Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zenit73

    aktív tag

    válasz szkutyi #94779 üzenetére

    Az elmúlt egy hétben kísérleteztem, és az a benyomásom, hogy panel lottó, és vagy SW áldozata vagyok sorozatosan, bő negyed év alatt két képernyő (LG 55BX), és egy új tv (LG 55C3), erről van szó: "near black chrominance overshoot" „banding, poszterizáció”. SW-t azért említem, mert C3 a dobozból kivéve nagyon durván produkálta a jelenséget, azután frissített SW-t, és klasszisokkal jobb lett.

    Múltkoriban azt az infót kaptam itt a fórumon, hogy ne 720p/1080p anyagokat nézzek hanem jobb minőséget, a másik konklúzió az volt, hogy ez a jelenség régebben volt jellemző, akkor sem az LG tv-kre. Én az elmúlt 7 évben nem tapasztaltam (azt sem tudtam, hogy van ilyen), de lehet csak szerencsém volt.

    Ha egy 720p (kb. 6GB) filmen találkoztam a jelenséggel, akkor kísérletképpen beszereztem 1080p (kb. 15GB), 4K (kb. 25GB), 1080p remux (kb. 25GB), és remux trueHD 4K meg minden izé verzióban, 50GB-os verziót nem próbáltam bevallom. Az eredmény az, hogy ha 720p verzión látom, akkor az összes többin is, egy molekulával nem jobb ebből a szempontból vizsgálva a nagyobb fájl. Aztán kipróbáltam az LG 42C2 tv-men, és ott ha nem volt jelen a képhiba, akkor egyik verzión sem láttam, tehát a 720p sem. Nem tudom mi folyik tv gyártás fronton, de nem tetszik amit látok, és nem tudom mit lehet ilyenkor tenni, mi a megoldás.

    Ha szerintetek tévesen gondolom, akkor ne tartsátok magatokban a megfejtést. Köszi!

    Ui.: Még annyit tennék hozzá, hogy előfordult már a jelenség tv adásnál és youtube-on is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák