Hirdetés
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Bár adatlapon ez nem látszik, de egyrészt a rangok itt töltött időhöz is vannak kötve, másrészt súlyozva vannak a hozzászólások, szakmai ér legtöbbet, közösségi kevesebbet, piacos legkevesebbet.
Tényleg nem tudja valaki nekem milyen rangom lenne ha nem mod lennék? (tudom utána tudnék én is nézni, de kora reggel van még
) -
Cathfaern
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Javaslom, hogy csináljuk puccsot a jelenlegi rendszer ellen, és hozzunk létre egy PH! alapú, diktatúra szerű államformát, ahol a moderátorok és a házigazdák kezében összpontosulna a hatalom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyra fordítva: rossz belegondolni, hol tartana Magyarország (de a világ is), ha a "fejlődés" fő mozgatórugója nem az érdek és a "nem bízok meg benne" lenne.
Amúgy szerintem eg ilyen rendszerrel kevesebb helyen lehetne csalni, persze tudom, ezt magyarázzam meg egy egységsugarú embernek. -
Cathfaern
nagyúr
Azon gondolkoztam ma, hogy vannak (újabban) rendszeresen népszavazások, amikre mindig elmegy pár milliárd Ft, amit szépen egymás képébe is dörgölnek a szembenálló felek. De tulajdonképpen miért kell ezt így? Ott van az ügyfélkapu rendszer, azzal egyértelműen azonosítható egy személy. Tehát az oda való regisztrációt kötelezővé kéne tenni, innentől kezdve az egész szavazósdit le lehetne korlátozni egy "netes szavazásra". Előnyeit had ne soroljam, nem kell hatalmas mennyiségű papír, nem kell őket megszámlálni, bevinni az adatokat, stb. Szerintem a költségek tetemes részét le lehetne redukálni ezzel. Természetesen senki se kötelezhető arra, hogy tartson otthon számítógépet és netet, ezért a jelenlegi szavazóhelyeket meg kéne tartani, de ugyebár elég lenne egy számítógépet odarakni, s azon mehetne a szavazás (amennyire tudom, ezek a helyek sokszor iskolában vagy olyan helyeken vannak, ahol van számítógép, szóval ez akár helyben is megoldható lenne).
-
Cathfaern
nagyúr
Boldog Új Évet minden kedves fórumozónak

-
Cathfaern
nagyúr
Egy gyors kérdés, mert google-el nem sikerült értékelhető választ találnom: tud valaki USAban és a Mo-on használatos melltartóméretekhez egy konverziós táblázatot adni?
-
Cathfaern
nagyúr
Mivel többen nagyon..khmm..szeretik a nevem, ezért megosztom friss élményem:
egy szaktársamnak adtam meg e-mail címem, amiben ugyebár ez a nevem szerepel. Mikor lediktáltam neki, rámnéz: "te ez honnan jött? Cat f*cker-ből?
"
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Whaskes
üzenetére
Lehet azt kéne nekem is, csak ne lenne olyan kényelmes, hogy nincs a drót

Mondjuk azon mindig elgondolkozok, hogy a cirka 3 éve vett és agyon nyüstölt MS wheel mouse optical 1.1 azóta is teljesen jól működik, és pontosabb (bármilyen felületen, bármilyen beállítással), mint a Logitech G7-em. -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem messze jobban jársz te azzal
Bár ha jól emlékszek progmaton kezdtél, akkor tudod mi az az igazi matek 
Nézegettem most PH!-s egér teszteket, és utoljára nem Logitech egérteszt majdnem 1 éve volt (januárban volt egy A4Tech-es teszt, és két éve volt utoljára (2005 decemberében) Microsoft egér teszt o.O Ennyire csak a Logitech fejleszt egerek terén vagy mivan? És ha így van, miért van az, hogy a régi jó öreg MX500 óta, csak szivok a Logitech egerekkel pedig nem 100Ft-os kategóriákat próbáltam?
-
Cathfaern
nagyúr
HDD: lásd kicsit korábbi hsz-em, elvileg beszerezhető, gyakorlatilag nem. Az a gáz, csak az új szériás 7200-est érdemes bszerezni, mert a régiebbek ugyanúgy 30-35mB/s körül tejesítenek, mint az újabb 5400-esek, szóval azokkal nem sokkal vagy előrébb.
Fejlesztés:
Engem kicsit zavar, hogy nem tudok más monitort hozzárakni (tudnék, de akkor kéne mindenképp külső bill is), nem tudok simán csak berakni mellé még egy hdd-t, ha kell bármilyen külső cucc, akkor vadászhatok rá, stb. (vga-ról már nem is beszélek, ől. ha tegyük fel van egy dx8-as vga-s laptopod, de szeretnél vista-t aero-val, akkor semmi mást nem tehetsz, mint veszel egy új laptopot, pedig semmi gond nem lenne a mostanival. Tudom ez most ebben a formában elég speciális példa, de előfordulhatnak ilyenek).
Persze ezek mellett nagyon kellemes a 1680*1050-es felbontás, és hogy mindez ágyból is élvezhető
Csak azért megvannak a korlátok, amikre sokszor az ember nem is gondol, mikor asztaliról laptopra vált. -
Cathfaern
nagyúr
Jelentős teljesítmény különbség nincsen szerintem, főleg ha nem nézzük a 3D-t. Ha 5400-as hdd van benne, akkor a betöltés kicsit lasabb, mint asztali esetén, ezzel az eggyel kell kalkulálni.
Amúgy azt vedd bele, hogy ha notebook-ot veszel, akkor kis túlzással nem fogod tudni fejleszteni a gépet, csak újra cserélni (max. ram és hdd az ami könnyebben megoldható), s "bővítókártyák" is csak kisebb választékban elérhetőek: csak ami usb-s vagy pcmcia-s, de utóbbiak általában elég drágák. Mondjuk utóbbi időben egyre több usb-s cucc jön ki, szóval ez már nem annyira probléma.
Ha ezek nem gondok, akkor egyértelműen laptop. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Whaskes
üzenetére
Külső táp nélküli USB hub jó eséllyel nem vinné el, szóval akkor vagy hubnak vagy hdd-nek kell külső táp, azaz még több kábel és kütyü, ami egy notebook hordozhatóságát erősen rontja
Másrészt FW-nek gyakorlatilag a cpu fogyasztása 0, míg usb nagyobb mennyiségű adatok mozgatása esetén jelentősen le tudja szívni.
Szóval megoldás, de eléggé szeretném elkerülni.Bubu79:
7200-as az megy a notebookba, az abban lévő régi 5400-as fog kiköltözni a rackbe. Amúgy USB2 alapból nem tudná kiszolgálni a 7200-est, elosztás nélkül se.
mod:
hopsz, eddig nekem se esett le neduddki mire írta azt
-
Cathfaern
nagyúr
Komolyan, jó dolog, hogy mennyi féle dolgot lehet kapni már manapság. Ha az ember nekiáll pl. külső hdd rack-et venni, gyakorlatilag elveszik a választékban. Na de hát, vannak elvárásaink, szűkitsük a kört: először is 2,5"-os hdd-hez kellene..hoppá, termékek több mint fele kiesett. Na nem baj, még bőven maradt választék! De nézzük csak, nekünk SATA-s vinyónk van...hmm hmm így már alig van 1-2 lehetőség, de nem gáz, még így is sok bolt, sok terméke közül választhatok.
Összegezve az eddigieket: 2 feltételt szabtunk, az egyik a 2,5"-os hdd (évek óta bőven elterjedt laptopok miatt), és a SATA csatoló (ugyancsak évek óta elterjedt, a notebook-om 1 éves kb. s akkor bőven nem ez az egyetlen volt ilyennel).
Nos, de lenne még egy feltétel: elég kevés usb csatlakozóm van, jól jönne egy firewire csatlakozós. Akárhogy is nézem, ez se tűnik olyan nagyon extra dolognak, hisz fw csatlakozó mióta létezik már. Nos nézzük, annyi bolt volt, biztos lesz ilyen...nézzük csak...hmm hátha ott...akkor ott..nem..és végül..de itt se...sehol se kapni
Na de, akkor nézzük meg ausztriát, végülis itt a határ nem messze, s az ugyancsak nagyon extra feltételekkel rendelkező új hdd-met is csak onnan sikerült beszerezni (2,5", 7200rpm, 100GB+ méret), mivel magyarországi nagykerek egyszerűen nem hajlandóak már több mint fél éve behozni (akkor jöttek ki ezek a típusok) csak külön rendelésre. És itt dobtam le végképp az ékszíjat: ott sincs. 3,5"-os SATA és FW-s van, 2,5"-os IDE és FW van, 2,5"-os SATA és nemFW van...de a 3 együtt? Az nincs.
Komolyan az a vicc jut róla eszembe, hogy a mi cégünknél a következő 3 lehetőség közül 2-t választhat: gyorsak vagyunk, olcsók vagyunk, rendesen megcsináljuk a munkát.Elnézést hogy szétoffolom itt az OT-t, de ezt ki kellett adnom magamból

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Whaskes
üzenetére
Én hanyag módon írtam meg annó, s ő gondolom nem számított erre, s csak lehúzta

De itt a javított: PH! OFF TOPIC StatisztikaAmúgy azért jellemző, hogy leggyorsabban a [Vad szex inszájd] alcímmel rendelkező telt be
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Whaskes
üzenetére
Kicsit régi lehet, linkek címéből itélve, még RI/OS3-as időkből maradt meg valahogy. Meg amúgyis, ez olyan lenne, mintha egy kézzel faragott szobrot akarnál folytatni esztergálógéppel
Majd ha egyszer nagyon unatkozok, lehet nekiesek és összeírom a maradékot, végülis nem kell annyira túl sok adat hozzá...de ezt ne vegyétek készpénznek.
-
Cathfaern
nagyúr
Ha már nosztalgia, ezt találtam egyik nap, egy ezer éve elhagyott ftp-men:
PH! OFF TOPIC Statisztika
Arra emlékszek, hogy valaki megcsinálta az összeszámlálást, de csak ide a fórumra írta le, aztán én csináltam meg ezt az xls, meg talán folytattam is még 1-2 OT erejéig...de ebben már nem vok biztos
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
Szerintem egyik olyan tagja a PH!-nak, aki megérdemelte, hogy övé legyen a 15k-s

Hmm 10k kié lett? Arról lemaradtam.EQMontoya: jogos, fel is vetem modok közt

Szerk:
Bár jobban belegondolva, lehet meg kéne tartani, olyan titokzatos számként, ez lenne a PH! "42"-je. És amikor eltelik pár év, és jön sok újonc, akkor majd lehet irogatni, hogy hehe, mi tudjuk miért is 43
-
Cathfaern
nagyúr
Azokhoz intéznék egy kérést / kérdést, akik USA-ból PH!-znak: egy közeli ismerősömnek szeretnék egy karácsonyi ajándékot beszerezni, azonban a kinézett cucc csakis netről rendelhető, és csak amerikai címre. Gondolom innen már sejthető mit szeretnék
Van-e valaki, aki elvállalná, hogy megrendeli és magyarországi címre postázza nekem ezt? Természetesen mindenféle postaköltséget állnék.
(mintha rémlene egy ilyesmi topic a PH!-n, de nem találtam meg, azért ide írtam
) -
Cathfaern
nagyúr
Az miért van, hogy mindig eltervezem, hogy igen ma lefekszek időben, azaz 9 és 10 óra közt, erre...lásd hsz-em időpontját

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
rangját nézted már?

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
burgatshow
üzenetére
Már csak az a kérdés milyen eddzés
aesir:
Szerintem tudsz, de egy próbát mindenképp megér, nem?
-
Cathfaern
nagyúr
Ez nagyon kész ez a kép. Eleinte sehogyse tudtam megfordítani, aztán a szemem sarkából néztem, úgy megfordult, viszont akkor meg vissza nem tudtam fordítani...közben megnyitottam egy külön fülön is, és most ha váltogatom őket, akkor mindkettőt másik irányba látom forogni, de szándékosan nem tudom irányítani

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Az első házasság az érzelem diadala az intelligencia felett.
A második házasság a remény diadala a tapasztalat felett.
A harmadik házasság a hülyeség diadala mindenek felett.
És a negyedik házasság?
Az a játékszenvedély diadala a bölcsesség felett.
U.I.:![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Alkoholista nevelde
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 11. nap: SKALD: Against the Black Priory
- PlayStation 5
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"