- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GeForce RTX 5050 VGA-k hármasfogata a Gigabyte elképzelése alapján
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Hobby elektronika
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- BIOS topic
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
Szerintem kevesebb hozzáférhetőséget biztosítanak a védelem állítgatására, nem pedig elhagyják. Meghagyják ahogy van és te azon nem tudsz állítani menüből.
Gondolok itt erre:
- Pixel refresh algoritmus lefutás (ezt nem tudjuk állítani)
- Mennyire szoljon bele ha az AI ha HUD-ot érzékel és csökkentse a fényerőt
- Milyen időközönként mozgassa el a pixeleketvan gyártó aki többet enged a felhasználónak ezek közül, és van akinek kevesebbet.
-
emiki6
veterán
Először átpörgettem, de annyira sehova nem vezet a beszélgetés, hogy muszáj beleszóljak.
A monitor 3440 x 1440. A kolléga nagyobb felbontáson renderel és a monitor leskálázza (ahogy ezt skynet is írta, máshogy nem lehet). Ennek win felhasználásban semmi értelme, csak minden kisebb lesz.
Játékban van értelme a super resolution-nek, de NEM annak, hogy 1,5x-ös felbontásban renderelsz és leskálázod, hanem ha 2x-es felbontást skálázol le.
2x-es felbontásban renderelni teljesítménypazarlás, erre találta ki az nvidia a DLDSR-t, hogy mondjuk 1,5x-ben renderelsz, azt felskálázza a DL algoritmusával és aztán a 2x-es rendert leskálázza. Ez arra jó, hogy nem kell élsimítást használni, mégis részletes és éles képet kapsz.
Tech Focus: Nvidia DLDSR - What Does AI Downsampling Actually Do? - Digital FoundryPersze általában egyszerűbb szimplán DLSS-t v FSR4-et használni, mert a felskálázás is ki tudja váltani az élsimítást és élesebb képet ad a felskálázott kép, mint az a natív képt TAA-val, ami homályosít és mozgásnál kenődik.
arabus szerintem csak hobbiból tette nagyobb felbontásra, ne foglalkozz vele, nem kell megérteni, valszeg nem is lehet. Pont mint a másik kolléga, aki mindig kikapcsolja a monitort.
Skynet: A hsz-edre válaszképp írt akkor mutasd "kérdés"-nek semmi értelme, így jó választ sem tudsz rá adni.
-
-
Skynet258
Topikgazda
"Skálázod a felbontást, mint pl. a DSR, tehát beállítod a VGA driverében az 5120x2160-at, a GPU ebben renderel, aztána driver a kész képet leskálázza 3440x1440-re, és abban jeleníti meg?"
Másképp nem lehet. De erre meg minden monitor képes ugye, mert ez minden, csak nem "natív".
-
arabus
addikt
Amikor készitesz egy egyéni profilt azt ugye a driver leteszteli (képfrissités illetve felbontás függvényében is),ha egyébként a monitor azt a profilt nem tudja megjeleniteni akkor azt automatikusan be sem tudod állitani.(a monitor automatikusan ledobja a képet a driver pedig tiltja a beállitást)
Ezt bárki kipróbálhatja saját maga is.
Skálázásról annyit hogy itt ugye 34 collon már a nativ felbontáson sem kellemes a megjelenités hogyha az nincs skálázva mert annyira apró minden hogy nem kellemes a használat.
Egyébként a nativ 5K2K-ra véleményem szerint olvashatóság stb.szempontjából az 57 coll méret is kompromisszumos lehet,és hozzáteszem nem mindenkinek szimpatikus egy ajtóméretű kijelző előtt mozgatni a fejét egyfolytában.
Ha magára a nativ 5K2K-ra vagy kiváncsi,tessék.
Nvidia 5090 alatt nem is érdemes erőltetni.
-
Skynet258
Topikgazda
Én home office-ban vagyok, napi 8-9 óra munka (sok Excel és egyéb programok), utána még megy minimum ugyanennyit.
Tálcát már nem rejtem mert csak zavart, monitor védelmi funkciói bekapcsolva, fényerő elég alacsonyan (nem ablak mellett vagyok). Bő 3 hónapja megy, 987 óra van benne, 137-szer futott az automatikus pixel cleaning, beégésnek semmi nyoma - de még elég fiatal a cucc, szóval kiderül.
Gari van, innentől kezdve különösebben nem érdekel - mondom ezt úgy, hogy soha semmilyen eszközömön nincs egy karc, sérülés, új állapotban adok el dolgokat, szóval vigyázok rájuk. De azt OLED beégés semennyire nem érdekel jelen esetben, dolgoznom kell, használnom kell, gari van, minek óvjam ennél jobban. -
4264adam
veterán
350nit-et tud max a kijelződ. Egy Miniled VA monitor 1110nit (utóbbi volt nekem OLED előtt).
Igen, ilyen közelre ezért nem kellenek a nagy fényerők.
G6 Médium Peak Brightness ben 20% ablak 500nit tud.
Text clarity 4K-n már nem mérvadó. Igen jól tudod főleg QD-OLED elrendezésben
-
4264adam
veterán
50-80cm-re ülsz a monitortól szóval biztos vagyok benne, hogy nem 100% fényerőn használod a VA-t. OLED is fogja tudni.
Nekem 40%-on van az SDR, 5 hónapos használat.
Nagyon nem foglalkozom a beégés kérdéskörrel.
3 év teljeskörű garancia van. Ha azidő alatt lesz valami 1 utcára van a Samsung márkaszervíz.
2.5 éves korában pedig majd túladok itt rajta és jön a következő.Addig is védelmek aktívak, 40%-os SDR fényerő. HDR-ben pedig mind1 mert a metaadat tartalmazza a fényerőt is.
-
emiki6
veterán
Szerintem itt olyanra nem használja senki, de lehet ilyenre használni. Monitor unboxed szokott ilyen felhasználás mellett a tapasztalatairól beszámolni.
Viszont ha nagy fényerő kell, akkor jobb a mini led. Az oled védelmét a visszafogott fényerőn lévő használat is szolgálja.
A g9 oled mondjuk pont régebbi generáció, ami kevésbé ajánlott ilyenre, mint az újabbak (16:9).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged