Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• fokukac

nagyúr

válasz BlacKSouL #63072 üzenetére

örülök neki, kedves kuzán. :D

Más téma.

Szóval tegnap este 11-kor elment az áram az egész utcában. Megkerestem a hibabejelentő számát a honlapjukon, nem volt egyszerű. Bejött a cookie-kezelés, meg a gdpr nyilatkozat felugró ablakokban, és nem tudtam eltüntetni. Nagy nehezen eljutottam az ügyfélszolgálat számához, felhívtam, ott a géphang 5 percig beszélt hozzám, hogy tudomásul veszem hogy ha nem az ő készülékükben van a hiba, az mennyi pénzbe kerül, meg hogy adjam meg az ügyfélszámomat, bííííp, nem sikerült az azonosítás (bazzeg, sötét van és nincs áram, biztos, hogy ezekre szükség van?).

Mindegy, nagy nehezen sikerült hölggyel beszélnem, közölte, hogy már tudnak a hibáról, valaki ellopta a trafóból az olajat, és ezért nincs áram a környéken.
    Utána olvastam, ez egy elég gyakori jelenség mostanában. Jó arcok ellopják a 20 e ft értékű olajat, és ezért leég a trafó, ami 5-10 millió Ft-os kár.

Ez Mátyásföldön volt, de Árpádföldön lakó barátom szerint náluk kétszer nem volt áram a hétvégén, illetve pénteken mentem egy zuglói baráthoz, ahol akkor volt áramszünet. Na, ez Magyarország 2018-ban, ahol végre megvalósült a teljes rezsicsökkentés... és valaki megtalálta ezt a nagyszerű piaci rést, hogy minden utcában van egy trafó.

Az elmű becsületére legyen mondva, hogy gyorsak voltak, éjjel fél 2-kor az utca összes riasztója bekapcsolt (gondolom, visszajött egy fázis), majd 10 percre rá lett áram nálunk is. Halleluja. De így legalább minden már alvó is észrevette 🙂

Reggel 10-kor a b. nejem hívott, hogy már megint nincs áram, és nem tud fürdeni, és utána skype-terápiát sem tartani...

Kiderült, hogy az éjjel csak mobil áramfejlesztőre tették az utcát, és nem véglegesen csinálták meg, azt ma kezdték el.
    Remélem, mire hazaérek este, lesz áram.

Amúgy megdöbbentő, mennyire nem lehet semmit sem csinálni áram nélkül...

Új hozzászólás Aktív témák