Hirdetés
- Pánik a memóriapiacon
- Fujifilm X
- Plazma TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Na megvan a kedvenc repülőterem [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
csizma_ska_n
üzenetére
Jobbklikk egyesével a képeken, aztán mentés másként. Így elkerülhető a sok egyforma kép letöltése is, másrészt a tálcán kínált pin@kért legalább egy kicsit szenvedjen meg az ember.

De [link] -
BlacKSouL
addikt
Van arról valami infó valahol, hogy Mo-on mik voltak az első domainek, és kb hogy néztek ki az első lapok, vagy ilyesmi? És kb mikor. Tehát mi volt amikor egy júzer leült a gép elé, beírta az iexplorer 2.0-ba, hogy www.valami.hu, és már működött a dolog? Illetve hogy kb milyen formában lehetett először elérni egyáltalán a világhálót?
Én mikor 97 környékén gépközelbe kerültem, immár W95-ön, akkor emlékszem hogy már flottul működött minden. 93-94 környékén viszont még a haverokhoz jártam AT-ket csodálni, meg PoP-t játszani. A kettő között nem voltam túl közel az informatikához. -
BlacKSouL
addikt
Szerintem áprilisban meg majd akkora hó lesz még, hogy a tökünk se látszik ki belőle. De ne legyen igazam. Nem normális az időjárás, ez szentigaz.
-
BlacKSouL
addikt
Süt a nap. Ez mostanában nagy luxus errefelé. Múlt héten is, mikor az országban átlag 16-17 fokok voltak, nálunk 6-7. Úgyhogy mi már nem is Mo. éghajlatához tartozunk, hanem a Szlovák érchegységéhez. Vagy az Alacsony-Tátrához. Viszont itt legalább nincs szélvihar, hóátfúvás, földrengés, árvíz. Igazából semmi nincs. És mégis van.
Jó reggelit!
-
BlacKSouL
addikt
válasz
dragonfx
üzenetére
1. Fog bound
2. The Medallion calls
3. The Black Pearl
4. Will and Elizabeth
5. Swords crossed
6. Walk the plank
7. Barbossa is hungry
8. Blood ritual
9. Moonlight Serenade
10. To the pirates cave
11. Skull and crossbones
12. Bootstraps' bootstraps
13. Underwater march
14. One last shot
15. He's a pirate -
BlacKSouL
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
[link]
sanyixXx: Johnny Depp szerintem egy nagy fazon, és utóbbi időben egyre jobban megkedveltem, a Betépve, A karib tenger.., és még 1-2 film. Az Ollókezű nekem nem tetszett, bár még erősen gyerek voltam mikor az újdonságnak számító HBO bejött, és azon nyomatták. De szerintem most kalózként parádézott. Mikor ment moziban, én akkor láttam, hálistennek feliratosan, mert szerintem úgy sokkal jobb. Nekem azóta is a kedvenc filmem ebben a kategóriában, a zenéje meg tökéletes és frenetikus.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Én lefekszem aludni, Jóreggelt mindekinek!
-
BlacKSouL
addikt
Egyébként bocs a múltkori kirohanásomért. Nem személyed ellen szólt, hanem a mentalitás miatt emeltem szót; mostanában sokszor futottam össze azzal, hogy az emberek panaszkodtak, de nem tettek a saját érdekükben, és ez csordult most túl kicsit.
Remélem nem vetted túl komolyan
-
BlacKSouL
addikt
És valami prioritási szint is meg van állapítva?:
![[kép] [kép]](http://img104.imageshack.us/img104/4696/keymediabugsn5.jpg)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2
üzenetére

Hát ez kész, ezen akkorát röhögtem..
Majdnem akkorát, mint Race egyik OT-topikeleji hsz-én.[link](De ezt mintha már linkeltem volna egyszer, és már akkor is jót röhögtem)Vagy mi van? Ez most ilyen Joker bug volt, vigyorex-bug..?
mod: És közben már mégiscsak hoppá..
sírok a röhögéstől
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Ezt én miért nem láttam még?: [link]
csapos: köszi
Janoska: na majd meglátjuk Te kihúzod-e addig.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Basszus, meg se ünnepeltem egyéves PH!-s mivoltomat..

-
BlacKSouL
addikt
válasz
Algieba
üzenetére
Mostanság ilyen rapszodikus. Néha megszalad, néha meg órákig üres. Mikor tavasszal először nézegettem be rendszeresebben, akkor néhány órára nem figyeltem, és máris oldalakat kellett lapozgatni. Az agyelszívós, Loitumás OT például igen hamar elszaladt. Vagy majd tavasszal megint lelkesebb lesz a banda?

-
BlacKSouL
addikt
És mennyire nyilvánvaló pofátlan átverést kéne megélned valamivel kapcsolatban ahhoz hogy érdemesnek tartsd a reklamálásra? Félig töltött konzervdoboz? 9 helyett csak 5 dl tej? 1liter benzin helyett csak 6 deci, vagy mi az az értékhatár, amire azt mondja az ember, hogy ok, át vagyok b...va, és tudom is, nem is érdekel különösebben, de azért az már sok?
Mert a gond itt az, hogy neked nem oszt-szoroz az a 8-10% ami hiányzik pedig kifizetted, de ha 1000 vagy 10000 emberrrel játszák el ugyanígy, akkor már igen vaskos pénzek vándorolnak oda ahová nem kéne. És utána csodálkozunk hogy valahogy nem úgy mennek a dolgok ahogy kéne. -
BlacKSouL
addikt
Neked lehet hogy nem, de éppen ezért meg a cégnek igen. Az ilyen csalásokat ki lehetne szűrni, ha nem csak legyintenének az emberek az ilyen dolgokra, hanem fellépnének ellene. Épp elég dologgal át vagyunk b...va, amiről nem is tudunk, legalább ami a szemünket szúrja ki azzal törődjünk kicsit.
Pár napja volt szó róla a rádióban, és nemrég szembesültem is vele, hogy rengeteg cég, főleg cipőboltok úgy hirdetik magukat, hogy ma este csődeljárás miatt végleg és örökre bezárják az üzletet, ezért olcsón kiárusítás van. Ez hosszú hetek óta megy nálunk is az egyik cipőboltnál, ráadásul erőszakosan tukmálják az utcán az emberre a szórólapjukat, de ha megkérdezem, hogy ugye maguk zártak be múlt héten is mindennap csődeljárás miatt, akkor hirtelen megsüketülnek, és nem hallják meg a kérdést. És a rádióban arról szólt a riport, hogy egyelőre nem tudnak tenni ellene, de bírságot kiszabhatnak a fogyasztó megtévesztése miatt, de ahhoz az kell, hogy bejelentse az ember ha ilyet lát. Sajnos sokan csak úgy elmennek mellette, és nem foglalkoznak vele, de szerintem ez nem túl szerencsés hozzáállás, mert vétkesek közt cinkos aki néma..
És erről az jut eszembe, mikor az embernek megdöglik a lova, és kihirdeti, hogy annak adja a lovát, aki nyer a sorsjegyen. Csak 1000 Ft a sorsjegy. Elad 100 sorsjegyet, majd megtartja a sorsolást, a nyertest ott tartja, a többieket hazaküldi. A nyertesnek aztán visszaadja a pénzt, hogy mivel a ló döglött, úgyse igen akarja azt elvinni. A nyertes kérdezi, hogy és a többiekkel mi lesz? Mire az ember: Na, hát nyertek ők?
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Akárhogy kerestem, nem találtam náluk utalást a poláros tulajdonságra, de még a Llumarnál sem. Van ott mindenféle hővédelem, UV-szűrés, fényáteresztés, karcállóság, színezés, de polarizációt nem találtam.

Másrészt én azt hittem, hogy a szélvédőn van egy csak polárszűrős fólia. Az más hogy az oldalablakok, meg a hátsó üveg, azt ismerem. De olyat én nem szeretnék.
Lehet hogy mégiscsak ki kell találnom a szélvédőre az én megoldásomat

Mindenesetre köszi. -
BlacKSouL
addikt
A Jazz ablakán van vertikális orientációjú polárszűrő? Ez valami tuti infó, vagy következtetted? Akkor jó eséllyel a City-én is van? Ez óriási. Vagy lemaradtam a szélvédőgyártásban, és már minden autón van ilyen?
Pont egy hónapja mondtam faternak, hogy van egy használhatatlan találmányom, miszerint a szélvédőkre kéne tenni fügőleges polárt, ami nappal kiszűrné a horizontális visszatükröződéseket, de ami az érdekesebb lett volna, hogy a fényszórókat gondoltam olyanra megcsinálni, hogy horizontális poláros fényt bocsátanának ki, és akkor éjszaka nem vakítana el a szembejövő. De itt egyből meg is bukna a dolog, mert akkor a saját fényszóróm vízszintes poláros fényét is kiszűrné a szélvédő, és akkor bentről nézve olyan lenne mintha nem is világítana meg semmit a környezetből a fényszóróm
Vagyis elvetettem a dolgot, de erre nem gondoltam, hogy az első fele működik a dolognak és már meg is oldották. 
-
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2
üzenetére
Hát az fura, mert minek tennének a színszűrő alá tükrözésgátló réteget? Elvileg pont az a lényege, hogy a szűrő külső felülete fényes, és ezt fedik le egy réteggel. CRT-knél is volt amin nem volt eleinte semmi, aztán egy időben olyan színes réteget húztak rájuk, ami pont szemből nem tükrözött, de oldalról igen, kb mint a szemüvegeken a lencsebevonat. Majd pedig mattították az üveg külső felületét, már a jó öreg MAG monitoromon is úgy volt, vagyis van.
Lehet hogy annál a monitornál a szűrő külső oldala maga volt AG-módjára kivitelezve
-
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2
üzenetére
Tehát jól értem hogy csak a vékony felső réteget, az AG-t kellett volna óvatosan lehúzni, és véletlenül színszűrőstől, mindenestől lehúztad? Vagyis amit én most az ujjammal meg tudok taperolni, ami olyan kellemesen ujjlenyomatos marad az maga az AG-réteg mint külső ''burkolat'' és közvetlen alatta már a színszűrő van? Vagyis az a barnás, több darab lehántolt kéreg, az a kettő együtt összetapadva?
Ej de kár, én is nagyon kíváncsi lettem volna a kész cuccra. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Racecam
üzenetére

Azt hittem mindenki alszik már.
Nemtom, most valami változáson mehetek keresztül, mert néha magam sem értem magamat. Valamit mintha szeretnék, de nem tudom mit. Valahol az agyam egyik szegletében mintha tátongana egy kitöltésre váró űr. Nem nagy, de mégis van. És akárhogy gondolkodom rajta, nem jövök rá. Valamit meg kéne csinálnom? Vagy túl sok mindent, és inkább halogatom tudomást sem véve róluk? Vagy esetleg várok valamit? (Ez mondjuk tuti, márciusra lesz új autónk, és kétségtelenül várom már, de ez nem nyomhatja el még 3 hónapon át az összes többi fontosabb dolgot) Kicsit mintha szétcsúsznának a dolgaim magam alatt. Hmm..lehet mogy mégiscsak elkélne egy nő az életemben? Örömök és bajok forrásai egyben. Talán...
A gyors számvetés szerint: tanulnom kell szombatra, meg kell írnom patchekkel egy cd-t, kéne írnom zenéket egy szombat esti buliba, amit még le kell zsírozni tutira, sürgősen neki kéne állnom ajándékokat nézni karácsonyra, de szokás szerint semmi de semmi ötletem(ah, szerintem most mintha ez lenne a fő bajom..) a szilvesztert is ki kell találni hogy legyen, rendet kéne raknom a kupiban ami elfoglalja a szobám 99%-át, és még pár dolog ami most így negyed3 tájban nem jut eszembe.
Asszem holnap reggel bevezetem a papírra felírni, megcsinálni, kipipálni módszert. Talán sikerül mindent megcsinálni.
Szívesen várnék ötleteket karácsonyi ajándéknak, aminek ajándékértékén túl azért hasznossága sem elhanyagolható. (fater villamosiparból nyugdíjas, anyám tanár) A baj az hogy a jelenlegi reális igényeink ki vannak elégítve, tehát olyat sem tudok amire nagy szükség lenne. Ej, pedig mindig megfogadom hogy márciusban elkezdem kitalálni.
Na most már teljesen kész vagyok, tényleg el kell mennem lefeküdni. -
BlacKSouL
addikt
Nah.
Habár ez felér most egy navégrével. És végülis annak ellenére hogy annál is inkább. Vagy anális inkább?
Kicsit hülye vagyok tegnap, ma remélem nem.
Jóreggelt mindenkinek addigis míg nekem jóéjszakát... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Hmm, mozgalmas időszak..
-
BlacKSouL
addikt
Na, kétségtelenül itt a tél. Kimentem az erkélyre, beleszagoltam a levegőbe, és összetéveszthetetlen tél illatot éreztem. Ne kérdezze senki mit értek ez alatt. Egyszerűen valami olyan összetétele van a levegőnek, amiből érzem. Ha hibernálnának és találomra felébresztenének, bármikor megtudnám mondani dátum ismerete nélkül is hogy melyik évszak van. Minden időszaknak megvan a maga jellegzetes aromája.
Úgyhogy jelentem, dátumtól függetlenül is: Itt a tél!
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Szerintem ez nagyon nagy: [link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bahama bug
üzenetére
Gyorskocsi utcát mondott a rádió, az meg asszem II.
mod: na meg I. is
mod2: eh, ha jól néztem pont kerülethatáron van, de még éppen az I.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Naná. A puska csak vésztartalék. De ugyanakkor 30-40%-ban segíti a tanulást. Ha tanulás közben írom a puskát, nem utána mint páran, akkor nagyobb az esély, hogy emlékezni fogok az anyagra, ha más nem akkor amiatt hogy pl adott téma pont nem fért ki, vagy milyen hülyén jön ki a lapon, vagy mindegy mi, csak beugorjon róla az anyag. Persze az egész semmit nem ér ha nem érti az ember hogy miről van szó. Ez utóbbival szerencsére még nincs gondom. És ha minden kötél(ideg) szakad, akkor rá lehet pillantani a cetlire.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ngabor2
üzenetére
Open System Interconnect - A hálózatokra vonatkozó rétegmodell. Az ISO Nemzetközi Szabványügyi Szervezet által kidolgozott referenciamodellt (ISO OSI hivatkozási modell, röviden: OSI modell) értik alatta, amely a különbözõ nyílt hálózatok, rendszerek összekapcsolására vonatkozik (olyan rendszerek, amelyek nyitottak más rendszerekkel való kommunikációra). Az OSI modell az ''oszd meg és uralkodj'' elvet alkalmazza. A modell szerint a hálózatot legjobban úgy lehet megvalósítani, hogy azt a feladatok szerint egymástól független különbözõ rétegekre osztjuk, ahol aztán az egyes rétegek egymással kommunikálnak. A modell hét réteget különböztet meg. Ezek a rétegek aztán a rájuk vonatkozó protokollok szerint végzik a feladatukat.
Fizikai réteg (physical layer)
Adatkapcsolati réteg (data link layer)
Hálózati réteg (network layer)
Szállítási réteg (transport layer)
A logikai összeköttetéssel foglalkozó rétegek:
Együttműködési (viszony)réteg (session layer)
A megjelenítési réteg (presentation layer)
Alkalmazási réteg (application layer)
Hát, úgy nagyjából.. -
BlacKSouL
addikt
Igen, közben találtam rá infót, de az tévesztett meg, hogy ISO szabványt meg mégis kidolgoztak belőle, tehát ISO szabvány létezett a modell alapján, de maga a modell nem kötelező, vagyis valóban, csak ajánlás.
Mint a Karib tenger kalózaiban. ''..the code is more what you'd call ''guidelines'' than actual rules..''
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Írd csak ki nyugodtan végig:
OFF TOPIC 35 - BlacKSouL free access to PH! and moderator rights
Na jó, ilyesmivel még csak nem is viccelődünk
-
BlacKSouL
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Nekem is csak most jutott valamiről eszembe, de állítólag ez a honlap már nem az mint ami először volt. A régin több kép volt. Meg az egyik német TV-s videón is (youtube-on vagy googlevideo-n láttam) ahol riport volt velük, ott is egy tök más honlap volt látható.
De aranyos a két kis liba
-
-
BlacKSouL
addikt
Védeni úgy hogy a nem zárhatóakat is zárhatóvá tenni. Máshogy nem lehet. A matrica csak az integritás-ellenőrzésre jó, annak éppen itt utánna lehet kérdezni hogy milyen ötletük van rá : [link]
DE szerintem erre sima felnyálazható papírmatrica is jó, ilyet meg fillérekért lehet kapni papírboltban bárhol. Lényeg hogy ne öntapadós legyen, hanem nyálazós, mert az öntapadós ha nem speciálisan perforált, akkor hekkelhető, de a nyálazóst nemigen szedi le senki épségben. Mondjuk ez védeni még mindig nem fogja, csak látszik, ha kinyitották.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Az OSI modell miért modell és nem szabvány? Rövid, puskába beírható választ kérnék.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
csapos2
üzenetére
Nem arra gondoltam, hanem az OT-vel kapcsolatban. Akkor úgy mondom, mije nem volt? Na, de erről egy szót se..
más: Mond valakinek valamit az hogy: pink.livedoor.com ? Vagy : www.nakedheart.info ? Csak mert kaptam egy mailt, még természetesen meg sem nyitottam, de NOD-on átjött, melléklete nincs, és ezeket a címeket találtam a forrásfájlban, az első egy usernév@ -al az elején a feladó címe, de a feladó neve és a tárgy helyén egy igen bizarr karaktersor áll. Nem tudok mit kezdeni vele, persze beteszem szűrőbe mindkettőt, de gondoltam hátha valami ártatlanabb dolog.
Vagy sima spam, dobjam be szűrőbe, töröljem és felejtsem el? mod: Gugli nem ad biztató dolgokat..
Ilyen e:![[kép] [kép]](http://img292.imageshack.us/img292/216/strangemailag6.jpg)
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Na és mi nem volt már megint..

-
BlacKSouL
addikt
Na akkor mégis én csippentettem el a valósághoz legközelebbbi szeletet a találgatástortából. Bár a szerintem érdemtelenül mellőzött canga szavam váltott ki mindenkiből ignorációt

Emlékszem emiatt majdnem fulladásos halált haltam az albink lépcsőházában. Ezt leadom de csak mert senkit nem érdekel. Szóval egyszer még vagy másfél évvel ezelőtt lementünk a haverokkal rugdosni a bőrt a pályán, meg egymáson, és vittünk magunkkal egy kis málnaszörpöt szomjoltónak, bár inkább nyálösszehúzónak volt jó. Amikor aztán kidöglöttünk, akkor visszamentünk az albérletbe, és az egyik srác aki nem lakott velünk, liftre várás közben elkezdte nézegetni a lépcsőházban postaládákon a neveket, és több érdekes között belebotlott egy Camaszotisz névbe, amin jót mosolyogtunk, majd én marha közben jól meghúztam a szörpöt, és ekkor egyszerre tévedt szemünk a Czanga névre, amit a hülyéje ki is mondott hangosan, mire én a kirobbanó röhögés miatt hirtelen nagy nyomással préseltem át az orromon a málnaszörp egy részét, miközben a másik felét az oxigénhiányos állapot miatt nagy erővel szívtam tüdőre, ezzel mintegy negyedórás folyamatos köhögést, a többieknek meg röhögést előidézve. De végülis szép lassan kijött az összes édes cucc a tüdőmből, és megtanultam hogy ivás közben nem szabad kinyitni az embernek a szemét, hallgatni bármit is a fülével, és gondolni sem szabad semmire.
Hát tán én is lefekszem, mert holnap puskát kéne írnom.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
Salgótarjáni mikroklíma jelenleg: Derült, felhőtlen ragyogó csillagos az ég, szélcsend van, a látótávolság minimum 5kilométer, 5°C fok a hőmérséklet. A Hold enyhén fátyolos, úgyhogy a látótávolságra vonatkozó megállapításomat módosítom: a látótávolság minimum 150.000 kilométer. Ha nekidőlnék visszapattannék.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
neongorack
üzenetére
Mert a nemespenész az kék nem ?

csapos: szereti hát, ha apró hópelyhekké van fagyva. A Rémszarvasok azt szeretik igazán.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Ej de kár, én is nagyon kíváncsi lettem volna a kész cuccra.