Hirdetés
- AI-ra hangolta legújabb NUC mini PC-jét az ASUS
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
A Canon topikban már feltettem ezt a kérdést, de ez jobban objektív téma, és nem akartam ezt tovább boncolgatni ott. Tehát. A véleményetekre lennék kíváncsi.
Extrém nagylátószög érdekelne, és a kérdésem az, hogy halszemet, vagy aszférikus nagylátót érdemesebb venni?
Tudom ez is ízlés kérdése, mindenkinél más, van aki az egyenes vonalakat kedveli, van aki a görbületekkel játszik szívesen.Én sporthoz, és egyéb helyzetekben, érdekes szögekhez használnám, leginkább videó módban, de mivel az extrém nagylátó eddig ismeretlen terület számomra, ezért kérdezem, hogy inkább haleszem, vagy inkább normál nagylátó?
konkrétan egy Samyang 8mm f/3.5 és egy Sigma 10-20mm f/4-5.6 (ár miatt csak ez) között gondolkodom.
A másik topikban *Ropi* említette a Tokina 11-16-ot ami valóban remek darab, de ennyit már nem tudok kiadni. (ha használtan nézzük, akkor az említettek használtan ugyan úgy olcsóbbak).
De a fő kérdés mégis az, hogy halszem, vagy "egyenes" nagylátó.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- OLED monitor topic
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Autóhifi
- OLED TV topic
- Kés topik
- Exkluzív órák
- Adobe Lightroom topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Beszámítás! Asus TUF A17 FA707RR FHD Gamer notebook - R7 6800H 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB W11
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Kolink Citadel FSP 500W
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Szép állapotban Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 i5-1335u/16 GB/256 SSD/FHD+/IPS/Garancia 2027
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest