Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• skippper

senior tag

Ritkán szoktam ide írni, de úgy érzem ezt most érdemes megosztanom...

Szóval kezemben van végre a Tamron 70-300 VC USD, kicsit paráztam tőle, hogy milyen lesz, mert még nem sok teszt van róla neten. Nikon 70-300 VR-je legendásan jó, de nincs az a pénz, amiért azt választanám ezzel szemben.

Ami a pár napos használat után a legszembetűnőbb : ez a VC brutális :Y Nem tudom mit dobtak össze, de nem akarok hinni a szememnek. 300mm 1/5 s egymás után 3 éles kép. 300mm 1/15 1/20 körül kivétel nélkül élesek. Persze ez függ attól is, hogy ki hogy tartja a gépet meg mennyire van sebész keze, de azért ez duuuurva (sokkal jobb, mint Nikonék VR-je)

Élesség : tökéletes már tágra nyitva is, minden gyutávon FX objektív lévén a D90-emen még jobban érvényesül, hogy az obiknak a közepén jobb minősége van (főleg Tamronék szoktak rá arra, hogy a kép széleit elhanyagolják, inkább feláldozzák a középső minőség érdekében)

Fókusz : halk, gyors. Sokkal jobb mint a Tamron 28-75 F2.8 fókusza, vagy mint a régi 55-200 VR-é. Eddigi tapasztalataim szerint pontos is, bár még nem volt alkalmam komolyabb stressznek kitenni.

Külcsín : szépen megmunkált, jó anyagokból van, jó súlyban. Persze nem hasonlítható L szériás Canonokhoz, vagy a fényerős Nikon telékhez, de igencsak látszik rajta, hogy nem S-Budget

Ami nem tetszik : Gyűlölöm a Tamron obikban, hogy a frontlencse szinte "kilóg" a tubusból. Nagyon könnyen karcolódik, különösen ajánlott tenni rá átlátszó szűrőt vagy UV szűrőt.

Ami még kicsit zavaró : erőteljes kék CA. Utómunkával eltüntethető, de azért kellemetlen tud lenni.

Összességében : imádomimádomimádom, nagyon megérte az árát

Új hozzászólás Aktív témák