- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Van egy asrock 330 ion gépem, és szeretnék rá usb3-at varázsolni vagy e-satát. Mivel gyors sata vagy USB 3 HDD-t szeretnék rátenni, hogy nasként és médiatárként használjam.
Erre van szerintetek megoldás?
A sima USB túl lassú -
djsiegfried
tag
Sziasztok
Szeretnék egy pici segítséget kérni. Van egy Asrock ION 330 HT gépem. A gyári telepítő cdvel felraktam minden drivert. Hardveres gyorsítást csak MPC_HCvel tudok kihozni a gépből, máshogy sehogy sem. A megjelenítés beállításokon belül pedig nem lehet a ''troubleshooting''re kattintani a módosításokhoz. Valamit nem jól telepítettem fel? Köszönöm
(Egy játékot szeretnék vele kipróbálni, de mindenhogy szaggat.. King of Fighters XIII steam edition. Köszönöm)
-
qpakcovboy
őstag
Továbbra is rengeteget küzdök az ION 2-vel. Annyi biztos, hogy a videókarival van gond és szerintem 100 %, hogy driver probléma 331,65 van fent a gépen. Ezzel sikerült elérni, hogy legalább a youtube videókat lejátssza, de a 1080P-s filmek letörik a szarvát. A legidegesítőbb, hogy excellben is elég lassú, olyan, mintha kevés lenne a videóteljesítmény. Kérem, hogy akinek működik írja meg, hogy melyik drivert használja.
Előre is köszönöm! -
vtechun
veterán
válasz
qpakcovboy #741 üzenetére
próbáld ki olyan böngészővel ami nem "grafikusan", hanem karakteresen görget (lehet, hogy ezt lehet állítani is a motorháztető alatt) azt hiszem az opera alapból ilyen, de egyébként ezzel én is szoptam már egyéb esetekben, nem tudom mi lehet az oka.
-
qpakcovboy
őstag
Valaki mondja már meg, hogy ez tényleg egy fos kártya, vagy csak a driver fos hozzá. Eddig a youtube videókat nem tudta lejátszani, most feltettem rá a legfrissebb hivatalost drivert és youtube úgy ahogy megy. Viszont excellben meg ha kicsit nagyobb táblázatot töltök be, akkor akad...
-
qpakcovboy
őstag
Segítséget szeretnék kérni, azzal kapcsolatban, hogy van az irodánkban két gép (Sapphire EDGE HD 2) amiben egy nvidi ION 2 grafikus kártya van.
A problémám az, hogy a weboldalak, vagy egy excell tábla lefelé/felfelé görgetése gondot okoz neki, a kép szakadozik. Elég sok dolgot kipróbáltam már, de nem tudom megoldani a problémát.
A Gépen W7 64 bit home van felrakva, és hivatalos nvidia driver (mindenből a legfrissebb). Tudom, hogy ez nem egy erős gép, de azért ne okozzon már gondot a netezés, vagy a munka.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Tucsokfej
csendes tag
Sziasztok!
Asrock ion 330 HT-m van és a you tube-ot nem bírja, megáll a kép és a hang baromira lelassul. Másnál sem szereti a flasht? Mitől lehet?
Windows ultimate 64bit, directx 11 a legújabb NVidia driverem van.
Köszi! -
LeGo89
csendes tag
Hi all!Lenne egy kérdésem mert itt megakadtam..van egy Asrock ION 330 Pro gépezetem,win7-t volt fent ,de most lecseréltem xp sp3-ra,a gondom a következő:
youtube-on nem megy a hardveres gyorsítás,tehát 720p és 1080p nagyon szaggat...Frissitettem drivert,divx-et,ha megnézem jobb klikkel a flash-t bevan állítvahogy hardware acceleration,de mégis szaggat.Google Chrome-ot használok.Windows 7-en ez működött...Valaki esetleg tudja a választ?vagy valamit még nem tettem meg?Előre is köszönöm a választ!..
-
Ahogy a teszteket elnezem, azert van teljesitmenynovekedes (1-10%). A fogyasztason tudtak nemileg javitani az nm10-es vezerlo hasznalataval, ami ugye szolgaltatasait tekintve eleg karcsu, de a htpc celokat kiszolgalja! A kerdes inkabb: miert lett dragabb, ha nem sokkal jobb, viszont hatekonyabb? Ezt nem tudom megvalaszolni...
-
-
-
Ezt latta mar valaki? Tapasztalat? Az ara mindenesetre teljesen barati!
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv!
Új kérdés!
ION vagy ION2? Grafikailag melyik az erősebb? Vagy miért (volna?!?) jobb az új verzió?
Köszönöm.
-
Bird
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #722 üzenetére
azért ezt linkeltem, mert az IONITX-O-E-t lapot MO-n nem lehet kapni...Arra amire használni szeretnéd az IONITX-A-E is tökéletesen megfelel
-
Bird
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #720 üzenetére
Igen, megtaláltad az Atom maggal szerelt tutit...
Ezzel a lappal tutira nem fogsz csalódni...
A legolcsóbban raktárról itt juthatsz hozzá: Digitaltrend
Én is tőlük vettem az NM-10-A-E-ION-t, akkor nem volt raktáron Zotac IONITX-A-E. Ez kell neked... -
TESCO-Zsömle
titán
Való igaz.
Bár engem inkább a processzorok témaköre érdekelt, mert a VGA kb ugyanaz...
Ugye ebben egy mobil proci dübörög az ION alatt DDR3 rammal.
-
Bird
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #718 üzenetére
akkor pedig a szerény véleményem ismertetésre került!
-
Bird
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #716 üzenetére
Hmmm...Ez a ZOTAC NM10-A-E-ION Kit Dual Core D510 1,66 Mhz (cache: 1Mb) sebességű, ami az általad leírtakhoz abszolút ideális... Hangja szinte semmi, szóval egy halk multimédiás gépnek ideális!
Azért nehéz, mert HD-s filmeket is akarsz nézni - legalábbis úgy emlékszem írtad... Ha csak letöltő, netes gép lenne, akkor nyugodt szívvel ajánlanám a sima NM10-et 0 hanggal... de mivel kell a multimédia is, ezért írtam az ION2-t. -
TESCO-Zsömle
titán
Hi!
Először is köszönöm a választ.
Azt tudtam, hogy ezt 'erre' találták ki, de annyiféle procival árulják, fene tudja melyik a jobb, és szükségem van-e rá...
Az archiválás nem gond, az 100% vinyóra megy. Úgy használom a vinyókat, mint más a DVD-t. Egyszer teleírom, és kész. XBMC, távirányító szintén nem érint, mivel monitoron tolom.
Azért kéne a cucc, mert a 'nagy gépet' nem lehet éjszaka járatni (hangos), és netezni, zenére, filmre amúgy is pazarlás.
-
Bird
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #714 üzenetére
Üdv!
Mivel a gép multimédiára, letöltésre, internetezésre lenne szánva szerintem bőven elég lenne neked az Atomos rendszer egy ION1/ ION2 GPU-val. Én a helyedben magam raknám össze a konfigot, ZOTAC MAG-ot biztosan nem vennék. Mivel letöltésre is használod majd- gondolom fontos lehet az archiválás is, ezekbe a cuccokban nincs DVD író, ami egy HTPC gépnél elengedhetetlen legalábbis szerintem.
Multimédia oldalról megközelítve a dolgot az NVIDIA ION megoldásai a legjobbak, más alternatívát - amennyiben az alacsony fogyasztás is valamennyire fontos (bár az ár/érték arány lehet nagyon is kérdéses) nem igen tudok elképzelni... Egy XBMC Dherma-val ami a DXVA2-őt is támogatja nem lesz gondod a nagyfelbontású filmekkel sem. Egy profibb távirányító, esetleg kisméretű vezetéknélküli billentyűzet csak fokozza az élményt.
Egy SSD-vel megtámogatva, valamint egy nagyobb HDD-vel (a letöltéseknek) megspékelve valóban egy klassz kis géped lehetne
Persze biztos vannak akik másképp látják, én a saját tapasztalatomból indultam ki, tehát mondhatni elfogult is lehetek az egyik irányban
Mondjuk a kényszerűség vitt rá, de útólag nem bántam meg semmit
A saját koncepcióm képekben pedig itt található. -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Fontolgatom egy letoltős/netezős filmezös kisgépecske beszerzését. A fogyasztás nem nagyon számít, az egyedi ház mellé egyedi hűtés se jelent gondot, így a teljesítmény és az ár a sarkalatos pont. A gép 24/7 menne, míg el nem avul. Legkomolyabb igénybevételnek a fullHD filmeket jelölném meg, Win7 és letöltés mellett.
Láttam, hoyg már vannak Pentium és Celeron procival szerelt IONITX-ek is, valamint nézegettem a zotac nettopokat. Itt találtam AMDset is, ami kifejezetten tetszik, de erről még kevesebbet tudok, mint az ION-ról magáról...
Sajnos nekem is itt cseng a fülemben a "több jobb" elv, ami ellen nehéz harcolni megfelelő tudás híján. Simán megvenném 300$-ért a 1.3 GHz-es SU4100-al szerelt ION1-es nettopot, és valszeg a teljesítményével nem is lenne gondom, de könnyen lehet, hogy a 240$-os ATI/AMD-vel szerelt gép is elég lenne.
Ezért kérem segítségeteket, hogy lámpásim legyetek az adatok sűrű, fekete ködében.
Előre is köszönöm.
-
-
Shape
aktív tag
Hello mindenki.
Olyan kérdésem lenne hogy valaki ismer olyan ION-os alaplapot amin nem PCI-x van hanem sima PCI.
Azért lenne nekem fontos mert nem szeretnék vga kártyát rakni a gépbe hanem egy régi PCI-os DVB-s tunert szeretnék használni ion-al.Ha valaki tud mondani egy olyan típust amit még most is lehet kapni akkor azt nagyon megköszönném.
-
vegyszer
addikt
kihaltunk?
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
actival63 #672 üzenetére
Hali!
Konkrétan ilyen lapom van (szükségmegoldás). Amit el tudok mondani róla, az a következő:
Sajnos nem olcsóbb, mit egy mATX + dualCeleron kombó, 32 ezerbe fájt, és még ramot iskellett venni hozzá, ami szintén nem volt olcsó, 13 ezer forint, de vigasztalom magam azzal, hogy legalább már DDR3-ast eszik.
Előnyök:
-marha kicsi, miniITX-es (a legtöbb házba belemegy, mert az ATX furatokkal kompatibilis.
-iszonyat jól fel van szerelve kimenetekkel, és ez most nem vicc. DVI, D-SUB, HDMI (!), négy USB2 integrálva (+4 darab kivezethető!), két venticsatlakozó, 5.1-es hang, a 16X PCI-E már csak hab a tortán
-nagyon okosan van kialakítva, és betáplálásból csak a minimumot igényli. Nem kell hozzá P4 aljat sem a tápról! Csak egy régi, bontott ATX 1.0-ás táp, és mehet a móka.
-a kondik szilárdelektrolitosak, tehát némi tartósság i van a cuccban.
-a ventije ugyan kicsi, de egyáltalán nem zajos, és még szabályozható is! (a saját ASRockOC nevű proggi tényleg működik)
-Az egész cucc amúgy harmatgyenge az asztali PC-kkel szemben, ám a BIOS-a kiváló! Jó biossal találkoztam már, de ilyennel az integráltak közül még sohasem. Nagy alaplapoknál ugyan alap, de ilyen finomságok is megtalálhatóak benne, mint a tuning, és feszültségopciók (VCore, Vmem, VNorthBridge), az FSB egy MHz-ként állítható, és működik is (elég egy timedemo-t indítani Quake 3-ban, mindjárt látszik is.)
-A grafikusmag-sokkal, de sokkal jobb a hókamóka Intel megoldásoktól, és kapaszkodjatok meg, még tuningolható is! (Az eddigiekből úgy tűnik, mintha orálisan elégíteném ki az ASROCK-ot, holott van még slusszpoén. A GPU BIOS-ból tuningolható, méghozzá aszinkron módon - CUDA magok vs. shader frekvencia!!! A gyári 450MHz-t egészen 600-ig feltornázhatjuk, a shadereket 1350-ig - a 600 erőlködés nélkül megy is, a GPU-Z-ben leellenőriztem, és a játékokban is meglátszott.)
-a régebbi játékokat erős kompromisszumokkal, de elviszi, méghozzá játszható FPS-ekkel. Itt konkrétan a CoD2-re gondolok, ami tuninggal még füstben sem megy 40 frame alá másodpercenként. (a beállítások: 800X600, anizo, minden textúra extra, no AA, soften shadows world only, DX7)
-Raktam alá egy GF7600 GT-t is, hogy megnézzem, mit tud. Hát így még többet. A régebbi játékoknál (szintén COD2, Most Wanted) már a szűrőkkel is babrálhatunk, 4XAA-val is lehet tolni 1280X720-ban is, és most nem kamuzok!!!
-Szinte semmit nem melegszik még erős tuning alatt sem. DUAL-Prime-val meghajtva sem ment 60 fok felé, pedig olyan terhelést a moha életben nem kap majd.
Szóval majd elpukkant tőle a brém, de azért jöjjenek a negatívumok is, bár túl sok nincsen, ezek:-A lap alig hallhatóan, de sípol. Engem spec. nagyon idegesít. Mondjuk most nyitott házban van, és a fülemtől 50 centire, de azért mégis...
-A DVI elég szerencsétlen, mert a D-SUB-DVI átalakító nem megy rá, ugyanis az alaplapra integrált aljzatból hiányzik négy darab érintkező-fogadó hüvely. (Wikipédia, az ottani ábrán C1-C2-C3-C4-nek jelölve, [link]). Gondolom ez a négy hüvely az átalakító miatt van, a natív DVI-os monitorok csatlakozóján nincsen.
-az 1080p-s filmeket (egyelőre, mondom én) nem viszi. A 720-al természetesen röhögve megbirkózik.Hát ennyi az evangélium, amit mondani tudok róla. Nem fényezem túl, mert a régi konfigomhoz képest a fasorban sincs a teljesítménye (C2D 7200, GeForce 8800GT), de kategóriájában messze a legjobb megoldás. A többiek (Asus, Zotac) DDR2-ővel mennek, ami manapság már kifutó memóriatípus, és ehhez képest ultrabrutál drágák, igaz, szerintem ez sem olcsó (az ASUS 40-től felfelé, WiFi-vel 53k magasságában, Zotac dettó - 129 font a WiFis verzió).
Amikor pedig azt hinnéd, hogy kifogytam a dicsérő szavakból, álljontt végszóra még egy jó feature: két, E-SATA, melyek a gép kikapcsolt állapotában IS (nem áramtalanított, vigyázat, csak kikapcsolt) is töltik az USB-s cuccokat (mobiltelefon, mp3-lejátszó)!!!
-Azt hiszem, elég jó vásár ez a lap, punktum.
-
M0rph3u$
csendes tag
válasz
vegyszer #705 üzenetére
Pár napja vettem egy új ionos lapot (ZOTAC NM10-A-E-ION) Még nem igazán győzött meg, bár az is igaz, hogy nem volt időm megkeresni a megfelelő programot / drivert hozzá.
Videókártya driver nélkül: win média player: a sima dvd film is akad.
A laphoz kapott driverrel már simán vitte a dvd és a 4 gigás 720p-s filmeket.
A 8 gigás 720p-s film már akadozott, sőt néha szét is esett a kép -> valószínűleg driver vagy lejátszó probléma (mkv win7 + vlc1.1) Az 1080p-st még nem próbáltam.De a kis ventilátor szinte hangtalan. Az egész rendszer kb 30-35W-ot eszik!
-
vegyszer
addikt
az új ionokról van valakinek testközeli tapasztalata?
-
quby
őstag
Sztem a TV-d amugy sem nagyon tud mit kezdeni a TrueHD ,DTS-HD-vel Esetleg lemuxolja sztereóra. Arra meg a PCM is több mint tökéletes. Ha meg veszel erösitöt akkor azon lesz optika vs coax. Én is görcsöltem rajta egy ideig hogy kipaszirozzam a hdmi-n de csak kiváncsiság kedvéért. Nekem egy Harman Kardon Erösitöm van amin van opt is meg koax is. Szerintem nem érdemes vele szivni ha sztereóban megy. A DTS-HD vs DTS különbség pedig csak igen drága (erösitö+ hangfalak>400k) cuccon jön ki. És asszem ha aktiv a digitális kimenet akkor nincs analóg, csak mégegy hangkarival.
-
válasz
TESCO-Zsömle #698 üzenetére
Olyat csak via gyárt tudtommal
-
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Érdekelne, hogy van-e Pico-ITX méretű alaplappal szerelt ION-os gép.
Köszönöm!
-
vtechun
veterán
ION vagy ION2 alkalmas HD audió kivezetésére? DTS-HD, Dolby TrueHD ?
nem nagyon találtam róla infót.
-
vtechun
veterán
sziasztok, ASUS AT3N7A lapom van, linux, xbmc, valakinek sikerült már hdmi-n kivezetni a hangot? LG TV-m nem akar sehogy sem megszólalni HDMI-n keresztül. hazimozi erositot tervezek venni, de ha nem muszik a hdmi-n a hang, akkor sok ertelme egyelore nem lenne szamomra.
-
Palika71
őstag
Ezt nem tudom, mert az Asuson nem volt SPDIF.
De érdekességképpen jelzem, hogy az új csodámon (XPS 13) ugyanez a probléma, mivel ugyanolyan VGA-val működik.
A hangot muszáj audió kimenetről az erősítőre tennem. Mondjuk ezen van SPDIF is.
És még az is érdekes, hogy Dell kézikönyve azt írja, hogy a képet a HDMI-n kell kivinni a TV-re, és a hangot meg vagy a füles kimenetről.MOD: Mégsincs rajta SPDIF. Az DisplayPort, amire én gondoltam.
-
totoka2
tag
ehhh... csak sikerült rájönnöm. Köszi a segítséget!
Akkor ezek szerint vagy HDMI-n ...vagy a normál kimeneteken (elöl/hátul/SPDIF) van hang , de egyszerre mindkettőn nem lehet ? -
totoka2
tag
válasz
Palika71 #686 üzenetére
Egy picit részletesebben leírnád mikor hová kell kattintani ? ... mert nálam nincs "lejátszó eszközök"...vagy csak nem jó helyen keresem.
Kép volt, csak hang nem volt a TV-n ...ez idegesített.
(múlt időben, mert egyik rokonomnak vettem, megbízásból, és csak néhány napig volt nálam a Samu, de a hang beállítása a későbbiekben is fontos lesz majd a saját TV-vel) -
Palika71
őstag
Szia!
Szedd le mind a kettő drivert és telepítsd fel.
Aztán a jobb alsó hangszóró jelre jobb-klikk, majd a "lejátszó eszközök"-ben, a HDMI-t alapértelmezettre állít.
Persze csak akkor, ha be van dugva a kábel.
A Samsung TV-ket szeretnie kellene. De ha nem szereti, akkor is rácsatlakozik a TV-re, csak hang nélkül (na meg a 25-30 fps-ből jó ha a fele átmegy). -
totoka2
tag
Sziasztok !
Volt itt már aki említette, hogy bizonyos TVkkel nem megy a HDMI kimenet hangja. Egyéb fórumokon is emlitették ezt a hibát. Én egy Samsung TVvel próbálkozom, de nálam sem van hang. Próbáltam az nVidia oldaláról letölteni a legújabb HDMI drivert ...de a hang beállításnál nekem nem is jelenik meg a HDMI opció, csak az analóg, előlapi, SPDIF, és ennyi... sehol HDMI ... hol lehet ezt bekapcsolni egyáltalán ? -
Iginotus
addikt
MSI Wind U210
Bár nem ion de összehasonlításnak jó lesz.
Mindjárt körbe is nézek, hogy mennyivel gyorsabb az ion, ha gyorsabb mint ez. -
Iginotus
addikt
Eddig ezeket találtam:
Toshiba Satellite A300
Inkább notebook mint netbook, ezé drága is
Lenovo IdeaPad S12 ION
Minőségi még tetszik is
HP Presario Mini 311c
Ocsó kicsi
DELL Studio XPS 1340
Drága nagy!
ASUS EEEPC 1201N
Ezt a végére.
Valaki ezen kívül? Msi-nek is kellene lennie Acernek is... -
Iginotus
addikt
Tudtok segíteni, hogy jelenleg milyen ion-os netbookokat lehet MO-n kapni?
Esetleg valaki elmondaná, hogy mi a különbség az nVidia GeForce 9400GS (ez ugye elméletben az ion) és az nVidia GeForce 9300G közt? -
válasz
Palika71 #676 üzenetére
Miért, mit mondd intel a gef9400 órajelének csökkentéséről, és mit figyeltél ezzel kapcsolatosan cpuz-vel?
Ugyanis az eredetileg feltett kérdésre nem válasz az hogy milyen energiatakarékossági funkciókkal nem bír az atom proci, hanem hogy mivel bír az integrált geforce vga.
-
Palika71
őstag
Intel szerint nem támogatja.
A CPU-Z-t hiába figyelem, ha nem megy semmi a gépen, akkor is 1630MHz-en megy a CPU, és a feszültség sem változik.
Próbáltam belesni a BIOS-ba, de ott sem lehet beállítani.
Végül is nem annyira meglepő, mert egy magasabb kategóriájú Dual Core Celeron sem tudja ezt megcsinálni. -
Immy
őstag
Üdv
Közeljövőben tervezek otthoni lakásomba 2 webkamerát beszerelni és egy ilyen ion-os (Atom330) gépre gondoltam.
Mivel 24/7-ben mennének ezért nagyon fontos számomra a fogyasztás.Van lehetőség arra, hogy az integrált nvidia9400 órajeleit csökkentsük --> ezáltal akár 1-2 wattot is nyerjünk?
Üdv: Immy
-
actival63
aktív tag
Hello!
Ezt láttátok már?[Asrock A330ION]
Honlap -
CHIPman
nagyúr
Valaki valamit nem tud mondani a fenti beszélgetésre?
-
CHIPman
nagyúr
A 1201N rohadt drága, a HP 311 szintén és ráadásul csak 1 magos. Felejtős ötlet.
A linket meg köszi, de 15k-t egy VGA monitorért kicsit soknak találok.24k-ért már ViewSonic 17"-os wide van, maximum nem megy majd a tápról(de egy ilyen külső táppal nem is menne a kicsi sem szerintem).
-
DenverX
tag
Hmm érdekes elképzelés
Egy srác itt a hardveraprón árul 10"-os tft-t amit meg lehet buherálni hogy menjen a gép tápjáról de egyetlen "baj" van vele sztem, hogy csak 640x480-at tud max. De ha hordozható gép kell, akkor ennyi erővel veszel egy EEE PC 1201n-t vagy egy HP Mini 311-est.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Nagy hülyeség lenne, ha egy egybegépre(vagy általam építettre) ráépítenék egy 10-12"-os kis kijelzőt? Ilyen kis(1024x600 vagy kisebb) felbontással még talán a játékokban is megbirkózna az ion+atom 330, de a filmekkel simán. A hordozhatóság fontos, de úgyis csak 220 vagy 12V mellett használnám.
Valaki nem tudja, hol lehet venni ilyen kis kijelzőt D-Sub bemenettel? Esetleg meg lehetne oldani a monitor a tápról való üzemeltetését? -
Palika71
őstag
-
v2izzy
tag
üdv
karácsonyra vettem egy ilyen netbookot és egy 8gigás 1080p-t akarok lejátszani rajta kmplayerrel vagy vlcvel de mindegyikkel akad. mit rontottam el, mert az nem lehet hogy ezen akadjon az 1080p hiszen ionos, nem
a választ előre is kösznöm! -
Palika71
őstag
Érdekesség:
Az NVidia volt olyan kedves, és olyan driverrel hozta forgalomba az Ion -t, aminek problémája van a HDMI hang részével. Sok TV -től lefagyna a Win, ezért több készülék esetében letiltotta a hangot.
Ezt onnan tudtam meg, hogy vettem egy Asus 1201n-t, és sehogyan sem tudtam összehozni a Philips készülékemmel. Kép volt, hang nem.
Az Asus support tanácstalan volt (ennyit róluk), de az üzlet dolgozója, ahol vettem, kinyomozta.
Állítólag a következő hivatalos driver megoldja a gondot.
Szép volt NV! -
DenverX
tag
Vga tuningot próbált már valaki, nekem nemnagyon akar működni, csak pár mhz-et tok húzni ha meg feljebb tolom akkor fagy a cucc.
-
DenverX
tag
Egy érdekességet véltem felfedezni. Az mitől van hogy az egyik mag az hűvösebb 15 fokkal
mint a másik?
-
quby
őstag
Nna ha már Ion:
Közben én is öszeraktam mindent. f@sza kis lap. GSEJT-t is használok, bár az szerver lesz (arra elég) a 2 maggal sokkal jobb netezni is. Közben sikerült beizzitsam HD-re is minden OK. Az asus lap gyári hütéséröl csak annyit hogy:
A kis 4-es venti valoban nem olyan hangos mint amilyenre elsöre számitottam, de a GSEJT után nagyon hangos volt igy is (mert ugye a jót könnyü megszokni.) de: alapjáraton 48-50 fok közt volt a borda, ezt műszerel mértem a borda felületén nyitott háznál. Zárt háznál 5-8 fokkal több, HD alatt 70-ig is elment. Próba képp tettem rá egy 8-as ventit 5V-on Ez pont olyan magas lett hogy a ház tetjéhez pont hozzáér a venti, ráadásul nem is a szellözö alá esik (csak félig). Tehát semmiképp sem nevezhetö idálisnak a megoldásom, mellesleg nem is lett halkabb. A 21 fokos szobában 48ról igy is 23
fokra esett a hömérséklet amit asszem nevezhetünk jelentösnek.
Most egy 7x7-es régi AM2-es gyári procihütöröl leszerelt venti megy 3,5V-on (mert enyi minimum kell hogy elinduljon) Igy 33-35 fokos terhelve sem megy 45 fölé és halk.
Szal a lényeg hogy a gyári venti mátol a fiókban lakikJaaa, természetesen a AT3N7A-i-ról van szó
-
Honkydoo
őstag
Grat a laphoz, meg a többi cucchoz.
A képekkel talán annyi bajom van, nehéz megnézni az összes képet+oldalra s görgetni. A legjobb megoldás szvsz a jobbklikk/kép megjelenítése.
Ha használtad volna a PH! képfeltöltőjét, nem lenne ilyen gond, mert az a fórumhoz méretezi a képeket.
De amúgy ügyi configod van. -
-
DenverX
tag
Minap vettem egy AT3N7A-i Asus lapot, és köré építettem egy frankó kis gépet. Eddig nagyon meg vok vele elégedve. Majd ha lesz szabadidőm akkor dobok fel róla képeket is ha érdekel vkit.
-
Cyrin
addikt
Telepítés közben a bios értékeket néztem meg, ott a proci 50-53 fok, a chipset 60 körüli.
-
Cyrin
addikt
válasz
szabi__memo #627 üzenetére
Én azért megvettem a 330HT-t, eddig nem tudok rosszat mondani róla...
-
zsola32
őstag
szia, gratulálok az alaplaphoz, én is nagyon szemezgetek vele
meg tudnád írni hogy hol vetted és milyen áron?
mert jelenleg nem nagyon lehet kapni, ha jól nézem a dolgokat.
vannak már saját tapasztalataid a géppel kapcsolatban?
(filmek terén)köszi előre is a válaszokat
ha pici ház a lényeg, akkor thermaltake element q, lehet egy alternatíva szertintem
-
quby
őstag
Ki tudja hol lehet kapni Zotac Ionitx A tiusu lapot??? nrm hiszem el hogy sehol?? Én csak ezt találtam, de ez nekem egyik sem jó
-
vtechun
veterán
válasz
szabi__memo #627 üzenetére
jah, rohadt drága, ezért is kezdtem saját építésébe, persze nem buktatóktól mentes
Reklám :d : HTPC projekt -
szabi__memo
nagyúr
Látom majdnem sikerült korrekt árat meghatározni itthon is az uj AsRock-oknak. Majdnem.
-
kingabo
őstag
Érdekesség: ion + core 2 duo
-
Neurotic16
csendes tag
Nem tudja valaki mikor jönnek végre az NVIDIA Ion alapú netbookok felénk??
-
qky
tag
válasz
szabi__memo #621 üzenetére
Ebben egy N330-as atom dolgozik.
Tudja valaki mi a különbség az N270-N280 illetve az N330-as procik között?Ok megvan: [link]
-
Hmm...
Nekem van ugyebár egy Zotac ion a lap. Erre rákötve egy notebook szerű bill, azaz van benne touchpad + pöcökegér is + usb hub + amiben rendes vezetéknélküli egér vevője. Eme kombo van rákötve usb-re ugyebár, ám rendre mikor belépnék a biosba...kifagy. Úgy is mondhatnám, ritka amikor be tudok lépni a biosba, és még ott se fagy ki.
Ugye amíg nem töltődik be az usb driver, addig bios emulálja azt, így működik driver nélkül az usb-s bill például. Ez ami nem kóser nálam egészen...de mintha másik billel jó lenne (nem kísérleteztem sokat, csak bekonfigoltam amit akartam, és indítottam a rendszert).
Valaki találkozott zotac lapoknál ilyesmivel? Bios frissítések readmejét megtekintve, nem javítottak még csak hasonlót se.
-
szabi__memo
nagyúr
itt a ASUS Eee PC 1201N
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem nagyon bejön. Nem kicsi, 2 MAGOS, egész jól birja aksival... usaban nem is lesz drága. Tudásban ez a legjobb amit eddig láttam. -
szabi__memo
nagyúr
-
Zenty
őstag
válasz
szabi__memo #618 üzenetére
Jah az új dellek nem rosszak. Csak szerintem mint az Asus esetében, el fogják cs@szni az árral itthon. De ha nem lesz drága, meggondolandó lenne..
-
szabi__memo
nagyúr
Ezt irtam. Ez a bajom vele.
Bár nem ION, de érdekes lehet mindenkinek: Dell Inspiron Zino
-
Zenty
őstag
Zotac Mag-ot lehet már itthon kapni? Állítólag mindnél olcsóbb lesz..
videó: [link] -
Zenty
őstag
válasz
szabi__memo #613 üzenetére
Az új asrockba lehet 2 darab 2.5-töst. 3.5 nem
-
vtechun
veterán
hat nemtom, szerintem egy pcnel nincs ertelme dts tamogatasrol beszelni, hdmi-n, meg optikan is kimegy - gondolom en, tobbi meg csak szoftver kerdese, bar majd jon vki es elmondja
-
szabi__memo
nagyúr
Én egyébként is bikább hdd-t szeretnék egy ilyenbe, nem 500ast, vagy 2x 500a, hanem nagyobbat. HD filmekhez kell és ahogy elnézem ebbe nem nagyon lehet belepaszirozni, de cáfoljatok meg. Akkor már legyen kicsit drágább, de féren bele a 3.5"es vinyó.
Ami sajnálatos, hogy itt az alaplap/ház része a távkapcsolós rendszer, házilag ez nem kivitelezhető. -
vtechun
veterán
van 330 pro is a nagykerben, nagyker nettó ára : 63 680 HUF
míg a HT verzió : 69 940 HUF
a régi sima pedig : 56 890 HUF
szóval nem ment le az ára, most csak azt nem tudom, hogy milyen lényegi különbség van a 330pro és a sima 330 között
Talán csak az esata kivezetés? :
hmm, még a végén tényleg egy kis Asus ION 330-as lap lesz belőle (mármint azt veszek)
-
Zenty
őstag
-
vtechun
veterán
válasz
szabi__memo #607 üzenetére
még azt hiszem ezt fogom megvenni, nincs kedvem tökölni az összeszereléssel, meg mindenképpen ilyen táppal szerelt cuccc kellene
-
vtechun
veterán
Na, kijött a Ramirishez a Asrock NETTOP ION 300 HT Lesz vagy 85-90 k a kisker ára, ha jól csiripelnek a madarak. De azért veszek egyet
-
vtechun
veterán
válasz
szabi__memo #603 üzenetére
holnaptol kaphato Ramiris tajekoztatasa szerin es a madarak azt csiripelik, hogy olyan arban lesz mint a mosstani HT nelkuli verziok. azok meg gondolom olcsobbak lesznek. remelem 80 alatt marad az ara
-
szabi__memo
nagyúr
Kiváncsi leszek mennyi lesz itthona bevezető ára...
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Óra topik
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Politika
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest