- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
Új hozzászólás Aktív témák
-
1991Bboy
csendes tag
Sziasztok!
holnap erkezik hozzam egy Gigabyte 4080 Gaming OC! Valakinek van ilyen vagy van tapasztalata rola?
nyilvan videokat neztem rola!
koszi a valaszokat -
SoulReaver
veterán
válasz Impulsivex #14595 üzenetére
Aki türelmetlen, annak is van megoldás.... "Gyártói garos, én intézem"
-
- = Zk = -
félisten
válasz Impulsivex #14595 üzenetére
nem is fogják... nehéz év volt, hó vége, decemberben dupla családi stb stb
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Impulsivex
tag
válasz - = Zk = - #14594 üzenetére
De az a pláne hogy most a bazárosok se hirdetik olcsóbban mint a hivatalos ár
-
- = Zk = -
félisten
válasz SoulReaver #14593 üzenetére
Igen, de sokan nem szeretik így megvenni.
egyetértekNekem eddig nem volt gondom a bazáros vásárlással.
nekem sem,... kop-kop" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
SoulReaver
veterán
válasz - = Zk = - #14592 üzenetére
Igen, de sokan nem szeretik így megvenni. Nekem eddig nem volt gondom a bazáros vásárlással.
-
- = Zk = -
félisten
válasz SoulReaver #14589 üzenetére
igen, de "jobb" esetben nem is lesz rá szükségem soha... kop-kop
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
RazoR
veterán
Nagyjából ugyanott vagyunk mint a 4070Ti-kel szerintem.
-
Raymond
félisten
válasz Impulsivex #14584 üzenetére
Akkor az a hivatalos aron van kb. mert DE piacon ott van egy rakat a hivatalos 889EUR-ert raktaron es az AFA-t atszamitva (19%-> 27%) az a 362e Ft meg valamivel kevesebb is.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
SoulReaver
veterán
válasz - = Zk = - #14588 üzenetére
Biztos olcsóbb, csak a garancia nem nálad lesz…
-
- = Zk = -
félisten
válasz SoulReaver #14586 üzenetére
Lol... Akkor megnèzem mennyi egy "bazáros" 70TiS... Vagy a használt sima 80...
-
warcat
veterán
Nem rossz árak ahhoz képest, hogy Asus 913.90€-re árazta be a legolcsóbb TUF-ot németeknek
EA: It's in the crate!
-
SoulReaver
veterán
HardverAprón bazárosoknál már lehet kapni 4080s-t. 485.000Ft.
-
- = Zk = -
félisten
szuper...
-
Impulsivex
tag
[Kikerültek a 4070 ti kártyák hivatalos magyar árai]
361 690 Ft-tól fölfelé
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz abridabri #14582 üzenetére
Bocs, de kihagyhatatlan volt.
Egyebkent ugy tudom valami mas a sima multi meg a WZ kozott is ezt illetoen, szoval, ha csak multi megy, akkor ott azert ez kevesbe feltuno.
Egyebkent a DLSS Quality es FidelityCAS kozott hatalmas a kulonbseg ebben az esetben.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Szinyák #14577 üzenetére
Erősen játékfüggő sztori ez.. én annó pár játéknál próbáltam csak ki, de inkább toltam natívban..
De volt ahol próbáltam direkt, h 1440p 4K helyett, és quality dlss, és volt ahol valóban alig volt észre vehető a különbség.. de volt ahol azért látszott.
De tény az, h sztem a sztandard otthoni "gamerek" nagyrésze nem veszi, venné észre a különbséget..
Véleményem szubjektív...
-
ribizly
veterán
válasz Szinyák #14577 üzenetére
A CoD MW2/3 (Warzone) kb. hasznalhatatlan barmi mason. Egyedul a FidelityCAS ami ertelmes kepet nyujt es meg az sem tokeletes. Az a legfajobb, ha fellovi valaki az MW2019-et es megnezi, hogy az milyen mindenfele eljarasok nelkul. Es bizony a WZ elso verzioja is olyan volt...
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Pro!Petya #14575 üzenetére
Érdekes lista.
Ghostwire-nél használtam igazán aktívan a DLSS-t, ráadásul Performance módban.
Azt nem mondanám, hogy ronda homályos izé lett, mert annyira nem igaz, hogy el is felejtettem, hogy be van a DLSS kapcsolva. Viszont bizonyos esetekben érdekes hibákat eredményez
Pl: ha egy lakásban vagyok, és felkapcsolom az elemlámpát, vagy 2 képkocka biztos, amíg az egész képre szétterjed a fénye. DLSS nélkül azonnal világos minden. (FullHD-ban ilyenkor, hogy azért meglegyen a sebesség)
Ha megállok valahol, és kevés mozgás van a képen, akkor olyan, mintha elkezdene 6-8 képkockát összemosni, és a mozgó falevelek pl homályosak lesznek.Doom Eternal-t nem látom a listán, de az sem válik éppen homályos masszává tőle.
Amid Evilt próbáltam egy ideig Ultra Performance beállítással, de aztán átálltam sima Performance-ra, mert feltűnt, hogy a csillogó dolgok vastagok. Performance módtól már normálisan néztek ki. Homályosság erre sem volt jellemző.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Pro!Petya
addikt
válasz KRoy19 #14573 üzenetére
Pont az egyike azoknak ahol jobb a natív..
Itt pl 24 játékból 10-nél még jobb is mint a natív, 4-nél meg ugyanolyan.
A maradék 10-ben jobb csak a natív egyértelműen.
Azaz ebben a listában 50%-ban jobb vagy azonos minőséget ad nagyobb teljesítménnyel és ez a teszt is már 10 hónapos azóta meg itt a dlss 3.5 is...Most aki olyan játékokkal játszik javarészt ahol rendesen működik a dlss annak más a vélemyénye értelemszerűen mint annak aki pont azokkal játszik ahol jobb a natív.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz sixpak #14567 üzenetére
Most játszok a Dead Space remake-el. Itt például észrevehetően homályosabb a Dlss quality mint a natív 4K, de találkoztam már jópár játékkal, ahol szintén ez a helyzet. Persze vannak olyanok is, ahol nem tudnám megmondani, hogy natív 4K vagy Dlss quality, de ez nem a többség. Hozzá tartozik, hogy 48-as képernyőt nézek 120 cm-ről, szóval jobban észre veszem ha nem frankó a Dlss.
-
Raymond
félisten
válasz Sontir Fel #14560 üzenetére
Hol van ott a kepen 6%?
-
szabeska
addikt
válasz Pro!Petya #14556 üzenetére
+1, 10 éve volt utoljára AMD karim, csak a baj volt a szoftverrel akkor is, és ahogy utánanéztem, mostanában is. Nvidia érdekes módon mindig jó, semmi gond vele. Fapados kinézet, semmi csicsa, de működik, megjegyzi a beállításokat, stb. Arról nem beszélve, hogy az AMD mindig csak mondja, hogy milyen jó lesz nemsokára az FSR, de most sem az... a DLSS tényleg vaktesztet kíván mostanra, az FSR meg sehol sincs, hiába a nyers erő a kártyában, sajnálom őket, de ez van, jobb lenne a verseny... nekünk is. Rácsodálkoztam a framegenre is amikor beüzemeltem a "negyvennyolcvanat", végre tényleg élhető a 4k game, hiába csak "felskálázós parasztvakítással", ahogy egyesek hívják. Nekem ez is megfelel, nagyon is.
ilyen és ilyen ájemdé karim is volt, szóval nem beszélek hülyeséget Meg volt még valami olyan, amin egy íjász csaj van kék háttérrel, azt imádtam, sajnos nem találom neten
[ Szerkesztve ]
F1
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Impulsivex #14559 üzenetére
Lesz tobb is.. csalogatas, aztan majd lesz koppkopp anmak aki elhiszi.
Véleményem szubjektív...
-
addikt
válasz Impulsivex #14559 üzenetére
Csak a forint miatt.
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Sontir Fel
őstag
válasz Raymond #14553 üzenetére
Jobban megy alapon?
Jobban.
Olcsóbb?
Olcsóbb.
Fogyasztás?
Nekem fontos, másoknak nem tudom... (aki 7800x3d helyett játékra intelt vesz, annak tuti mind1 )Mit írtam még? vannak akik nem szeretik a dlsst és az RT-t se. Ha jól értem, pl #14554VTom is ebbe az irányba kacsingat.
Amúgy itt van az 6% is persze tesztről, tesztre változik kicsit
#14555fatal`: igen, ezt írtam, a VR-t passzolom.
#14556Pro!Petya: én multiban továbbra se kapcsolok, szeretném 120 fpshez közel tartani a játékot. 6800-6900 vonalon voltam 3+ évig, a legtöbb gondom oda volt visszavezethető, hogy piszkáltam a kártyát és mindig határon volt Úgy emlékszem, hogy egyik ismerősöm valahogy megoldotta, hogy adrenalin nélkül használja a kártyáját.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Impulsivex
tag
Egy jó 10k-val emelték a rejtett árakat az alzánál .
Szerk.: csak 2100-al, csak nagyobb kategóriába estek a csúszkánál.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Pro!Petya
addikt
válasz Sontir Fel #14552 üzenetére
Azért azt megnézném hogy vakteszten hányan vennének észre difit native és dlss quality között játék alatt. (2K/4K nem pedig 1080p amire gondolok elsősorban)
Én 6800XT-ről jöttem és RT-t csak azért nem használtam addig mert élvezhetetlen volt rajta.
Amióta megvan a 4080 első lépés hogy minden játékban RT On és grafikát fullra.
Ez a nyers erő, nem pedig a raszterben répázás!Amit meg mindenki elfelejt hogy AMD-nél kötelező az a szutyok Adrenalin szoftver ha kell az összes "fícsőr," ami meg kb a mai napig tiszta romhalmaz!!!
Minden egyes frissítéssel kettőt hátra egyet előre mennek.
Váltásom egyik fő oka volt hogy szabaduljak attol a x@r programtól meg hát ugye kiváncsi voltam már hogy milyen élvezhető minőségben az RT!
Az viszont igaz hogy olcsóbb[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Nyers erőben meg jobbanan muzsikál a piros kártya.
Már, amíg nincs RT vagy VR. Magasabb fogyaszással. -
VTom
veterán
Hát, nem is minden játékban használható. Én nem is használom sehol
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Raymond
félisten
Eh, jobban...
Nem tudom megeri-e az a +3% az RT/DLSS nemletet vagy a fogyasztasban valo elmaradasat a pirosnak.Szerk:
es a fogyasztas/hatasfok
[ Szerkesztve ]
-
-
- = Zk = -
félisten
válasz tomas51 #14549 üzenetére
Amd az xtx-szet a 4080 ellen küldte anno... Árazásban meg ugye...
-
- = Zk = -
félisten
válasz Raymond #14544 üzenetére
Pontosan. Én is arra várok....
-
Raymond
félisten
válasz deathcrow42 #14542 üzenetére
"Kíváncsi leszek a 7900XT vs 4070 Ti S és a 7900XTX vs. 4080S párharcokra"
Meg ugy is a 4070Ti-t vettek tobben hogy 12GB vs 20GB VRAM volt a helyzet es azert 800-900EUR kozott 12GB VRAM nem eppen kecsegteto. Most ha 16GB lesz az NV kartya raadasul gyorsabb mint az elodje meg jobban afele fognak huzni a vasarlok.
-
tomas51
senior tag
válasz deathcrow42 #14542 üzenetére
Nekem volt 4080 és 7900xtx is, az rtx et leszamítva kb ugyan azt tudja.
Akinek nem fontos a dlss meg az rtx, jobb vétel lehet az amd. -
deathcrow42
aktív tag
Ahogy látom a 4070 TiS vs 4080 vs. 4080S közt kb 5-10%nyi különbség lesz kártyánként, és igazából kb pénztárcafüggő, ki mit szerez be.
(4070TiS - 4080 kb 10% és 4080 - 4080S kb 5%)
Emellé még ezen az árszinten van a 7900XT meg 7900XTX, szóval elég sűrű lesz a mezőny 350k-450k könyékén
Kíváncsi leszek a 7900XT vs 4070 Ti S és a 7900XTX vs. 4080S párharcokra
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
addikt
They show a Zotac AMP Extreme RTX 4080 Super at $1,400, as well as an a Trinity Black RTX 4070 Ti Super at $900.
Mondjuk az AMP Extreme nem tudom miért releváns.
Nem az olcsó MSRP kártyájuk.Kicsit olyan mint a Strix alapján megfogalmazott jóslatok.
A 4070Ti Super árak eleve nem tudnak nagyon elszállni, mert már van 310-320-ért is 4070 Ti.
Erre nagyon maximum 20%-ot dobhatnak rá. Meg persze a Strix-eknél amennyit nem szégyellnek.[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
Hát, itt azért elég idős szerintem mindenki hogy ne higgyen már mesékben.
Lehet egy jó pár éve ezek a számítások kb ra bejöttek volna, de ha jól emlékszek amikor a 4000 es széria megjelent ugyan ez volt, mentek itt a szám háborúk aztán meg a csodálkozás...
Tök felesleges találgatni, rohadtul mindegy hány euro dollár, itthon úgyse az lesz amire gondolsz sajnos.
Csodák nincsenek, főleg itt ebben a csodás országunkban.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ahogy ez várható is volt..
Őszintén szólva, már az SRP dolláros árából (itthon nettót számolva az eur-ból) sem jön ki az amit itt sakkozott, matekozott mindenki.
Általában itthon erre a kisker hasznot is számolva jön ki az eladási ár.. Nekem ált így mindig kijött a matek..
Ill, vörös tenger, stb, stb.. Ez van..
Véleményem szubjektív...
-
RazoR
veterán
-
- = Zk = -
félisten
válasz sittes79 #14520 üzenetére
én 70TiS vagy használt 80-ra tervezek váltani a 3080 után
-
Raymond
félisten
válasz sittes79 #14528 üzenetére
Teszt meg nincs, valami 3Dmark eredmenyek vannak azok meg igazabol engem nem erdekelnek.
@kraven54
A 4070 mar boven az MSRP alatti aron volt a piacon honapok ota. Az MSRP-t levittek 50-el, de a piaci arak egyelore ott vannak ahol volta. Ezeknek is lejjebb kell majd mennie, mert ahogy irtam nem annyira attraktiv a mostani arakon ha 60-75EUR-al tobbert kapnak az emberek jelentosen gyorsabb kartyat.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
Raymond
félisten
válasz Impulsivex #14526 üzenetére
Ez nem magyar specifikum, a DE webshopok se fogjak kirakni az arakat egesz addig a pillanatig amig a kartyak hivalatolsan rendelhetok lesznek. Raadasul ha lesz is csokkentes a 4070Ti kartyakra az is csak akkor fog megjelenni, de hogy lesz-e vagy marad a mostani 800EUR es valamivel alatta az az majd kiderul. A 4070-en se csokkentettek, ugyanaz a piaco ar van azoknal mint a 4070S megjelenese elotti hetekben pedig sokan inkabb a 60-70EUR-al dragabb Super kartyat veszik.
Azert van listazott valamit amit az arukereso felvett [link] :
929 es 939 a Palit GamingPro/OC az NBB-nel
1019 pedig a Trinity Black Edition a galaxus-nalAz elso ketto eleg kozel van a 889EUR-os MSRP-hoz, lesz majd azon vagy alatta is amikor hivatalosan kijonnek a kartyak, az Inno3D, KFA2, Palit/Gainward lesz olcson ahogy a tobbi modellnel is van.
-
Impulsivex
tag
Azert az durva hogy megy a titkolozas a hazai árakról a nagyobb webshopoknál. Alza / Aqua hivatalosan nem tud semmit a két nap múlva esedékes 4070 ti superekről
Vagy csak nem akarják elmondani. Bár alzánál a csuszkákkal elő lehet hozni a kb árakat de nem értem mire ez a titoktartás -
sittes79
addikt
Az angolok jól élnek
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Találtgyerek #14513 üzenetére
Nekem 1v alatt volt a sweet spot a 4090-el anno. Talan 0.095v ha jol emlekszem.
Véleményem szubjektív...
-
sixpak
nagyúr
válasz Találtgyerek #14511 üzenetére
Szép.
1,015V?
Egy gyenge pillanatomban csinálok egyet én is majd, hátha nyerek pár pontot még.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Impulsivex
tag
válasz Sontir Fel #14509 üzenetére
Igen én is azért kíváncsi lennék a valós tesztekre. 4K teszt lenne releváns azért.
-
Sontir Fel
őstag
válasz Impulsivex #14506 üzenetére
Megvarnam a vegleges tesztet. Meg persze arrol is lehet elmelkedni, hogy fullhd mennyire relevans ezeknel a kartyaknal. En azt gondolnam, hogy 1440p vagy 4K a lenyeges.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
sixpak
nagyúr
Kicsit finomítottam még a dolgon, sorry ha untatok valakit ezzel.
Nincs Unigine acc-om, valaki megnézné, hogy ezzel benne vagyok-e az első 10.000-ben a 4080-ak között?[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
addikt
válasz Impulsivex #14506 üzenetére
Performance estimated based on architecture, shader count and clocks.
-
Impulsivex
tag
válasz Sontir Fel #14505 üzenetére
Szia, azért annál erősebb lesz . [techpowerup mérései alapján:]
-
warcat
veterán
válasz Werkly #14488 üzenetére
A 4080S keresletre én is kíváncsi leszek, mert ez az egyetlen kártya ami mostanában nagyobb elérhető teljesítményt ígér ha nem tudod vagy akarod megengedni magadnak a 4090-et és így új infóval szolgál az igényekről.
Kizárt, hogy akkora kereslet legyen rá persze mint anno a 3080-ra amin a bányászláz rengeteget torzított, ott a legsötétebb időszakban bő 3 hónap alatt kitermelte a teljes vételárát a kártya, az aprócska ha kitétellel - ha meg tudtad venni msrp áron. Most semmi ilyesmi nincs, csak a 'játszani szeretnék'
EA: It's in the crate!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS GeForce RTX 4090 24GB ROG Strix OC Edition Aqua.hu garancia 2026.12.19 - ig
- Asus Dual RTX 4060 OC
- GAINWARD GeForce RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X videokártya - Alza garancia: 2026.09.20.
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER GAMING OC 16G - 36 hónap magyar, bolti garancia + 12 hónap gyártói
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE RTX 4070Ti SUPER WINDFORCE MAX OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV / MAX változat!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest