Új hozzászólás Aktív témák
-
Grófnő
csendes tag
válasz
Honkydoo #598 üzenetére
ez így egészen jó!
xp használó vagyok, nem is nagyon tervezek átállást win7-re, majd talán egyszer. Filmeket régen néztem már az az igazság, hogy nagyon nincs időm ilyenekre, néha csak úgy futtában e-mail-t nézek, meg böngészgetek, ennyi. Szegény nem fogja ezt fel!persze ez mostani állapot, ki tudja később mi lesz, de akkor se esek majd neki "játszani" vagy filmet nézni, ha lesz egy kis időm. ezért talán az ion előnyben van nálam.
-
Grófnő
csendes tag
válasz
Honkydoo #596 üzenetére
Az élettartamot úgy értettem, ahogy te leírtad kb., csak akkor már nehéz volt megfogalmazni a mondandóm. Szerintem ő is főként a teljesítményre akart rávilágítani, én meg győzködtem, hogy amire kell, arra semmi értelme venni egy rendes pc-t, mert azért nekem is fontos a fogyasztás. a másik mániája egyébként az egymag-kétmag dolog, ezek mit tudhatnak Atom formájában. falra mászom már tőle!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Honkydoo #563 üzenetére
Irreálisan magas az összes ITXes Atomos "vacak", köztük az IONok ára a többi piacon levő cucchoz képest. Okés, hogy kicsik és energiatakarékosabbak, de cserébe ezért igen gyenge teljesitményt nyújt (bár sok dologhoz nem kell erőgép.., de hát akkor is). Igazából ami miatt megvesz az ember egy ilyet az szerintem a mérete és, hogy csendesek. Akkor jó ha még venti sincs bennük.
Mert kevesebből összerakható egy jóval erősseb gép is, de hallgathatod ahogy pörög a táp ventije még ha a proci passzivban esetleg el is menne. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Honkydoo #524 üzenetére
A normál ATX csatlakozó a 24 pines alaplapi? Csak azért, mert árgépen ugyanaz a kép van kinn az azonos processzorokkal szerelt gépeknél.
Na most összedobom a gépet fejben, és ideírom szerkben.
szerk.:
Lap 47k
NEC DVD-író 5k
1x2GB DDR2 800 10k
320GB WD 10k
Codegen ház 7,5k
Összesen 80k.
Ennyit biztosan nem költök rá, nézek valami olcsóbb megoldást.
Mondjuk ezt:
Gigabyte MIB T5140 12k
ASUS ION lap 35k
Ez már csak 72k. -
vfeco
aktív tag
válasz
Honkydoo #471 üzenetére
Szia!
Köszi a tippeket.
A DVD meghajtót megrendeltem iPonból (Samsung Sata Slim), a linkelt hirdetésben is van, de sajnos előlap nélküli.
A Zalman venti viszont jónak tűnik. Rákeresek.A házikót összeraktam, képek hamarosan...
A hűtést mindenképp meg kell oldanom, mert a gyári ZOTAC kisventivel alacsony fordulaton Win7 + 1080p mkv alatt 80 fokos a két mag.A hozzá adott M-Tech külső 65W-os tápot és 24 pin átalakító áramört pedig eladom belőle, mert erre nekem nem volt szükségem. Ha valakit érdekel írjon. Erről is lesz kép hamarosan.
Üdv,
Fecó -
kingabo
őstag
válasz
Honkydoo #391 üzenetére
A 302 és a 202 úgy tudom csak előlapban tér el egymástól. Saját tapasztalatomat írtam le, igaz nem ionom van, de a 8cmes venti is bőven elég. Sőt ahogy DBob írta még a 6cmes is.
(#392) DBob: minimális összegért vehet egy halkabb 8cmeset és nem lesz gond a 6cmes hangjával.
(#393) szabi__memo: igaz nem non-stop megy a gépem, de a régi vinyóm nyáron nem ment 40-45 fok fölé nagyobb használat alatt sem, ami szerintem még bőven belefér a jó kategóriába.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Honkydoo #364 üzenetére
Anno én is számolgattam, ezért vettem meg az ASRock ION 330-at... Ráadásul most csak 69.5k.
-
kingabo
őstag
válasz
Honkydoo #322 üzenetére
Régebben én láttam árgépen, a point of view ion-ra keresve még 1et talál, de sztem az csak fenn maradt a honlapon.
A 3 atomos topik közül valamelyikbe(ez, az atomos topik, meg a gclf2 topikja) beírtam annó mennyiért volt, mert terveztem, hogy ilyet veszek végül olcsóbban (és sztem jobban) jöttem ki egy wdtv-vel. -
dabadab
titán
válasz
Honkydoo #289 üzenetére
"Jol nézem, az Asus lap néhol tényleg 15W-al többet eszik, mint a többi?"
Nem, rosszul nezed. Az a lap pont ugyanannyit eszik, mint a tobbi, viszont a rakotott sima ATX tap ekkora fogyasztasnal rettenetesen alacsony hatasfokon uzemel. Szoval az a plusz 15 wattot a tap futi el, nem a lap hibaja (a PH-s Zotac tesztben, ahol szinten sima ATX tapot hasznaltak, szinten hasonlo eredmenyek szulettek).
szabi__memo: Zotac, mint garancia? ROTFL. Az IONITX elso kiadasaban (ebbol Mo-ra szerencsere nem kerult) nem mukodott az USB-s wake, mert elfelejtettek suspend alatt feszultseget adni az USB portra, a PWM-es venticsatlakozon meg nem mukodik a PWM, fixen max fordulatszamot ad.
-
rATdrAgOn
senior tag
válasz
Honkydoo #127 üzenetére
Hejhó!
Egyikkel sem.
Szintelen kültéri kétoldalas ragasztószalaggal.
Ez azért is jó, mert nem olyan csumpi mint a gumicsavar, másrészt elfér (sajna a modecom kivágása inkább 90 mm-es ventihez lenne jó, harmadrészt elég jól elszigeteli a rezonanciától a házat.... diszkre is lett menetközben megoldás (mert rezonál mint a zállat). Diszkhez való szilikonbetétet megvágtam, hosszú csavar bele és máris sokkal jobb lett a végeredmény.
-
kingabo
őstag
válasz
Honkydoo #102 üzenetére
Elvileg a borda pont a ház tetején lévő rács alá kerül, ahova kivülről minden gond nélkül lehet tenni egy ventit, bár tény elég hülyén néz ki.
De nekem az a venti nem tűnt túl vastagnak és a gclf2-n lévő bordák is kb olyan magasak mint a hátlapi csatlakozó és efölé többen betettek a normálnál vékonyabb ventit.
-
-
dabadab
titán
Az nem sajat tap, hanem DC/DC adapter, bovebben itt.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpársportok
- Elektromos autók - motorok
- Tőzsde és gazdaság
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest