Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanyoll
addikt
válasz
asthring
üzenetére
Bennem is megfordult ilyesmi, mint azt fentebb/lentebb írtam.
Ha mindenes zoomot akarnék, akkor az a baj, hogy 16-85 helyett a 18-105 praktikusabb lenne, hiába élesebb az előbbi, azért a 2mm-ért és kb 5-7° plusz látószögért nem adnék ki többet, még ha lefelé minden mm számít is.
Akkor már vagy egy jobb UWA vagy egy tele szerűség, csak hát milyen...Amúgy haragszom rád most forceberg, mert elgondolkoztam egy d90-re való downgraden

-
csakb
őstag
válasz
asthring
üzenetére
Szia!
Igen, ezek két polrászűrőből készülnek, de ezt írja is az eladó. Így nyilván megjelennek a polárszűrőkre jellemző sajátosságok.
"(ugyanakkor könnyebben be is ég, bár ez lehet a brutál uv sugárzás miatt is)"
Biztos nem az UV miatt ég be, inkább a géped fénymérése gajdul meg a szűrőtől. A szűrő és az objektív üveganyaga igen jó hatásfokkal nyeli el az UV-t, a szenzor meg szinte teljesen érzéketlen rá.
"Ebből adódik a legnagyobb hibája, hogy nagyon durván csillog és tükröződik a nap fénye rajta, nappal szemben esélytelen fotózni:"
Ez a nem létező, vagy nem megfelelő minőségű tükröződésgátló bevonatok miatt van így. A Hoya Pro1 CPL-em nem csinál ilyeneket, jók a bevonatai, de nem is volt olcsó.

"A másik nagy hiba, gondolom az interferencia miatt maximum állásban nem egyenletesen sötétít."
Ezt is írta az eladó (korrekt módon, tetszik).
Szerintem nem interferencia, hanem a szűrőre nem merőlegesen beeső fénysugarak okozzák a problémát. A polárszűrő a merőlegesen beeső fényre viselkedik optimálisan, a ferde szögben jövő fénysugarakra kicsit más a hatása. 18 mm-en viszont ezek is részt vesznek a képalkotásban. A szimmetrikus mintázatban a két szűrő majdnem merőleges polarizációs iránya jelenik meg szerintem. Hosszabb gyútávon nem lesz ennyire zavaró. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Playstation 4 Slim 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest