- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
evitiguF
senior tag
válasz
hackeeeee #2597 üzenetére
Ha normális, és nem elfogult tesztet akarsz nézni, akkor inkább javaslom: [TPU]
Még a nyelvet sem szükséges beszélned, grafikonok, ábrák számokból állnak.
Megnézed az általad preferált típust, és az alapján már közelebb vagy.
Pl relatív teljesítmény Asus Tuf 4070 Ti 100% - 6900Xt -89% - 6800Xt -83%
Nem pedig 3-5% ahogy itt ph-n...
de ajánlom még computerbase.de-t is (német) -
hackeeeee
Jómunkásember
Halihó.
Érdeklődő kérdés, 6k Radeon-ról jött valaki esetleg? főként 6800-ról, 6900-ról (XT)? Nézegettem a teljesítményt, és nem tűnik végülis rossznak.. Persze semmi sem biztos, csak elgondolkoztam.
Persze kevesebb vram, kevesebb sávszél de az erő több, ha jól láttam..
. 4K teljesítmény a lényeg.. ott használnám.
PH tesztet néztem, ott a relatív teljesítmény kb. 3-5%, de hol többet látni, hol kevesebbet.
Köszi,
-
válasz
hoffman_ #2594 üzenetére
Nekem Inno van (sima, nem OC) egy ITX-es házban. Ha el tudod fogadni, hogy nem 60-65 fok körül fog működni, mint a nagy hűtős verziók, hanem 10 fokkal melegebben, akkor teljesen jó. (nálam is a 2 slot volt a limitáció)
Nyilván nem egy Ichill-el, vagy egy Strix-el kell összehasonlítani egy 2 slotos kártya hűtési teljesítményét -
BerserkGuts
addikt
válasz
hoffman_ #2594 üzenetére
Nekem inno van es nem lesz nagy probléma ha 2750re vissza OC-zod meg a ramot -500 mert valamiért 10500-ra húzták ami nem tesz jót time spy ugyan olyen jó eredményeket hoz.
+ Rakj oda neki 120mm-es ventit meg jó szellőző ház nekem az van akkor 68fok korul marad bár még nem volt kánikula a panelba[kép]
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
nem hajt a szükség, így még mindig nem tudtam eldönteni melyik 4070Ti-t vadásszam. csak a legvékonyabb 2-slotos megoldások (nagyon max 2.2) férnek be a házamba, így kicsi a választék, azokból pedig a három ventiseket nézem. ezek közül az Inno-t terveztem. mivel a PNY XLR8 csak a 4070-ből lenne jó méretben, így a lenti konklúzióra jutottam. ehhez kérnék véleményt, megoszló az Inno a topicban valamiért.
MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC
vs.
Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 OC 12Gszemezek vele régóta, jobban tetszik. magasság is számít, abban is jobb az Inno, illetve az MSI kapcsán a VRM hűtésről találtam infót, ami szintén az Innora terel. igaz, nem a Ti, nem ellenőriztem, hogy van-e különbség a kialakításban. meglepne, ha lenne.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
gainwardgs #2581 üzenetére
Hoogyisne...
-
válasz
PowerBuldog #2586 üzenetére
Geforce experience-ben aktivalod? Nalam volt 2 kod mas game, de nem sikerult.
-
aginor
veterán
válasz
PowerBuldog #2589 üzenetére
Én is így reméltem, de köszi a megerősítést.
-
aginor
veterán
válasz
PowerBuldog #2586 üzenetére
Ez mi a fenét jelent: "f your purchase was a qualified GeForce RTX 40 Series desktop or GPU made from 09/05/2023 to 13/06/2023 you are qualified for the Diablo® IV Geforce RTX 40 Series Bundle."
Tényleg ellenőrzi a gyártási dátumot? -
aginor
veterán
válasz
PowerBuldog #2582 üzenetére
Aktiválással minden rendben ment?
-
PuMbA
titán
válasz
gainwardgs #2581 üzenetére
D4-hez nem kell se erős, se sok VRAM-mal rendelkező VGA. Egy 3060Ti-n elmegy 1440p Ultrán 100+fps-sel: [link]
Szerencsére ez nem olyan játék, aminél ugrani kell, mert a régi kártyákon nem jól fut.
-
sittes79
addikt
Szakmai kérdés, egy 4070 ti előrébb lenne mint egy 3080 10 GB?
Illetve MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X TRIO 12G ez a modell 700 eur jó ár e?
-
aginor
veterán
válasz
BerserkGuts #2565 üzenetére
Azért minél nagyobb a minta, annál relevánsabb az eredmény (már persze, ha mediánt akarunk nézni), pláne, hogy a játékiparban vannak elég szép anomáliák, amikkel akarva/akaratlanul nagyon el lehet vinni a végeredményt kisebb minta esetében (pl: Last of us).
Mindegy is, szerintem a sima 6800 közel sincs a 4070-hez, de van aki szerint jobb nála. Egy szintnél tovább nem látom értelmét magyarázni a számomra nyilvánvalót, így mindenki higgyen amit akar. Elfér itt több vélemény is. -
fbaloo
tag
válasz
nubreed #2570 üzenetére
A hiba az volt hogy kivétel nélkül minden dx12+unreal 4 játék crashelt pár másodperc után.
Utána egy gigabyte 4070 gaming oc-t vettem, ami remek kártya volt nagyon jó hűtéssel és jó overclockkal, de cicergett kicsit ezért gondoltam megpörgetem mégegyszer a lotteryt és visszaviszem.
Elhoztam egy 4070ti inno3d x3 fapados verziót, mert "csak" 50-el volt drágább és gondoltam megnézem milyen - cicergett, de még a hűtése is baromi hangos volt full loadon, illetve nem tudta tartani a 60 fokot, 70 volt belőve egyértelműen, és ez egy jól hűtött ház mellett.
Végül bevállaltam a 4070ti inno3d ichill verziót ami szintén cicereg, de kevésbé mint az előzőek, ezért elengedtem cw mentes kártyaszerzést, főleg mert a kártya amúgy nagyon impresszív hűtés szempontból, kifejezetten halk és max 63c teljes terhelés alatt.
-
Brekkk
senior tag
Palit 4070 Jetstream-ben gondolkodom.
Van esetleg itt valakinek ilyen kártyája? Ha igen kérem ossza meg a tapasztalatait vele.
Tesztek alapján nem egy rossz darab.
Nem kell hozzá a 12 pines csati.
Undervoltolni fogom a kártyát mindenképp.
500 W-os Seasonic CORE GM táp elég lesz hozzá?
5800 X3D és RTX 3060 van.
Fogyasztás nem megy most 320 W fölé még az extém teszetléseim alatt sem.
Ez a kárty 170 W helyett 200 W
Így számolva 350-360 W lesz a táp maximum terhelése extrém helyzetben.
Jól számolok? -
BerserkGuts
addikt
válasz
modflow #2566 üzenetére
Az a baj bármi szoftveres mérő program csak valami átlagot számol nem fogunk rájönni hogy programozták melyik magok kellenek valójában és sajnos általában még mindig elég 1-2 mag amik igazi feladatot végeznek a többi csak átbaszás mert növelni kell a gépigényeket leterhelik direkt feleslegesen a processzort.
Egy jó példa a FFXV benchmark ahol csak a terhelés kedvéért telipakolják felesleges objektumokkal hogy jobban terhelje a rendszert persze ez egy benchmark mondhatnánk de hasonló megoldásokat tartogatnak a játékokban is.
-
modflow
veterán
A CPU nem csinál semmit játék alatt?
Csak mert játék alatt ezt látom:
~ CPU használat: 3%
~ GPU használat: 98%
-
BerserkGuts
addikt
Ahány teszt annyiféle teljesen jó
Bár akkor is ez elrettentő:
mert a 8GB vram ellen beindulnak a dolgok mint anno régen a 3GB-ot kezdték nem szeretni magasabb beállításokon vagy felbontáson és pont ugyen ez volt az ellen érvem akkoriban hogy ráér az jó a 3 nem kell a 6alig van játék.
Minden esetre aki 4060ti-t vesz az marad sokáig 1080p-n nem lesz baja max visszaveszi az ultrát DE inkább egy olcsó bolti 4070 mindenképp jobb vétel nincsen problémád ha majd magasabb felbontást akarnál meg majd új játékokkal is játszanál, jobb grafikán, hosszabb ideig.https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/inno3d/geforce-rtx-4070-twin-x2-12g-gddr6x-n40702-126x-185252n-p950434113/ [link]
Teljesen jó vétel még ha vissza is kell venni kicsit mert túl OC a kártya
ram -500Mhz gpu -100Mhz
De még így is hozza +-3FPS-el a ref 4070 szintet ami sokkal jobb mint az alábbi 4060ti:
Na meg érdekesek ezek a tesztek lehet driver vagy patch után másabb meg a 3080 miért nincs ott az újabb teszten
-
Raidon
őstag
Ezért van kereslet kínálat. Előbb utóbb mindent visznek
Pl biztos van olyan aki mondjuk most 4070-et vesz. Egyrészt mert annyi a keret avagy nem akar rászánni többet. Vagy nem szívesen vár vele több hónapot mire kiegészíti mert mondjuk tényleg régi kártyája van. Van akinek ez is nagy előrelépés. Nálam mindegy hova szól a garancia. Bár itthoni garancia ügyintézéssel is vannak bajok sok helyen.
Jártam én is úgy! Volt egy gyári rosszul behelyezett tranzisztor a kártyán.
Amikor elhalálozott elküldtem a gyártónak. Díjmentesen hozták vitték etc.
Kihozta a gyártó, hogy mechanikai behatás érte az adott alkatrészt.
Szóval nuku csere. Hiába mellékeltem több független szerviz szakvéleményt.
Csavarmatrica ép volt és a gyári paszta volt a kártyán azt visszacsekkolták, de az alkatrész olyan helyen volt ha akartam volna sem tudtam volna odaverni ott.
Általában árukeresőn nézem meg a legjobbra értékelt boltokat. Mindenkinek van egy szokása ki hol vesz.A hibásba itt nyúltam bele de hónapokig hibátlan volt.
Ez nem a mostani széria volt már jó pár évvel ezelőtti sztori.
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer #2557 üzenetére
Nekem is amiatt szimpatikus igazán.
-
Pug
veterán
válasz
BerserkGuts #2559 üzenetére
Az AI trenirozasa full GPU-n megy:
GPUs are optimized for training artificial intelligence and deep learning models as they can process multiple computations simultaneously.
-
nubreed
veterán
válasz
ScomComputer #2557 üzenetére
Köszi, jól jön minden infó, szívesen veszem ha esetleg beírod ide.
-
-
nubreed
veterán
Az Asus 4070 Dualnak fémből van a back plate -je, jól látom? És amúgy mennyire ajánlott ez a 4070 -esek között?
-
aginor
veterán
Akkor szerintem sürgősen vegyél egy 6800-at, mert az mindent visz.
Tehát, van egy teszt, ami 15 játékkel tesztel, és egy másik ami 25-el. A kettő nem ugyanazt az eredményt adja, de annak hiszünk, ami kisebb mintából dolgozott.
Tudod mit, legyen igazad, a 6800 legalább olyan jó, mint a 4070, de majd a csoda driverekkel lesz ez még jobb is és talán a Ti-t is utoléri..
A kérdést én innentől elengedtem, higgyen mindenki amit akar, csak ne terjessze..s.bala31: már én is kezdem azt hinni, csakhogy itt senki nem beszélt az XT modellről.
-
PuMbA
titán
Konstans dolog sajnos nem létezik. Minden teszt csak azt tudja megmutatni, hogy a tesztelt játékokban, az adott konfigurációban és az adott grafikai beállításokkal milyen sebességűek a kártyák. Mást nem. Általános érvényű következtetésre nem alkalmasak. A Hardware Unboxed által tesztelt konfigurációban és abban a 15 játékban, abban a grafikai beállításokkal 4070 szint, ennyit lehet kijelenteni. A TPU esetén meg azt, hogy a TPU által tesztelt játékokban, az adott konfigurációban, az adott grafikai beállításokkal nem 4070 szint
-
-
aginor
veterán
Én ugyan rendszeresen veszek használt motyókat, így nálam a használt piac is játszik, de sokaknál csak az új, és hazai kisker (sem használt és/vagy külföldi webshop nem téma nekik).
PuMbA: a 4060 nem 4k kártya, és még csak nem is igazán 1440p, így kár ehhez hasonlítani szerintem. Mellesleg a 6800 nem hoz 4K-ban 4070 szintet, inkább csak a 4060ti és 4070 között van valahol félúton RT nélkül (RT-vel meg hagyjuk is..):
-
aginor
veterán
Én viszont folyamatosan azt kérdeztem. Használtat ne hasonlítsuk újhoz, ha a típus ár/érték arányát akarjuk megállapítani.
Ne felejtsd el, hogy sokaknál nem játszik a használt -pláne 3-as szériában-, ill. a használt piac elég dinamikusan tud változni, hogy általános igazságokat lehessen rá építeni. -
aginor
veterán
Dobj már egy linket ezekhez varázslatos BOLTI árakhoz..
Pug: a 6800 mininmum fps-ben a jelenlegi játékokban 10-13%-al erősebb, RT-ben pedig 4-6%. Pont amennyivel drágább (cserébe több mint másfélszer akkora fogyasztással), tehát ha a JELENLEGI felhozatalt nézzük, akkor nem jobb vétel, hanem kb. egál.
Az persze más kérdés, hogy ha a fogyasztást nem nézzük (ha nézzük, akkor is), akkor én is a 6800-at venném a több vram miatt, ami ugyan most nem ad jelentős előnyt, de ki tudja, hogy mit hoz majd a jövő. -
Peace
nagyúr
válasz
BerserkGuts #2538 üzenetére
Pedig teljesen más az összkép és az atmoszférára is hatással van rendesen. Most nyomom a második végigjátszást max grafikán és Path tracinggel. Annyival jobb érzés ránézni a játékra, mint 2,5 éve! Nappal nem annyira jön ki, de helyenként azért ott i megfigyelhető. Én ha tehetem, mindenhol be fogom tolni az RT-t.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2540 üzenetére
Persze, nem engedi el véglegesen, de már nem lesz olyan lényeges, mint volt.
-
BaJaZo
aktív tag
Na, sokáig már nem fogja érdekelni az Nvidiát a VGA piac. Megtalálták az új aranytojást tojó tyúkot...
[link] -
BerserkGuts
addikt
Hát csilli villi tükröződés nem olyan nagy szám inkább nagy lépés a 4k vs 1080p vagy 1440p helyett legalább a 60" 4k életérzés mert az a pár effekt amit direkt csinálnak hogy júj ide néz milyen szép is lehetne ha dolgoznánk nem hat meg.
Jönnek sokan a cp2077-el de nagyon minimális az rt effekt elszórtan alkalmazzák és nem az miatt lesz jó a játék.
-
csaba951
veterán
Cyberpunk 2077
>4080-al és natív 30fpst se hozott max beállításokkal, dlssel hozta
>a kb 90-et, és egy 3 éves játékról beszélünk.Totál tévedésben vagy! A 3 évvel ezelőtti szint az, ahogy RT nélkül futtatod a játékot. Így máris egekben van az fps.
A mostani állapota (path tracing) egy olyan kísérleti állapotban lévő technológia aminek ez az első gyakorlati implementálása (ami nem csak egy technikai demó). Ez egy kísérleti nyúl, játszótér, amivel meg lehet mutatni a jövő grafikáját. Lehet ismerkedni a technológiával.
Maga a technikai csoda, hogy maximális beállításon (plusz ugye DLSS és frame generation) 60+ fpst tud produkálni a játék a mai vasakon. "Normális" esetben, ebben a szakaszban, a 4090-től lenne várható egy 5-10 fps.
3-4 év múlva lesz általános, hogy az új AAA játékok már ilyen, sőt ennél sokkal jobb grafikával jönnek majd ki. És nagyon úgy tűnik, hogy 2 generáció múlva az XX60-as kártyán sem lesz gond ennek a futattásával, megfelelő sebességen (stabil 60 fps, 1440-es felbontáson, talán már 4k-n is).
-
De4d
őstag
válasz
s.bala31 #2534 üzenetére
Igen, de ma már mondhatni elég alapvető grafikai beállításnak számít, nem egy két AAA játékspecifikus beállítás, mint évekkel korábban. Illetve elég sokat dob rajta, valóban szebb, élethűbb a tükröződés, nem olyan mint egy hairworks, mert ott szinte alig vettem észre valamit pl a witcher 3-ban ha be volt kapcsolva, és sok látványt, nem is adott.
-
De4d
őstag
Nemrégiben én is 4070 tulaj lettem, és kicsit felemás érzéseim vannak illetve felmerült bennem néhány kérdés, ami részben ehhez a 4xxx szériához kapcsolódik.
Ugye ezzel a szériával megjött a dlss 3 is, úgy viszonylag játszható szintre emeli az fpst mai játékoknál, de csak én érzem kicsit olyan átverésnek ezt az egész dolgot?
Korábban ugye DLSS előtt, elég komoly ugrások voltak a vgak között, és úgy hozott sokkal több fpst minden játék (natív) De úgy érzem dlss nélkül a nem hogy a közeljövőben megjelenő, de a már lassan régmúlt játékokban is borzasztó alacsony fps-t prudkálnak a mai vga-k. A dlsssel lehet megnő az fps, de azért komoly minőségromlás van, afféle parasztvakítás érzetem van. Az imént is néztem egy cp 2077 tesztet 4080-al és natív 30fpst se hozott max beállításokkal, dlssel hozta a kb 90-et, és egy 3 éves játékról beszélünk. Nem fura hogy ilyen "spec megoldással" (dlss) lehet normális fps számokat elérni a komolyabb, meg újabb játékokban, horror árú vgakkal. -
hahakocka
őstag
-
Raidon
őstag
válasz
zebra_hun #2526 üzenetére
1080Ti-n is játszottam Valhalla-t.
3060Ti-
most 3080
De ha cserélek akkor 4080 lesz vagy várok még egy gent.
Amúgy FPS amennyi kellett megvolt. De régebbi kártyákkal éreztem mintha olyan lassú lenne nem volt olyan egyenletes a játék. Jobb kártyákkal nyilván sokat javult.
De persze függ, hogy ki mennyire kompromisszumképes.
Vannak beállítások amiket kikapcsolok. Van amiket semmi pénzért sem vagyok hajlandó lejjebb állítani.
1080Ti után pl egy 4070Ti szerintem jóval érezhetőbb ugrás lenne neked -
zebra_hun
veterán
Ha már téma a 1080ti, szívesen megnézném mit mennek az új kártyák.
Persze ha van vkinek. Tervben van a nyugdíjazása, de ha elhagyok pár felesleges dolgot az extrémről ultra vagy high-ra, teljesen játszható.[1080/1440 1080ti FH4, 5, és ACV Benchmark]
Köszi ha vki mér egyet ami van.
-
Raidon
őstag
-
BerserkGuts
addikt
A 4060ti-t teljesen felesleges megvenni amúgy is a 8GB vram miatt nem éri meg az elfog fogyni majd az új játékoknál szóval nem egy jó vétel
Akkor már 4070-et érdemes venni ha van annyi pénz de sokkal jobb vétel lehet egy 3080 gariztatva. -
aginor
veterán
válasz
PowerBuldog #2513 üzenetére
Új, bontatlan terméket?
-
aginor
veterán
Nézd, itthon elvileg 175k kölül lesz a 4060Ti, míg a 3060Ti 150k, a sima 3070 pedig 200k. EZEN nincs mit szépíteni.
A 7600XT-sem lesz 15%-nál gyorsabb a sima modellnél, akkor pont gyorsabb lesz RT nélkül, mint a 4060Ti, viszont az RT teljesítménye még így is minősíthetetlen lesz.
Gyenge a 4060Ti az áráért? A szóbajöhető alternatívák fényében sajnos nem. Ugyanakkor szerintem sokkal jobban megéri egy 4070, ami szintén nem a világ üzlete, de a nagyobb teljesítmény, a szélesebb memóriabusz és +4gb ram időtállóbbá, és ezért jobb "befektetéssé" teszik. -
Peace
nagyúr
válasz
hahakocka #2510 üzenetére
Engem nem lehetne rávenni AMD-re jelenleg. Valami nagyon meggyőzőt kellene villantaniuk és onnan el kéne telnie 2-3 évnek, hogy tartják-e azt a szintet és ismét elkezdenék bízni a termékeikben. HD7870-em volt utoljára tőlük, de azóta nekem az NV szuperül bevált. Amiket olvasok AMD-ről az messze nem meggyőző számomra.
-
hahakocka
őstag
válasz
- = Zk = - #2498 üzenetére
Inkább 7900 xt azzal 4K na is sokàig tolhatod a 20 GB al S erősebb is 4070ti nèl 10-15%al augusztusban jön az FSR3 is. Olcsóbb is 30-40e el . Rt Ben 5-10% difi csak .
Szerintem is DOA ez a kèt új kàrtya.
Esetleg aki 2-3 genről koràbban fejlesztenek nekik jó lehet kissebb àrom majd mindkettő.
Előző genről nem kell vâltani kb. Computexen hètfőn lesznek Nvidia Intel S Amd showk bwjelentèaekkel. Battlemage? Fsr3 7700-7800xt. Új Intelek? -
aginor
veterán
Nézd, lehet fanyalogni (azért némi joggal persze), de 1080p-ben mindenhol gyorsabb, mint a 3060Ti (átlagban a 3070 szintjéhez áll közelebb), miközben kevesebbet eszik mindkettőnél, és a DLSS3 támogatás is adott. Azonos áron nem kétséges, hogy a 3060-at vagy ezt venném. Az persze más kérdés, hogy nem egy generációnyi ugrás van a kettő között, ahogyan lennie kellene. Remélhetőleg kicsit lentebb megy az ára, és akkor még ok is lehet.
Cserébe a megváltóként várt 7600 sem lett jobb (-10% teljesítmény, azonos fogyasztáson, a szokásos csapnivaló RT teljesítménnyel). -
válasz
- = Zk = - #2502 üzenetére
Attól függ mi a preferált játék, néztem 1-2 tesztet és volt ahol pont 2x annyi fps-t pumpált ki. De átlagban ~+50%
-
- = Zk = -
félisten
2080Ti -> 4070Ti-re leszek kiváncsi
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- GTA VI
- Netfone
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nintendo Switch 2
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest