- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
válasz Találtgyerek #13995 üzenetére
Megnezem, bar ha 1500-ra belovom, annak stabilnak kellene lennie, ha ala szeretnek loni a biztonsag kedveert. Amit nem mondtam, semmi CW nincs, ennek orulok, visszaolvasva sok Asus szenvedett ettol A 3030 pedig inkabb stabil 2975 korul van, nem is emlekszem, de megfelel ennyi ingyen fsp is
[ Szerkesztve ]
F1
-
szabeska
addikt
Üdv! Pottyant nálam is egy TUF 4080, egy napnyi bench & játék után stabil az alábbiakkal, de csak OC, majd megnézem az UV-t is. A RAM mondjuk hibázik +1675Mhz-en, +1650-en stabil, de nem szeretném kínozni, meddig vigyem lejjebb szerintetek?
F1
-
gainwardgs
veterán
válasz [-HERO-] #13984 üzenetére
Sem a strix-et sem a suprim-x-et sem ekézem, brutál kártyák.
Hanem inkább CW mentes Vrm-re fizetnék rá, mint hogy megfizeted a nevet kvázi (asus rog, suprim-x, amp extreme, golden sample stb.)
Jó itt is fizetsz valamiért, jobb hűtés,vrm stb. de sokszor a felár mértéke jóval nagyobb.
Pl. Ott a csúcs vízhűtéses Matrix 4090, kétszer annyi mint egy normális Rtx 4090.
24 fázisú Vrm, de minek mikor tuningban kb alig megy többet mint egy normál verzió, sőt egyik teszt videóban a Tuf-ból többet kihoztak tuningban meg folyékony fém a gpu-n stb. de minek mikor nem ez limitálja elsődlegesen a tuning potenciált.
Igen talán elgondolkodnék hogy ezt vegyem és fizessem ki rá a felárat ha talán pl.válogatott gpu lenne rajta mint a sima processzoroknál és garantált a 3500mhz órajel teszem azt
24 fázisú Vrm fele van talán így kihasználva, a hűtésről nem is beszélve.
Legyen felára de ne dupla annyi...hiszen semmi sem indokolja, kvázi megveszed és sosem használod ki benne a teljes potenciált kivéve ha shunt-modolod, de az már egy másik történet.[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz Találtgyerek #13985 üzenetére
Nálam is. Hosszabb de a CW 1000 szériátol kezdődött nem?
-
Találtgyerek
veterán
válasz Garsza #13982 üzenetére
Nálam ennél hosszabb a Strix lista. Ebből a 3060 és a 3090 Strix volt ami brutális volt. A többinél ha volt is akkor számomra nem volt annyira zavaró. Minimális CW más gyártónál is előfordult. Nem vagyok Strix ellenes. Most is vennék Strix kártyát, ha jó áron találnék.
06-3o/9759I39
-
[-HERO-]
senior tag
válasz gainwardgs #13977 üzenetére
Sajnos igazad van, nem a strix kartyat akartam venni mert a 3090 em brutal mod nyuszitett, Suprim X volt a kiszemelt most, de addig vartam sajnos hogy igazabol mar csak ez volt mint lehetoseg…
es sajnos joval dragabban mint a suprim X.hetfotol lesz kis idom foglalkozni vele megnezem lehet-e rajta csokkenteni kicsit.
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Garsza
veterán
válasz Találtgyerek #13980 üzenetére
Nekem jó ideje Asus kártyáim vannak. Volt Strix 970, 1070, 2070, 3060Ti, 3070, 3080, most TUF 4080.
Egyiknél sem volt durva CW. Ped nagyrészüket HAF XB -ben használtam talán 50cm a fejemtől.
Mondjuk lehet a fejhagató miatt nem hallottam.
De ettől függetlenül nem hiszem hogy nemlehet ez ellen semmit tenni. Főleg úgy hogy minden gyártó a csendre törekszik.[ Szerkesztve ]
-
Találtgyerek
veterán
Sajnos, ahogy mondod ez már jó ideje jelen van. Nálam eddig két kártyánál volt elviselhetetlen. Mindkettő ROG Strix volt. Ezzel nem általánosítani akarok, lehet pont ebbe a kettőbe nyúltam bele. Minimális CW engem nem zavar, mert a ventik zaja terhelés alatt úgy is elnyomja, de van az a szint, ami elviselhetetlen.
06-3o/9759I39
-
RazoR
veterán
Egyetértek maximálisan. Eredetileg én is Asus TUF-ot akartam venni de utánaolvasva rengeteg a panasz a CW-ra az Asusoknál, így végül Zotac lett. Szerencsére nulla CW magas FPS-nél sincs semennyi, cserébe idióta morgó venti hang az van. Lehet levizezem majd....
-
addikt
Ezért kell Asus Noctua vga-t venni.
Úgy tökéletes csöndben lehet élvezni a coil whine-t.a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
gainwardgs
veterán
válasz Találtgyerek #13974 üzenetére
Azért az vicc hogy ezzel is a felhasználó kell hogy szenvedjen persze CW jelen volt minden generációnál többé-kevésbé, de nem hiszem el hogy nem lehet ezt gyárilag kiküszöbölni én inkább fizetnék erre pici plusz összeget, minthogy a "márkát" fizessem meg, ROG stb.
De hogy már táblázatok vannak hogy mennyi esély van CW-re adott modellen belül, meg berakja az ember gépbe aztán kvázi imádkozol hogy ne CW-zen az már kicsit szánalom, főleg ilyen összegekért -
Találtgyerek
veterán
válasz [-HERO-] #13975 üzenetére
[link] A videokártya alulfeszeléséhez segítség.
A feszültséget és a hozzá tartozó órajelet neked kell kitesztelni. Érdemes megnézni, hogy gyárilag milyen órajelet tart a kártya terhelés alatt és ahhoz megkeresni a legalacsonyabb stabil! feszültséget.
A proci beállítás másik topik.[ Szerkesztve ]
06-3o/9759I39
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Találtgyerek #13974 üzenetére
Na ez az amihez nem igazan ertek, de majd olvasok a temaval kapcsolatban.
Erdekelni erdekel### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Találtgyerek #13970 üzenetére
Eddig csak egy két óra Far cry 5 öt sikerült próbálni, minden alapon van csak egy XMP-t állitottam, proci kb 70-75 fok körül a ventik 500 as fordulaton pörögnek, a vga 55-60 fok között, ház ventik 300 rpm körül mozognak.
Nagyon csöndben van a gép igy azért lehet hallani a CW-t
Megveszem a Cyberpunkot a napokban aztán megnézem azzal is.
Nem vagyok egy nagy tesztelő de ha leirjátok mivel és mit nézzek meg szivesen!### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Garsza
veterán
válasz gainwardgs #13966 üzenetére
Nekem nincs telepítve ez a játék. Le kéne töltenem és telepíteni. Nem ígérem, de igyekszem megcsinálni.
-
Garsza
veterán
válasz gainwardgs #13964 üzenetére
Nem. 4080 -am van. De én úgygondolom hogy minimum 700k vagy 7800X3D kell a 4090 mellé. Főleg ha cél a 280FPS.
-
gainwardgs
veterán
válasz Garsza #13963 üzenetére
Bf annyira nem releváns, nem rossz de egy bf3-tól fényévekre van
Inkább az érkező újabb címekre gondoltam : Stalker 2, új Metro, Gta VI, Last of Us Part II stb.Én úgy gondolkodom hogy nem maxolom ki a kártyát a 4k felbontással, így a jövőre nézve időttálóbb lesz 1440p-n a felbontás különbségből adódó kisebb terheltség miatt.
Mert most neked Rtx4090 van a 14700k mellett[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz gainwardgs #13960 üzenetére
Mint írtam játékfüggő. Ha leírod milyen játékokban akarsz 280FPS -t akkor lehet tud valaki többet segíteni. BF 2042 -nél viszont tudom mondani hogy esélytelen.
De újabb címeknél a 4090 sem képes 280FPS -re ha max grafon aakarsz játszani. De még 200 -ra sem szerintem.
Ez a kérdés nem olyan egyszerű hogy képes e vagy sem.
De hogy egy konkrét pèldát hozzak Cyberpunk 2077 -ben egy 14700k 5.5GHz 270 átlag FPS -re képes.
És ehez kell a RAM OC is. -
SoulReaver
veterán
válasz gainwardgs #13960 üzenetére
Én mondjuk kérdőjelet nem láttam, csak ezt a szemforgatós szmájlit...
-
Garsza
veterán
válasz gainwardgs #13952 üzenetére
Attól függ milyen játékok. De például BF 2042 -ben tuti volnának CPU limites szituk.
-
törölt tag
Felraktam végre a vizes blokkot, kis érdekességként berakom a zotac 4090 gyári pasztázását, kb. 3hónapig használtam állított helyzetben, páran írták anno hogy lefolyhat a paszta, na az meg sem mozdult, ezek ilyen rémhír keltések amit a netről szedtek.
-
[-HERO-]
senior tag
válasz SoulReaver #13953 üzenetére
Nem szeretem a nagy házakat
Eddig nagyon elégedett vagyok, full csöndbe teszi a dolgát, vga-n van minimális CW de nem vészes.### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
gainwardgs
veterán
Egy 13600k 5.6ghz-en kihajtana-e egy 4090-et 1440p@280Hz-en
Persze összes beállítást csutkáznám maxra hogy minél inkább gpu limit jöjjön létre[ Szerkesztve ]
-
[-HERO-]
senior tag
Indul a buli!
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
anulu
félisten
CableMod v1.0 és 1.1 90 és 180 fokos 12VHPWR adapter teljes visszahívás van.
JayZ videó: [link]csak az adapterek, kábelek nem!
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
-
tomas51
senior tag
-
Locutus
veterán
válasz SoulReaver #13939 üzenetére
Asszem kemény 30mhz az X-hez képest a különbség
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
SoulReaver
veterán
válasz Locutus #13938 üzenetére
Ez sosem arról az 1 fps ről szólt...
Mivel annyira sok nincs már ezekben a kártyákban, csak a pontszámok miatt benchmarkolnak az emberek.. Kíváncsiak, hogy meddig bírja a gyárin felül...
Látom neked is Suprim-ed van. Neked pl meddig Boodtol alap beállítások mellett, játékok alatt?
-
Locutus
veterán
válasz SoulReaver #13937 üzenetére
És meglett valami játékban is a +1 fps?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
SoulReaver
veterán
-
zebra_hun
veterán
válasz SoulReaver #13935 üzenetére
Egyre jobb
Mindig az adott HW kategóriában a világrekord a cél.
Alatta nem érjük be -
addikt
válasz Raymond #13932 üzenetére
Bohócok...
Pedig mekkora késéssel érkezett az első 12HWPR csatijuk. Többször is csúsztatták.
Aztán out of stock. Több batch. Jóval előbb ezt el kellett volna kapni. Főleg ,hogy az Nvidia szépen bemutatta ,hogy mit is lehet elbaszni.És ahhoz képest ,hogy ez egy réteg termék (de nagyon) ahhoz képest elég sok elolvadt cablemod csodát láthattunk már a neten.
[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Raymond
félisten
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
SoulReaver
veterán
Kis finomhangolás és rendben lesz.
Pórbáld meg a "curve editor" -al állítani/húzni.
A kék részek a perfCap reasonnál azt jelentik, hogy túl van feszelve. Erre zebra_hun kolléga hívta fel a figyelmem nekem is.
Próbáld meg minél kevesebb fesszel elérni a nagyobb órajelet. Először csak a Core-t. Aztán ha meg van, memóriával utána mész.
Speed way-nél a 80C fok hotspot már húzós.
Dual bioson a Gaming vagy OC-ra ha átkapcsolod, jobb lesz a hűtése. -
RazoR
veterán
Speedway ugyanazokkal a beállításokkal
-
RazoR
veterán
válasz SoulReaver #13925 üzenetére
Na így már valamivel jobb. Az a 2-4k pont gondolom már a CPU miatt van.
140% power limit, +150 core clock
-
félisten
válasz SoulReaver #13925 üzenetére
ASUS RTX 4080 Noctua Edition, nincs CW...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
RazoR
veterán
A 11700K miatt lehet ennyivel alacsonyabb a pontszám a 68-70k graphics score-okhoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Látom van aprón pár 4080 újonnan, 3 év garival, még Noctua edition is. Ha az árakat nem nézzük, melyik típusokat javasolnátok közülük? Konfigom az adatlapomon található, a házam pedig nagy Táp csere nem lesz, szóval az átalakítót használnám amit adnak hozzá.
[ Szerkesztve ]
F1
-
[-HERO-]
senior tag
válasz SoulReaver #13917 üzenetére
Igen tudom, de csak jatekra van a gep.
YT videok alapjan nagy atlagban ~115w korul eszik a 14700k, legyen 85 fok a proci, lesz baja? Ha lesz majd gariba kicsereliknekem igaz hogy 240 aio volt a 7700x en de ahhoz kepest hogy alig evett a proci rohadt meleg volt.
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
SoulReaver
veterán
-
[-HERO-]
senior tag
válasz Találtgyerek #13913 üzenetére
14700k-ra.
Kivancsi vagyok ra en is, elozoleg egy 7700x em volt aio-val de ez a vizezes nekem nagyon nem gyere be### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
SoulReaver
veterán
Piszkáltam kicsit a SuprimX-et...
(Kinek meddig boostol alapon a vga?)
Van egy napi használós beállításom, meg ettől akartam egy kicsit jobbat...
Nem sok a különbség..
Ez a napi használatban levő.
Ez meg az "OC" -
[-HERO-]
senior tag
Én is beszálltam a buliba
Hétvégén kiderül mit sikerült húzni a CW lottón
A strix 3090-em egy HX1000i vel úgy nyüszített mint az állat…
Most egy Suprim-x et akartam de addig nezegettem hogy mindet elvittek
### HΘЯsΞ PΘwΞЯ ###
-
Solesz84
aktív tag
válasz SoulReaver #13909 üzenetére
Mar a frissitest se tudtam rarakni a win-re ugyh lehet azzal volt a baj, de nem tudom.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Solesz84
aktív tag
Meg a regi tap van benne azota is az MSI, de miota ujra huztam a Win-t azota nem kapcsol le a gep, ugyh lehet csak Win baja volt es nem kell az uj Asus tap. Van 2 hetem tesztelni mielott visszakuldom az Asus-t.
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Solesz84
aktív tag
Sziasztok. Par napja irtam h magatol lekapcsol a gep. Irtatok h vegyek uj tapot. Rendeltem is egy Asus Rog Loki 1000W Atx 3.0 tapot ma jott meg. Viszont kb 2 napja ujra raktam a Win11-et es azota 1x sem kapcsolt le a gep. Valoszinu h csak Win baja lehetett? Eleg regi volt mar. Sztem meg tesztelem egy par napig es ha tovabbra sem kapcsol le a gep akkor visszakuldom az Asus tapot es marad az MSI tap sztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Zotac RTX 4070Ti Super Trinity Black Edition 16GB GDDR6X videokártya garanciával
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- RTX 4090 Zotac Trinity Edition OEM
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- RTX 4060/Ti/4070/Ti Videokártya Vásár
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest