Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Partizan182
senior tag
válasz asanotadanob #29338 üzenetére
Ezt okozza az instant válaszidő, nem vibrál mint a plazma, nem taknyol mint az lcd. Minimális interpolációval nagyon sokat lehet rajta segíteni, úgy még a szappan effekt sem zavaró.
-
daneel_hu
addikt
válasz asanotadanob #29348 üzenetére
Ha médiaboxot használsz akkor valószínűleg tudni fogod milyen a forrás, pl 24, 25 vagy 50 fps/sec.
Mozi ugye 24, sorozatok között van 24 de 25-ös is, sport 50 vagy 60.
Most utánanéztem, nekem is csak a médiabox (Popcorn A500) írja ki, mennyivel hajtja épp a tévét.
Belső lejátszó szerintem nem írja...Amúgy egyetértek, én is plazmáról jövök és sajnos már a 2-es Juddert is beszappanozva élem meg.
Van aki még 3-ason sem látja.
Az 1-est tényleg nem látni, és azért az is javít valamit rajta.
BFI jó, de csak 24p forrás esetében, 25-ösnél k* szar. És a 24p-nél is legalább 2-3 órát nézd mire megszokja az agyad. Van aki türelmetlenül lekapcsolja 10 perc után, mert "villog".Egyébként a többi márka sem tud csodát tenni, sajnos ez sample and hold technology, és csak interpolációval lehet javítani a képen, a Sony és Pana is ezt csinálja. Ha nagyon belenyúl, az is szappanozik, nincs különbség maximum artifact mennyiségben.
Azt is el tudom képzelni, hogy 4k és ilyen kontraszt esetében már egyszerűen PLAZMA esetén is kevés lenne a 24p. (már ha lenne ilyen plazmatévé, nyilván nincs)
-
Partizan182
senior tag
Nálam dejudder:2 lett a kompromisszum, hangyafasznyit szappanoz, de cserébe elsimul a svenk tőle. Néha szétesik a kép kicsit, (rendőrautó villogó lámpája), de ha ez az ára hát legyen, meg gyorsan hozzászoksz (utálom én is a SOEt).
[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
válasz asanotadanob #29357 üzenetére
Én mióta plazmám van,rtl klub-ot pl. nem is láttam.
Én kukázni akarom a monitorom is,ez lenne a mindenem.(szívem csücske)
-
atom18
senior tag
válasz asanotadanob #29338 üzenetére
Nekem is volt plazmám (Pana 55VT60E) ott nem volt gond, de eladtam és váltottam LG OLED 55EG910V-re ami ugye a számítógéppel van összekötve és úgy nézem a filmeket azt kell mondjam hogy csak a sima mpc-al nagyon látszott hogy akadozva ment a kép magyarul nem voltam én sem megelégedve a mozgásmegjelenítéssel de vissza raktam a madvr-t és beállítottam azóta tökéletes. Amiért cserélni szeretnék csakis a nagyobb méret
-
esicyhun
tag
Sajnos az OLED tv nem írja ki, hogy hány Hz-en megy. Érdekes, mert előtte az eléggé alapkategóriás LG LCD tv-m minden további nélkül kiírta bármely HDMI bemenetnél (webOS 2.5 volt rajta). Turpisságot érzek az LG részéről.
-
Partizan182
senior tag
válasz asanotadanob #29418 üzenetére
Berakod Cinema presetbe (Home Cinema ha világos van). Dan.
-
lala666
senior tag
válasz asanotadanob #29708 üzenetére
Semmi baja nálam a Wi-Fi -vel simán viszi őket 5gigán. Jobb a lannál.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
senior tag
válasz asanotadanob #29711 üzenetére
Hát mondjuk nekem c7 -em van. Cisco routerrel.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Chaser
legenda
válasz asanotadanob #29723 üzenetére
"Ez a TV a saját lejátszójával nem fogja vinni az érintetlen 4K HDR filmeket hálózatról (pl.: remuxok a virágboltból). A 100-as lan egy vicc benne, de a wifi modulja is kevés ehhez. "
pont ezt mondtad, de mindegy ( :
lényeg a lényeg, nálam valami disznóság van, h mi azt nem tudom, maga a player az nagyon jó, usb-ről semmi gond semmivel, de hálózaton defektes, ugyanakkor másoknál meg nem az, gyári br-rel sem, bosszantó, a 100-as lannal való fillérb@szás az meg vicc, de evvan'_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
krx21
nagyúr
válasz asanotadanob #29864 üzenetére
Hiába küldöd többször, ha a két indítás között, nincs üzemóra, akkor nincs mit változtatni sem...
-
gologolo
tag
válasz asanotadanob #30589 üzenetére
Köszi a megerősítést!
off topic:
Működik az úgy hogy az előszobában van egy telekomos szedett-vetett router ami fel van installálva a szolgáltató által hogy gigabites UTP-n továbbítsa a jelet a szobákba. A nappaliban lévő ethernet aljzatra csatlakozik egy gigabites switch ami szétosztja a netet az 5GHz routernek és egy PC-nek. Az 5GHz router-re pedig rá van csatlakozva a 4k TV.Azért kell a szobai gigabites switch is nekem (ahogy jelenleg el van osztva) mert PC-ben nincsen Wifi jelfogó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest