- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
helkis #13544 üzenetére
Nem értem miért lenne 3080+ terület a 4k... nekem 43" os 4K TV-n van a gépem, mert 3D modellezek.... Amíg GTX 1070 el hajtottam ezt a monitort, addig sem éreztem kevésnek... Itt ott le kellett húzni a grafot... De olyan nem volt 1070 el sem, ahol nem volt 60fps @ 4K ...
1080 Ti al, bőven überelem azt a szintet.... Innen hol van még a 3080.... Nem értem, ha valahol nincs 200 fps, akkor ott már kevés a vga -
tyielow
aktív tag
-
Benhill
senior tag
válasz
helkis #13324 üzenetére
Szia, én ugyanezen gondolkozok épp, van egy Asus Turbo 1080Ti-m, amit úgy döntöttem megtartok, viszont gyári bowler hűtése marha hangos.
Accelero Xtreme IV tudom hogy jó rá, de 20at nem igazán adnák ki ezért.
Erre jó nekem az egyéb 1080 vagy 1080Ti kártyáról a gyári hűtés? éppen ilyet keresek apron
-
scorpion1
csendes tag
válasz
helkis #13242 üzenetére
Elvileg gyári bios van a kártyán , de megnézem pontosan , a másik display port kipróbálását is gondoltam de aztán elvetettem mert hát minden port egyformán működik ugye ? De kipróbálom másikban, 165hzre van állitva mindenhol.
Most kikapcsoltam a g-syncet és nincs röccenés semmi a project carsal kipróbaltam igaz ott nincs meg a 165fps
Csak ezt nem értem hogy a másiknál (régi konfig) még a 3d Mark is figyelmeztetett hogy g-sync be van kapcsolva , ennél meg semmi ...
Próbálok majd egy driver újratelepítést is, ddu-val letörlöm a mostanit, ez volt ebben az egeszben fura hogy nem úgy működik a videókártya / monitor / játék mint a régivel pedig minden új friss...
Remélem kiderül miért ... -
scorpion1
csendes tag
válasz
helkis #13240 üzenetére
Konfig váltas volt nemrég z97-ről z390re , a régin mikor megvettem a monitort automatikusan csak 165hz engedte az fpst mindenhol , konfigváltasnál új win driver stb itt írja a driverbe hogy G-sync bekapcsolva stb de 1000fölé is megy az fps ha úgy van...
szóval ezt nem ertem hogyan .... régi konf8gnál semmi akadás meg semmi ... driverbe sem állítottam semmit ...itt meg mikro akadás meg 165 fölötti fps ...vsync nélkül...
-
GAbre
veterán
válasz
helkis #12145 üzenetére
Köszi,de nem nagyon akarok hozzá nyúni.
Nekem 1890Mhz,amin megy most 2080.
Eléggé jobbnak tűnik így is a 1080ti 1911mhz-hez képest.
Nem ugrik szinte sose 55-60 alá az fps.
Division 2-ben volt nagyon zavaró a min fps(illetve eltűnt most az 53fps-es beállt g-sync).
És még tudtam feljebb vinni is kicsit a grafikát.(shadow low-medium)De megnézem majd,hogy bírja az fps a nagyobb árnyékokat) -
pirate29
tag
válasz
helkis #12048 üzenetére
Megpróbáltam már visszavenni, de csak 50/50 Mhz-el, de ugyan az a jelenség! Az érdekesség hogy furmark alatt is 70fok max a kártya (alap órajelekkel), de akkor nem jön semmi hiba elő. Húzni nem is mertem a kártyát
Viszont, ma kipróbáltam a Red Dead Redeption 2-t és fél óra játék után megfagyott...
Úgy hogy kihagytam 3dmarkba a demo-t, úgy pár másodpercig bírta és fagyás.
A csaraok fejével semmi baj nem volt, viszont a srác a hírdetésbe írta, hogy portalanította újra pasztázta. -
mihione
őstag
válasz
helkis #12048 üzenetére
Az nem semmi h kitudtad maxolni a vram csuszkat
Gondolom minnel alacsonyabb a homerseklet annal jobban mennek azok is.
Nekem meg nem jott meg ra a kompot viz,de azon gondolkozom hogy atszabjam-e a gyari midplatet hogy feltudjam tenni g12-vel +akkor a backpaltet is,vagy inkabb ramsuniket vegyek hozza.Tezstek alapjan elvileg puceran is elvannak,valamivel.huvisebben mimt a gyari hutesekkel. -
mike92
csendes tag
válasz
helkis #12012 üzenetére
Nincs tuning, és @mihione a ramok is jó helyen vannak. azóta kipróbáltam egy AMD kártyával és ugyanaz a szaggatás van a sima 1080p-s monitoron, a 4k freesync monitoron viszont a freesync tartományban jobb a helyzet, van pár játék (pl Tomb Raider 2013) amelyek hibátlanul működnek 40-60fps között, mások megakadnak néha a tartományon belül is. A legtöbb játék 60 fps-sel simán, szaggatás nélkül megy, de amint lemegy 60 alá, kezdődik az akadozás. De van pár játék ami 60fps 16.6ms mellett is akadozik...
Szóval valami nem stimmelhet a többi hardver egyikében, így hogy kilőttük hogy a kártya nem okozhatja ezt, a windows és a driver sem, illetve a kijelző sem.
A CPU egyes játékokban ilyet csinál 4k felbontásban (ez már az AMD kártya):
https://imgur.com/a/UQqDO3a
másokban 30-40% között van a használata mindegyik magnak.
Gondolom első körben az alaplap + proci kombót kéne leváltani. Aztán ha az nem segít, akkor memória, tápegység. -
mihione
őstag
-
N_A_S
veterán
válasz
helkis #11946 üzenetére
Az, nekem 7700K-val @4800MHz lett 6300 pötty
-
Puma K
nagyúr
válasz
helkis #11923 üzenetére
Az Nvidia a Maxwell után a Pascal és a későbbi családba tartózó GPU-knál használ egy maximum értéket, ami fölé nem mehet a GPU.
Ez a limit a Pascal-nál 1,093-1,094v.
De ezt a feszültséget is csak adott gyártók adott típusai tudják elérni. Amúgy 1,063v-nál megáll a jelentős többség.
Ha te magasabb órajelet szeretnél elérni, akkor ki kell tolni a kártya fogyasztási keretét adott kártya esetén amit enged a gyártó adott típusnál, majd olyan hűtéssel ellátni ami a legalacsonyabban tudja tartani a kártyát-GPU-t. A többit pedig elvégzi az Nvidia GPU Boost 3.0 ami a Pascalban van és kikapcsolhatatlan-megkerülhetetlen.
A BIOS módosítás sem igazán lehetséges vagy csak adott szigorú keretek közé szorítva. BIOS-t lehet cserélgetni gyártón belül adott típusok között aminek magasabb a fogyasztási kerete, de sok értelme úgy igazán nincs ha csak nem akarsz minden tartalékot kifacsarni a kártyából. Ebbe meg a jó öreg szerencse fog beleszólni, hogy a nálad lévő GPU-kártya mit fog tudni menni adott feszültség mellett.
Ezért van az, hogy pl a Gamers Nexus-os PC Jézus anno az 1080 Ti meg minden más Pascal kártyánál nem elsődlegesen a teljesítmény mérésére ment rá mert kb ugyan azt hozzák. Hanem inkább az adott kártya felépítésére, hűtésére, zajra és extra szolgáltatásaira ha van ilyen.
A nálam lévő MSI Gaming X 1080 Ti-t vizezni akartam meg minden utolsó órajelet kifacsarni, de a VRAM-on +220MHz-cet tudtam emelni MSI AB-ben. Így ezt a kártyát nem bontottam és maradt így ahogy van. Csak a +220MHz-ces órajelet kapta meg a VRAM és kapott egy egyedi ventilátorprofilt.
A GPU órajelét meg az újabb MSI AB-ben lévő OC scanner-el megkerestettem, ami úgy néz ki, hogy 1987MHz-cen kezd a GPU, majd ahogy bemelegszik úgy veszi vissza az órajelét. Rendszerint 1949MHz-re szokott beállni a GPU órajele, de vannak címek amik jobban terhelik az egész kártyát és 1936MHz-cen dolgozik.
A kártya NV driver-ből úgy van beállítva programonként, hogy ha az elindul, akkor tartja a maximális órajelet és nem veszi vissza. Persze ettől függetlenül még váltogat a 3D HIGH, 3D LOW és 2D módok között.
-
GAbre
veterán
válasz
helkis #11922 üzenetére
Mivel a kép megy el,a rendszer fut tovább.
Mivel,hogy újratelepítettem már a rendszert is az új ssd-re.(bár az új rendszeren vmiért a d meghajtón folyamat hibát jelez,akkor is,ha másik meghajtó lett helyette)
Ezért nem windows,vagy windows összetevő hibáról van szó vszeg.offról: Direkt kiraktam képet is a csavarról,látható,hogy rövid a menet,nem tudom mit akarsz furatni velem,ha el se éri az alaplapot,nem tud ráfogni.
Minden esetre köszönöm,hogy te legalább foglalkoztál kérdésemmel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 3090 24GB
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest