Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen processzort vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Khaosz55
üzenetére
Maguk a TV-k általában kicsit túl lágyan nagyítanak (de ilyen volt ez FHD TV-ken is a még kisebb forrásból). Ez különösen igaz pár LG-re, legalább is néhány képmódban, de a B8-on már nem láttam ilyet (a "korrekt" képmódokban, amiket érdemes lehet használni ettől függetlenül, azok tűrhetőek).
Őszintén szólva valódi 1080i50 adást sohasem néztem még OLED-en (nem dugtam még rájuk koax-ot próbaképp sem).
HDMI-n PC van rákötve, így az nagyít és tol esetleg deinterlace-t (de nem viszem túlzásba, nem használok semmi "placebo level AI Skynaet reconstruction" resample algoritmust, ami szétizzasztja a gépet, csak amit a Pascal GPU csinál DXVA2-vel). Így semmi bajom az 1080p24 Blu-Ray anyagokkal, vagy akár 1080p25 tvsorozatokkal (de ilyet nagyon keveset nézek). Gyakorlatilag ugyan olyan élvezhetőek, mint előtte a Pioneer 5090H-n is voltak (kivéve, hogy szubjektív ízlés tekintetében én is megszerettem a plazmák ditherzaját, amolyan "otthoni moziélmény" része lett, de megvagyok nélküle, legfeljebb pár régi filmhez hiányolom, amit sokat néztem plazmákon).
A beépített Netflix app-ot is használtam még a C7-en. Fogalmam sincs, hogy az pontosan mikor milyen formátumot tol (nem kerestem meg a TV-n a debug OSD-t az infókért, de talán még PC-n sem ír ki mindent), de mikor nem volt gond a netes kapcsolattal (néha van) és hozta az előre ígért dolgokat (a menüben a cím alatt kirakott logók a képről/hangról, hogy HD, UHD, stb), akkor azzal sem volt problémám.
Igazi SD-t nem is tudom, hogy néztem-e már OLED-en. Ahhoz ma már nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy előkotorj egy régi DVD-t, mert nem is létezik belőle HD remaster (mert pl. direktben VHS-re lőtték, így nincs mit többet előkotorni, mint ami a DVD-re rákerült). De az SD TV adás az szerintem FHD plazmákon is borzasztó, csak pl. 50"-t >=3 méterről nézve tűrhető (vagy 65"-t egy nagy szoba másik széléről).
-
válasz
Khaosz55
üzenetére
Vannakk már FHD TV adók? Milyen szolgáltatónál?
T IPTV-n lehet tudni melyik csatorna milyen felbontású? Én a legtöbbet max 720p-nek érzem... bár lehet hogy a bitráta meg a tömörítés miatt, de sosem éreztem úgy, hogy FHD-t szolgáltatnának bármelyik csatornán is.Amúgy szerintem felskálázási minőségben az OLED sokkkal közelebb van az LCD-khez, mint a Plazmához. A plazma még mindig jobb (szubjektív) képminőséget produkál alacsony minőségű tartalmakkal.
-
AkosKJ
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Szerintem ha csak a Upc, vagy digi a fő forrás akkor ne vegyél oledet mert felesleges 300 k körül jobb lcd kapsz erre a célra.
Én is használom tv re upc nél de igazából az Oled HDR vagy jó minőségű anyagok esetén adja azt amit várna az ember tőle.
Sajnos egyik szolgáltató se nagyon fejleszt adás ügyileg németbe már sok a HD adó sőt sky már van egy 4K adó is.Mondjuk valljuk be kB semmi értelmes film nem megy vagy végtelenitve minden nap ugyan az a film.
-
-
-
renatto
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
A Magyar tv adások 99% többnyire csak 1080i, az általad írt FHD helyett. Így csodára ne számíts. Ha Sonyt veszel, azon a mozgás valamivel jobb lesz, de a jel attól még sz@r lesz, abból meg nem lehet várat építeni.
És akkor még azzal nem is számoltunk, hogy nem minden adó HD, mivel azzal akkor már vallatni is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Tekken 7 Playstation 4
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
És akkor még azzal nem is számoltunk, hogy nem minden adó HD, mivel azzal akkor már vallatni is lehet.

Vhiktor