- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Aktuális ajánlatok topikja: [link]
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Politikát és OFF hozzászólásokat mellőzzétek. Köszönjük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz
ericdrawen74 #11844 üzenetére
Az is viszont a SuprimX-et csupán 10k-val látom drágábban. Most annyi a SuprimX 3070Ti amennyiért én vettem 3 hónapja a Zotac 3070-et.
-
BeZol
őstag
válasz
slothunter #11845 üzenetére
Mikor anno a GTX 1080 Ti-met megvette egy ismerősöm, akkor nála nem lecrasheltek a játékok, hanem újraindult a gépe 40-50percenként.
Utána már 20percenként, aztán 10percenként, végül már youtube-ozás közben is.
Mint kiderült 2 hiba is volt nála:
- a fali konnektorja rossz volt (vagy az elosztója)
- kevés volt a tápegysége...Kicserélte a tápegységét egy újabb nagyobbra (mivel előtte a konnektorjavítás nem oldotta meg), és megszűntek a gép-újraindulások.
Tápegység miatt én még nem tapasztaltam játék-crashelést, csak gépújraindulást (2videókártyás rendszernél elfogyott a tápom nekem is
).
Ha a videókártyád jó volt (én pl. mindegyik videókártyát levideózom működés közben + Time Spy benchek), és nem sérült a kártya ki/beszerelés közben vmelyikőtöknél, akkor még ami felmerülhet, hogy mivel sokkal erősebb a videókártya, ezért a procinak és a memóriának is jobban kell dolgoznia, ezért lehet h kibukik vmelyik proci és/vagy memória-tuning, hogy mégsem stabil az, ami eddig stabil volt.
Tehát alap procival és alap memóriával is nézzen rá mizu.
Ha ezek után is probléma van, akkor még mindig meg lehet nézni másik gépben is, ill. ha garis a kártya, végső esetben lehet gariztatni, de ha nálad tényleg jó volt, elég furcsa lenne h most nála nem jó.
Szóval sztem vagy user-error az ő oldaláról, vagy sumákolsz és rossz kártyát adtál el, vagy vmi bolygók együttállása folytán tényleg most halt el a kártya.
Sztem user-error lesz, és mivel winreinstall már megvolt (ez meg szokta oldani a problémákat), én már csak proci/memória-tuningra gyanakodnék, ha ott van vmi félremenve, akkor szoktak még a játékok lecrashelni, egyébként ha ott is minden rendben, akkor tényleg videókártyával lehet vmi, de ezesetben is tutira megnézném másik gépben is ott mit produkál, mielőtt 100%-osan videókártya-problémát mondanék.
-
R3laX
addikt
válasz
Csak 1 tipp. Nem lehet, hogy jobban meghajtja a kártya most a prociját, ramját? Esetleges OC instabil lehet ilyenkor. Ha nincs OC akkor más, bár ma már egy inkompatibilisebb ram xmp-re rakva is hibázhat, ha jobban kihajtja most a VGA.
-
válasz
Nézze meg egy másik táppal, de egy corsair 850-nek vígan el kell bírnia.
-
slothunter
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!
A tegnapi nap folyamán értékesítettem egy Asus tuf 3070Ti Vga t.
A vevő ma reggel írt,hogy 1-2perc után crashel minden játék.
Újra tette a win 10et.Próbált régebbi újabb drivert.Ugyanaz a hiba.
A kártya átadás előtt tesztelve volt játszottam vele.
Épp ezért értetlenül állunk a hiba előtt.Nálam a kártya egy be quiet straight power 11 750 táppal ment.
A vevőnek egy Rmx 850 corsair táp van.
Ami eddig egy Gtx 1060at szolgált ki.Nekem gyanús a táp hiba.
Ti mit mondanátok erre a hibára???
Roppant kellemetlen ez nekem -
SSJPeter
őstag
válasz
Rebelf #11833 üzenetére
Megtaláltam Timespy pontingadozás-anomália okát, be van kapcsolva az intel speed step és
ezért benchmark közben visszavette az órajelet. Átállítottam az energiabeállításokat teljesítménycentrikusra, így most mindig max.-on megy a proci. 6-8W-al eszik többet így a gép idle-ben a fogyiméter szerint, így hagyom. -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 3070Ti kártyát és érdeklődnék, hogy melyik típusok az ajánlott, jól sikerült darabok belőle?
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Egy új Asus TUF 3060 Ti kártyán megtalálhatóak a fóliák, melyeket le kell húzni? -
SSJPeter
őstag
válasz
Rebelf #11833 üzenetére
Rendben, nem feszülök rá.
Van ami még zavaró, olvastam, hogy másnál is előjött. Valami bug miatt Doom Eternal-ban az elején alacsony az fps. Annyit tudok csinálni, hogy először leveszem low-ra, aztán felrakom ultra nightmare-re, ettől megjavul. A régi kártyámmal nem volt ilyen, de ezt leszámítva jól működik.
-
SSJPeter
őstag
Év végéig sajnos ki kell húznom a 7700K-val.
Nyomtatom a Timespy-t, 12500 graphics core körül szokott hozni, de az előbb kétszer csak 12100-at kaptam, nem értettem miért. Újraindítottam.
Most meg ennyit kaptam, pedig hozzá sem nyúlok semmihez, mi lehet a nagy ingadozás oka?
Semmi nem változtattam, eszküszöm!
-
Benhill
senior tag
válasz
gainwardgs #11823 üzenetére
anno a 8600k 5ghz-en is lepkefing volt, még mikor 1 éve megvolt a 3070-hez.
-
omfgk
veterán
válasz
ittakary #11820 üzenetére
A görbe piszkálásával azt éred el ,hogy az adott frekvenciát kisebb feszültséggel és fogyasztással éred el.
Ha stabil akkor akár 0,925V-on is eléred azt az 1950Mhz-t. Miközben a stock beállítások mellett ehhez a bios 1V fölött adna. Amivel már eléred a TDP limitet. Tehát a kártya visszább veszi az órajeleket. Amikhez kisebb feszültség is elég. Ami kisebb fogyasztást eredményez.
Gyárilag a belőtt TDP limit-ig tolja a kártya az értékeket megfelelő terhelés esetén.
És azért ad 1V fölött a bios mert a gyártók a legrosszabb esettel számolnak. A lényeg ,hogy a legrosszabb chip is stabil legyen.
Proci, vga, ram, egyre megy.Na de azért jön elő ennyiszer az alulfeszelés az RTX 30-as kártyák kapcsán, mert itt az Nvidia a teljesítmény/fogyasztás görbén nem a leghatékonyabb intervallumot lőtte be mint működési érték, hanem feljebb mentek. Megpróbáltak minden fps-t kisajtolni a kártyákból.
Ezért lehet sokat nyerni egy ilyen feszültség optimalizálással.
Ez nagyon igaz a 3080-asokra. Viszont az előző gen-ből a 2080 Ti nem volt ennyire feltekerve gyárilag. Több maradt a kártyában.Ezt minden egyes videokártyán el lehet végezni. Meg procin. Csak általában nem lehet ennyit nyerni pár kattintással.
Ezért is ajánljuk ennyire mert ez tényleg nem egy proci tuning.Görbe 0,925V - 1950Mhz. Nem stabil.
Akkor 0,932V - 1950Mhz. Nem stabil.
0,938V - 1950Mhz. Stabil. Öröm.A lényeg ,hogy közben kell nézni a fogyasztást. Meg a hatékonyságot. Tehát lehet tuningolni, de egy bizonyos pont után már nem érdemes. Mert +10% fogyasztás kell majd +1% fps-hez.
Meg kell találni a nekünk megfelelő értékeket.
Kezdésként meg lehet nézni ,hogy a gyári értékeket milyen minimum feszültségek mellett képes hozni a kártya. Ez volna az alulfeszelés. Gyönyörű szó egyébként.Vagy nézzük meg ,hogy a stock fogyasztás mellett mennyivel többet tudunk kifacsarni a kártyából.
Tehát gyárilag mondjuk 1920Mhz-t képes tartani a kártya mondjuk Time Spy-ban.
Persze az elején lesz kiugró érték de az mindegy is.
Ugyanezt az 1920-as értéket tudni fogja a kártya 20W-al kisebb fogyasztás mellett is (kb, mert kártyafüggő).Vagy abból a gyári fogyasztásból ki lehet hozni egy stabil 2010 MHz-es órajelet is.
-
mit jelent ez az egész?
ezt jelenti amit a képen csináltam? hogy a 925-950 mV körülre rakok egy bogyót és onnantól jobbra laposítom?
most akkor ha jól látom azt értem el ezzel, hogy az Y tengelyen lévő MHZ-et fixálom be a nagyobb feszültségekhez, azaz ami a képen látható, most 1950MHzhen tartja a nagyobb feszültségek esetén... de nem értem ez nekem miért jó
miért nem fordítva vannak a tengelyek, hogy az adott órajel függvényében mekkora mV feszültséget igényel... sokkal értelmesebb lenne, mint így
ha fordítva lenne, tökre átlátható lenne, hogy a görbét lejjebb húzom és kisebb feszt kap az adott órajelen
ja és most tök fasza nem megy le 2D órajelre, folyamatosan 1950/2000en megy a VGA
-
Rebelf
aktív tag
-
omfgk
veterán
válasz
SSJPeter #11812 üzenetére
Kicsit sok az a 75 fok. Ventilátor mennyin ment amikor 75 fokon volt a kártya?
A 7700K pedig eléggé megfogja. Azért az csak 4 mag - 8 szál. 3070 mellé már nem árt egy 6 mag - 12 szál a régebbi Inteles procikból. 8700k - 10400 és afelett.
Rendesen ki kell taposni annak a 7700k-nak a belét és akkor 1440p vagy afelett még jó lehet ideiglenesen. Persze nagyon játékfüggő.
-
SSJPeter
őstag
válasz
Találtgyerek #11804 üzenetére
A precision-nel meggyűlt a bajom, valamiért az elején nem akart elindulni. Ott nem is állítottam semmit, csak a ledek színét.
-
SSJPeter
őstag
Na végül is nagy nehezen sikerült elvergődnöm a WestEnd-be és elhoztam az EVGA 3070 FTW3-at. Eddig kellemes kártyának tűnik. Semmi hangja nincs. Mekkora tuningot szoktak ezek bírni? Mennyivel próbálkozzak? 2000mhz körnnyéke, vagy 2100mhz?
Mennyire fogja vissza a régi processzor? Teljesen alap-alap eredmény.
-
s.bala31
őstag
válasz
ScomComputer #11810 üzenetére
végre
-
ScomComputer
veterán
Régi nvidia sharpening :másik [link]
-
Palit Dual 3060 Ti-t szeretném alulfeszelni
van bevált magyarázós manual / videó hogy hogyan kell? -
tibcsi0407
félisten
válasz
tibcsi0407 #11522 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Jövedelem
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Háztartási gépek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest