Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Kompakt vízhűtés
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
válasz
Slowman
üzenetére
A 24-70-es Sigmáról én eddig nem hallottam szinte semmi jót, ergó szerintem nem jó választás. Nagylátó (17mm) elég sokszor jól jön, és a Tami 17-50-ről elég jók a vélemények. Képminőségileg majdhogynem egy szinten van a Nikon 17-55-tel (ami használtan 210 körül van), beépített motoros, viszonylag gyors fókusz, és a VC-s verzió még stabilizátorral is rendelkezik. Én a Tamron-t venném

Amúgy én is hasonló cipőben járok(tam), erősen gondolkoztam a Tamron 17-50-en, de végül arra jutottam, hogy a 16-85 VR-nél nekem jelenleg nincs jobb alapzoom
Egy olyan obi létezik a világon, amire elcserélném: a Nikon 24-70/2.8. Nekem ez a gyútáv kell, és kész.
"Emellé" nyár elején lesz egy 80-200/2.8, sportra. Modellfotózásnál nem éreztem még olyat, hogy nagyon kéne a plusz fényerő... Max közeli portrénál a háttérmosás miatt, de arra meg ott lesz a 80-200 f2.8-on... A 16-85VR szerintem a legjobb átfogású alapobi. Egészen nagylátótól kisteléig, tájkép, városi fotózás, modellfotózás, portré, tárgy, akármi szinte jöhet neki (a fényerőt leszámítva)Aztán azon is gondolkoztam, hogy veszek egy fixet, vacilláltam az AF-S 50/1.4 és a 35-ös között, végül arra jutottam, hogy nem használnám sokat... vegyük megint a modellfotózást: mindig kell a nagylátó, és a kistele is. Egy 35-ös vagy 50-es fixet mindig cserélgetnem kéne a látószög miatt... Persze jó kis "alapobi", ez a duma...
Egy szó mint száz: a következő obim lehetséges, hogy egy Nikon 24-70/2.8 lesz majd, de az ára miatt eléggé jövőidőben... Hacsak elő nem jön valami új dolog...

Új hozzászólás Aktív témák
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest