-
PROHARDVER!
NVIDIA GeForce RTX 2080 (TU104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Devid_81 #4650 üzenetére
Az biztos, hogy érdekes dolgokat művelnek a gyártók. Pl nekem csak gaming oc-m van normális pasztázással és padozással, míg itt a fórumon is volt akinek aorus megoldása volt, ami sokkal drágább mégis gyárilag szar pasztázással.... azt nem tudom, hogy általános vagy csak egyedi eset volt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4629 üzenetére
Hűvösebb lett, így a ház hűtését is visszább vettem, gondolom így egyből elszívják a meleget a hátsó és felső ház ventilátorok, a 970 Evo is alapjáraton 10 fokkal lett hűvösebb, ami a pci-e és CPU közötti foglalatban van.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4627 üzenetére
Az is kérdés, hogy melyik verzió, ez még rev1 itt lehet cél volt, hogy milyen jó és vegyék, aztán a rev2 esetében lehet jött a spórolás. Nálam is phanteks p600 van noctua ventilátorokkal. A vga vertikálisan van ezzel is nyertem pár fokot.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4625 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4623 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4621 üzenetére
2080 super gaming oc-m van tőlük, semmi gondom a hőmérsékletekkel, pedig gyári thermal padok vannak rajta, a gpu esetében 66 fok, a vramok esetében 77 fok volt a max, amit játékok esetében elért, szerintem teljesen rendben van. Viszont a 3080-sok esetében már spóroltak ezen a téren, ahogy olvastam ott egyből belenyalnak a ramok a 100 fokba és hamar vissza is veszi a hajtást a kártya.
-
Dragon3000
nagyúr
Nálam alapon van a driverben.
Az Nvidia esetében a mindig tartható boost van megadva, nálam játékok esetében 1980-2050 között mozog.
Játékok közben max 66 fokos szokott lenni a gpu oc mellett (a többit nincs beállítva, hogy mutassa az afterburner játék közben) és a hűtés alapértelmezetten van hagyva. -
Dragon3000
nagyúr
Ne azt nézd, hanem a kártyákról feltöltött képek közül a felülnézetest, ott látszik, hogy a sima 2 slotos, a super 2,5 slot. A robbantott ábra csak illusztráció, amúgy vannak ott is eltérések.
Itt a két kártya, így látszik a különbség.
2080 windforce 3x méretei: H=280.35 SZ=116.45 M=40.24 mm
super gaming oc méretei: H=286.5 SZ=114.5 M=50.2 mm -
Dragon3000
nagyúr
Most ránéztem a giga oldalán a 2080-on 2 slotos hűtés van a super megoldásokon 2,5 ez már elég nagy különbség lehet és ha ez mellett újra is kellene pasztázni, akkor a kettő együtt sokat dobhat a hőmérsékleten. Eddig azt hittem, hogy gigabyte-nál a 2080 és a super megoldáson ugyanaz a hűtés van, de rosszul hittem.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dragon3000 #4554 üzenetére
Nálam 2560x1080 8xmsaa mellett ennyire melegedett: [kép]
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ADAM1337 #4551 üzenetére
A feszültséggel nem játszottam még, nem néztem utána mi a biztonságos, ami még adható neki. A power limitet is 100%--on hagytam, így minimális oc van a gpu-n, alapjáraton is 1980 körül megy és csak 25MHz oc van most rajta, olyan 75 körül még nem akad ki a warzone, nem néztem még meg power limit emelés mellett se, a memória viszont +1100MHz-et kap.
-
Dragon3000
nagyúr
Mi közben 77 fok? Nekem gigabyte 2080 super gaming oc van, ami még kapott egy kicsi oc-t is (játék közben 2010/17700MHz-en megy), ha minden igaz ugyanaz a hűtés van rajta, pl warzone esetében automata ventilátor vezérlés mellett max 67 fokos szokott lenni, 60-70% között szokott ilyenkor menni a ventilátor.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
mihellers56 #4485 üzenetére
Nem biztos, hogy rossz, lehet csak nem érintkezett megfelelően. Az biztos. hogy egy plusz hibaforrás lehetőség.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
mihellers56 #4483 üzenetére
Amúgy tipikus hiba leírás néhány információ hiánnyal, ha az elején írod, hogy van riser kábel, mindenki első javaslata az lett volna, hogy nézd meg nélküle.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
mihellers56 #4473 üzenetére
Érdekes eredmények, nem terheli közben valami a gépet?
Ugyanez a vga driver van fent nekem is, codmw 2560x1080 rt-n kívül minden maxon és multiban 2080 superrel 100-130 fps-em van, gyengébb cpu-val.
A fan feletti gpu mit néz, ami codnál 47%-ot mutat? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
SkyTrancer #4408 üzenetére
Azért megvárnék egy újabb tesztet, mert a hivatalosan az ampert is támogató driver újabb, mint amivel ez a teszt ment.
-
Dragon3000
nagyúr
Az a gond, hogy mindenki mindent olcsón akarna, csak a minőségi munkának ára van, amit nem szeretnek kifizetni, így maradnak a szarnál. Attól, hogy kínai még lehet prémium a minősége csak azt nem fogják megfizetni. A megrendelő meg ne elvárja, hanem, akkor fizesse is ki és meglesz a minőség, de amíg minden centet meg akarnak spórolni, addig felejtős a minőséget várni. A többinél ha esetleg lenne hajlandóság a minőség megfizetésére de, ha nem teljesítik megfelelően a megrendelést, akkor nem fizetnek nekik és kész vagy ilyen esetben a szerződésbe kell foglalni kötbér megfizetését a gyártó részéről és kész.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tommy-1998 #4227 üzenetére
Max a gyártónál prémium, hogy valamivel feltupírozzák az árat, de az rgb meg a többi vackon kívül semmi prémiumot nem látok, igazából egyik kártyán se max az árazásukon.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
nagyonjjo #4135 üzenetére
Nálam hónapokig nem volt, aztán egyik frissítés utan jött, majd megint nem volt, majd egy újabb frissítés után megint jött. Jelenleg is ha belépek egy match-re 9fps-sel kezdek és pár másodperc után meg is van a 100-120 fps. Sőt újabban a menü is akadozik, ez se volt pár frissítéssel ezelőtt.
-
-
Dragon3000
nagyúr
Az új codban még nem láttam 68 fok felett a vga-t, a cpu-n egy 240-es aio és mindez egy silverstone gd09-ben, ha normális házam lenne még jobb eredmények lennének, mert itt a vga majdnem teljesen lezárja a levegő útját a házban.
[kép] [kép] A második képen azért ilyen meleg a cpu, mert szerelés közben nem vettem észre, hogy az aio-n lévő ventilátorok Y-n kábele kicsúszott, így passzívan ment a cpu -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Maelephant #3725 üzenetére
Igazából ha egy ágas a 12V, akkor mindegy az egész, ha több ágra van bontva, akkor lehet értelme két kábellel bekötni, ez függ az egy ág terhelhetőségétől is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#54630400 #3711 üzenetére
Ha megnézed az én tápom se mai darab és nincs vele semmi gondom, megélt már 3-4 gépet és használtan vettem. Nem tudod máshoz átvinni a kártyádat és ott is megnézni? Esetleg a vga egyik táp-ját molex-ről átalakítóval is megnézhetnéd, hátha le van terhelve egy ága a tápnak és ez nem tetszik a vga-nak.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Találtgyerek #3702 üzenetére
Nekem egy silverstione gd09-ben van a vga, mellette egy 2700 4GHz-en 240-es aio-val, a vga játékok alatt gyári ventilátor profillal megáll 68 fokon, közben 2000MHz-es boost órajelet tartja. Majd cserélni szeretném a házat, mert az előző vga-val a sokkal kisebb hőtermelés miatt csendben volt a gép játék közben is, most azért a ház ventilátorok eléggé tudnak zúgni ilyenkor.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#54630400 #3694 üzenetére
A 100%-os venti bekapcsoláskor msi-nél megszokott, régen volt, hogy ilyenkor ellentétes irányba pörgette a ventilátorokat, hogy leszívja a port a bordáról, nem tudom, hogy azóta változtattak e ezen a sémán.
A félpasszív megoldás feláras, ezért általában az olcsóbb megoldások nem szokták tudni, kb mindegyik márkánál ez a helyzet.
A coil whine kérdésre nem tudok válaszolni, esetleg próbáld meg, hogy minden felesleges dolgot kikötsz és csak az maradjon, ami kell a játékhoz, ha ugyanolyan a hang, nem lehet, hogy a tápból jön? Esetleg máshogy bekötni a dolgokat, hogy jobban szét legyen osztva a terhelés a két 12V-os ágon. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
hackeeeee #3684 üzenetére
Nem a 3 ventilátor mellett érveltem, csak annyit írtam, hogy az msi-nél a ventus a legrosszabb, kisebb a borda és kevesebb a hőcső is, mint a gaming-nél. De most ránéztem az msi oldalára és úgy tűnik, hogy a 2080 super ventus kb a 2070 super gaming hűtést kapta meg. A 2070 supernél és alatta a ventus sokkal kisebb bordával készült és kevesebb hőcsővel is, legalább a felsőházban nem azt a szánalmas fost tették rá.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#54630400 #3682 üzenetére
Olvass pár véleményt olyanoktól akiknek volt, szinte mindegyik rosszat ír róla. Igen a legfosabb megoldása, minden szériánál a legolcsóbb verzióra kerül rá. Amikor sokkal több a rossz vélemény egy megoldásról, nem fogok arra több száz ezret elkölteni, hogy én is megtapasztaljam, inkább nézelődök tovább és veszek egy jobbat. De ettől függetlenül nem a kártyát szidtam, hanem arra reagáltam, hogy ha valaki rosszat ír róla nem lesz egyből gigafan. Mert reagált az írásaidra asus/msi/evga/palit.... tulaj is.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
#54630400 #3676 üzenetére
Látom értelmezni már nem tudod, amit a másik ír, ha a ventusról rosszat ír. De leírom még egyszer szerintem az msi gaming hűtése volt az egyik legjobb az rx480-ak közül, de azért beláthatod, hogy a 480 elbújhat egy 2080 super mellett, így a logikádat se értem ezek után. Attól, hogy most gigám van és nincs semmi ciripelése nem leszek fan, ez a te hülyeséged, mert leírtam az igazat a ventusról. Bármilyen támadással jöhetsz ez tény, hogy a ventus a legspórolósabb megoldása az msi-nek, mindenen spóroltak, amin csak lehet, ebbe a hűtése is beletartozik. Először 2070 supert szerettem volna venni és ott eléggé körbejártam a ventust, mindenhol csak rosszat írtak róla, így kiesett a választási lehetőségek közül, majd rá pár napra jó áron találtam ezt a 2080 super-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Geforce RTX 2060 Ventus 6Gb
- RTX20xx Minden ami BGA! VGA/PC/Laptop -- GPU // RAM // VRM javítás -- Már 9. éve
- Asus ROG Strix RTX 2080 OC 8G eladó! Eladva Jimscore-nak, értékelésre vár
- 2060 SUPER GIGABYTE 3 HÓ DOBOZOS GARANCIA!!!!!!!!
- Inno3D nVidia RTX 2060 Super Twin OC X2 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest