Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt mondod akkor, hogy az M70 nagyon gázos?
Helyzetjelentés:
Van egy Orion HS-501-es, amit megvehetnék 20e-ért (kopott az egyik mélymembrán széle).
És ha minden igaz, akkor egy Mission 701-es (~25e-ért).
Úgy tudom, hogy jobb a mélye a Missionnak, de ugye nem csak az számít. Meghallgatni az 501-est tuti nem tudom (vidékről hoznák fel nekem), a Missiont pedig még nem tudtam meghallgatni. -
pweisz
senior tag
Kereszt merevítés olvasottak alapján elég, esetleg dupla fal homokkal, de az nem hoz sokat.
De az ultimate megoldás dupla beton(2X10-20centi) fal homokkal, 4-5 centis köracéllal kereszt merevítve esetleg a beton lehetne vasalással együtt, és belüről bitumen lapokkal bevonva, nem is tudom mért nem épített még ilyet valaki -
@lbert
tag
való igazad van de megint az ár első sorban és másod sorban a célszerűség.
egy 50cm-s tányér már valóban produkál de kell is hozzá teljesítmény még akár reflex doboz esetén is.
időközben rájöttem hogy hülyeséget írtam és nem egy e féle normális hszre számítottam és nem épp tőlled kinek egyébként is adok a szavára. megleptél és kellemesen. az hittem majd jól leba*nak milyen hülyeséget írkálok.
de amire rájöttem hogy talán az izobarikus doboz elv mi némiképp megoldás lehetne. -
@lbert
tag
nem tudom hogy mi is nenne a jobb, mert egyikkel ez a másikkal az a baj.
sztem azért túl nagy komplikáció nam lehet vele. legrosszabb esetben nem tetszik a hangja. de nem ítélem meg egyik felépítési módot sem mert igazán jó és sok tapasztalatom nincs. nem minden nap teheti meg az ember hogy elkullog egy high-end v audiofil showra v szalonba hogy megkagylózzon néhány names neves ''hangszert''. ezért bízom abban a rációban h a jelenlegi kommersz cuccoktól nem lehet roszzab. biztos nem olyan borzasztó mint egy elcseszett keresztváltó hangja, v egy hasra ütés szeűen barkácsolt dobozé.
de azért köszönöm a tanácsot és az ovást!
de tényleg minnél szélszőségesebb véleményeket olvasok, annál kíváncsibbá tesz! -
?
Miért rosszabb a hangja?
Mi nem jó benne?
A HS-500 pedig mennyivel jobb a HS-501nél?
Van egy csávó, aki elcserélné a saját HS-500asait (8ohm) az én HS-501eseimmel (4ohm).
Csak az a baj, hogy Egerben lakik és ''tuningolta a hangfalait: a tábla helyén egy lyuk van, Bass Reflexként.
(mindegyik kék közepekkel értendő)
[Szerkesztve] -
Dr.Burn
őstag
Hát most az az igazság hogy akorok egy olyan ládát csinálni amibe csak közép és egy magas van. Mert álltalában a bulikban a mély megvan, de a magas és a közép tartomány valami ocsmány,torz. Én szeretnék egy olyat ami birja a lépéseket majd a mély ládákal. Mondjuk a multkor 4db magnat mély láda volt kint. (De van amikor clarion)
-
Értem.
Csak egy pár dolgot nem igazán.
- HS-500 hogy lehet jobb a HS-501-nél? Ha kikötöm az egyik közepet a HS-501-ből, akkor HS-500 lesz belőle, nem?
- a HS-20, HS-40 elhiszem, hogy a legjobbak, de azok a legrégebbiek, tehát már nem találni túl sokat vagy túl drágán, nem?
(10-20-40 --> 100-200-400 --> 280, 500, 501, 511, 282, 282 <-- az utolsók sorrendjét már nem tudom)
- Ezekszerint a HS-280 (kék) lenne a legjobb? Annak milyen a mélye a HS-400-hoz képest? -
Kusza, torz? Azért annyira nem lehet rossz.
A HS400-nak tényleg szép a hangja, de a mély az kevés (nem mélységre, hanem hangerőre).
A közepei érhetően harsányak lehetnek a 2közép miatt (HS500 jobb, mert ott csak 1 van?), de ezt erősítével lehet szabályozni (equlizer), nem vagy alár ki is vehetem belőle az egyik közepet.
Azért nyugtass meg, ha 8k és csak magas kell bele (és találok), akkor nem rossz vétel, ugye? -
Köszi a gyors választ.
Akkor először utánanézek a csipogóknak.
A fő felhasználása: pop, disco, de szinte mindenféle újabb (szóval nem igazán komoly zene, jazz és ilyenek)
Hogy érted, hogy nem olyan szép a hangja? Miben nyilvánul meg? (dinamika, térhatás, ...)
Ha több a mélye, akkor már OK, de a disco számoknál a HS-400-on nem volt elég hangerelye a mélynek, hiába csavartam akár fel (Marantz 2×50W-os erősítő, újabb fajta - 5-8éves)
Szerk.: Más fajta magasak nem jók bele? Azt mondta, hogy eladott egy másik párat is, abba Somogyi magasakat rakott.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Biaggio
őstag
Azt hiszem, belezavarodtam a teljesitmény-jelölésekbe
Többek között ezért is kértem tanácsot, max. mennyit érdemes kiadni rá, ezek szerint 30k körül számolom
Néhány fénytechnikai mütyürt már vettem szilveszterkor, de még hiányzik a hangerő
Milyen márkák vannak? Vásárlásnál mire érdemes figyelni? (tudom, meg kell hallgatni)
-
Goose-T
veterán
Betápláltam a WinISD progiba az SBX2030 adatait, optimális doboznak 15 literest adott meg. Átírtam 25 literesre a dobozt, a karaketerisztikabeli különbségek minimálisak voltak (50Hz-nél kb. 0.3dB). Egy dolog nincs megadva a hangszóró adatainál, az Xmax. Ez a maximális kilengés lenne? 2 centire állítottam, szerintem reális.
-
hz hefti
tag
ezek szerint akkor milyen dobozom van?
Bővebben: link
remelem latszik a kepen -
Goose-T
veterán
Melyik paraméteréből lehet tudni, hogy mekkora doboz az optimális az adott hangszóróhoz? Például ebből (Bővebben: link) vagy ebből (Bővebben: link) honnan lehet leszűrni azt a következtetést, miszerint kicsi a láda? Nem kötözködni akarok,
csak kíváncsi vagyok rá, mert szeretném felújítani a HS-280-amat és nem szeretném, ha az eredetinél rosszabb lenne a végeredmény. Esetleg tudsz ajánlani megfelelő basszus- és középnyomót a hangfalam felújítására?
-
Goose-T
veterán
Nekem teljesen fasza a DTF-12, egyáltalán nem kukorékol. Igaz, nem az eredeti hangváltó van benne, hanem valami német cucc (Profitec), mert a régi elfüstölt egy buli alkalmával.
SRP-2030-ról pont itt írnak: Bővebben: link. Miért ne lenne jó bele? SBX-2030 jobb lenne? A többi elég gagyinak tűnik a SAL honlapján...
-
Guitarman
csendes tag
Az a gond hogy elvittem és ott kurvára nem produkálta azt amit itthon.Majdnem hülének néztek hogy minek hoztam be azt ami tökéletes.Most hogy a túróba bizonyitsam be hogy nálam ez recseg.Még ott van,járatják pár napig de szerintem továbbra is jó lesz.Hazahozom itt meg majd megint szarakodik.Az ilyen X aktás ügyeket sosem értettem!
-
deedee
őstag
-
Thunder78
őstag
Akkor ez tényleg pech.
Nálam semmi nincs a falon, mégis jól szól.
Ennek lehet hogy van némi köze ahhoz, hogy a ház, amiben lakom, még abban az időben épült, amikor még tudtak házakat építeni. A fő- és közfalak (!!!) egyaránt 60 cm vastag vályogfalak. A falon homokvakolat. A födém szalmával szigetelt fa, amin szintén homokvakolat van.
A visszhangzás minimális.
Hallottam már szólni a hangfalaimat egy kb ugyanekkora szobában, ami egy panellakás 7. emeletén volt ... hááááát ... akadtak gondok. Egyszerűen nem találtuk a jó beállítást.
Bár ott egy-két akusztikai kiegészítővel aztán megoldottuk a dolgot. -
Thunder78
őstag
Ismerősöm is hasonló problémával küszködött, de egy hozzáértő adott neki egy tanácsot. A hangfalak mögé a falra felrakatott vele egy vitrás függönyt, amitől nem fog úgy visszhangzani az egész produkció.
Ismerősöm kipróbálta és bejött neki. Ráadásul még fel is dobja a szoba hangulatát, majd keresek képet estefelé, ha hazaértem. -
Thunder78
őstag
Kép alapján lehet hogy ez a meglátásod, de még nem hallottad a cuccot.
Egyébként egyáltalán nem brummog, a mélyládát meg csak filmekhez kapcsolom be, egyébként nem szólnak.
A térhatás meg tökéletesen megfelel. Szerintem. De nálam jobban hozzáértők szerint is. Nekem csak a fülem jó. -
Viktor77
titán
Hi!
Ezekről (a frontokról) mi a véleményed? Bővebben: link
Sejtem, hogy nem valami nagy szám (egy Onkyo TX-SV454, és egy Jamo E4 CEN lesz még mellette) de sajna szűkös a keret. -
Akkor még annyit, hogy a Klipsch (nem multimédiás, arról tudod a véleményem
) hangfalairól mit gondolsz? Emlékszel, írtam a hwsw-n privátban, hogy mi a történet, és érdekel a véleményed. Csak mert egy JPW ML710-eshez képest én sokkal jobbnak hallom őket, sokkal kevésbé maszatolnak (a basszus nyilván nem kérdés).
-
Tifusz
tag
Én már hallottam soktölcséres rendszert döbbenetesen jól szólni és nagy tölcsérest is ''nyekeregni''.
Szóval azt nem fogom tudni kétségbe vonni, hogy a nagy tölcsér mélyebbre megy, de hangzásban nem maradna el egy ''soktölcséres'', az biztos, legalábbis én nem érzetem hiányt semmiben bizonyos hangfalak esetében valódi hangszeres zenében...
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Satelliet és Center
Type speaker 2-weg
Tweeter-units per satelliet 1
Tweeter-units centerspeaker 1
Tweeter diameter 25, 19 mm
Woofer-units per satelliet 1
Woofer-units centerspeaker 2
Woofer diameter 110 mm
Frequentiebereik satelliet 20-35000:, 45-35000 Hz
Frequentiebereik center 40-32000 Hz
Gewicht satelliet 11,5, 2,5 kg
Afm. satelliet (H x B x D) 850x145x300, 235x145x200 mm
Gewicht centerspeaker 4,5 kg
Afm. centerspeaker (H x B x D) 145x420x200 mm
Front
Type speaker 3-weg
Aantal speakerunits 4
Tweeter-units per speaker 1
Tweeter diameter 25 mm
Midrange-units per speaker 2
Midrange diameter 110 mm
Woofer-units per speaker 1
Woofer diameter 200 mm
Basreflexpoort
Aanbevolen max. vermogen 250 Watt
Gevoeligheid 91 dB
Impedantie 4-8 ohm
Gewicht 11,5 kg
Afmetingen (H x B x D) 850x145x300 mm
Ezeket az infokat találtam róla a neten csak. -
g.g
csendes tag
ez egy 2.1-es hangfalszett szamitogephez. tehat a melylada aktiv, es ez hajtja meg a ket kis szatelitet is. a bugas kizarolag a melyre korlatozodik, es mar fesz. ala helyezeskor eszlelheto, a hangfal bekapcsolasakor pedig felerosodik, mar zavaro szintre, nulla bemeneti jelnel is (kihuzott bemeneti csatlakozo)
egyebkent irtam neked levelet is, ha amit megadtal jo, akkormeg is kaptad...
koszonom -
M@trixfan
addikt
Szervusz DDL! Ha van egy kis időd akkor nézz át kérlek a subwooferes topicomba! Bővebben: link (Meg bárki aki otthon van a témában
)
[Szerkesztve] -
-
PeliScan
addikt
Sajnos de.
A mély és az erősítő a gyenge pontja szerintem. Nem az h nem elég a teljesítménye, hanem h egyszerűen nem ad tiszta hangot, főleg a mélytartományban. Kipróbáltam a hangfalakat egy Technics erősítővel, sokkal jobb. De, mind mondtam sajna, erősítőre nincs keret sajna.
Tehátkéne vmi hangfalpár olcsóért.És egyenlőre ezt a kettőt láttam ebben a kategóriában.
-
klepto
addikt
Pont ez az, hogy az eredetileg tervbe vett Radiotehnika Balticsoun 701s hangfalnak olyan mélye volt, de amint írtam, abból nem létezik mágnesesen árnyékolt, ezért kellett fályó szívvel megválnom tőlük
Akkor azt mondod, hogy 40K/db alatt nincs olyan minőségű hangfal, mint a Radiotehnika ruszki csodálya -
hcstuning
tag
Elsősorban nem a TV miatt aggódom, de akkor elvileg semmi baj nem lehet a többi cuccnak sem...? 25K van akinek sok meg van akinek nem sok pénz... Nekem a viszonylag sok közé tartozik (mármint amennyi a zsebpénzem) Mennyiért ajánlanál akkor szép hangzásút és persze ami a gyomromat megkavarja
. Köszi: hcstuning
-
klepto
addikt
Szóval akkor azt mondod, hogy a Cerwin-Vega! sz@r
Mondj egy ütős, gyomorrengető, mágnesesen árnyékolt, lehetőleg álló hangfalat, amit érdemes házimozira megvenni 40K/db ár alatt! Személyes tapasztalatok alapján a Warfedale-t kizárnám, ill. még fontos volna a nagy, min. 90-91db érzékenység.
Vagy építessem tovább a tervbe vett Videoton hangszórókkal szerelt hangfalakat, és az szerinted ütősebb, dögösebb lenne mint egy Cerwin-Vega
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
-
klepto
addikt
-
j.bravo
addikt
Mt tudsz a Clarus hangdobozokról?
Nem én kérdeztem eredetileg, de engem is érdekel.
Némelyik kicsit csilivili, de elég igényesnek tűnnek... de a fotó ugye a legkevesebbet mondja ilyen esetben. Ha HS280 szintet megüti az Io, akkor egy párra lehet h (pénzzel való eleresztettség függvényében) beneveznék én is... -
klepto
addikt
Na vissza vittem, és szerencsére vissza kaptam a pénzt. Azért sajnálom, mert nagyon jó hangja volt
Most keresgélhetek tovább, de tervbe van véve magyar termék is, azok közül könnyeben lehet extraként igényelni a mágneses árnyékolást. Konkrétan a Clarus gyártójával beszéltem, ők megcsinálnák.
Kérdésem az, hogy egy 13K/DB hangfal mennyivel szól jobban, mint egy műanyag dobozos szatelit vacakEgyáltalán megéri elmeni meghallgatni? Bővebben: link Az Io 5.1-es hangfalsztre gondoltam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest