Új hozzászólás Aktív témák
-
david_97
senior tag
válasz
laychi #12944 üzenetére
Ahol olvastam a házról, mindenhol azt javasolják hogy alul szív, radiátor kifuj, azért az nem csak design rács, rendesen jön ki rajta a meleg amikor hajtom a kártyát, tehát hűt, csak valahogy nem eléggé, a csövek alul futnak. Ha megcserélem a radiátor irányát, szerintem irtó meleg lesz a házban, még úgy is ha az alsó 3-at is megcserélem hogy kifelé fujjon, viszont akkor a proci is eleve mekegebb levegővel fog hűteni, azon léghűtés van. Azon gondolkodtam talán mégis mounting pressure lehet a baj, de nem merem jobban meghúzni a csavarokat, viszont ha kézzel össze fogom és szorítom az aio-t a kártyára, 2fokot lejebb megy rögtön szinte. Hazamegyek ma, meg próbálom jobban húzni a csavart, csak nem szeretnék egy 140k-s papírnehezéket
-
david_97
senior tag
válasz
laychi #12937 üzenetére
Már az oldal üveget is leszedtem, nem hozott érdemi változást. Többször is újra raktam, ugyanúgy semmi változás, a hűtés illeszkedik rendesen, ha ettől erősebben szorítom rá már nem oszt nem szoroz, szóval inkább nem kockáztattam egy repedést vagy hasonlót, mikor szétszedem látom hogy a paszta egyenletesen terül, jó a mounting pressure ezek alapján.
-
david_97
senior tag
válasz
laychi #12922 üzenetére
Én ezt nem értem
örülök az eredményednek amúgy, én is valami hasonlót vártam mikor beszereztem egy cooler master ml240l aio-t a kártyára. Oké hogy meleg van a szobában (27 fok is sokszor) de az én gpu-m simán 70fokos mondjuk Warzone közben. Az aio jónak tűnik, pumpa megyen, 95% fordulaton tartom. Egyszerűen a két cső majdnem egyforma meleg, nem érkezik a ventilátor lehűteni a vizet, vagy mi lehet a baja?
-
Puma K
nagyúr
válasz
laychi #12919 üzenetére
Az ilyen +650-es értékeket látva MSI AB-ben mindig morgolódtam anno, hogy de jó egyeseknek mit mennek a kártyáik
Ami nálam volt MSI Gaming X 1080 Ti azon nem bírtam 200-300 MHz-nél többet emelni a VRAM-on... sőt voltak tuningra érzékenyebb címek amik még emiatt is problémáztak
Így gyakorlatilag alapon használtam a kártyát csak a GPU kapott némi finomhangolást órajel-feszültség szempontjából...
-
mihione
őstag
válasz
laychi #12919 üzenetére
Nem rossz ez.Plusz fesszel menne meg tobbet is szerintem,alap feszen nekem 2050 mhz amit tud,csak a vram megy tobbet,de az ertelmes vege nekem is kb 700 korul van,800-830-at meg elbir de nem nagyon hozott mar pontban semmit.Amugy is idoigenyes a vegletekig oczni valamit,ugyhogy ha igy stabil nem erdemes basztatni,max pontvadaszatra ,jatekra inkabb kimelem 2050mhz core es +550 mem bar a felbontas meg a vsync miatt igy is overkill ha alapon hagynam :D
-
-
N@idia
őstag
válasz
laychi #12914 üzenetére
Igen, már rájöttem, de most hogy újra húztam a Windowst hagytam mindent alapon és indítottam egy kis cod warzonet 1,5 óra játék és 75-78 fok körüli értékig ment el, ami azért nem olyan rossz, igaz a klíma is megy most végre megcsinálták
Jelenleg 22 fok van a szobába, így már azért elviselhetőbb egy kicsit, de ettől függetlenül megy vissza a kartya. Én úgy gondolom 66-70 fok lenne a normális és lehet nem ennek van a legjobb hűtés, de gari nélkül nem kockáztatom azt, hogy ha idővel romlana a stabilitása a kártyának eladás szempontjából rosszabbul jönnek ki úgy gondolom
-
N@idia
őstag
válasz
laychi #12911 üzenetére
Ha feloraval hamarabb írod nem kezdek hozza
Egyebkent segített a telepítés megszűnt a fagyas és a dev error is stabilan futnak a játékok, szóval aki ezt kirakta annak most kezet csokolnek tegnap végigszenvedtem a napot és azt hittem a melegedés okozza a crasht, de mint kiderült az update miatt volt.
-
LacHUNt3r
tag
válasz
laychi #12899 üzenetére
OEM kartyakent vettem szoval a doboza sajnos nincs, de gpu-z szerint igen illetve a meglevo szamlan gtx 1080ti o11g-gaming szerepel, amire az elso talalat az OC gaming.
Koszi, megneztem es habar a bios verzio nem derult ki, az viszont igen hogy OC vagy sem.
Nagyon koszi ezt a terjedelmes leirast. Igazabol a jelenlegi ertekek a custom fan curve kivetelevel teljesen alapon vannak, nehany honapja probalkoztam csak a Folding@home apropojan ugy allitgatni az ertekeket, hogy a lekevesbe melegedjen a kartya - behatobb oc ertekek eleresevel nem kiserleteztem.
-
mihione
őstag
válasz
laychi #12866 üzenetére
Lehet kicsit overkill de ugy voltam vele ha mar atepitem legyen halk es huvos.Jatekok alatt max 55 fok barmennyit hajtom.Gagyi statikus nyomasu rgb ventik vannak rajta 1100 rpmen futnak fixen.
Memoria meg vrm kapott ramsuniket+ugye a g12 kis ventije max fordulaton megy fixen (igy se lehet hallani)
2076 mhz core es +750 mhz memoria tuningot kapott fullra kitolt voltage,tdp csuszkaval.Normal hasznalatnal 2050 mhz +20% fesz es +550mhz memoria tuningal megy.A memoria meg szerintem tobbet is birna mint +750 mhz de nem akarom nagyon nyuzi,majd egyszer megnezem birja-e a +800-at hatha :D -
MPowerPH
félisten
válasz
laychi #12798 üzenetére
A 2000MHz egy magic barrier, chip alt. tudja, csak a TDP/hofok okan visszabb vehet automatikusan.
A 2070 S hangyanyival erosebb, mint a Ti, meg kevesebbet eszik, nem melegszik... De ugye azt inkabb csak ujonnan veszed meg, a Ti meg mar joval alacsonyabb aron elkaphato aprorol. -
MPowerPH
félisten
-
Lidl
senior tag
válasz
laychi #10384 üzenetére
Igen ez nagyban különbözik a G10-től, ott nincs ilyen lemez a lefogáshoz.
Csak a 4 csavar, és a hátoldalon egy négyzetes lemez, amin hővezető szivacs van a GPU hátuljára.A EVGA SC2 iCX-emnél le kellett venni a baseplate-et, ami az alkatrészeken van és pontosan illeszkedik a VRM-re és a memóriákra, mert volt rajta egy sor tüske, ami miatt magas volt és a G10 lemeze ferdén állt.
Pedig nagyon jó lett volna a RAM sünik helyett, mert csavar rögzítette és hőcsöves VRM hűtése volt
(Azok a tüskék a GPU-tól jobbra)De remélem azért a kolléga fel tudja tenni az AMP Edition-re, mert máshol azt írták sikerült nekik.
Lidl
-
-
-
Lidl
senior tag
Bakker, ebben a videóban a srác leszedi a baseplatet, ami a VRM-eket és a memóriát hűti, és sünik nélkül használ egy AIO hűtést és alacsonyabb VRM és RAM hőmérsékleteket kap, mint léggel és a gyári bordával.
Akkor nem is kéne küzdeni a sünikkel? Max a RAM-ra tehetek...
Érdekes, hogy milyen más a felfogása a G12-nek, pedig semmi különbséget nem látok. Mind a kettő egy darab lemez 2 nagy lyukkal és 4 kicsivel
Lehet, hogy megpróbálom még egyszer, bár azt hittem már nem próbálkozom többet ezzel a hűtővel.
VTom: Természetesen ellenőriztem összerakás után és biztosan nem feküdt fel semmire a G10 lemeze.
Esetleg az a szivacs lehetett a ludas, ami a végén a PCB-hez hozzáért rezgéscsillapítás címszóval.
Megpróbálom még majd anélkül is.Lidl
-
Pontosan! Az a lényeg. Majd a szervíz elvégzi helyette a piszkos munkát
/ én egyik kártyám sem szedtem szét amíg garis, inkább elküldtem gariba és 1+ hónapot eltöröltek vele (Csehek 2 nap végeztek vele, itthoniak meg ügyintézéssel, tesztelgetéssel heteket elvannak eredménytelenül)
-
-
Dyingsoul
veterán
Meglazítottam majd meghúztam a nem matricázott csavarokat amik egyébként szerintem frankón meg voltak húzva és nem voltak túlhúzva sem. A nyák nem görbe. Egy nagyon pici hajlat csak a backplateben van de annak is csak a vége felé, én azt nem tartom vészesnek.
Most megnézem így de szerintem semmi nem fog változni.
Ilyenkor ha visszaküldöm gariztatni akkor hogy tudom igazolni a gondom? vagy elég nekik írásban jeleznem? Küldjek kinyomtatott GPU-Z grafikont?
-
Miért, mi a gond a kártyával?
/és még 2021.02.05.-ig garis/
Észrevételeim szerint a hűtése olyan, hogy IDLE áll és x tempet eléri és akkor kapcsol be (ez így rendben is van) FireStrike Extreme alatt miért nem mutatta megfelelően amit, azt nem tudhatom és a LED probléma (ami volt) az nem egyedi eset.. valószínűleg a programot nem úgy írták meg ahogy kellett volna.(#9175) Laraxior: Csak 8K Superposition teszt képet kértél, GPU-Z Sensor "Max." az csak pluszba raktam be (meg a totyikjában is csak mindenki SP-ről rak be képet
-
Devid_81
félisten
No varjunk picit, elobb megkerdezed, hogy eleg-e es miutan kaptal erre olyan valaszt is, hogy keves, tulajdonkeppen bebizonyitod sajat magad, hogy igen ez eleg hozza!?
Ha ram hallgatsz az a konfig jatek kozben 450W atlagot fog felvenni konnektorbol +/- 25W
Csucsokban, meg 500W fole is felugrik majd vidaman.
Ha ezzel a tappal kotelezted el az eleted es a geped sorsat, akkor tudj rola, hogy kozel csucson fogod jaratni a tapod amikor jatszol.
1 evet biztos kibir majd a tapHa a VGA kartyat alulfeszeled akkor sokat nyerhetsz, azt javaslom azert es akkor tenyleg jo vagy a tapoddal.
-
laychi
veterán
PH teszt 520W-os táppal i7 5960X OC mellett
GAMING X 430W.... akkor hova 750-es táp neki? -
Joshi
titán
"Meg a 2060 megjelenéséről nincs hír egyenlőre."
2060 nem jön idén. -
Bossp
addikt
Szia! Én 0,8 V-ra feszeltem alul, 1700 Mhz-et boostol gyári beállításokkal 1900-at tuningal 2Ghz max 2050. Így a teljes gép fogyasztása játék közben húzott Ryzen 1700-el 4 ventivel 2ssd 1Hdd 220 watt volt(ez külső falból felvett) szóval eléggé és ezt -10% teljesítményért cserébe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Apple Watch
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Sweet.tv - internetes TV
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest