Hirdetés
-
PROHARDVER!
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz TheMarci #14321 üzenetére
AppleTV van.
Tehát azt mondod, az ATV-n beállítva dolgokat, már akár távolról is menne ez a dolog?
Bár valójában a garázsajtó és a nagykapu épp olyan dolgok, amiket nem szeretnék távolról vezérelni.Degeczi: az Ewelinket nem lehet "offline" módba kapcsolni, mármint hogy csak a saját hálón belül működjön? A nagykapu előtt a kocsiból már elérem a Wifi-t, ez elég lenne.
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz TheMarci #17881 üzenetére
Hi, köszi az infót, akkor jól gondoltam.
Vásárlás előtt azért megnézem, hogy a termosztát és a fejek stimmelnek e , de gondolom egy 12 éves társasházban azért nincs régi szabvány, vagy épp ne lenne kompatibilis.Ezenkívül ahogy nézem van Home Assistant kompatibilitás Tado esetén, ami külön piros pont nekik.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
szat8
tag
válasz TheMarci #17881 üzenetére
"...és azt adod meg neki, hogy 7-re legyen 22 fok, és majd ő kitalálja, hogy ehhez mikor kell elkezdenie fűteni"
Csak azok kedvéért, akik ezt olvassák, és padlófűtésük van, egy kis pontosítás: radiátoros fűtésnél megtalálja (kb. 10 perccel előbb elkezd felfűteni. Padlófűtésnél fogalma sincs, és az "öntanuló intelligens okos termosztát" reklám maszlag itt elvérzik, mert semmit nem tanul abból, hogy ha 10-ből 10-szer nem sikerült elérni a kívánt hőmérsékletet, csak 3 órával később, akkor mondjuk másnap annyival előbb kezdjen el fűteni...Egyébként V3+ helyett V3, ahogy fórumtársunk javasolta, mert a +-os már havidíjas néhány szolgáltatás esetében.
-
gurabli
őstag
válasz TheMarci #19038 üzenetére
Szia!
Hasonlóban gondolkodom én is, Tado-rendszerrel. De nem teljesen világos.
Jelenleg egy vezetékes termosztát van a nappaliban. Azt le kell cserélni egy Smart Termostat Kit-re. Ez szerintem érhető, ez lesz az új termosztát, ami a teljes lakást fűti, de az adott szoba (ahol fizikailag van) hőfokára. Tehát ha az 22 fokra van állítva, akkor mindenhol fűt, amíg a nappaliban nem lesz 22 fok. Ha ott elérte, akkor lekapcsol. Közben a többi szobában már lehet 25 fok lesz, vagy csak 19.No, de itt van a Smart Radiator Termosztát. Ebből kerülhet minden szobában a fűtőtestre 1-1. Mondjuk 5 db. Ezek kapcsolódnak a nappaliban lévő Smart Termosztáthoz? Vagy kikerülik azt és direktben a bridge-hez kapcsolódnak, egyenként?
A termoszátokkal tudnám vezérelni külön az öt szobát, jól értem? Például: 2 szobában 22 fok, de a két földszinti szobában 18 fok. Akkor a 18 fokos szobák tartják a 18 fokot, a kazán pedig addig fűt, amíg a másik két szoba el nem éri a a 22 fokot, majd lekapcsol. És hogy jön ehhez a központi Smart Termostat egység a nappaliban? Remélem érhető, amit kérdezekA lényeg az lenne, hogy egyes szobák hőmérsékletét külön lehessen állítani. Lehet, hogy nem is kell a radiátorra való egység, oda elég egy manuális szelep, amit tekergetek, ha alacsonyabb vagy magasabb hőfok kell?
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
stigma
addikt
válasz TheMarci #19364 üzenetére
Hi, köszi az infot, de egyiknél low vagtery-t dob, másiknál hogy nincs ,,felcsatolva az eszköz" , pedig a helyén van.
Nézzek inkább varta vagy más elemet ?
Pont most vagyok rajta 12db varta ujratöthető elem rendelésén , de még szerencse hogy hezitáltam picit és nem rendeltem meg.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Rosep
senior tag
válasz TheMarci #29546 üzenetére
Egy darab redőnykapcsolót vettem eddig próbára, az HA-val kb. semmire sem jó (még).
A linken Sergey barátunk azt írja, FW frissítés után:
- az eszköz csatlakozik a nyílt hálózathoz, nem kell tovább ragaszkodni a 11-es csatornához
- az eszközök könnyen párosíthatók harmadik féltől származó ZigBee koordinátorokkal
Az egyetlen probléma a legújabb FW-el, hogy Legrand még nem adta ki őket. Így továbbra is szüksége van a Legrand HUB-ra az eszközök frissítéséhez!Mondjuk az sem világos nekem, ha kiadja a FW-t, hogy lehet HUB nélkül megfrissíteni a vezeték nélküli eszközket.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz TheMarci #30966 üzenetére
Nem pont olyanokat, én Ilyen kapcsolókat raktam fel, belső festéskor a meglévő fali kapcsolókat leszereltük, kis fedlap, lefestve minden és a régi kapcsolók helyére mindenhova a linkeltek kerültek fel.
Természetesen alkalmazásból is megy, az emeleten és a földszinten már külön bridge van mert a drága Phillips arra nem képes hogy nagyobb memóriát rakjon beléjük és egy idő után eltelik eszközökkel, beállításokkal, így ketté kellett szednem.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Olympia76
tag
válasz TheMarci #31179 üzenetére
Köszönöm a választ! Azt nem nagyon tudom értelmezni, hogy n6-kor vagy 3/4 6-kor kezdett el fűteni (gondolom a hőmérséklet(ek) vezérelték a fűtést.
Viszont többi említett funkció mind megvalósítható Home Assistant-al, ezért kérdezem, hogy benézek-e valamit, van-e olyan ami nem valósítható meg HA-val.
-
ViZion
félisten
válasz TheMarci #36965 üzenetére
Nálam az előkészítés megvan, 4 fokozatú kapcsoló és a ventillátor érdekelne, mert itt tartok, h mit is ké'ne...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
amargo
addikt
válasz TheMarci #36965 üzenetére
Huhh mindenkinek egyszerre írok (Gabesz87, fap333, Andras6800), ha nem itt van a helye, akkor jelezzétek:
Én magam szeretném megcsinálni, még a gépészetnek is próbálok utána olvasni, első körben csak "sima" központi 4 helyiséges ventilator tervezek beszerezni, ennek az ára valahol 200-300e között van (persze van bőven felette is), erre gondoltam később egy fűtő egységet is rakni.
A lényeg, amit szeretnék:
- padlásra tudom rakni az egységet, ezért fontos, hogy csendes legyen itt van kvázi bőven helye, 25-35cm szigetelés közé eltudom rakni és persze ott még emelni is tudok rajta. Mire kell figyelni?
- flexibilis antibakteriális csövet húznék ki minden helyiséghez, itt a kérdés, hogy mire figyeljek, nyilván minimális megtörés legyen az elvezetésben, de lejtés legyen, ne legyen (pára miatt)?
- viszont szeretném HA alól is irányítani, akár egy épített vezérlővel, csak ahhoz lehet kevés vagyok
- ha kell egy saját kezelő szervet egy központi helyen letudok rakni, akár vezetékest is.Amennyire néztem a 4 helyiségeseknél úgy van, hogy 2db elszívó és 2db befúvó van, nálam 3db hálószoba van, ahova mind befújni kellene és 1db fürdő, ahonnan pedig elszívunk. Szóval kérdés, hogy több helyiséges kell vagy oszthatom? Gyakorlatilag a központi egységhez nagyon közel vannak a helyiségek, ha középre rakom le, akkor mindegyiket 3m-en belül elérem.
Hővisszanyerőst még az ára miatt napolnám, előbb lássuk meg mekkora probléma Főleg, ha tudok rá rakni egy kis előmelegítőt meg gyakorlatilag végig szigetelés között tudom elvezetni a csöveket.
Köszi a segítséget!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Fujifilm X
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- alza vélemények - tapasztalatok