.
és ismét erősen hangsúlyozom, hogy nagy tisztelet a kivételnek. lehet, hogy akiket most szidok, mindössze egy hangos, vagy feltűnő kisebbség, de a családomnak valahogy mindig sikerült beléjük futni. pontosabban asszem 1, vagy 2 volt, akik nem ilyenek voltak. pedig sajnos jópárral találkoztak már
-
Tim82
félisten
válasz
(Kolombusz) #8222 üzenetére
Az régen rossz. És ezzel nem vonom azt kétségbe, hogy az orvosok jól dolgoznának. Ha ennyire nem látod át, miért van még hálapénz... hát, szóval, gondolkodj el rajta egy kicsit, nem orvosszemszögből.
-
Tim82
félisten
válasz
(Kolombusz) #8201 üzenetére
Na ne. Ezt Te sem gondolod komolyan, hogy azért adják, mert "hálásak"...
Az orvosnak van legközvetlenebbül kiszolgáltatva az ember, a legtöbb esetben fél tőle, fél attól, ha nem fizet, az orvos "véletlenül elmulaszt valamit", ezért ad hálapénzt. Ezt így magyarázni, hogy "hálából"...
-
tildy
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #8208 üzenetére
Azért , mert az amit elveszel és zsebreteszel , az lehet szegény öreg néninek, vagy férjnek feleségnek fél - egy hónapnyi keresete . És ők meg kötelezettségnek érzik adni, mert a hülye rendszer ezt verte beléjük (nomeg az orvosok is, akik jobb ellátást ígértek egy ksi juss fejében) .
És mindemelett, mert ez lenne ugye a munkád, amiért már megkapod a magad fizetését.Kolombusz: Csak én leadózom utána , ha jutalmat vagy egyebet kapok
-
BITBOYS
addikt
válasz
venember83 #8212 üzenetére
Hajaj, mondtam valami rosszat? Már most elnézést kérek, nem volt szándékos.
-
venember83
nagyúr
Szépen repkednek itt az egymást meg-/elítélő hsz-ek. Azt a legkönnyebb.
-
(Kolombusz)
veterán
Innen látszik, hogy én orvos családban nőttem fel, én másképpen ítélem meg a dolgot.
Továbbra sem értem és nem is fogom megérteni, hogy miért undorító elvenni a borítékot.
Ha az illető úgy gondolja, hogy ad, miért ne venném el? Hát hülye lennék nem elvenni.Elvárni a borítékot undorító, de ezt írtam is.
-
RexpecT
addikt
Embere válogatja.Sokan összetennék a kezüket ha havi 100k-t megkeresnének!
Egyébként nem köcsögség szerintem, nagymamámat idézve:
Ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el.
Viszont ha elvárja az orvos az már tényleg gusztustalan,mert van amelyik lekezel addig amíg nem tejeltél.
-
tildy
nagyúr
válasz
(Kolombusz) #8201 üzenetére
Figy, a legundorítóbb akkor is elrakni ha adják. Milyen jogon rakod/raknád el zsebre azt , amiért egyébként fizut is kapsz?
Én sem kapok plusz pénzt, avgy egyéb juttatást, ha valamit jól csinálok meg?!MErt ha adnak, adjanak mindenkinek, vagy legyen fix tarifa,mint elvileg a pincéreknél . Pl. a röntgenesek miért nem kapnak, míg más orvos meg igen?
Oké mondhatod az én szakmám nem olyan amin emberélet múlna , de mondhattam volna a villamos vagy építészmérnököt is, akinek szintén nem háláláják meg, ha azt végzi ami a munkája (és emiatt nem hal meg senki ) . Szóval nonszensz az egész, és szégyen, hogy fiatalon is így gondolkodsz.
Én elsüllyednék szégyenemben, dehát van akinek van bőr a képén.Még mielőtt megszólnátok: Sosem adtam, és sosem adok hálapénzt. Bár azt utólag szokás leginkább adni, de engem ezen felül is kezeltek már félre orvosok, nem vagyok jó véleménnyel róluk . Tudom rossz dolog általánosítani....
Esmein: természetesen egyetértek, orvos alap fizu kezdődjön adózva, stb. nettó 180-200 körül, ne pedig a felénél. Mert sajnos a fele a hivatalos kb mostanában...
-
Esmein
nagyúr
válasz
frame>24 #8202 üzenetére
Semmi bajom az orvosokkal, de megbecsülésből még senki nem lakott jól, és én már 25 éves koromig se tarttatnám el a szüleimmel magam, holott az első diplomámig tartanának. Mire elkezdek dolgozni, más már a családon gondolkodik, valami gond van magyarországgal.
tildy: valahol a rendszer hibája, hogy egy orvos nem kap 200 bruttót hivatalosan, azok után, hogy szarrá tanulta az agyát és életek múlnak rajta. Lehet ezek utánnekem is lenne arcom elrakni a borítékot. Viszont azt is tudom, hogy sose jutnék odáig, előbb lelépnék a p*csába.
-
frame>24
addikt
NE felejtsük el azt a megfizethetetlen értéket, a látókör szélesedését,, amit azáltal nyer, hogy ezt a területet választja az egyetemi tanulmányok nagy választékán belül. Én, ha újra kezdhetném, orvosira mennék. Lehet itt beszélni, de azért az orvosi, igen nagy presztízs szakma. És valóban, külföldön pl. hülyére keresheti magát.
-
(Kolombusz)
veterán
Sok. Tudom.
Még vagy 10 év.Érdekes, én nem így vettem észre, legalábbis az egyetemen tanulókkal beszélgetve egész kevesen mondták, hogy háziorvosok akarnának lenni. Persze szülész-nőgyógyász az menő.
A borítékokról még annyit, hogy elvárni tényleg köcsögség, de ha adják, akkor el kell fogadni. Ez egy mesterség, amit ha jól csinálsz, akkor meghálálják az emberek.
Aktív témák
Hirdetés
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Napelem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- Futás, futópályák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest