- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
ImpersonatoR #2699 üzenetére
És a monitort miért nem tesztelted le az üzletben?
-
válasz
Devid_81 #2698 üzenetére
Sajnos terhelesnel is csinalta nem csak magas fps nel. Ezert is kuldtem vissza.
A videon hallhato hangot fire strike nal produkalta. Ami ugye ilyen 50-60 fps.
Amazon on irtak hogy asus csereli ezert is vagtam bele. Csak nem akarok mellenyulni megint.
Szegeny asus pg279q is megy vissza hetfon pixelhiba miatt.
Jo kör volt kozel fel gurigaert -
Devid_81
félisten
válasz
ImpersonatoR #2697 üzenetére
Nekem a zart hazbol kihallatszik ha kozel rakom a fejem/fulem
De tipikusan csak akkor csinalja amikor menuben/videokban sok szaz FPS van.
Az meg "elofordul sokaknal"
De itt ez a videon amit produkal ez hangosnak tunik elegge -
Devid_81
félisten
válasz
ImpersonatoR #2693 üzenetére
Mennyire volt zavaro?
Az en Giga Xtreme-em is nyomja a coil whinet neha.
De engem nem nagyon zavar. -
VTom
veterán
válasz
Én az FTW-at venném.
Van itt a topikban valakinek úgy emlékszem.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Msi gaming x vagy EVGA ftw3. Szerintem.
-
Na a strix oc t visszakuldtem coil whine miatt.
Asus elismerte cserelnek de nincs masik most raktaron.
Msi gaming x, sima strix (nem oc), Evga sc2 vagy ftw 3 ezek vannak.
Mas futott mar ra coil whine ra? Vagy melyiket erdemes venni ezek kozul? -
Laraxior
titán
2063MHz, 45°C max. Sokkal jobb lett
-
válasz
2thletme2day #2687 üzenetére
Csunya is lenne ha 350 ezer FT ba csak egy TN panel fert volna bele
-
Laraxior
titán
Nem tudom, szerintem kinyomta az MX4-et, mert a GPUn minimális volt, körülötte viszont úszik benne. Most sima Arctic Silvert tettem alá, az nem olyan folyós, meg ingyen is volt. CLU-t már nem használom.. inkább
Meglátom, hogy ez meddig bírja, de nem is tettem alá sokat. Lehet, hogy az MX4-ből sok került alá. Nem szoktam spórolni, de ha ki is nyomja, azért illett volna maradni ott valamennyinek. -
2thletme2day
őstag
válasz
ImpersonatoR #2681 üzenetére
A PG348Q is IPS.
-
válasz
Whit3Rav3n #2680 üzenetére
Jó nem leszólni akartam én is a kettő között vacilláltam most egy pg279q van de pixelhibás ez megy vissza mindenképpen.
De néztem élőben a PG348Q-t és nem győzött meg.
Kicsit féltem a 21:9 -tol
Bar abban VA panel van nem ips ami nem tudom mitől jobb vagy rosszabb..
Meg ugye pixelbe is több bar egy 1080ti csak elég mindkettőhöz -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
ImpersonatoR #2675 üzenetére
Bár vissza lehet adni a boltban ha nem tetszik. Mondjuk ezt a modellt én is néztem és eddig még nem találkoztam olyannal akinek nem ment a 100hz. Èn kb 3 éve használok 21:9-es monitort, föleg az utobbi idöben nem találkoztam olyan game-el ami ne támogatta volna. (indie gamek-eknél persze elöfordulhat). Meg mondjuk rossz esetben is mint egy 27"-os wqhd monitor müködik ami azért nem rossz.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
Devid_81 #2649 üzenetére
Szia, mennyire igazad volt! Az aorus engine folyamatosan 100%-on járatta a processzormagokat nem engedte idle csökkenteni a mhz-ket. Két napja azt kutatom mi a xar okozza (pl bányavírus ) hát végre meglett a szemétláda, ki is gyomláltam ,most az MSI A.B.-vel tökéletesen működik a processzorom és a vga is.
-
válasz
2thletme2day #2671 üzenetére
PG348Q nem 100 Hz csak up to 100 Hz
Tehát a 60 garantált és ha szerencséd van akkor megy akar 100 on is de ha csak 85 akkor sem garanciális probléma.
A tesztelőknek amit küldenek nyilván megy 100 Hz en.
Továbbá YT videók 95% le lesz vágva aztán vagy támogatja a játék vagy nem a 21:9 -et
Ha támogatja sem biztos hogy a hud is méretarányosan skálázódik (pl COD BO3)
Meg szerintem a hajlított mivolta miatt torzít kicsit.
Az egyenes nem egyenesnek tűnik.
En végül nem vettem meg de lehet az a jövő. -
keIdor
titán
válasz
2thletme2day #2671 üzenetére
21:9-et neked kell eldöntened, én személy szerint 16:9 párti vagyok, mert az 100%, hogy mindig is támogatott képarány lesz. (konzolok miatt, arra fejlesztenek elsősorban, TV-k 99.9%-a meg ilyen képarányú)
Ha be mered vállalni, akkor vedd, de én a PG279Q-ra vagy hasonló 16:9-re bátorítanálak...
-
keIdor
titán
Asus PG279Q, semmi kompromisszum.
Ezt vegyétek, vagy az Acer párját. 1440p, 165Hz, IPS, G-Sync.
-
Devid_81
félisten
IPS vagy TN, en inkabb varok a VA panelekre, kar, hogy azokra nem forditanak nagyobb hangsulyt most meg.
Bar mar van 144Hz G-Synces beloluk. -
Laraxior
titán
Samsung 28" 4K monitor ~70k-ért..
Azért ez már jó volna az 1080Ti-hez -
törölt tag
válasz
abridabri #2639 üzenetére
Nem az a baj, hogy 550-es a táp. hanem az, hogy az egy nem jó 550-es táp. Jonnyék csak a 750-est tesztelték, de már arra is az ajánlásuk, hogy 600W-ig használjuk, ne tovább. De ez itt rohadtul off, ott a tápos topik.
-
KAMELOT
titán
válasz
Devid_81 #2640 üzenetére
Ezt próbálom neki magyarázni. A táp a lelke a gépnek ha az szar akkor a gép sem ér annyit.
750W-os táp jó lenne oda, de hát valaki ilyen fontos dolgokon akar spórolni. Ez olyan mintha nem mosunk kezet mert fogy a víz!
50k egy tiszta új szuper tápért szerintem nem nagy pénz főleg, hogy 5 év garis és 5 évig tuti fogja használni! -
brumi1024
veterán
válasz
abridabri #2633 üzenetére
Csúnya vagy nem csúnya, közel el tudja érni azt a fogyasztást. (A 4.8-as OC profilommal simán túl is tudom lépni.) Note: a TDP-nek abszolút semmi köze nincs a csúcsfogyasztáshoz az Intel prociknál.
-
tom_tol
addikt
Minap teszteltem 3 Way FS, TimeSpy.
5960X 4,7GHz, a három Ti max TDP-vel, konnektorból 1250-1300 W-ot vett fel. Az AX1200 mellé be kellett állítanom a 750W G2-tőt. Megjegyzem ezek alatt a tesztek alatt soha nem megy full kokszon a CPU és a VGA-k egyszerre. Ki lehet kalkulálni a proci fogyasztását.Ja. Nem megy a három kari Vantage és 11 alatt. SLI még OK, de hárommal semmi. Mit kellene tennem ?
-
Devid_81
félisten
válasz
Whit3Rav3n #2631 üzenetére
De Te is 850-es tappal hajtod mindezt
-
Devid_81
félisten
válasz
abridabri #2627 üzenetére
Neked az OC-zott prociddal a geped megeszi a 300-330Wattot amikor a procid 100%-on van terhelve.
Erre Te meg radobsz egy 250Wattos VGA-t, amin ha egy picit is OC-zol mar 300Watthoz lesz kozel.
Beszelunk itt most 600Wattnyi fogyasztasrol, de inkabb picit tobbrol ha az OC-d ugy adja.
550Wattos tappal tesztre hasznalhatod, 24/7 be ne kiserletezz vele. -
Devid_81
félisten
válasz
abridabri #2619 üzenetére
Ha mindent alapon hajtassz talan, bar en nem kiserleteznek vele
Viszont mint ahogy irtak is, hataron vagy, nem biztos, hogy a tapnak jot tenne hosszu tavon akkora terheles.
Tudo nem olcso masik tapot venni, de vedd figyelmbe, hogy kelleni fog.
Mondjuk ha Vegat vennel, oda meg 100% ra mondanam, hogy tapcsere. -
Ha szarok lesznek az RX Vegak akkor 1080TI re fogok valtani az osszel. Eleg lehet a mostani FSP Raider 550W tapom neki vagy azt is vennem kell ?
i7 5820k OC +1ssd +1 hdd +4 venti. -
izomman1
senior tag
válasz
izomman1 #2616 üzenetére
Most próbáltam ki újra , hogy a hátsó két hdmi portot használtam a TV re és a Monitorra, valamint a VR eszközöm is bedugtam a VGA másik végén lévő plusz hdmi portba.. Az eredmény : nem jön be a kép a TV - se a monitoron ! Ha kihúzom a VR eszközözt akkor viszont működik mind a kettő.. VR módot hogy lehet beállítani? valami spéci beállítás kell rá?
-
izomman1
senior tag
válasz
Laraxior #2615 üzenetére
Hogy kell a képen látható módok között váltani? Jó lenne nekem a VR mód is... Nvidia driverbe kéne valamit állítani vagy egyszerűen csak működik? ( Ha a 3 hdmi használtam - 1 a monitornak 1 a TV nek és 1 a VR nak akkor ment elvileg bár nem valami stabilan - néha a TV nem ismerte fel... )
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
izomman1 #2610 üzenetére
Ez nem túl meglepö, a legtöbb kártya csak 2 monitort tud aktívan vezérelni. Ha több mint 2 monitort akarsz rákötni akkor vagy valamit display port-on kell rákötni ha valami támogatja azt is vagy egy aktiv display port/hdmi adapter kell. Az a fontos hogy aktiv adapter legyen ne a sima passziv verzió mert azzal ugyanúgy csak 2 monitor lehet egyszerre aktiv.
-
izomman1
senior tag
válasz
izomman1 #2610 üzenetére
Gigabyte GTX 1080 TI Aurus hoz járt +1 év garancia ha regisztrálok.. Ezt gyorsanmeg is tettem ott van a gyártó rendszerében.. E miatt is el tudok állni a vételtől és törlik majd a gyárnál a +1 év garit? ( és a leendő új tulajdonosa majd megkapja a +1 év garit.. ? )
Nem tudom ha az elállást választanám ez a regisztrációm nem e üti.. De gondolom lehet írni a gyártónak , hogy bocsi a vevő vissza hozta a kártyát és tovább áruljuk... ? -
izomman1
senior tag
DVI portot használtam annó a monitorra az asus strix 1080 esetében , illetve volt egy a Riftnek és volt egy a TV nek HDMI port.. ( így mind a hármat ismerte..)
Itt van szintén DVI port, de hiába van kezdetektől bedugva minden ( 2 hdmi és egy DVI .. nem megy üti valami egymást. vagy a TV vagy a Rift nem üzemel .) Ha a 3 hdmi portot használom csak ( nem a DVI portot használom a monitorhoz ) akkor is üti egymást a TV és a Rift vagy van hogy a monitor nem kap képet..
külön külön illetve 2 hdmi port használata megy 3 már nem müködik csak ha ki be dugdosgatom és valamelyiket lehúzom! azért ez gáz egy ilyen értékü kártyánál... állandóan dugdosgatni ide oda mikor éppen mit használok nem túl jó... ( gép áramtalanításakor már minden rá lett dugva ne mözben..) -
Devid_81
félisten
válasz
KAMELOT #2606 üzenetére
Az a gond, hogy FE bol nem csinalnak vmi tobb ventis megoldast ami szinten kifele fujna a hazbol csak tobb venti segitsegevel.
Vagy mint anno az IceX coolerek voltak pl.
FE ide vagy oda, hiaba nem a nyakra fujja a keletkezett meleget, ha throttling szinten tudja "csak" huteni es azt is hangosan.
Nekem azok nem igazan nyeroek -
Drizzt
nagyúr
válasz
izomman1 #2604 üzenetére
Személyes átvételnél is van elállási jog. A lényeg, hogy a rendelés és a visszaigazolása történjen interneten keresztül. De azt ajánlom, hogy valahol keress rá még, hogy ezt a működést hogy lehet áthidalni, mert lehet többi gyártó is ugyanígy működik, illetve ezt is valahogy neked megfelelő működésre lehet bírni. Arra vélek emlékezni, hogy pl.: olyan megkötés volt, hogy csak azok a kimenetek lesznek aktívak, amik már bekapcsoláskor csatlakoztatva voltak. De nem tudom milyen megkötések vannak még. A riftet a "belső" hdmi portba dugtad? [link] Az 1080 Strixen meg nem csak 2 HDMI van? [link]
-
Devid_81
félisten
válasz
Laraxior #2603 üzenetére
Nekem vegul ezert nem lehetett MSI-m.
Pedig az elso Giga csalodasom utan, gondoltam kiprobalom az MSI-t.
De egyszeruen nem tudtam volna felrakni az oldallapot tole.
Atmenetileg egy MSI 980am volt, az is mar nagyon magas volt, nem tudtam az oldallapot felrakni tole
Pedig nagyon jo hatasfoku az a hutes, de ez van, "kicsi" a hazam -
izomman1
senior tag
válasz
killer095 #50 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy GTX 1080 TI 3 munkanapja egy Pesti webshopból. A termék hibátlanul működik de egyszerre a 3 hdmi portba ha beledugom a TV - Monitort és Oculus Riftet nem működik. ( egyik , hol a másik nem látható nem érzékeli a windows) Egyenként külön külön tökéletesen a csatlakozók viszont működnek.. Azt sejtem e miatt, hogy valószínűleg gyárilag ilyen a kártya. (Az előző Asus GTX 1080 STRIX em simán tudta , de ez a Gigabyte Aurus GTX 1080 TI nem) Webshopon keresztül vettem a terméket , de személyes átvétellel. . Ilyenkor is érvényes a 14 napos ellállási jog? visszakérhetem a pénzem indoklás nélkül és vehetek máshol egy másik gyártótól kártyát? Vagy csak levásárolhatom az összeget?
-
Laraxior
titán
válasz
Devid_81 #2600 üzenetére
Az en MSImmel is ez a bajom, hogy nagyon széles. Van a haz oldalan egy 20-as venti az is frankon nagy, meg a vizes cső is a VGA mellett megy el. Eredmeny: Nem tudom felcsavarozni az oldallapot.
Ezert a 20-as oldalso nagy ventit ki kellett tennem az oldallapon kivulre.
Ennyit a fotogén gépről. -
Areturus
tag
Sziasztok urak, belelépnék én is a klubba. Szeretett EVGA GeForce GTX 980 Ti SC+ GAMING ACX 2.0+ kártyám VRM áramköre elfüstölt. Nemrég szereztem be az utódot, ZOTAC GTX 1080 Ti AMP! Extreme Aktiv-ot. Idáig meg vagyok elégedve, terhelés közben a boost 2012-2050 között mozog. Ha kitolom a TDP-t, temp limitet és kap egy kis feszt akkor megáll 2050-en, se le se fel. Órajelemeléssel még nem kísérleteztem.
Most a játékokat DSR segítségével 4k felskálázásban játszom, azonban ez nem mindig zökkenőmentes. A fő monitor 2k, 144hz G-SYNC paraméterekkel rendelkezik, a másodlagos egy alap 1080p-s. Amikor feljebb emelem a felbontást mint 2k, akkor a második monitoron lévő ablakok elmásznak a helyükről. Az első DP porton csatlakozik, a második HDMI-n. Mit, s hol kellene beállítanom, hogy a DSR és felbontásállítás csak ez első monitorra vonatkozzon, a másodikat hagyja békén hullhd-n ne piszkálja? A válaszokat köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest