- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- Computex 2025: két GPU-t is rejt a Maxsun Arc Pro B60-ja
Új hozzászólás Aktív témák
-
rumkola
nagyúr
válasz
Sirandrish #1398 üzenetére
Én a legolcsóbb phoenixet vettem, semmi baja. Ciripel, de boostol 2820-ra és 1200-as ventifordulaton megy terhelve, némán, 60 fok alatt. Nehogymá +50-100K-ért vegyek ugyanilyet csak más néven.
-
válasz
Sirandrish #1398 üzenetére
Suprim, Giga Aorus amik nagyon jót mennek hűtésben és teljesítményben. GW-t nem vennék, hangos és igénytelen az összeszerelése.
-
Sirandrish
legenda
Próbálom értelmezni ezt a Tier listát, hogy mit lenne érdemes venni (persze nem a tetejéről).
A sima Inno3D az totál felejtős ahogy látom, de az Inno3D iChill pl a Tier listában A kategóriás, pedig a hűtését tekintve elvileg nem túl acélos.
A Gainwardból pl a Phoenix ami gyengén teljesít (tier lista alapján), de pl a a márka Phantom verziója jó helyen szerepel.
Vagy esetleg a Gigabyte gaming?
Ti mit tudtok/gondoltok ezekről? -
válasz
Sirandrish #1394 üzenetére
coil whine ("cicergo tekercs")
-
válasz
Sirandrish #1391 üzenetére
Asus strix eseten szinte biztos, hogy a brutal cw miatt.
-
válasz
Sirandrish #1389 üzenetére
Visszakuldott/ujracsomagolt. A felbontott 36 ho garis. Az ujszeruvel vigyazzal mert az 21 ho garival megy.
-
Sirandrish
legenda
Alzanal mit jelent a felbontott termék? Ott volt kiallitva, vagy valaki visszaküldte, mert mondjuk kaka?
-
rumkola
nagyúr
4070 Ti-vel megnéztem a Cyberpunkot. Utoljára 1 éve néztem 3080-al, de 30perc után töröltem. Hát ez most durva, igazat állít az nvidia. Fix 120fps lockkal, minden maxon raytracing, 150wattal 50 fokon. A 3080 300watton a felét sem tudta 80 fokon. ezek nem normálisak
-
n3m3r3
tag
Nem vennék rá mérget, 1080p-ig általában jobban kell a proci. Minden technológiának meg vannak a határai még alacsony felbontás mellett is. A jelenlegi game-k megint léptek egyet előre, és a DLSS3 a jövő. A CP2077 kiadja hamarosan a path tracing patch-et ahol minden a VGA-ról fog szólni még full hd-én is nemhogy 144Hz-en.
-
válasz
BerserkGuts #1376 üzenetére
En abban a 6 evben nem vagyok annyira biztos...
-
Sirandrish
legenda
válasz
BerserkGuts #1374 üzenetére
Aki tud az tud
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Sirandrish #1373 üzenetére
ezeket a csatornákat azért mindig kétkedve figyelem multis játékot is képesek pont ugyan úgy lejátszani 6 különböző konfiggal is
-
Sirandrish
legenda
válasz
Yamaha R1 #1368 üzenetére
Ezt kaptam válaszként a korábi kérdésemre..
Biztos valid
-
válasz
gainwardgs #1339 üzenetére
-
Yamaha R1
tag
válasz
Sirandrish #1357 üzenetére
A specifikációk alapján 20%-kal lesz gyengébb, mint a Ti. Ez a 3080 10GB és a 3080 12GB közötti szint. A 3090-et biztosan nem fogja elérni teljesítményben, de még a 3080Ti-t sem.
Az 600 dolláros US induló ár reálisnak tűnik. Az egyetlen gond, hogy ez nálunk az EU-ban 650-700 euró lesz. A feketeleves, hogy a magyar árak még ettől is szarabbak lesznek, a jobb hűtésű modellek simán karcolják majd a 300 ezres ársávot.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
Sirandrish #1359 üzenetére
én inkább 300-330ezer közé pozicionálnám
-
Peace
nagyúr
válasz
Sirandrish #1362 üzenetére
Spekuláció, nem hivatalos.
Nekem is Freesync-es a tv-m, tökéletesen működik G-sync-es kártyával szerencsére.
-
Peace
nagyúr
válasz
Én nagy ívben elkerülném az AMD-t. Sokat fejlődött, de még mindig nem az, amire bátran rámennék. 600 dodóra tippelik az árát. 300k HUF talán a legolcsóbb modellért. Viszont ha tényleg 200 dolcsival olcsóbb a Ti-nál, akkor lehet teljesítményben is lehangoló.
-
IzI
senior tag
válasz
270e alatt nem valószínű,hogy lesz és az is Inno lesz max.
-
Peace
nagyúr
válasz
Sirandrish #1357 üzenetére
3080 és 3090 közé fog érkezni szerintem.
-
Sirandrish
legenda
Heyo!
Ti a közelgő sima 4070et hova tennétek erőben az előző generációhoz képest? Lehet már biztosat tudni? Én próbáltam utánajárni, de valahol 3070ti-hoz hasonlítják, valahol 3080 felé, és van egy jóféle magyar techbolt ahol ilyet írnak :
"Gyorsabb a 4070, mint a harminckilencven" és még egy ilyet is kitesznek az egyik épített gépük alá:
Persze mikor rákérdeztem, akkor válaszként inkább törölték a hsz-em -
pandras83
őstag
válasz
BerserkGuts #1352 üzenetére
66 az teljesen jó. vagy inno3D X3 vagy MSi Ventus X3 lesz a befutó, mivel csak 2 slotos kártya fér be. Kösz az infókat!
-
Raidon
őstag
válasz
BerserkGuts #1352 üzenetére
Akkor lehet még várok a cserével. 3080 10GB még úgy nézem elég lesz egy darabig FHD-n.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
pandras83 #1351 üzenetére
Játékok(warzone,warthunder) közben nem annyira melegszik 65-66-ot mutat de ez szoftveres mérés annyira azért nem megbízható.
Meg nem olyan nagy tégla mint az elődje(3070 msi gamingXtrio) hogy alá kelljen támasztani nem hajlik meg.https://www.guru3d.com/articles-pages/msi-geforce-rtx-4070-ti-gaming-x-trio-review,8.html [link]
Elvileg pl: gamingXtrio 4070 ennyire melegedik teszten hőkamerával nézve de szoftveresen meg 66-ot mutat
A time spy meg nekik ilyen lett +200valamennyi ponttal több
Szóval nem bántam meg hogy nem a szokásos msi gaminXtriót vettem
Viszont van egy érdekes márka ami elég hűvösnek látszik vagy inkább ezeknek az új kártyáknak a borítása miatt már nem relevánsak ezek a hőkamerás tesztek mint régen.
Nincs kint a gpu nem is tudták lemérni rendesen mint msi-nél.GALAX GeForce RTX 4070 Ti EX Gamer White
-
pandras83
őstag
válasz
BerserkGuts #1350 üzenetére
ez a timespy nekem abszolút semmit nem mond. de ami érdekelt volna: (és itt tényleg kösz hogy legalább megpróbáltál válaszolni
): hogy milyen a hűtése (max hőfok esetleg), build quality alatt pedig kb annyit hogy nem esik-e szét vagy mittomén érzetre milyen de kb mindegy is majd berendelem azt megnézem magam, ha lesz ilyen 4070-ben ami elvileg 200-225W. azzal csak elbír ez a borda meg a három venti.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
pandras83 #1349 üzenetére
nyilván nem a time spy győzött meg róla
a kb +30fps nem nagy szám 3070-hez képest
inkább annak örülök sikerült egy lépcsőt ugrani mert 8GB vram kezd kevés lenni 12 még kitart egy darabig 1440p-re
itt egy példa 3070 hát elfogyott
persze nem kell ultrára rakni mindent amúgyse vagyok híve de ez mutatja hogy a 8GB-os kártyák időtállósága drasztikusan romlani fog ahogy jönnek az új gépigények
-
pandras83
őstag
válasz
BerserkGuts #1348 üzenetére
és úgy összességében jó vételnek érzed?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
pandras83 #1347 üzenetére
hát hűtést hangját ne tőlem kérdezzétek mert 10 venti van a házban
engem nem zavar úgyis füles van a fejemenDe első benyomások majdnem alapon mert a venti profilját fixre raktam ne össze vissza ugráljon mert akkor késve fogja hűteni jobb a fokozatos fix 50% aztán 60-70 70foknál.
Majd curve-jét is szerintem hasonlóan fix-re bekell lőni akkor jobb lesz a teljesítmény.
Persze nem timespy-ban itt jó volna látni legalább az átlag fps-t mire pontozza de szerintem +1000pont kb 2-4fps és az is átlag csak.
Na amiből nem jövünk rá hogy milyen lesz smooth? Mármint fixen hozza nem laggol-e majd a játék mert azt 0.1%-os fps mutatná meg. -
pandras83
őstag
válasz
BerserkGuts #1343 üzenetére
és mik a tapasztalatok hang, hőmérséklet, build quality terén?
-
BigBlackDog
veterán
válasz
BerserkGuts #1345 üzenetére
Nem a +7 FPS-t fizeted meg feltétlen, hanem pl. a csendességet, vagy hűtés teljesítményét.
-
rumkola
nagyúr
válasz
BerserkGuts #1343 üzenetére
Az ár mutataja a minőséget.
-
BerserkGuts
addikt
-
rumkola
nagyúr
válasz
ScomComputer #1341 üzenetére
Nem buzulok tovább.
-
rumkola
nagyúr
válasz
ScomComputer #1338 üzenetére
-
gainwardgs
veterán
válasz
ScomComputer #1338 üzenetére
Egy 4090-en kell hűtést tesztelni nem ezen, alig zabál vmit uv-al
Last of us a kedvenc most 140%res scale-el brutál jó
Napokban rátolom a 65" 4k tv-re, de szerintem ott crash lesz a vége a vram miatt -
rumkola
nagyúr
válasz
ScomComputer #1333 üzenetére
-
Vigneau
félisten
válasz
ScomComputer #1331 üzenetére
Nofene, lesz 1 db 8 PIN-es csatlakozóval is? Szuper!
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
ScomComputer #1333 üzenetére
3Dmark Port Rotyinál erősebb? én az alapján lőttem be a videókártyát és egyenlőre jó mindenütt.
-
rumkola
nagyúr
válasz
ScomComputer #1331 üzenetére
Úgy tudtam TLOU az új stabilitásteszt
-
ScomComputer
veterán
Akinek még nincs meg Free a "Dying Light Enhanced Edition" az Epic-n...
De nem kell kapkodni,most mindenki zombi akar lenni,és le van halva szerver..
A vége ..Apr 13 at 05:00 PM szóval van idő... -
rumkola
nagyúr
válasz
gainwardgs #1323 üzenetére
EVGA 700BR. A 3080 TUF néma volt, a Giga 6800 még jobban zenélt mint ez.
Előtte 600 Chieftekel a EVGA 3060-3070 néma volt. -
gainwardgs
veterán
válasz
shakti69 #1320 üzenetére
Volt nekem anno Corsair tápom is Vx450 aztán Tx650v2.
Mindkettő seasonic bél, mindkettő cincogott a vx450 nagyon durván a tx650 már sokkal jobb volt ebből a szempontból.
Ami coil whine szempontból nagyon nyerő volt anno az a haver Corsair Vx550-e(Cwt bél) az meg sem nyikkantemlékszem anno megneztük vele a giga 970-em ami konkrétan tücsök zenekar volt, vx550-el néma csend volt. Vakartuk is a fejünket rendesen, anno még annyira nem voltunk benne a témában.
Nem vagyok szerencsés ebből a szempontból, de már elkönyveltem magamban.
Uv sokat segít, tegnap próbáltam 0.975mv @ 2800mhz lényegesen csökkentett a Cw-n -
rumkola
nagyúr
Gainward 4070 Ti Phoenix, 12600kf.
Csak betettem és teszt. Coolermaster 500DX-ben, zárt ház, ventik 500rpm. A FAN speed 2 tuti rosszul van a GPU-zben, mert a VGA ventiknek nincs hangja.
A kártya úgy zenél (CW), hogy öröm hallgatni, szintifutamokat nyom, 2 méterről zárt házban hallani.Játék közben hangszóróval nem fog érdekelni, mert akkor nem hallom, és idővel szerintem elmúlik.
-
shakti69
tag
válasz
gainwardgs #1318 üzenetére
Táp lesz az. Itt a sima meg a GS sem cicereg a Corsair tápokkal.
-
gainwardgs
veterán
Gainward Rtx 4070Ti Phantom reunion coil whine videóm, ha valakit érdekel [link]
Lehet inkább a táp, hisz a 1080Ti is ciripelt -
sixpak
nagyúr
Köszi.
Rgb anomália nem izgat, úgyis csak addig van a gépen a Gigabyte borzalmas szoftvere, amíg kilövöm az rgb-t, esetleg fehérre állítom és uninstall.Amúgy nem sürgős a váltás, lehet csak 1 hónap múlva szánom rá magam....de még nem mondtam le arról a Zotac-ról, hátha jön valaki és elmondja, hogy nem is hangos.
Mondjuk az tény, hogy az EVGA FTW-nek semmi hangja nincs, de van még a gépbe 8 venti, ezek közül a radiátoron lévő 3 nem kifejezetten halk típus....lehet nem is hallanám a vga hangját?
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
ScomComputer #1312 üzenetére
Hey bro!
Köszi...hát ez nagyon szomorú hír, pedig nagyon tetszik.Koxx:
ty, ránézek a Gigabyte-ra...bár volt belőle 2070Super-em és nem voltam elalélva az anyagától, kicsit tejfölöspohár érzete volt....ráadásul pont fehér volt.
De más gond nem volt vele.Láttam valahol egy fehér MSI-t, de nem nagyon kapni itthon sehol.
-
pandras83
őstag
INNO3D GEFORCE RTX 4070 TI X3 - ezt a típust hajtja itt valaki? tapasztalatok, vélemények érdekelnének. Hőfok, hang, build quality, stb.
-
Megfordult már néhány vga a gépemben, de ez a gw phantom...most értettem meg miért drágább egy suprim vagy strix. Magas hőfokok, igénytelen bazári összeszerelés és körítés, hangos ventik, de legalább olcsó(bb).
-
Grenczii
tag
-
Grenczii
tag
válasz
gainwardgs #1298 üzenetére
Nekem ugyanez a tápom (volt) , nekem a táp venti + a proci hűtőm ventilátor hangja volt az ami idegesített
CW nem volt (ugyanez a kártyám van) , most került rá egy Dark Rock Pro 4 meg meg tápnak egy FSP Hydro G PRO 1000W (tudom tökre overkill de hát ez van
) CM Mastercase Pro 5 házban lakik konkrétan nem szellőzés van hanem huzat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 11
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Androidos tablet topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest