Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Várd/várjátok meg a topik ''törzs-hozzászólóit'', nálamnál hozzáértőbbeket is!
Lehet nézelődni akár a Király utcai ''bazársoron'' is (csomó használt műszaki cikk bolt egymástól nem túl messze), de itt a hardver piacon, és a másik nagyobb hardverfórum (tudod...) bolhapiacán is akadnak néha. Amúgy hificity.hu és egyéb, a témában utazó fórumok, de majd DDL mond ezt-azt, gondolom. -
j.bravo
addikt
válasz
Blackmate #443 üzenetére
Ezer bocs ha ez reklámnak minősülne...
Nemtom az a színművészetin van-e, de anno a Műegyetem villanykari koleszában egy hajdan odajáró hangmérnök (Kishonti Istvánnak hívják) tartott tanfolyamot, és akkoriban indította be a saját hangász-iskoláját, ami a polip idegen nevét viseli (nemcsak a reklám elkerülése miatt nem írom le, hanem mert nem is tudom, betű szerint hogyan is kéne, lehet hogy a nyolckarú állat nevéhez képest van benne trükközés). Az manapság már ad valamilyen papírt is, de nekem is úgy dereng, hogy középfokú, esetleg valami elismert nemtommennyirefelső fokú. Ja, és nincs ingyen, mint a főiskola/egyetem... (gyakorolni stúdióban is kell, az pedig szintúgy pénzbe kerül...satöbbi.)
Ha gondolod, egy kis utánanézést-telefonálást megér a dolog...
nem ringatom magam oly illúziókban hogy tudtam volna segíteni, de ha mégis, hát örülök!
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Hááát, ezekhez én már nem tudok hozzászólni... várjuk meg DDL-t és a többieket, ők hátha
. De gondolom, konkrét típusjelölés ismeretében (az utóbbi technicshez pl) többek tudnak majd mondani...
Alapból h csöves, az jól hangzik - de biztos, hogy a Sharp ill. a Technics csinált csöves erőlködőt 15 éve...?
A csövestől én egyedül azért szoktam tartani, mert mintha kevésbé lenne tudható, hogy ha cserélni kell a csövet, akkor van-e mire... Konkrét típus ismeretében lehet hogy kiderül, hogy a benne levő, vagy azt helyettesítő cső ma is hozzáférhető, vagy hogy nem is kell ilyenen aggódni, csak én parázok rajta.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
Sajnálom...
nem használt az üzletbeli meghallgatás? (bár ugye, egész más akusztikai viszonyok, biztos nagyobb háttérzaj mint otthon...)
Mibe is került ez a darab?
Csak mert abba a keretbe, amit anno irtál, még belefért a már sokak által ajánlott, és megelégedéssel használt Creative P380. Ha visszakaptad a pénzt (bár több ilyen korrekt bolt lenne!), talán érdemes abba fektetni...
talán a p380 tulajok tudnak infót adni az alapzajról, búgásról. Mondjuk tartok ám tőle, hogy ha csendes környéken laksz, akkor elég nehéz lesz az ilyen aktiv cuccok között megfelelően kiszajút találni...
De próba cseresznye!
Ha nem lenne kritérium a kis helyigény, akkor én mondjuk valószinűleg egy régi, már olcsón megkapható, kis teljesitményű hifi erősitő és hangdoboz párosra szavaznék. 80-as évekbeli Orion cuccok igen jók voltak (kérdezd bátran DDL-t is), legalábbis néhány tipus; alkalmasint kifejezetten olcsón is be lehet szerezni. Mondjuk nem néznek ki olyan jól, mint az újabb 2.1 csodák... de a hangjuk garantáltan sokkal jobb. Ha hallgatsz igényesebb zenét (irtad h jazz, blues is befigyel, nagyon helyes!), megéri gyűjtögetni még egy picit rá. Egy SE1025 vagy Orister, és HS280, vagy annak kistesója kis keresgéléssel 15-16k körül megúszható.
De egy próbát talán megér a Creative p380 is, ha fontos a méret és a dizájn.)
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
!!!zoom!!! #408 üzenetére
Egerek: keresd kamikaze bocit, a honlapján is találsz talán valamit: Bővebben: link (http://web.axelero.hu/fed).
Digifényképezőgép/Hangkártya: hmmm... 2 oldal marha kevés... mégis mi kell? Működési elv? Történet? Jelenlegi típusok...?
Kezdetnek: digicam.index.hu A ''cikkek'' között megtalálod az ''alapfokon'' sorozatot. Jól össze van szedve ott minden. -
j.bravo
addikt
Ez valószínűleg igaz, de attól, hogy egy adott szinten van több termék, és azonosan középszerű, még lehet hogy neki akár dizájnban, akár hangszínre, akármire neki egyik vagy másik jobban megfelel.
Nem összemérhető komolyabb cuccok árával, de akkor sem olyan kevés pénz ez, szerintem ennyiért érdemes megnézni-tapogatni-meghallgatni, hogy az ő szája íze szerinti legyen.
(pl. hasonló gagyisztikai paraméterekkel bíró sportcipőt kapok bármelyik kínai boltban ugyanannyiért, sportolásra egyik sem az igazi, de az egyik illik a lábamra, a másik meg nem...)
(Dizájn: fontos élőben látni, a fotó csalhat, én pl. ledöbbentem hogy a Creative p380 milyen kicsi, jóval nagyobbnak gondoltam - de a MM-ban meghallgatni sajna nem tudtam...)
Szóval:
1. Bolto(ka) felhívni, hajlandók-e a meghallgatásra időt szánni
2. Amelyik igent mond és szimpi, odamenni
3. Megnézni, szagolni, tapogatni, hallgatni (nem árt saját cd)
4. Választani
5. Megvenni
6. Hazavinni
7. Összerakni, használni, örülni -
j.bravo
addikt
Sajnos kipróbálni még nem volt alkalmam, de az e célra nyitott topikban többen is, köztük hozzáértőbbek a Creative Inspire P380-at ajánlották. Kb. ugyanennyibe kerül.
Egy link a topikhoz: Bővebben: link -
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
válasz
PeliScan #301 üzenetére
Az újakat tennéd akkor előre, a régi frontot meg hátra?
Mindenesetre - bár sajna ezt úgy veszem észre, a kereskedők nemigen respektálják, de ki kell harcolni - hallgasd meg ezt a conant, tényleg jobb-e. Meg kéne várni mit mond hozzáértőbb, pl. DDL, de én kerülném a 6ohmosat, ha a többi 8 ohmos... De a lényeg, hogy az erősitő elvileg birja-e a 6 ohmot? Ezt tudni kéne... -
j.bravo
addikt
Hmmm... 5.1 vagy elég a sztereó avagy 2.1? Mindenesetre 5k tényleg elég kemény. Feltettem hasonló kérdést én is itt:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=90530[L]
Nézd meg.
Amit ajánlottak többen, az a Creative p380. Még nem volt alkalmam kipróbálni, de nem tűnik rossznak...
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
-
j.bravo
addikt
Mt tudsz a Clarus hangdobozokról?
Nem én kérdeztem eredetileg, de engem is érdekel.
Némelyik kicsit csilivili, de elég igényesnek tűnnek... de a fotó ugye a legkevesebbet mondja ilyen esetben. Ha HS280 szintet megüti az Io, akkor egy párra lehet h (pénzzel való eleresztettség függvényében) beneveznék én is... -
j.bravo
addikt
Volt egy link a másik fórumra, ahol szóba került az Orion SE1025 (B) erősítő. Talán itt is volt szó róla, csak már nemtom fejbe tartani a >200 hsz-t
Két kérdésem lenne:
1) Mennyit ér egy ilyen erősítő manapság, mennyit érdemes adni érte?
2) Mi a különbség az (A) és a (B) között?
(van otthon egy SE1025 , ami nemtom A vagy B, de mintha A derengene... meg vagyok elégedve a hangjával, az én céljaimra illetve az én fülemhez elég. De valami rafkós kontakthibája van és el-elmegy egyik-másik csatorna, stb. Ha gondolod h érdemes, leírom bővebben, akár emailben. Ha találok olyan embert, aki rendbe tudná hozni, mennyi érdemes rákölteni?
Illetve, gondolkodom egy másodpéldány beszerzésén is, erre mennyit érdemes szánni?
Egyébként HS280-at hajtok vele, ha ez most számít)
Kösz előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Gamer pc konfig
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest