- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- CPU léghűtés kibeszélő
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fejhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
tom81042
tag
Az alaplapon csak egy olyan PCIE foglalat van amelyik mas szinu mint a tobbi, abba tedd a karyat! (Én egyszer áttettem a 3070-em egyel lejjebb mondom ott jobb a szellőzés Csak utána valami 30% kevesebb pontot csinált a teszten, lol
Szerintem veddi ki a kartyat, majd tedd vissza rendesen es a tap kabeleket is majd inditsd el ujra hogy megjavul e, mast ezzel nem nagyon tudsz csinálni, foleg ha eddig jo volt.
-
RazoR
veterán
Hazaértem, bekapcsoltam a gépet és nem indult el rendesen, majd kiírta, hogy PCIE 3.0 módban van.
GPU-Z is elég fura dolgokat ír
Mi lehet a gond?
-
tomas51
senior tag
Anno volt olyan bug, hogy ha használtad valami 3d dologhoz a kártyát, akkor utánna nem ment vissza az órajel alapra és nem tudott vissza hűlni addig hogy lekapcsoljanak.
Kellene egy afterburner, azzal lehet látni mi a helyzet.
Illetve lehet hogy ddu val kellene egy teljes törlés és úgy fel a driver
Én is updateltem, de még nem játszottam nem tudom mi a helyzet -
3L1T3
addikt
Más is tapasztalt olyat, hogy az új nvidia driver/app nem állítja le a ventillátorokat, vagy telejsen hülyén kezeli azokat?
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
makoss
veterán
válasz muxi-muxi #16191 üzenetére
Oké, csak a gépemben semmi világos nincs, ha fehér lenne a kártya, "világítana" a többi hardverhez képest
#16192 sixpak Szerintem is unalmas, csak, gondoltam rákérdezek ez másnál, hogy van, számít-e valakinél
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
VTom
veterán
Azt hittem ez nvidia topik
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Bossp
addikt
válasz makoss #16182 üzenetére
Menj a simára. Az OC annyit jelent h rádobtak 30-40 Mhz-et a boostra mait saját magad is simán be tudsz állitani Cserébe +40 ezer amennyiert már elég rég megvehető a mostani kártyád lol Strix és hasonlóó csúcskártyákat magasabb tdp limitig lehet húzni de úgy tudom a 4080 széria nem is igen éri el a tdp limitet? Max 4k-n?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
makoss
veterán
válasz muxi-muxi #16181 üzenetére
Érdekes, jelenleg egy Zotac RTX 4080 super kártyán agyalok, csak az a bibi, hogy ez fehér és OC, 500 eFt alatt, ami szintén Zotac RTX 4080 de nem OC és drágább az viszont fekete ami jobb lenne mivel fekete a házam
Na most nem tudom, hogy mennyire esztétikus egy fal fehér kártya egy sötét gépházban, nem tudom volt-e már itt valakinek
De amúgy nekem is lefelé mutatna a venti...
A teljesítmény meg.... hogy most OC vagy nem, Rog Strix vagy nem, a lényeg, hogy egy 7 éves Zotac GTX 1070 et fog váltani, úgyhogy szerintem mindegy
Kb 5-6 évente váltok gépet...Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
muxi-muxi
senior tag
válasz makoss #16180 üzenetére
Volt Strixem még 2070-ből, egy pöttyet jobb hűtéssel, némileg magasabb órajelekkel, és ennyi. Nem tudom, kinek éri meg a felárat (hozzáteszem, akkor kb. 50 euróval volt drágább a mezei verzióktól), nekem már biztos nem. A legtöbb 4080-4090 elég jó hűtéssel/padokkal van felszerelve, márkapreferencia kérdése már csupán az egész. Nekem Palit van, egy bűnronda kristályelőlappal, de mivel a gép alja felé néz és soha nem látom, nem zavar. Jár még hozzá egy szintén ocsmány tipográfiájú RGB-s felirat, azt is vörösre tettem, az nem túl zavaró. Tuningpotenciál ebben is van olyan 100-125 MHz, memóból olyan 500, de ezeket is csak szuperpozinál alkalmaztam, amúgy elég potens nélküle is a kártya az általam használt felbontásig DLSS-sel. (3840X1600). 4k-nál már necc lenne a dolog, de így 60 FPS felett van minden cím amivel játszok (single IP-k, pl. Cyberpunk, Forza 8)
A Superek (mert nekem még sima van) nagyjából 5%-kal potensebbek, de ha használtan, néhány év garival beszerzel egy sima nyolcvanast, szerintem azzal sem jársz rosszul. Fogyasztás kb maradt a 3080 szintjén, csak a memória miatt tovább ér a paplan, és elviszi a 4k textúra pakkot is pölö Far Cry 7-ben.
Szerintem jól sikerült sorozat, sokkal homogénebb portfolióval az azonos számozású verziók közt.
Mindegy, milyen gép, csak fagyjon...
-
-
ericdrawen74
senior tag
válasz tomas51 #16177 üzenetére
A vizesblokkom rendesen fekszik rajta
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
tomas51
senior tag
válasz ericdrawen74 #16173 üzenetére
Érdekes hogy az msi nem használ sarkazás elleni keretet a gpu körül
ZOTAC nál van, igaz ez 90 de nem tudom van e hozzá köze. -
Bossp
addikt
Sziasztok. Asus proart vélemény?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
Exodion
aktív tag
Az normalis hogy kinyomja, a gond akkor van amikor ilyet latsz:
Igy nezett ki a gyari paszta a 7900xtx taichimen, 93c hotspot mellett. Felkerult ra Kryonaut, az 2het utan ugyanez volt, de arrol nincs fotom. Aztan folment a PTM7950 az birta 3honapig de ugyanugy kinyomta maga alol. Elkepesztoen domboru az IOD. Lekopogom, igy 1honap tavlatabol a 4090 aorus meg mindig tokeletes . -
RazoR
veterán
válasz ericdrawen74 #16173 üzenetére
Én nem tudom milyen pasztát használnak a gyártók, de hogy mindnél több van a chip mellett mint rajta....
-
ericdrawen74
senior tag
Érdekességképp egy MSI RTX 4080 GAMING X TRIO gyári paszta:
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
-
SoulReaver
veterán
válasz - = Zk = - #16161 üzenetére
Igen, a régi játékokhoz király. Nekem is a portal2 297fps stabilan, igaz csak 1440p ben
-
- = Zk = -
félisten
válasz SoulReaver #16160 üzenetére
nézőpont kérdése ugye...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
őstag
Üdv!
beléptem egy 4080 Gainward Phoenix Superrel .
CP-ben A DLAA -T beállitva 45 fps az normális? persze RT on ,meg ultra minden 4K-n -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Exodion #16133 üzenetére
Rakerdezel a supportnal es viszed a levelet h jovahagytak, es ennyi. Asus magyaroeszag alairassal. Nalam igy volt, plusz ugyan ez merlintol, akinek szinten az asus irta. Ugyan az a hozzaallas mint a zotac eseten.
Ha bizonyithato h a bontas miatt lett kuka a kartya akkor mindegy.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
- = Zk = -
félisten
válasz szabeska #16144 üzenetére
pff...
hát naszerk
várom a hydro eredményeket[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
veterán
válasz SoulReaver #16138 üzenetére
Jó neked én semmit játékot nem találtam ami érdekelne .
-
Laraxior
titán
válasz SoulReaver #16138 üzenetére
A PS5 is akciós, azt.
*** Dodge Challenger V8 *** HEMI New Year! ***
-
veterán
3DMark -75% Steamen !
-
Laraxior
titán
válasz rumkola #16134 üzenetére
"Thank you for your message.
Kindly be informed that the warranty of your graphics card will void once the warranty seal has been damaged or removed.
For this reason, it is not possible to install a new cooling solution without voiding the warranty.
Best Regards/Mit freundlichen Grüßen,
Support-Team
XpertVision GmbH"Palit elhajtott a fszba a fullcover blokkommal
Mondanám, hogy teszek én rá nekik olyan matricát, de mindegy, párszáz euroval olcsobb volt az asusnal.Anno bezzeg a KFA2 HoF kartyamon mar alig volt meg a csavarok feje, annyiszor volt a hutes levéve meg felrakva, ugy kicserélték, mint a huzat. Szó nelkul, pedig azt en basztam.el.
-
rumkola
nagyúr
Az USA-ban már törvénytelen a garancia matrica. EU-s szabályozást nem találtam meg, de kizártnak tarom, hogy egy papírmatricához kötheti törvényesen bárki a tövényileg előírt jótállás vállalását.
A törvény és a jogszabály számít, a gyártók csak ügyeskednek a matricákkal.[ Szerkesztve ]
-
Exodion
aktív tag
válasz hackeeeee #16132 üzenetére
es ezt hogy magyarazod meg a kiskernek/nagykernek ? az asus direktben felhasznalotol nem fogad szavatossagi igenyt (direktben nem tudsz nekik kuldeni semmit javitasra, csak a retail lancon keresztul).
ugy pattan vissza a kartya vagy a kiskerrol vagy a nagykerrol mint a huzat. pont igy voltam egy alaplappal amin kiegett egy led. az asus megoldotta volna csak eppen a ramiris nem volt hajlando kikuldeni egy mini fekete folt miatt a hdd leden. semmit nem tudtam vele kezdeni, ment a levesbe. pedig csatoltam az asus emailjet hogy varjak a lapot...[ Szerkesztve ]
-
gabor101
csendes tag
Üdv!
Csatlakoznék hozzátok egy Strix OC 4080S-el
Minden gyári értéken, most még, tanácsokat meghallgatok(undervolting, és némi tuning hogy akkor milyen értékeket hozna 2670mhz-en) -
hackeeeee
Jómunkásember
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
válasz makszutov.hu #16120 üzenetére
oké, nem vagyok szinbxzi, csak ha már minden fekete vagy sötétszürke akkor ne fal fehér legyen már a kari, érted?
#16121 Busterftw Hallod én nem látok marhanagy eltérést ezeken, talán Boost: 2565 MHz Boost: 2550 MHz, csak érted, nálam szinte minden sötét színű
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
VTom
veterán
Megjött a válasz a Zotac-től:
Vagyis ha az RMA-zott kártyán rajta van az eredeti hűtés, akkor él a gari. Ha nincs, akkor nincs gari.
Ezek szerint szabadon cserélhető a hűtés továbbra is.
-
Busterftw
nagyúr
válasz makoss #16119 üzenetére
Inkabb a hivatalos oldalon hasonlitsd ossze.
A modellszam alapjan a feher az OC verzio, de spec alapjan 15mhz a kulonbseg.
Boost: 2565 MHz vs Boost: 2550 MHz.A fekete ugyanigy Trinity szeria, lehet a bolt igy trukkozik, hogy ez siman 4080 Super, nem Trinity.
Szoval fogalmam sincs, miert az "OC" verzio olcsobb.
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Mi a külömbség a 2 videókártya között?
ZOTAC GeForce RTX 4080 SUPER Trinity 16GB GDDR6X OC (ZT-D40820Q-10P)
ZOTAC GeForce RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X (ZT-D40820D-10P)
Feketét néztem, de itt elég nagy az eltérés árban!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
-
tomas51
senior tag
Nekem a 90 en nem volt matrica, lehet hogy amit most veszel már van nem tudom.
Mondjuk én úgy szedtem szét, hogy ha összeraknám, ember nem mondaná meg hogy szét volt szedve, minden pad a hűtőn maradt érintetlen állapotban, hátul is.
Én mindenhova újat raktam tehát az eredetiek a helyükön vannak, úgy is raktam el.
szerintem ha az ember kellő odafigyeléssel dolgozik akkor nem marad nyoma semminek -
ericdrawen74
senior tag
Megfelelő odafigyelés + nyák lakk és igen. Nálam a gpu, cpu így van. És kopp-kopp évek óta minden ok. + ezt csak egy lehetőségként vetettem fel.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
Várjatok egy picit, letisztázom ezt a garanciakérdést a Zotac-kal.
-
aktív tag
Értem rendben, köszi az infókat. Mesh ház lenne, telerakva P12 ás P14 ventikkel.
-
VTom
veterán
válasz ericdrawen74 #16108 üzenetére
Folyékony fémet tennél egy milliós kártya GPU-jára? Bátor vagy.
-
VTom
veterán
4. ZOTAC reserves the right to void the warranty
The warranty does not extend to defects that are caused by non-compliance with operating instructions, improper use, inappropriate operating conditions, overload or modifications of the product.
In particular, the warranty will be null and void if
- the product has been modified and/or willfully damaged in any way; or
- the serial number has been altered, defaced or removed; or
- the GPU cooler fan has been removed or replaced.
- Uses the product for any cryptocurrency mining activity (unless it is designed specifically for such purpose).Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
RazoR
veterán
Zotac, nincs csavarmatrica, szabadon bontható a hűtés garivesztés nélkül.
-
Laraxior
titán
Akkor Palitot ne vegyél
-
ericdrawen74
senior tag
Én keresnék egy olyan 4090-et, amire garanciavesztés nélkül lehet vizet rakni és levizezném. 0-24-ben biztos hatékonyabb. + Most a THERMAL GRIZZLY Conductonaut Extreme folyékony fém hőpasztát tettem a 4080-ra, ami "állítólag" 18%-al hatékonyabb az elődjénél.
-
xtremist
senior tag
válasz deathcrow42 #16106 üzenetére
Sokkal fontosabb, hogy az értékesítő cég hogy áll a garancia kérdéshez, hogy utána ők hogy intézik a gyártóval, az az ő problémájuk. A konkrét esettel kapcsolatban meg annyit, hogy az asus azt írta a hotspot problémámra hogy míg nem lépi át a 105 fokot addig nem foglalkoznak vele, ha átlépte akkor is a viszonteladónál adjam le garanciális ügyintézésre ha magyarországon vettem, és hogy akkor sem pasztázzák át míg nem éri el a 105 fokot, ha kifizetem és nem garanciális alapon kérem....
-
deathcrow42
aktív tag
A házban ahol megy a kártya "tele legyen pakolva" ventikkel, hogy elegendő legyen a hűtés. Folyamatosan 350-400 watt hőt fog leadni a kártya...
Mivel 7/24 megy, szerintem fontos lesz a megfelelő gariztatás lehetősége 3 éven belül, és abban viszont magyarországon erős az Asus. A többiek is valszeg oké, gondolom... de mondjuk egy gainwardnál fogalmam sincs, mi-merre-az-annyi.
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SkyShowtime
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gumi és felni topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nvidia RTX 4060-től RTX 4090-ig
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- ASUS DUAL RTX 4060 EVO OC eladó! Garancia+számla (a Te nevedre)!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 eladó! RGB-s! Garancia+számla (a Te nevedre)!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Gaming RTX 4080 OC 16GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER GAMING OC 16G - 36 hónap magyar, bolti garancia + 12 hónap gyártói
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE RTX 4070Ti SUPER WINDFORCE MAX OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / MAX változat!
- ASUS RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G- EVO DLSS 3
- Gigabyte Geforce Rtx 4070ti Eagle rev.2 12gb Gddr6x
- Nvidia RTX 4070 Super / Ti / Ti Super kártyát keresek Magyar kisker garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest