Hirdetés

A Cooler Master Elite 361-es kompakt háza állítva és fektetve is használható

A Cooler Master egyik sikeresnek mondható kompakt házát, az Elite 360-at újította fel, így született meg az Elite 361. Az előd megjelenése sem tartogatott túl sok izgalmat, de ha lehet ezt mondani, akkor a 361 ahhoz képest még egyszerűbb lett. A terméket feketére fényezett sík felületek határolják, csupán egy logó említhető meg, mely valamelyest kilóg a tégla koncepcióból. Ennek köszönhetően irodai környezetben vagy akár a nappaliban is diszkréten meghúzza magát, a többi elektronikai berendezés mellett szinte láthatatlan egyéniség.

A 4,85 kg-os újdonság erőssége, hogy kompakt mérete (150 x 368 x 464 mm) ellenére nemcsak microATX, de normál ATX méretű alaplapok befogadására is alkalmas, emellett állítva és fektetve is használhatjuk, ahogy az jobban vagy kényelmesebben elfér a kiszemelt helyen. A csomagban lévő négy gumiláb az orientációnak megfelelő oldalra szerelhető, valamint az előlapi logó is forgatható. Szemből egy 3,5”-es és 3 darab 5,25”-es külső meghajtóhely látható, az utóbbiak közül azonban csak az egyik funkcionál, a másik kettő mögött valójában a tápegység rejtőzködik, mely egy oldalsó szellőzőnyíláson keresztül jut levegőhöz. Előlapi kivezetései középtájékon sorakoznak, a bekapcsológomb mellett csupán a hangcsatlakozók és a 2 darab USB 2.0-s port található.


[+]

Fizikai méretéből adódóan igen szűkös a beltér, ettől függetlenül minden szükséges komponens gond nélkül befér, egyedül talán a kábelrendezés okozhat némi fejtörést. Az alaplaptálcáról nem hiányzik a szerelőablak, de a kábelcsatorna megléte természetesen esélytelen. Szerszámmentesen három adattároló szerelhető a kialakított keretbe, és a bővítőkártyáknál sem kell spórolni, mivel összesen hét bővítőrés áll rendelkezésre. A videokártyák a keretben lévő merevlemezek társaságában 227 mm-re nyújtózhatnak, ám ez a tér meghajtók nélkül 312 mm-esre növelhető. Fontos azonban szem előtt tartani, hogy mindössze 122 mm magas CPU-hűtő építhető a házba.


[+]

Az Elite 361 gyárilag egyetlen 120 mm-es ventilátorral érkezik, mely állított pozícióban a ház tetejében helyezkedik el, ezenkívül opcionálisan további három légkavaróval fokozható a légáramlat. A Cooler Master Elite 361 megjelenése még februárban esedékes, vételára 40 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés