- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
sid.:Rc211v #5098 üzenetére
De miért lenne drágább a Super a simánál, amikor ugyanazon az áron jön ki?
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz
Mika1227 #5094 üzenetére
Ha tényleg a jelenlegi 4070 árán fog jönni a super vagy +10-20k amit erősen kétlek, akkor megéri várni mivel az 4070 árát is lenyomja pláne használtét. De tuti hogy nem így lesz legalább is ajánlom nekik mert 1,5 hónapja vettem 4070-et
Mondjuk jó áron nem bolti. én tippre +50k-t simán mondanék a mostani árra. Tehát 300 körül/fölött lesz a super de még a Ti alatt árba.
-
-
Mika1227
őstag
Vajon milyen árcsökkenés várható az új de még inkább a használt kártyáknál az új super széria megjelenésével? Érdemes várni a vásárlással?
Konkrétan a 4070-re gondolok inkább használtan!
-
s.bala31
őstag
válasz
Balázs Z. #5089 üzenetére
Egyelőre még mindig várnak
Megemelem a kalapom ha ezt megjósolja valaki, főleg hogy az egész világgazdaság manapság nem a stabilitás szimbóluma. Ugye a Ft általában a dollárral mozog, ha az gyengül akkor a Ft erősödik vagy fordítva. Talán az USA dollár gyengülését várják (elnökválasztás stb) erre az évre és ez majd húzza a Ft-ot.
Hátha igazuk lesz és olcsóbb lesz a VGA
-
-
Valaki meg akarta venni a 4060 Ti-met 4k/60 fps játékhoz.
Persze mondta neki, hogy fHD-ban sincs 60 fps az új játékokhoz max grafikán, szóval elállt tőle. -
-
Esetleg van valakinek tapasztalata RTX 4070 quad monitor setuppal kapcsolatban?
A jelenlegi 3x1080p@60Hz + 4K@60Hz setupot tervezem leváltani 3x1440p@165Hz + 4K@120Hz setupra, több mint 3x annyi pixel másodpercenként, nem tudom hogy ennyi még kifér-e a csövön vagy sem...
Van erről bármi hivatalos infó vagy csak próba cseresznye?
-
D55
senior tag
válasz
szasanyi #5077 üzenetére
Árfolyam terén elvileg most nekünk áll majd a zászló... 340-350Ft körüli euro-t várnak már tavaly év vége óta a gazdasági világban.
Az árrés pedig amúgy elég érdekes kérdés. A nagykereknél azt tudom, hogy szoktak azzal szórakozni, hogy egymástól veszegetik a cuccokat amik saját raktáron nincsenek nekik és rádobálnak 2-3%-ot. A kiskereknél ha ebből élnek tisztán (szimpla tételes lakossági értékesítés, nem pedig mondjuk kapcsolt szolgáltatással való értékesítés), akkor állítólag szinte alig van mozgásterük amióta a webáruházak világát éljük. Amit én látok és hallok, az alapján tehát itt is max pár százalékot tudok elképzelni. Viszont azt meg tudom, hogy egy átlag gyártó a legrosszabb esetben is odaad az MSRP-ből 20-25%-ot a szerződött disztribútoroknak (de verseny által kevésbé szorongatott termékkörökben ez lehet akár 60% is!). Itt most amiről beszélek, nem szigorúan PC komponensek, annál szélesebb termékkör, pl. a hálózati eszközök amik már közel fogyasztói termékek, de jellemzően még jár rájuk a 40-60% körüli magasabb engedmény az MSRP-ből, míg a 20-25% környéke inkább ami a klasszikus fogyasztói tömegkeresletes termékeknél szokott lenni. És ezek már itt az EU-ban lévő, levámolt, honos dokumentumokkal ellátott termékek, általában ezek sem jönnek hozzá teherként már, csupán a retailer / customer support biztosítása amit egyedül kérni szoktak. Tehát szerintem egy VGA esetén is egész biztos, hogy MSRP - 20-25%-ért már valakihez megérkezik az országban és onnantól az a kérdés, hogy ő mennyiért adja tovább. Hiszen az MSRP viszont már a végfelhasználók irányába ajánlott ár, nem pedig az ajánlott first hand B2B ár, hogy még aztán arra két-három viszonteladó is rádobálgassa a kis saját százalékait!!!
Persze, hogy akkor a végén nézünk, hogy miért kerül ennyibe itt minden
(A nagy könyv szerint egyébként a kiskernél illene még olyan 15% körül otthagyni az MSRP alatt, de ha a fentiek alapjául szolgáló panaszok igazak a szektor szereplői részéről, akkor eleve az a gond, hogy sokszor már a kiskerek is eleve minimum az MSRP-t kénytelenek a nagykernek kicsengetni az áruért.)
Amúgy meg az NVIDIA tudtommal Európában bruttó ajánlott végfelhasználói árat ad meg, szóval bizony amik ott vannak árak az #5074-ben, a gyártó szándéka szerint közel annyiért kéne az AIB partnerek alapmodelljeinek is a boltok polcain elérhetőnek lennie!
-
D55
senior tag
válasz
Meridius11 #5074 üzenetére
Én úgy tudom, hogy ezeken már van 20-21% körüli ÁFA, tehát az előbb le, és utána rá a 27%!
-
gainwardgs
veterán
válasz
Meridius11 #5074 üzenetére
Gyakorlatilag a régi 70Ti kezdő áráért kapsz egy sokkal jobb konstrukciót 16gb/256bit
-
Meridius11
aktív tag
Német árazás az Nvidia oldaláról, referenciának:
GeForce RTX 4080 SUPER
Ab 1.109 €, ab 31.01 erhältlichRTX 4070 Ti SUPER
Ab 889 €, ab 24/01 erhältlichRTX 4070 SUPER
Ab 659 €, ab 17/01 erhältlichA világrekord magyar áfával számolva ez jelenleg ~450.000Ft, ~360.000Ft illetve ~266.000Ft
-
h1mpi
félisten
válasz
BerserkGuts #5070 üzenetére
Anno sajnos a gyerek gépébe még azt vettem a bányász időkben 220e-ért
-
szasanyi
félisten
válasz
rumkola #5064 üzenetére
Nem mindenkinél igaz amit mondtál. Vannak már többen, akinek nem azért nem vesznek mert nem tudják kifizetni gond nélkül hanem mert neki már nem ér annyit.
Ti. mindennek van egy ára és egy haszna, így ha e kettő nincs egyensúlyban az adott ember számára akkor nem vásárol. És ugye vannak más alternatívák is játékra.ollie: az ilyenre szokták azt mondani, hogy aki túl sokat gondolkodik 2 lépés között az a fél életét egy lábon tölti. Viszont az is gaz, hogy mindenki maga dönti el mire költ és mire nem.
-
válasz
BerserkGuts #5065 üzenetére
Meg kell várni az 5070-et, nincs mese.
-
h1mpi
félisten
Nem tudom volt-e már ez?
-
demmer123
őstag
Milyen áron lesz kapható a Super? Kb 220-240 között?
-
demmer123
őstag
Sima 4070 érdemes lesz lecserélni Super kiadásra?
-
mozso
senior tag
Hello,
Gondolkodom egy 4070 Ti Super-en, de olyan kártyát vennék, ami nem 3 slotos 1.5kg+ 308+ mm hosszú, azaz inkább 2 ventis.
Ezekből ilyen van jelenleg:
Inno3D RTX 4070 Ti SUPER TWIN X2 OC
MSI RTX 4070 Ti SUPER VENTUS 2X OCEz még életképes lehet:
Inno3D RTX 4070 Ti SUPER X3 OC
MSI RTX 4070 Ti SUPER GAMING X SLIM
MSI RTX 4070 Ti SUPER VENTUS 3X OCSzerintetek ezek a hűtési megoldások, amiket a korábbi 4070 / 4070 Ti kártyákhoz terveztek, hogyan boldogulnak majd a 4070 Ti Super 285W-jával?
Nekem most Asus TUF 3070 van, de már az is brutál méretű.
-
fbaloo
tag
Upsz. Engem az lep meg hogy mennyi olyan tanács van hogy vegyed a fapadosat mert lényegtelen. Több kártya is volt nálam az és az aorus elite pl nem véletlenül drágább, megéri jobb kártyára költeni a kategórián belül ha nem akarod azt hallgatni folyton hogy maxra pörgetett ventikkel küzd a kártyád folyton hogy tartsa a 65 fokot.
-
PuMbA
titán
-
pandras83
őstag
válasz
csaba951 #5037 üzenetére
Olyasmi, de Ventust soha többé. Jól hűt (O11 Mini Air-ban alulról két 120-astól kapja a luftot, CP2077 alatt is 65 fok max) és csendes is, de okádja a hőt a csati mellett a hűtetlen részeknél. Az artifactos indulás mögött is ezt sejtem, de lehet hogy ez már csak paranoia.
-
pandras83
őstag
Szombat reggel indítom a gépet, msi logo helyett fekete kép helyenként artifactekkel, aztán egy rövid "no input signal" aztán valahogy továbbment a boot és win 10 betölt. Azóta semmi gond (kopp kopp), de a sz*r megfagyott bennem. Persze a kisördög rögtön böködni kezdett, hogy nem baj ha gari időn (május 3.)belül elhal a 4070 Ventus, jöhet a helyére egy 4070 Super, üsse kő..
Amilyen az én szerencsém, tuti május 4.-én dobja el magát. -
Pakmara
őstag
Egy pár 4070 super kép [link]
-
fbaloo
tag
válasz
BerserkGuts #5027 üzenetére
még nincs magyar ár 4070ti superre, de elvileg ugyanazon az áron adják majd mint az eredeti 4070 ti-t, 10-15%-al gyorsabb, és 16 gb vram
-
fbaloo
tag
Ez egy jó nagy fuck you minden 4070ti vásárlónak aki beadta a derekát és megvette a kurva drága kártyát 12 gb-al. Látható hogy teljesen monopolhelyzetbhen érzik magukat, hogy ennyire képesek a profit érdekében szemenköpni a vásárlóikat.
-
evitiguF
senior tag
válasz
s.bala31 #5021 üzenetére
Mi lenne a cél?
Nem elég valamire jelenleg a 70Ti, és ezért váltanál?
Szoktad-e nézni az ár\érték arányt?
Ha igen, akkor nem érdemes, mert kevesebb a teljesítménynövekedés, mint az árdifferencia.
De ehhez majd kell még egy tényleges, bolti ár, is, mert ez lehet paperlaunch is, itt a diákon ennyi, gyakorlatban meg majd nem ezt éljük.Én pár napja néztem meg, hogy 70Tiről milyen ár mellett érné meg 80-ra váltani, nálam úgy jött ki a matek, hogy jelenleg drágább a kártya, mint amennyit teljesítményben pluszban kapnék.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
szasanyi #5016 üzenetére
igen...ahhoz (is) értenek már évek óta
#5017pandras83
ihen, házon belül hasonlítanak, voltaképp nem is lényeges, mekkor aa diffi az előző kiadáshoz... látszik, az előző generációról váltóknak akarnak kedvezni...
mondjuk nekem a 4070TiS és a (használt)4080 a tuti befutó eddig...szerk. jönnek is a Super kártyás tesztek
már most... egek
-
pandras83
őstag
válasz
- = Zk = - #5014 üzenetére
a 4070super-es diára se merték rátenni a sima 4070-et 😅
-
szasanyi
félisten
Hát... ezzel nem sokkal vagyunk előrébb. Persze igen, de ebből még mindig nem tudható mikor és milyen áron lesz elérhető nálunk.
- = Zk = - nem is a pontosság, inkább a kedvcsinálás volt a célja a grafikonos teljesítmény "analízisnek".
Nagynozi: pont az a lényeg, így ebből a szempontból jó helyzetben vagy.
-
4080 super - 1000 USD (4080 megszűnik, ami 1200 USD volt)
4070 Ti Super - 800 USD (4070 Ti megszűnik, ami 800 USD volt)
4070 Super - 600 USD (4070 megmarad, 550 USD áron, eredetileg 600 volt)Ezek a hivatalos árak.
-
szasanyi
félisten
Igen, tudom. De mégis... és bár nincsenek pontos értékek, valszeg nem alaptalanok.
Nagynozi: ez az első ilyen így sajnos ez valószínűsíthető volt. Mondjuk a tiS az nem 4080 és a 4080S sem lesz annyival jobb, hogy neked érdemes legyen cserén agyalnod.
- = Zk = - az ördög a részletekben rejlik, bár nem tűnik rossznak. De rafkósak mint mindig, és az előző széria ill. az az előtti a viszonyításuk.
-
szasanyi
félisten
Itt már az új SUPER kártyák teljesítmény adatai is szerepelnek grafikonon.
-
szasanyi
félisten
válasz
gainwardgs #5004 üzenetére
Igazából engem nem érint, mert nem vettem 40-es kártyát. Tudtam, hogy megint ezt fogják csinálni ezért kivártam a PS5-tel. És most is csak akkor fogok venni, ha nekem is jó lesz az ár nem csak nekik.
Nem kaja ez, hogy minden1 mennyi de muszáj venni és enni, különben éhen halunk... -
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Van arról esetleg infója valakinek, hogy ez a pöttöm ASUS RTX 4060 DUAL V2 mikor kerülhet nálunk majd forgalomba?
A válaszokat előre is köszönöm!
Vigi
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest