- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Androidos fejegységek
- Bluetooth hangszórók
- Egérpad topik
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #3547 üzenetére
-
muzzy
tag
válasz
SoulReaver #3547 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs, de eddig a legtöbb tesztben, amit néztem, a 4070Ti a 3090Ti szintjét hozta, pl.: [link]
Azt aláírom, hogy az ára botrány (és szeptember óta egyre rosszabb), illetve a 12GB + 192bit kombó is erős wtf nekem még most is.
Dehát evvan...
-
törölt tag
válasz
SoulReaver #3539 üzenetére
Én a legolcsóbb 4070Ti-t vettem ideiglenesen, de nagyon gyenge ez a széria, hát még a 4070, hiába a magas hz, semmit nem érsz vele.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
SoulReaver #3542 üzenetére
Az komoly
Ha megnézed ezt itt: [link] szerintem abból az látszik, hogy elvileg ugyan olyan tápáramkört és körítést kaptak, csak a Gamin-en jóval kisebb a hűtő mint a Tiéden (300mm vs 342mm csak a hossza), így gondolom a max órajelek se úgy alakulnak majd. -
h1mpi
félisten
válasz
gainwardgs #3536 üzenetére
Köszi, igazából a 1080 is elég volt, ezért nem akarom, hogy elszaladjon a ló
SoulReaver + PuMbA: köszi az ajánlásokat. Ki most megbízható hardveraprós eladó? Az se baj, ha nem bolti garis. Ha nem publikus jöhet privátba is, köszi!
-
tibaimp
nagyúr
válasz
SoulReaver #3539 üzenetére
Az a 3075MHz GPU órajel komoly
. Igen, Aorus Master....
Én csak a kis testvérére a Gaming-re pályázok. -
PuMbA
titán
Nem szükséges 3 venti ilyen keveset fogyasztó kártyánál. Még a 2 ventis ASUS Dual is teljesen csendes és hűvös Quiet módban
-
h1mpi
félisten
Sziasztok,
4060 és 4070 között megéri az a felár? Mekkora a különbség FHD-ban?
-
tibaimp
nagyúr
OK. Kérdés, ugyan abból a tápáramkörből, ami tud 200W-ot, ki lehet sajtolni 320W-ot is?
Nem feltétlen, én ezért gondolom, de csak gondolom, hogy fejlettebb, jobb áramkör van rajta, aminek persze több kakaó is kell, ezért van a kisebb kártyákon csak egy darab 8 tűs csati, míg a nagyobb hűtésűn meg az új 16-pin-es. -
aginor
veterán
válasz
tibaimp #3530 üzenetére
Sehogy. Javasolt minden esetben teszteket keresni, ahol a hűtőt lebontják, és ránéznek a nyákra is. Az a tuti.
Azt már inkább jelenteném ki, hogy a nagyobb hűtő halkabb és hűvösebb működést feltételez, de még itt is annyi kivétellel találkoztam az évek alatt, hogy ezt is csak csillagos* lehet.Szerintem.
*amikor a csillag után jön az apróbetűs rész, vagyis a lényeg.
-
válasz
SoulReaver #3525 üzenetére
De nem is kell a legtúlárazottabb márkát megvenni. Aki meg csőlátású strix fan az fizesse meg az extra felárat a csilivili semmiért.
-
Rinkasime
tag
Szerintem a cyberpunk-ban eltalálták a ray tracing és dlls közti balance-öt,4070-en 2k ultra+frame gen+ray tracing+dlls quality 90-120 fps és nem homályos,bizonyos játékokban tényleg homályos és én is kikapcsolom,pár év és a natív kontra Ai generálta kép kocka közti különbséget nehezen fogjuk észrevenni . A kövi gen még biztos hoz fejlődést
-
Paddyhats
kezdő
Én is valami hasonló állásponton vagyok . Hát ja ... konkrétan [link] a 4070ti 400 ezer míg a 4080 meg [link] már 720 k ... Oké ez szélsőséges példa van olcsóbb is persze ... de ember kb 20+ fps t nyersz 200k ért? Talán hosszútávon látszik majd meg nemtudom ..... Igazából gondolkodtam , ha 2 évet kibír akk már nekem megérte főleg , hogy ray tracing soha nem használok és nem is fogok nekem ennyit nem ért...... jelenleg a cél 2k 60fps
-
BerserkGuts
addikt
válasz
SoulReaver #3515 üzenetére
Nekem se tetszik cod-ban próbalgattam mert több fps oké de nem látom távolról az ellent ki sniperez ki bár az csak 2.0 talán a 3 jobb lett.
+Nem jott be cyber punkban nem szép homályosít -
rumkola
nagyúr
válasz
SoulReaver #3517 üzenetére
Ehez a részvényeseknek és a piacnak is lenne néhány hozzáfűznivalója.
-
SoulReaver
veterán
válasz
SkyTrancer #3516 üzenetére
De ennyi erővel akkor ne legyen 6-7 féle vga erősség. Gyártsanak egyet és akkor ez a DLSS megold mindent...
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
SoulReaver #3515 üzenetére
ez az "elgagyizott" megoldás lesz a jövő. Ugyanis megéri azt a "képminőség romlást" amit a technológia nyújt
Nem mellesleg egyre szebb és jobb a minőség is
Az AI, meg ezeké lesz a jövő, legalábbis amíg ez a megoldás nem lesz teljesen kiaknázva és nem jön valami jobb
DLSS nem hülyeség, ezért nincs is elvetve, és ezért is marad sőt... -
SoulReaver
veterán
válasz
BerserkGuts #3513 üzenetére
Dlss-el tudsz meg szórakozni vele, de nekem az olyan fura megoldás.
Megbeszed a többszázezres vga-t és tesznek rá egy ilyen elgagyizott megoldást, hogy bírja a fostrészinget....
-
válasz
BerserkGuts #3513 üzenetére
"Kenheted a hajadra a vramot látod amd 24GB-ot de sokat ért"
Mire gondolsz?
Az előző generációnál egyértelműen látszik, hogy a közép-felső kategóriájú kártyák sokkal jobban öregedtek AMD vonalon, csak a nagyobb VRAM kapacitás miatt. -
BerserkGuts
addikt
Kenheted a hajadra a vramot látod amd 24GB-ot de sokat ért
+ #3506 SoulReaver Még a 4080 is kevés mert+10fps.
Persze majd megnézem virágbolti verziót mit lehet tenni hogy 1440p és a recskatrészint is megmaradjon, de előző részt is inkább a nagy szuper effekt nélkül vittem végig nem hatott meg.
De majd most végre 2év után elkészült kíváncsi vagyok rá és jobb a kártyám is mint a 3070
ott szaggatott rendesen a raytracing.
-
tibaimp
nagyúr
Konkrétan a Gigabyte Gaming/Gaming OC 4070 esetében így van, ahogy néztem. Eleve a 261 mm hosszú 4070 Windforce VGA-k le vannak korlátozva 200-216W-ra, míg a fenti kettő el van engedve 320W-ig, ha jól értelmezem ezt (persze, ha valamit nem jól látok, kérek pontosítást
):
-
-
Paddyhats
kezdő
válasz
SoulReaver #3509 üzenetére
-
SoulReaver
veterán
Csak annyi, hogy 200-210 wattot fogyaszt, és 2 év múlva is lesz rajta garancia, akkor majd eladja és vesz modernebbet. Szerintem 5 évre nem lehet vga val tervezni. Én nem a 4070 mellett vagyok, de pl én is sajnálok 600at kiadni egy 4080ra, de még a 4070ti re is azt a 400at...
-
válasz
SoulReaver #3506 üzenetére
Elég, de meddig? A kolléga 5 évre keresett kártyát.
A 3090 nyers teljesítményben és VRAM-ban is jóval a 4070 előtt jár, árban pedig kb azonos szint. A 3 év garancián és fogyasztáson kívül nincs más érv a 4070 mellett. -
SoulReaver
veterán
12GB vram mihez kevés? Eddig amiket próbáltam, (cyberpunk, hogwarts, starfield, wows) max 10Gb-ot ettek. Nyilván nem raytracingel, de a 4070+2560x1440 kompromisszummal, de elég. Most aki a raytracinget is szeretné használni, annak a 4080 legyen a minimum, mert a 4070ti is kevés hozzá, hogy stabilan 60fps fölött maradjon 2k ban.
-
kispal87
aktív tag
Kompromisszummal igen.
Minden attól függ, ki mennyit hajlandó engedni a max grafikából.
De ha már a 4080 is drága, akkor nincs miről beszélni...
3-4 kilóért vett VGA-val nem lehet ekkora idő intervallumot felölelni, de az 5-600 ezres kategória sem az. Persze ez nem új keletű dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Politika
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest