Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tifusz
tag
válasz
Thunder78 #526 üzenetére
Nem zavar a stílusod...
Egyébként a hangfal hangját a belső kábelezése is befolyásolja...
A füled minőségét nem vonom kétségbe, de nem szabad megfeledkezned róla, hogy az ember ''hangmemóriája'' bizony igen rövid és emiatt nagyon csalfa!
Az 5 hangfalos rendszert mozival nem lehet tesztelni, szinte csak 5 csatornás SACD hangforrás alkalmas erre igazán - jó minőségű felvétel esetén. -
Tifusz
tag
válasz
Thunder78 #500 üzenetére
Az lehet, hogy jól szól, csak ezzel az a baj, hogy ahány hangszóró, annyi féle hang s a homogén hangképet nagy eséllyel csak azonos hangszórók tudnak létrehozni - szerintem ez eléggé logikus meg szakemberektől is hasonlóakat olvastam.
Egyébként én meg saját tapasztalatból tudom mondani, hogy több, eltérő típusú hangfalakból összeállított rendszereket sikerült eddig meghallgatnom s bizony kétes eredményt produkáltak.
Mindezektől függetlenül nem vonom kétségbe, hogy a hangfalaid - sztereóban - remekül szólnak!!! -
Tifusz
tag
''Sajnos'' abban teljesen igazad van, hogy a drága eszközökről rögtön azt gondolja az ember, hogy azok jók is - általánosságban azért ez elmondható...
Be kell valljam, én eddig 250-300e Ft alatt elvétve hallottam nekem valóban tetsző hangot, talán csak használtban, de ezt nem gondolom feltétlen maximalizmusnak. (bár van egy-két történetem, emberek meddig elmennek az értelmetlen pénzkidobásban...)
Hidd el, tudom én is, hogy az ember annak tud a legjobban örülni, amit saját maga épít... -
Tifusz
tag
Én már hallottam soktölcséres rendszert döbbenetesen jól szólni és nagy tölcsérest is ''nyekeregni''.
Szóval azt nem fogom tudni kétségbe vonni, hogy a nagy tölcsér mélyebbre megy, de hangzásban nem maradna el egy ''soktölcséres'', az biztos, legalábbis én nem érzetem hiányt semmiben bizonyos hangfalak esetében valódi hangszeres zenében...
[Szerkesztve] -
Tifusz
tag
Hát igen, ez a te szerény véleményed...
Ez már csak azért is iagz, mert a nevesebb hangszóró gyártók - nem hangfal!!, mint pl. Audax - is ajánl kiteket s furcsa mód eme elv szerint jár el ő is...
Azért ha nem haragszol, nekik pl. jobban hiszek, mint neked, már csak azért is, mert nekik profi hangstúdiójuk is van, szemben veled...
És egy jó hangfal megépítése azért nem olyan egyszerű s attól nem lesz rögtön jó is, ha valaki drága alkatrészekkel pakolja tele, mert az önmagában kevés...
Természetesen lehet módosítani a hangváltót, de az csak az illető személyes izléséhez fog közelíteni, nem a valósághoz... Ne értsd félre, nem vetem meg a házilagos dolgokat, de hangfalat - pláne jót - otthon nem lehet építeni... -
Tifusz
tag
Hát gyári hangfalhoz én biztos nem nyúlnék hozzá, mert azért nem olyan egyszerű egy szimpla hangváltóval korrigálni annak hangját...
Én a te esetedben meg elve nagyon meggondolnám a belepiszkálást azután, hogy olyan hangfalat építettél, ami egy nagyobb (mekkora is?) erősítő azonnal hazavágta... -
Tifusz
tag
Ha zenehallgatást is tervezel, akkor mindenképpen érdemes lenne egy CD játszót venned, de ebben az esetben érdemes volna a használt piacon nézelődnöd, hogy viszonylag kisebb összegért jó hangot tudjál kapni.
Márkák: Marantz, Denon, Micromega Stage 1,2,3..., de jók az Atoll termékek is - persze a sort még hosszan lehetne folytatni.
Ha több pénzed van, akkor jöhet a Rotel, Krell, de ezekért már használtban is tekintélyes összegeket kell leszurkolni.
Az erősítőt illetően: sajnos szerintem mindkét célra alkalmas darabot nettó 170-200e Ft alatt nehéz kapni. Gondolj bele: egy ''tisztességes'' sztereo erősítőért elkérnek 80-100e Ft-ot, neked pedig ugye 5-6 hangfalat kell meghajtanod, plusz dekóderekkel kell felvértezned az erőlködőt, szóval kevesebb pénzért egyszerűen nem fogsz tudni jó erősítőt kapni. Ezek közül amik már szerintem elfogadható minőséget nyújtanak: Yamaha RVX-1400, Onkyo 601E, Marantz SR4400/4500/5300/5400, egyesek dícsérik a Pioneer termékeket, szerintem picit karcos a hangjuk, ezért nem ajánlom őket, de ez ízlés dolga. Fentiek 170/160/150/2x0 nettóba kerülnek, nekem különösen a Yamaha hangja tetszett, de hozzá kell tennem: ezekhez már hangfalat is kell venni, különben nem érdemes velük foglalkozni.
Hangfal: B&W, Coda, Kef, Heco, Mission, Clarus (magyar és állítólag nagyon jó).
Lényeg: a fenti erősítőkhöz sajnos 150-200e nettóért érdemes frontokat venni és a satok még sehol sincsenek!
És igen, a kábelek: sajnos ezt sem lehet 2e Ft-ból megúszni...
Szóval javaslom, gondold át az egészet, ha valóban feljebb akarsz lépni a minőségben, akkor rendesen a zsebedbe kell nyúlni: 500e Ft alatt tisztességes hangot nehéz lesz összehoznod, hacsak nem használtból veszed, de ahhoz először fel kellene mérned, milyen hang tetszik, ehhez pedig sok meghallgatásra lesz szükséged... -
Tifusz
tag
Részben csatlakoznék az előttem szólóhoz:
- mire akarod használni: csak film vagy zene és film?
- mennyit akarsz rászánni?
Ha hangfallal kezdel, azzal nincsen gond, DE csak abban az esetben szabad megvenned, ha már megvan a hozzá illő erősítő is, mert a legjobb hangfal is kiábrándító tud lenni egy rosszul megválasztott erőlködő miatt!
Szóval el kellene előre döntened, miket akarsz megvenni majd szépen megvásárolgatni őket.
Azt is tartsd szemelőtt, hogy a használt cuccoknak nem túl magas az ára s ha rájössz, hogy rosszul döntöttél, akkor sokat fogsz bukni a ''tévedésen''.
[Szerkesztve] -
Tifusz
tag
válasz
Stefanko #362 üzenetére
Hát ebből max sztereó fog kijönni jó nagy kompromisszumokkal...
mielőtt bármit vennél: hamarosan high end show és házimozi show várható (novemberben), addig várj szerintem és gyűjtögess!!
Különösen az utóbbi bulin fogsz tudni meghallgatni számodra is elérhető rendszereket, előtte szerintem ne vegyél semmit, jobb, ha a saját füled dönt!!
Egyébként elfogdaható minőséget (és árban is elérhető számodra) a B&W DM300-as sorozata fog tudni nyújtani, de érdemes használt cuccokat is meghallgatni, néha ki lehet fogni egy-két jó darabot... -
Tifusz
tag
Helló Pip!
Én már ezekből a tölcséres mizékből egyet - egész pontosan a fehér tölcséreseket - már hallottam kétszer is a High End Show-n, nekem egyáltlán nem tetszett a hangjuk, az állványon lévő cuccokból szerintem ''hagyományos'' hangfalakból sokkal többet ki lehet hozni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest